web analytics

Fetisjisme, een Beetje anders, Maar Wel Lekker

Je kunt je onderdompelen in fantasieën als akrofilie, (seks op grote hoogte) tot een voorliefde voor latex, leer of bont. Maar het kan er ook een pak heviger aan toe gaan in het seksuele universum zoals acrotomofilie, waarbij gekickt wordt op seks met gedeeltelijk geamputeerde mensen, om over extreme vormen van saliromanie (o.a. het eten van feces) nog maar te zwijgen. De voorliefde voor een bepaalde situatie waarin men het liefst verkeert tijdens de seks en het geil worden van bepaalde materialen, objecten of lichaamsdelen, kent een ongekend spectrum aan mogelijkheden. Cultuur, ervaringen op jonge leeftijd, tijd waarin men leeft en zelfs de opkomst van SOA’s zouden bijdragen aan zo’n 550 vormen van fetisjisme. Van BDSM hebben we allemaal wel wat kaas gegeten.

Hoe zit het echter met andere vormen van fetisjisme?

Voeten

Dol zijn op voetjes, deze fetisj stamt al uit het jaar 1220 na Christus. Het kan variëren van het simpelweg kussen en likken van de voeten tot een volledige penismassage. Zelfs de allerbekendste lover aller tijden, Casanova, scheen een voetfetisjist geweest te zijn, maar ook Andy Warhol en Goethe kan je hiertoe rekenen. Toen in de 16e en 19e eeuw de syfilisepidemie uitbrak, werd de voetenpopulariteit steeds groter.

Tranen

Een andere minder aanbeden fetisj is dacrofilie, kicken op tranen. Voor sommigen mannen is zo’n emotionele uitbarsting als het ware het uitgelezen moment om zichzelf en de partner aan het bed te kluisteren. Tranen kunnen het gevolg zijn van blijdschap, maar eveneens van groot verdriet en intense pijn. Het is dan ook een fetisj die erg populair is bij sadisten.

Kousen

De kous als het ultieme, prikkelende kledingstuk. Als iemand op jonge leeftijd die aantrekking tot kousen heeft ervaren, kan dat effect doorwerken op andere kousen van gelijk kaliber. Opvallend is dat de voorkeur voor kousen mee evolueert met de mode, mensen geboren in de jaren 50 en 60 houden erg van nylonkousen, mensen uit de jaren 70 gaan voor kniekousen.

Oksels

Tenslotte nog een bijzondere fetisj die je minder vaak hoort. maar eigenlijk helemaal niet zo ongewoon is. Maschalagnie, dit is het aantrekkelijk vinden en snuffelen van ongewassen en ongeschoren oksels. Net als kousen en voeten bevat okselhaar feromonen, die zorgen voor aantrekkingskracht. Het komt vaker voor in landen waar vrouwen minder de gewoonte hebben om zich te ontharen.

Maar hoe geef je nu aan dat je voorkeur hebt voor bepaalde rituelen of objecten?

 • Wacht niet tot je al aan het vrijen bent, praat met elkaar op een rustig moment
 • Spreek je verlangen uit, wees open en eerlijk 
 • Vinden jullie een gesprek toch lastig, dan kun  je je fantasie in kleine stapjes uitvoeren en  samen met je partner(s) genieten van de ontdekkingsreis
 • Spreek van te voren af dat je doorgaat als het fijn voelt en het vrijen stopt als het niet meer prettig voelt 

Ik wil geen pleidooi, noch tegengas geven voor welke vorm van fetisjisme dan ook. Het gaat er vooral om waar jij en je partner(s) plezier in hebben en dat alles in overeenstemming gaat. Laten we bovenal accepteren dat iedereen zijn of haar seksuele voorkeuren heeft, zolang er geen fysieke of mentale schade aangericht wordt.

Ter afsluiting nog een kleine greep uit die bijna 550 soorten fetisjisme:

 • Crucofielen: Heb je die lange benen gezien? Wow!
 • Mammofielen: Mwah, kijk liever eens naar die borsten.
 • Narratofielen: Heb je nog een schuin verhaaltje voor me? Vertel, vertel!
 • Gynostikolobomassofielen (poe hee): Mag ik je oorlelletje likken? Please…
 • Utassassinofielen: Help! Ik ben opgewonden.
 • Knissofielen: Mmm, wierook, zo lekker. Zou ik dan toch?

Are you a sapiophile?  https://www.facebook.com/pages/BDSM-Citadel-of-Pain-and-Pleasure/150860708419029

 

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *