Hoe Om Te Gaan Met ‘Een Tijdelijke Keuze’

afgewezen manAllereerst wil ik even duidelijk maken wat ik bedoel met ‘een tijdelijke keuze’. Wat jij waarschijnlijk zult zien als een afwijzing, zie ik als een tijdelijke keuze. Dit is zo omdat een afwijzing harder aankomt in je hoofd en ook vaak permanent lijkt.

Ik noem het een tijdelijke keuze omdat het dat ook zeker is! Als een vrouw jou afwijst is dat niet voorgoed en kan ze er over een week of misschien zelfs vijf minuten anders over denken!

Je maakt altijd nog een kans!

Maar goed, ik ga je vertellen hoe ik er mee om ga als een vrouw een negatieve tijdelijke keuze neemt!

Je hebt allemaal wel eens gezien dat iemand werd ‘afgewezen’. Maar hoe reageerde diegene? Reageerde diegene dan ook echt afgewezen, of wuifde hij het weg alsof er niks aan de hand was. Wat ik zelf altijd doe is het wegwuiven alsof het niks is en het me niet boeit. (Voor haar tien anderen!)

Toch is het niet erg om je afgewezen te gedragen! Zolang je dit maar op een grappige manier doet. “Ik stel me zo kwetsbaar op en geef je mijn hart. En jij neemt hem aan en gooit hem keihard op de grond! Kan je je voorstellen wat je met me doet?!? Hahaha!” Het is hierbij wel erg belangrijk dat je het niet serieus laat overkomen! Het is een grap en sarcastisch, dus laat het ook zo klinken!

Confronteer haar ermee.

Het eerste wat ik altijd deed als ik een keer werd ‘afgewezen’ was haar ermee confronteren. Dan zeg ik zoiets als: “Wauw.. Is dit een officiële afwijzing? Haha!” Dit kan natuurlijk op veel meer manieren.

De reden dat ik dit doe is omdat ik dan de serieusheid weg haal en het dus eigenlijk niets voorstelt dat ze je ‘afwijst’ en dat je het snel weer vergeet. Hierdoor voel je je niet klote. Ik maak er zelfs vaak een grapje van en zeg tegen de mensen die het meisje en mij kennen dat ze mij zojuist heeft afgewezen. Daardoor is het gelijk als een soort grap!

Geef niet aan dat het je wat doet.

Ook laat ik zien dat het me geen ene reet uitmaakt. Ik lach erom en confronteer haar er dus mee. Je zou zelfs een verhaal kunnen vertellen over hoe je een keer bent afgewezen of juist nog nooit bent afgewezen. Hierdoor geef je een grote hoeveelheid zelfverzekerdheid aan!

Laat het niet aan anderen merken.

Dit klinkt natuurlijk tegenstrijdig, aangezien ik hierboven vertel dat je het aan vrienden moet vertellen om het effect minder serieus te maken, maar let op:

Wanneer jou vrienden merken dat je bent ‘afgewezen’ gaan ze je hoogstwaarschijnlijk uitlachen en zullen de andere mensen in de buurt dit ook meekrijgen en dit zal dan weer erg negatief zijn voor jouw zelfverzekerdheid en status.

Laat dus nooit zien wanneer je wordt afgewezen.

Als bijvoorbeeld je poging om een vrouw te openen mislukt is en ze negatief reageert zeg haar dan: “Sorry, ik wilde even kijken hoe je was! Fijne avond nog!:)” Hierdoor zullen andere mensen niet zien dat je bent ‘afgewezen’.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *