web analytics

Let’s Get Physical en Beleef een Spetterend 2015: Voeding & Seks

Er zit een duistere kant aan het plezier van de feestdagen. Al die extra calorieën van die prijswinnende amandelstaven, gelauwerde kerstkransjes en omfietswijnen slaan we op als vet en dat vet willen we kwijt. Je kan een dieet volgen die mooi in het kerstplaatje past: eet sneeuw. Sneeuw eten vult prima en omdat er alleen maar water in zit (tenzij het gele sneeuw betreft) verlies je dus razendsnel gewicht.

Ook een alcoholafvalplan als het Sherry dieet is een prima optie na de vreedzame kerst. Je valt er geen gram van af, maar die kerstdagen leken in retrospectief helemaal niet zo ongezellig als je de derde kerstdag een beetje lam door het huis struint. Het kan echter allemaal veel plezanter.

Wat zijn de ingrediënten van een niet te versmaden seksdieet?

Het seksdieet is in alle opzichten positief te noemen. Alle dieetgoeroes kunnen een boeken en biezen pakken, want het enige wat je hoef te doen is een aantal heerlijke voedingsmiddelen tot je te nemen en calorie verbrandende seks te praktiseren. Veel seks betekent ook weer minder eten, met als gevolg nog meer kilootjes kwijt. Laten we echter bij de bron van het kwaad beginnen, voedsel. Laat al die genetisch gemanipuleerde, kant en klare, light, pesticide bespoten maaltijden staan en ga voor het volgende:

Klassieke afrodisiaca

De juiste voeding kan helpen om je hormoonbalans te herstellen, zorgt voor een gezond bloedvatenstelsel, voor een goddelijk lijf en werkt libido vergrotend. Oesters, kaviaar en truffels behoren tot de klassieke ‘eet jezelf heet’ voedingsmiddelen. Oesters bevatten grotere hoeveelheden mineralen, zoals zink, dat de productie van sperma en testosteron vergroot. Kaviaar bevat steroïden verbindingen die de begeerte bevorderen, mits je grote hoeveelheden verorbert en truffels worden ook wel de ‘testikels der aarde’ genoemd.

In Afrika, China en West-Indië wordt Yohimbe al duizenden jaren gebruikt als een krachtig afrodisiacum. Deze robuuste liefdesboom groeit in de wouden van West-Afrika en werd in de 19e eeuw ontdekt door Duitse missionarissen. Het extract van de bast werd verwerkt tot smakelijke snoepjes. Tegenwoordig wordt het als thee geconsumeerd, waarvoor je drie theelepels bast per persoon nodig hebt. Effecten zijn onder meer verhoging van de potentie, gevoeliger worden voor aanrakingen en een plezierige high.

Buurtsuper afrodisiaca

Bananen zijn gezegend met alkaloïden. Deze stofjes zorgen voor een beter humeur, meer zelfvertrouwen en ook voor meer lust. Zelfs de watermeloen kan hetzelfde effect hebben als Viagra. Dit komt door de aminozuren, citrulline en arginine, die de bloedvaten in je lichaam ontspannen. Ook zijn er vele groenten die wonderen kunnen verrichten. Asperges bevatten kalium en calcium. Deze mineralen zijn belangrijke voor de hormoonproductie en je energieniveau wordt verhoogd. Dus geen smoesjes meer dat je te moe bent, laat je geliefde maar alle hoeken van de kamer zien. Asperges zijn ook rijk aan vitamine E. Hierdoor wordt de bloedtoevoer naar je geslachtsorganen gestimuleerd.

Selderij bevat het geslachtshormoon androsteron. Androsteron zit ook in het zweet van mannen en wij vrouwen kunnen enorm opgewonden worden van die bezwete bovenlijven. Diverse kruiden ‘to spice up your sex life’ zijn onder andere rode pepers en basilicum. Rode pepers bevatten de stof capsaïcine, wat zorgt voor de hete smaak in je mond. Je hersenen reageren hierop, waardoor je hartslag omhoog schiet en het ‘ feel good’ hormoon endorfine vrij komt. Basilicum verbetert de bloedsomloop, stimuleert de geslachtsdrift en verhoogt de vruchtbaarheid.

Slank door seks

Om die laatste hardnekkige pondjes te lozen en een jojo effect te vermijden is veel seks hebben, de oplossing. Maar hoeveel calorieën verbrand je nu eigenlijk voor, tijdens en na de seks?

  • De kleren van je partner uittrekken

met toestemming: 12 calorieën

zonder toestemming: 187 calorieën

  • Haar BH losmaken

met beide handen: 8 calorieën

met 1 hand : 12 calorieën

met je tanden: 85 calorieën

  • Een condoom aantrekken

met erectie: 6 calorieën

zonder erectie: 315 calorieën

  • Voorspel

zoeken naar de clitoris: 8 calorieën

zoeken naar de G-spot: 92 calorieën

  • Standjes

69, liggend: 78 calorieën

69 staand: 112 calorieën

missionarishouding: slechts 12 calorieën

  • Naspel 

knuffelen: 18  calorieën

meteen opstaan: 36 calorieën

uitleggen waarom je meteen opstaat: 816 calorieën

  • Je opnieuw aankleden

kalm: 32 calorieën

gehaast: 98 calorieën

terwijl haar vader op de deur klopt: 1218 calorieën

terwijl je andere vriendin op de deur klopt: 3521 calorieën

Normally I don't go for such overt phallic symbols, but Rankin did such a good job with this one (link is to his website)

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *