web analytics

Hoe Je Liefdesverdriet Omtovert in Succes Met Vrouwen

Je staat in de kroeg je liefdesverdriet te verdrinken. Geen nood, er zijn legio andere vrouwen die jou wel accepteren om wie je bent, dus proost je op het vrouwelijk schoon van deze avond. Vrouwen hebben een oog voor gewonde puppy’s (lees: getergde jongens) en zullen zich met alle liefde over je ontfermen.

Hoe kan je iets negatiefs als liefdesverdriet transformeren tot iets positiefs als een leuk gesprek en meer?

Het gaat er in deze nog niet eens zozeer over wat je wel, maar vooral om wat je niet moet doen.

Je legt oogcontact, net zo lang, tot ze je opmerkt. Niet staren, dat is freaky. Grote kans dat ze jouw verdriet denkt te herkennen, dus verplaatst ze zich instant in de rol van nachtzuster. So far, so good.

Ze staat nu dicht aan je zijde en je steekt meteen van wal: ”Weet je, ik hou zo veel van Julia. Ik zag haar afgelopen zondag en toen voelde ik, dat ik haar wou aanraken, maar dat wou ze niet. Ze is nu met Stefan. Die kan ik niet uitstaan. Ik snap het niet, ik heb haar bedolven onder mijn liefde. Ze had het goed bij mij. O ja, mijn ex is echt zo mooi hè, lange benen en blond haar, maar ze accepteert niet wie ik echt ben. Ze begrijpt me niet, hè.”

”Nee, ik ook niet”, zegt de mooie nachtzuster en ze schuifelt van je vandaan. Tussen de menigte door. Terug naar haar vriendinnen. Weg en gezien.

Waarom doen mannen dat, die ex-talk?

Reden is natuurlijk gewoon emotionele nood. Het verlies van je ex en de onfortuinlijke romance heeft je verwond en zodra je een luisterend oor vindt, dan werkt dat misschien een beetje therapeutisch. Als bijeffect brengt dat de vrouw in een verzorgende rol. Vermoedelijk is dat de belangrijkste reden, maar er zit nog iets onder, wat ingewikkelder te ontrafelen is. Het ex-verhaal is naast het luchten van het hart ook een performatieve taaldaad. De man probeert met dat verhaal dingen over zichzelf te vertellen, waarvan hij onbewust gelooft, dat dat hem aantrekkelijker zal maken.

In werkelijkheid maakt het ex-verhaal een man juist niet aantrekkelijker

Wat wil jij over jezelf vertellen via die ex? Met je verhaal wil je in essentie zeggen: Kijk hier ben ik, liefdevolle, totaal gecommitteerde goedzak met een gouden hart. Mijn hart werd gebroken, doordat ik eigenlijk te goed ben voor deze harde wereld en haar slinkse streken. Uiteraard beoogt deze zelfportrettering ook het redderssyndroom in de vrouw te triggeren. Mannen weten bovendien, dat vrouwen het aantrekkelijk vinden als je veel (maar niet teveel!) vriendinnen hebt gehad en dus goed in de markt ligt. Hij zal wel iets in huis hebben, zo redeneert de vrouw. Leg echter niet teveel de nadruk op de grootte van je harem. De fatale move wordt gemaakt door te zeggen dat je je ex nog steeds zo mooi vindt. Niemand wilt met je daten, als je met je gedachten nog bij je ex zit.

Laat de zombies waar ze horen, op het kerkhof. Blijf geheimzinnig. Daag uit. Vrouwen zijn van nature extreem nieuwsgierige wezens.

Zeg alleen, dat je verdriet hebt, maar vertel niet waarover of doseer het.

De vrouw zal denken: wat een sterke, interessante man, hij durft kwetsbaar te zijn en waarom is hij eigenlijk zo verdrietig? Zodra je haar volle aandacht hebt, zeg je: ”Dat je naar mij wilt luisteren, dat vind ik echt fijn, je voelt mij precies aan. Voel jij dat ook?” Laat vervolgens zien, dat je verlangt naar troost.

De vorm bepaal jij!

Troost verpakt in een leuk gesprek en haar telefoonnummer, een lekkere zoen of een lange zwoele nacht.

Of allemaal…lucky you!

 – Be Fearless –

FEAR - Fear is noting more than an obstacle that stands in the way of progress. In overcoming our fears, we can move forward, stronger and wiser within ourselves.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *