Zo Begin Je "Situationeel" Een Gesprek

Met deze post wil ik jou de kracht uitleggen van situationeel openen. Ik zeg niet dat dit de beste manier is of dat je enkel alleen maar dit zou moeten doen.

Wat ik wel weet is dat deze ‘skill’ een waardevolle aanvulling is voor je repertoire om vrouwen mee om je vingers te winden.

De kracht ervan is dat je het zowel bij daygame, nightgame als bij straatgame, op-weg-naar-huis-game, supermarkt-game en verjaardagsfeestjes-game kunt gaan gebruiken. Ik zal het je uit gaan leggen.

Waarom situationeel openen

Situationeel openen heeft een aantal voordelen in vergelijking met niet-situationeel openen. Voorbeelden van niet-situationeel openen zijn bijvoorbeeld een meid aanspreken met een openingszin die je van te voren hebt bedacht (en hebt ingestudeerd) of gevallen waarbij je de -unieke- situatie helemaal niet betrekt. Alright. Situationeel openen.

Het geeft je een enorme hoeveelheid vrijheid

Je hoeft je geen zorgen te maken of jij je voorbedachte opener nog weet en precies zo kunt navertellen als toen je thuis voor de spiegel oefende. Lekker doen wat je wilt.

Maximale spontaniteit

Je bent nu optimaal spontaan. Je delivery is perfect, omdat je direct handelt naar een op dat moment ontstane situatie. Je bent totaal niet bezig met wat je precies moet gaan zeggen, en dit maakt je juist zo sterk. Kan ze dit niet waarderen? Hahah, dan ben jij ff blij dat jij je tijd niet besteed aan een dergelijk kreng. Next!

Het is natuurlijk en komt natuurlijk over

Wat is er nou natuurlijker dan zoiets? Dit is datgene waar vrouwen ‘s nachts van dromen: overdag op een doodnormaal moment versierd worden door een aantrekkelijke man!

Je wordt creatiever

Door situaties te gaan herkennen en benoemen als situaties om een vrouw aan te spreken, wordt je creatiever. Je leert improviseren elke ‘normale’ situatie te veranderen naar een ‘spannende’ situatie waar je jezelf de mogelijkheid geeft om een vrouw aan te spreken en je interesse te laten blijken.

Praktijkvoorbeelden

Meid aan het sms’en

Laatst met stappen zag ik een meid die druk aan het smsen was. Ik stapte er op af en ik zei spontaan het volgende: “Hey alles goed, sorry dat ik wat laat ben, had wat vertraging met de trein. Waar zullen we heen gaan?” Self-amusement is enorm belangrijk en komt maximaal naar buiten bij een dergelijke opmerking. Meiden hebben dit ook door natuurlijk. Omdat ik zo in het moment was en ze op dat moment toe was aan een beetje luchtigheid, viel het enorm in de smaak. Ik was niet te serieus. Ik wilde lol maken. Zij ook. Ze kwam zelfs gelijk mee!

Biertje op tafel in de kroeg

Zo was ik laatst in de kroeg. Ik stond diep en diep in gesprek met een vriend die ik al heel lang niet had gezien en net terug was uit Engeland. En toen gebeurde het. Opeens zag ik dat een meid een biertje op ons tafeltje neerzette. Ik bedacht me geen moment en pakte even haar aandacht door haar zachtjes bij de arm naar me toe te trekken. Ik zei spontaan het volgende: “Sorry… maar ik had een jus d’orange besteld.” Ze moest lachen. Ik vervolgde met “je weet toch dat ik geen bier drink”. Huppa, toon was gezet en it was ON.

Supermarkt

Zo heb ik eens een mooie meid geopend in de supermarkt. Ze stond voor het afgebakken brood en kon niet kiezen. Ze had een mandje bij zich en had dit op de grond gezet. Even later liep ze naar de zuivel afdeling terwijl ze haar mandje liet staan. Ik had op dat moment een banaan in mijn eigen mandje. Ik besloot die banaan… jawel.. in haar mandje te gooien. Zo gezegd zo gedaan.

Ik verplaatste me ondertussen naar de fruitafdeling, iets verderop. Even later kwam ze terug. Ze kijkt in haar mandje, bevriest even, en pakt vervolgens de banaan eruit met een blik die echt GOUD waard is. Helemaal verbaasd komt ze richting mij toe om de banaan terug te leggen. Ik kijk naar haar gezicht maar ze merkt me nog niet op. Pas als ze mij ziet schiet ik in de lach. Zij moet het allemaal even plaatsen en begint daarna ook te lachen en te blozen. Haar state BAM ineens helemaal omgekeerd, wat natuurlijk een perfecte opening gaf voor een gesprek.