Soms Is Een Nee, Geen Echte Nee

Ik weet zeker dat je het volgende wel eens hebt meegemaakt: je zit in gesprek met een dame en ineens kom je met een suggestie om iets te gaan doen. Ze twijfelt en het is eventjes stil. Je ziet en voelt haar aarzelen en dan zegt ze dat ze toch niet kan, jullie spreken af dat jullie de volgende keer wel wat gezelligs gaan doen.

Maar dan ineens wanneer je haar belt of sms’t kan ze niet, en weer niet, en weer niet. Ze heeft het druk, of verzint even snel een excuus op dat moment. Had je dan maar op het moment, toen je de kans had, iets meer doorgezet tot ze mee kwam.

Vrouwen zeggen best vaak ‘nee’, ‘misschien’ of een ik-weet-het-niet. Dit is waar de leiding nemen heel erg van toepassing komt en een beetje doorzettingsvermogen speelt ook best een belangrijke rol. De leiding nemen, en concrete beslissingen maken, zijn aantrekelijke eigenschappen in een man. Iemand die weet wat hij wil en waar hij naartoe gaat met zekerheid en zelfvertrouwen.

Het is zelfs zo dat de vrouw soms op jou wacht totdat je een besslising hebt gemaakt. Zelden geeft een vrouw je meer dan twee à drie kansen om een goede suggestie voor te stellen om iets te gaan doen, en als het haar tijd niet waard is? Wandelt ze weg.

In dit artikel geef ik mijn kijk op een best apart aspect in de datingwereld, namelijk: consistent blijven, niet opgeven wanneer ze twijfelt of zelfs andere plannen heeft.

Veel leesplezier…

Vragen & Stellingen

Wanneer er een voorstel wordt gemaakt om of een drankje te gaan doen of iets anders dat leuk is om te doen met z’n tweeën, geven de meeste mannen al op wanneer de vrouw zegt: ”Hmm, kan wel, maar…” Ze twijfelt, en dat betekent dat het wel zou kunnen, alleen je had eventjes beter je best moeten doen wanneer je met het voorstel kwam. Hier is de kracht van stellingen heel goed van toepassing. Als je een vraag stelt heb je altijd fifty/fifty kans op een ‘nee’. Iets voorstellen om te gaan doen in een stelling betekent dat jullie het, wat het dan ook is, daadwerkelijk gaan doen.

1.”Zullen we wat gaan drinken?” > 2.”Laten we wat gaan drinken.” 1.”Zullen we een keertje afspreken?” > 2.”Laten we wat leuks gaan doen.”

Bij het tweede heb je negentig procent kans op een dikke vette ‘ja’! Je geeft haar met een stelling, in principe, geen andere opties. Ze kan alleen maar met je meegaan. Met een vraag geef je haar dus een veel makkelijkere keuze, namelijk, ze kan veel makkelijker weigeren.

Natuurlijk kan je wel vragen om iets te gaan doen, als de aantrekkingskracht tussen jullie sterk is kun je bijna alles vragen.

Niet Zo Snel Opgeven

Stel dat je vraagt aan een vrouw wat ze van plan is vanavond. Je had in gedachten om wat te gaan doen nu, maar ze vertelt je dat ze het druk heeft. Alhoewel, ze blijft staan! Als ze zegt dat ze het druk heeft, maar ze met je blijft staan praten? Beeïndig het gesprek niet wanneer ze haar plannen vertelt. Gewoon knikken en zeggen: ”Cool, voordat je gaat laten we even snel een drankje gaan doen. Eventjes hoor, want ik moet morgen ook weer vroeg op/moet ook zo weg/moet ook nog iets doen.”

En uiteindelijk blijkt het zo gezellig te zijn dat de uren zo voorbij vliegen. De meeste mannen haken af wanneer de vrouw hun vertelt dat ze het druk hebben, terwijl ze eigenlijk op een betere suggestie aan het wachten is. Stel dat Johnny Depp haar mee vroeg om een drankje te doen. Tsja, ongeacht hoe druk ze het heeft met haar studie en/of werk maakt ze daar echt wel tijd voor! Dus het kán wel, de tijd heeft ze, we hebben allemaal dezelfde vierentwintig uur in een dag, niemand heeft er meer of minder.

Dame: ”Sorry, ik moet nu gaan.” Man: ”Heb je een briefje om te bewijzen dat je nu moet gaan?”

Wat ik zelf heb gemerkt dat heel goed werkt is: ”Als je het na tien minuten niet meer leuk vindt, ben je vrij om te gaan, no pressure.” Hiermee voelt ze zich meer op haar gemak, en een goede optie, de meeste vrouwen denken dat wanneer je ze uitnodigt dat ze dan uren bij je moeten blijven. Natuurlijk niet, als ze wil gaan mag ze gaan. Alhoewel, nogmaals…Natuurlijk is het met jou veels te gezellig om te gaan.

Groetjes, Arellius