Veelgestelde Vragen Van Mannen

Er zullen altijd mannen zijn die ergens mee zitten, maar zo zijn mensen in het algemeen wel een beetje, hè? Als je ergens vast komt te zitten wil je natuurlijk weten hoe je eruit komt. Ik geloof dat we allemaal onze eigen bijzondere individuele eigenschappen hebben als mannen. Echter, het komt heel vaak voor dat heel veel mannen hetzelfde vragen wanneer het op vrouwen versieren aankomt.

Daarom kunnen mannen vaak makkelijk over vrouwen versieren praten omdat ze vaak dezelfde situaties tegenkomen bij een ander. Zelf vind ik dat eigenlijk best grappig en vreemd tegelijk, want we pakken het allemaal anders aan, op onze eigen manier, toch? Ik durf te wedden dat niet iedereen dezelfde openingszin gebruikt, of hetzelfde kleed. Er kunnen tien mannen dit blog lezen met allerlei tips, maar iedereen voert de tips anders uit, en nog komen we op hetzelfde issue als je buurman. Zijn alle vrouwen dan hetzelfde? Ik denk het niet. Lezen alle mannen in Nederland alleen tips via deze site? Dat zou echt cool zijn, maar dat is ook (denk ik) niet het geval.

Mannen die serieus beginnen met vrouwen versieren komen maar heel weinig situaties tegen die geen enkele ander man ook heeft meegemaakt. Ik denk dat er dan toch wel een soort circuit in zit, ik durf te wedden dat als ik een aantal van mijn ervaringen vertel dat je jezelf er ook misschien wel een beetje in terug kan zien.

Maar wat het ook is dat we steeds tegen komen, er is altijd een oplossing voor. Opgeven is helaas geen optie, het is of doorzetten totdat je eindelijk wel dat nummer in je telefoon hebt, of doorzetten totdat je een relatie met haar hebt.

In het volgende artikel deel ik een aantal veelgestelde vragen die ik krijg, en beantwoord ik ze in het algemeen. Ik doe (altijd) mijn best om zoveel mogelijk goed inzicht en input te geven. Veel leesplezier…

Vraag #1

Hoe kan je het gesprek door laten gaan ?

Wanneer je de truc een beetje onder de knie hebt hiervan, dan zul je er snel achter komen dat je het gesprek, zonder ongemakkelijke stiltes, door kan laten gaan. Het is ook best simpel. Veel mannen die weten niet wat ze moeten zeggen nadat ze zichzelf voorgesteld hebben.

Man: ”Hai, ik ben Peter en jij ziet er leuk uit…” Vrouw: ”Dank je wel, ik ben Lisette.” Man: ”……….ehm..” Vrouw: ”…??….” Man: ”Mooi weer, hè?” Vrouw: ”…eeh, jawel……” Man: ”………………..nou, doei, hè..”

Ik vind het altijd zo jammer wanneer dat gebeurt. Dit kan je al oplossen door een hele simpele en goede open vraag te stellen, namelijk: ”Behalve een mooi uiterlijk, vertel mij eens iets cools over jezelf.” Als zij dan begint over bergbeklimmen (ik noem maar wat) dan kan je vragen of dat haar passie is. Als niet: ”Is dat iets waar je veel passie voor hebt? Ik had je meer als skiër voorgesteld.” Dit soort vragen en stellingen zijn altijd open en geven de vrouw ruimte een om ruime antwoorden te geven. En als ze jou hetzelfde vraagt kan je haar jouw passie vertellen. En voilá, je hebt een gesprek!

Nog een andere kleine tip die ik erin wil gooien: Je hoeft ook maar soms één woord uit te kiezen om op door te gaan, bijvoorbeeld: als zij je vertelt over het bergbeklimmen dat ze heeft gedaan kan je aan haar vragen ‘waar’ ze het heeft gedaan. In Oostenrijk? Dat is een mooi land, op welke vlakken is ze dan daartoe aangetrokken behalve bergbeklimmen? De natuur daar is heel mooi dus misschien is ze wel een liefdevol hippie meisje dat één wil zijn met de natuur. Ik noem maar een heel aantal voorbeelden over hoe je het gesprek op een interressante manier door kan laten gaan, ik weet zeker dat je het snapt.

Vraag #2

Hoe kan je snel nummers scoren ?

Er zijn een aantal manieren om dit te doen, maar voordat ik een aantal voorbeelden geef over wat je kan doen en zeggen om snel een telefoonnummer van een dame in jouw mobieltje op te slaan, wilde ik je even vertellen dat je nummers niet kunt neuken. Heel veel mannen die fixeren zich op het krijgen van een telefoonnummer. Als je erover nadenkt kun je er eigenlijk niet veel mee, je kunt haar bellen en berichten sturen op een paar manieren, maar dat is het. Een telefoonnummer is eigenlijk een kleine omweg naar de tijd toe.

Stel dat je in de stad bent en je spreekt een leuke dame aan in de winkelstraat, alles gaat goed, het gesprek is leuk en jullie hebben allebei een beetje tijd over om: A) Nummers uit te wisselen, of B) Een drankje te doen en elkaar live te leren kennen. Kies, als het kan, altijd voor optie B! Zo hoef je dan ook niet later te vragen:

  • Wat sms ik haar?
  • Wat zeg ik wanneer ik haar bel?
  • Wanneer bel/sms ik haar?
  • Ze reageert niet.
  • Hoe moet ik op dit reageren?

Dit kan je dus allemaal voorkomen door op het moment op een mini-date te gaan. ”Even een drankje doen, en als je me na tien minuten al een klootzak vindt mag je gerust gaan.”

Snel een nummer scoren is ook niet echt handig wanneer jij je focus alleen op het nummer zet. Natuurlijk kan je binnen een minuut zelfs het nummer van een willekeurige dame opslaan en later een berichtje sturen. Maar via je telefoon kan het best lastig zijn om een connectie op te bouwen. Een connectie opbouwen doe je het beste wanneer je elkaar face-2-face ziet, natuurlijk. Stel dat jullie beide geen tijd hebben, spreek voordat jullie nummers uitwisselen een dag af voor wanneer jullie afspreken, de enige reden waarom jullie dan telefoonnummers uitwisselen is om elkaar te bellen of berichten te sturen dat je wat later bent.

Wanneer je tijdens het eerste gesprek al een afpsraak met haar maakt dan hoef je het niet via sms nog eens een keertje te vragen. Wanneer je haar nummer hebt kan je altijd nog een sms sturen van: ”Was leuk je ontmoet te hebben, ik zie je donderdag X 🙂 ” En dat is voldoende. Dus wanneer je om haar nummer vraagt: één van de beste manieren is om dit in een stelling te zetten, bijvoorbeeld: ”Laten we nummers uitwisselen.” Dit is iets wat jullie samen doen. Eén van de redenen waarom vrouwen soms lastig doen wanneer het op nummers geven komt is precies om die reden, zij geven hun nummer en krijgen er nada voor terug. Maar wanneer jij jouw nummer ook gelijk geeft, uitwisselt voor die van haar, heeft zij er ook wat aan en zo is het voor beide partijen ook eerlijk.

Vraag #3

Wat is de beste openingszin ?

Dit is waarschijnlijk de meest gestelde vraag ooit! Wat zou nou de zin kunnen zijn die vrouwen in één keer laat smelten? Ik zal je helaas moeten telleurstellen dat die NIET bestaat. Ik vertelde het zelfs in de vorige blog: Het is niet wat je zegt, maar hoe je het zegt. Dus voor de ene werkt een goede zin beter dan voor de ander. Voor de ene man werkt ”Hey moppie” wel en voor de ander totaal niet. De openingszin en/of woord ligt totaal aan jouw preferentie, wat wil jij als eerste tegen een vrouw zeggen wanneer je zo’n engeltje over straat ziet lopen, of in de discotheek?

Ik zou je wel kunnen vertellen dat je ”WOW, JIJ ZIET ER FUCKING LEKKER UIT!!!!!!” moet zeggen, maar wie zegt dat het voor jou zal werken dan? Uit persoonlijke ervaring ga ik meestal op gevoel af, want wat jij voelt voelt de vrouw meestal ook. Zeg jij wat je op dat moment voelt, dan ben je congruent en eerlijk en dat zal de vrouw die je aan het versieren bent waarderen. In plaats van een voorgekauwde zin te zeggen die maar een beetje kans heeft op een positieve reactie. Je wilt natuurlijk dat ze zich helemaal ‘happy’ voelt wanneer je haar aanspreekt. En dit komt niet vaak voor met een voorgekauwde zin of woord. Zelfs met iets wat je altijd gebruikt, voor de ene vrouw hoeft het niet te werken en voor de ander wel. Daar zit dus die algemene misconceptie over vrouwen versieren. Velen (man & vrouw) denken dat vrouwen versierd worden d.m.v. trucjes en coole openingszinnen. Het is natuurlijk veel, en veel meer dan alleen dat…

Groetjes, Arellius