web analytics

Waarom Je Niet Te Veel in Vrouwen Moet Investeren

Ik bedoel dit niet alleen in de letterlijke zin als in te veel geld, maar ook in alle andere vormen van tijd en energie.

Om heen zie ik niet anders dan jongens zich mentaal en fysiek uitputten om het meisje van hun dromen te veroveren, om er aan het eind van de avond of na wekenlang thuis piekeren achter te komen dat het allemaal niks heeft opgeleverd.

Dit is vaak wat er gebeurd: jongen spreekt meisje aan (jongen investeert), meisje blijft bij vriendinnen eigen ding doen en jongen komt de hele avond naar het meisje toe om te praten (jongen investeert), jongen vraagt telefoonnummer (jongen investeert), jongen begint met sms’en en stuurt veel meer dan meisje (jongen investeert), jongen vraagt meisje op date (jongen investeert), jongen spreekt dicht af bij meisje in de buurt, haalt er al dan niet op (jongen investeert), jongen betaald (jongen investeert).

Veel investeren = veel opbrengst?

De jongen heeft nu veel geïnvesteerd, maar wat heeft hij er toe nu toe voor terug gehad? Weinig… Hij is voornamelijk bezig geweest haar te overtuigen om hem leuk te vinden. Het probleem is dat zij nog weinig voor hem heeft hoeven doen en daarom wegens haar lage investering zeer makkelijk weg kan lopen zonder daarbij een gevoel van verlies te ervaren.

Voor de jongen lijkt het extra cru aangezien hij wegens al zijn moeite nog steeds aan de kant wordt gezet. Wat hij niet door heeft gehad is dat hij door ongelijke investering een lage eigenwaarde heeft gedemonstreerd en het niet meer dan logisch is dat ze ergens anders gaat kijken.

Tijdens de date zie ik dit patroon vaak nog verder gaan: het meisje en jongen komen aan op de plek van de ontmoeting en de jongen neemt de leiding (investeert), jongen bekommerd zich om het meisje, of ze een goede reis heeft gehad, alles naar zin is etc. (jongen investeert), jongen voelt zich tijdens de hele date verantwoordelijk voor de gang van zaken, houdt het gesprek op gang, bekommert zich wat er na afloop gaat gebeuren (jongen investeert).

Gratis kermisritje

Zij heeft niks anders hoeven doen dan gapend in het achtbaankarretje hoeven zitten, waar ze in getild is, waar ze niet voor hoefde te betalen en onderweg ook nog eens extra in de watten is gelegd. Natuurlijk zal ze even blijven zitten omdat het allemaal nieuw, spannend en vermakelijk is, maar gezien de ongelijke energieoverdracht zal je vrijwel altijd aan het kortste eind trekken.

Dingen waar mensen niks voor hoeven te doen worden nu eenmaal niet gewaardeerd. Wanneer ze er genoeg van heeft zal ze uitstappen en zonder achter om te kijken weglopen.

Gelijke energieoverdracht

Zorg er daarom voor dat je vanaf het 1e moment de energie overdracht gelijk houdt. Dit betekent:

Als je oogcontact met haar zoekt in de club, stap niet op haar af voordat ze jou groen licht geeft (terug investeert met een blik). Als ze tijdens een gesprek bijna geen interesse toont en alleen maar korte antwoorden krijgt, laat je interesse ook varen, (investeer pas met woorden nadat ze deze terug heeft geïnvesteerd), wacht met afspreken totdat ze zelf een opzetje geeft, en sms niet mere terug dan dat je van haar krijgt.

Wanneer je je gesprekgeschiedenis van jou en je vrouwelijke contacten opent kijk dan eens aan welke kant verreweg de meeste tekstwolkjes staan, als dit aan jouw kant is moet je jezelf eens achter de oren krabben, grote kans dat jij probeert aan haar te kwalificeren en te overtuigen dat je goed genoeg bent voor haar, of je zelf te hard probeert te verkopen.

Stuur niet nogmaals een berichtje voordat je antwoord van haar hebt gekregen, en wat je ook doet: vraag geen verklaring voor haar gebrek aan interesse. Dit laat zien dat je totaal niet de touwtjes in handen hebt en je totaal geen idee hebt hoe je dit moet krijgen.

Laat haar investeren

Laat haar naar jou toe komen als ze ergens binnenkomt, wacht tot zij een berichtje naar jou stuurt, laat haar niet klakkeloos de date, tijdstip en plek bepalen (zorg dat ze ook wat moeite moet doen om de date tot stand te laten komen: een dag vrij maken, een stuk reizen etc.).

Voel je niet verantwoordelijk om (ongemakkelijke) stiltes op te vullen en sta niet in voor een goede afloop. Als zij aanvoelt dat ze sowieso met jou naar huis kan aan het eind van de avond is er niks spannends voor haar aan. En zoals je al 100 keer hebt gelezen: zorg ervoor dat de eerste date niet te veel geld kost.

Als je zelf de investering laag houdt zal ook jij geen enkele moeite hebben weg te lopen.

Aangezien je niet meer hebt gegeven dan je hebt terug gekregen voel je je achteraf niet benadeelt en zal je er geen moeite mee hebben aangezien je niks bent verloren.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *