web analytics

Welke Vragen Scoren Bij Vrouwen & Hoe Je Luistert

Top Gear, verreweg 1 van de leukste programma’s op tv. Als ik met een half oog meekijk, geniet ik van het enthousiasme en de vriendschap tussen de drie mannen. Het zijn net kleine jongens die hun dromen waar mogen maken. Ze meten zich non-stop aan elkaar, maar op een speelse manier. Heerlijk, zoals ze kunnen genieten van hun onderlinge humor.

Maar af en toe moet er serieus gesproken worden…

Over emoties. Waarom? Omdat vrouwen daar behoefte aan hebben.

Nu blijkt dat al dat vrolijke gestoei tussen mannen ook wat oplevert. Mannen die geleerd hebben zich met andere mannen te meten, kennen hun eigen emoties beter en kunnen deze beter handlen. Praten over gevoelens, omgaan met kritiek en reflecteren op je eigen gedrag zijn belangrijke vaardigheden voor een relatie.

Maar zover zijn we nog niet. Eerst nog die leuke vrouw vinden. Grote kans dat je aankomende zaterdag te vinden bent in de kroeg. Ik zeg, prima start. Maar wil je meteen over Top Gear beginnen? Tja, het kan natuurlijk, ik ben er voor te porren, maar de meeste vrouwen zappen misschien liever verder. Dus laat die technische autopraat maar even achterwege en zeg bijvoorbeeld wel: “Ik zou je graag meenemen op een date. In welk voertuig mag ik je komen halen?” Met deze vraag heb je meteen een opening…maar wat nu?

Met de belofte van het ultieme voertuig ben je er nog niet. Je moet jezelf aanprijzen, als je wilt, dat ze met je op date gaat. Het is hoeren en sloeren, net zo lang dat zij overtuigd is van jouw kwaliteiten. Je moet er tussen al die singles uitspringen.

Hoe? Door daadwerkelijk te horen wat ze te zeggen heeft.

Het is luisteren, verwerken, antwoorden en dan pas feestvieren. Blijf lekker ontspannen, maar toch gefocust. Bouw een gesprek op. En blijf bij de les. Vrouwen hebben namelijk de neiging om op onderwerpen terug te komen die al behandeld zijn. In dit geval zou het handig zijn als je beste vriend nu naast je staat en notities maakt van het hele gesprek. Dan kan je daar op teruggrijpen. Maar die maakt geen aantekeningen, dus koppie erbij en wakker blijven.

Als je iemand net ontmoet zijn de eerste zaken die je hoort, vrij basic. Naam, leeftijd (niet raden, ook niet als ze ernaar vraagt) en haar toekomstdromen. Hoofdzaken om te onthouden. Bijzaken, maar toch leuk om te memoriseren zijn: waar ze vandaan komt en wat voor een werk of opleiding ze doet. Scoor je extra punten mee, als je dat later in het gesprek nog weet.

Maar waar je een dame echt mee boeit, is vragen te stellen waar emoties aan ten grondslag liggen.

Enkele vragen van hoe je in haar hoofd en slipje kan geraken…

Wie heeft jouw leven het sterkst beïnvloed? Wat is de mooiste les die je in je leven geleerd hebt? Welke belangrijke keuze heb je onlangs gemaakt? Wat kan jou erg ontroeren? En als laatste vraag: waarom is het fijn om jou als vriendin te hebben…en dan is ‘t alleen nog n kwestie van

Op welke dag zal ik je komen ophalen?

 

– Be Captivated –

 

 

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *