5 Stappen om Je Ex Terug te Winnen + 2 Domme Fouten

‘Hoe krijg ik mijn ex terug? Ik wil het zo graag!’ Als je je dat afvraagt dan is dit artikel voor jou geschreven.

Er zijn een paar veel voorkomende fouten die gemaakt worden als men hun ex terug probeert te krijgen.

Ze zijn heel simpel te vermijden maar ze zijn wel FATAAL, dus mocht je jezelf willen herenigen met je ex maak deze fouten dan niet!

Lees direct verder en ontdek  de fouten die veel mannen maken als ze hun ex proberen terug te krijgen.

De kans is groot dat je deze pagina hebt geopend omdat je een ex hebt waar je verliefd op bent en je jezelf afvraagt: “Hoe krijg ik mijn ex-vriendin terug?”.

Als professioneel datingcoach heb ik genoeg ervaringen van anderen en mezelf om hier wel een goed woordje over te spreken.

Je ex terugwinnen zal geen gemakkelijke opgave worden maar het is zeker mogelijk. Mits je natuurlijk exact de stappen opvolgt in dit artikel om je ex terug te winnen.

Door het uitvoeren van deze belangrijke stappen kom je tot het besef dat alles vanaf vandaag anders kan zijn.

Je leert dat er mogelijkheden zijn waar je nog nooit aan hebt gedacht.

Je leert ook dat je niet te emotioneel moet zijn en er een leven is buiten je relatie.

Ex terugwinnen Stap 1: Ga Na Waar Het Is Fout Gegaan

ex terug waar ging het fout

In de eerste stap moet je voor jezelf nagaan waar het fout is gegaan. Dit zal niet makkelijk zijn omdat je hoofd waarschijnlijk vol zit met emoties.

Je bent misschien kwaad, jaloers of verdrietig. Deze emoties kosten ontzettend veel energie en zorgen ervoor dat je niet goed en helder kunt nadenken.

Probeer te bedenken en te achterhalen waarom je relatie is geëindigd en hoe je hier in de toekomst verandering in kunt brengen.

Door naar het verleden te kijken kun je leren van je fouten en jezelf in de toekomst verbeteren.

Toch is in het verleden blijven hangen niet altijd goed en moet je ook verder. Probeer jezelf in je huidige situatie te verplaatsen en een manier te bedenken om hier uit te komen.

Er zijn drie mogelijkheden:

 • Ex terugwinnen
 • Nieuwe relatie beginnen
 • Voorlopig geen relatie

Natuurlijk ga je voor de eerste optie ‘ex terugwinnen’. Het kan echter verstandig zijn om ook de andere opties in overweging te nemen.

Alleen op deze manier help je jezelf naar een gelukkiger leven en een fijne relatie.

Denk ook eens terug aan de beste periode in jullie relatie.

Wat deden jullie toen? Waarom is zij voor jou gevallen? En zijn er misschien dingen in de loop der tijd veranderd in negatieve zin?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Eerst denken en dan doen!

Voor het terugkrijgen van je ex is veel emotionele kracht nodig. Je hebt je ex liefgehad, maar toch is de relatie opgehouden.

Ga voor jezelf na waarom de relatie is uitgegaan. Natuurlijk weet je welke druppel de emmer deed overlopen, maar waarom is de relatie echt uitgegaan?

Vaak zit er een diepere onderlaag achter. De echte reden voor het beëindigen van een relatie is vaak anders dan je op dit moment denkt.

De meeste mannen en vrouwen hebben er tijd voor nodig om te kunnen inzien waar het fout is gelopen. Meestal zal het na verloop van tijd heel duidelijk zijn. Wanneer je er midden in zit is dit nog onduidelijk en vaag.

Probeer nu al heel concreet te bekijken waar het op stuk is gelopen en waar je ex of jij bent tekort geschoten. Wat ik vaak zie gebeuren in een relatie is dat mensen elkaar in een relatie proberen te veranderen.

De dingen die ze aan het begin van een relatie aan iemand zo bewonderde, proberen ze nu volledig onder controle te houden omdat ze jaloers of bang zijn om de persoon van wie ze houden kwijt te raken.

Wat mensen vaak niet begrijpen is dat dit een verstikkende werking heeft. Je kunt nu eenmaal je partner niet voor de volle 100% veranderen.

Iemand die sportief is wilt het liefste gaan sporten in zijn vrije tijd. Hem of haar op de bank houden met een zak chips werkt juist tegenovergesteld.

Dit is iets wat vrouwen vaak doen. Haar partner isoleren van de rest van de wereld.

Haar vriend mag niet meer met zijn vrienden wat gaan drinken, ze heeft liever dat hij bij haar is in plaats van tennissen in de avond enz.

Dit is een typisch vrouwelijk trekje. Je hebt misschien ook vrienden gehad die je als een baksteen lieten vallen nadat ze in een relatie terecht kwamen.

Domme fout #1: Toegeven Aan haar Claimgedrag

Als man wil je NOOIT toegeven aan het natuurlijke claimgedrag van je vriendin.  

Op het moment dat je toegeeft aan haar claimgedrag is jullie relatie gedoemd te mislukken. Je gaat haar pleasen om ruzie en gezeik te voorkomen. Je durft de deur niet meer uit en laat je vrienden vallen. Je plaatst je vriendin op een troonstuk.

Wat je op dat moment niet in de gaten hebt is dat je jouw eigenschappen begint te verliezen waar zij aan het begin van jullie relatie voor gevallen is.

Doordat je toegeeft en veranderd zal zij uiteindelijk zich van je vervreemden omdat je niet meer de persoon bent die je was toen jullie elkaar voor het eerst ontmoeten.

Vrouwen vallen op mannen die dominant en mannelijk zijn, hun eigen weg volgen en zich door niets en niemand van hun pad laten afbrengen.

Begin dus zo snel mogelijk met het terugwinnen van je eigen IK.

Ex Terugwinnen Stap 2: Verbreek Het Contact

Je zit waarschijnlijk niet voor niets op deze site en hebt je keuze al lang gemaakt. Je wilt je ex terug.

Je ex terugwinnen vereist een speciale aanpak, waar helaas weinige nog verstand van hebben. Om een mooie relatie te beginnen met je ex is het belangrijk eerst een punt te zetten achter jullie vorige relatie.

Eén ding is zeker…

Wanneer je jouw ex verliest is er een verandering aanstaande. Of jullie relatie stopt en gaat nooit meer verder of je verandert waardoor er een nieuwe relatie met je ex kan ontstaan.

Eén ding is zeker. Je kunt niet op dezelfde manier verdergaan. Uit het verleden blijkt dat dit niet heeft gewerkt.

Jullie relatie is waarschijnlijk niets voor niets gestopt. Het is van essentieel belang om dit te beseffen en het terugwinnen van je ex als een geheel nieuwe relatie te zien.

Om duidelijk onderscheid te maken tussen je vorige relatie en de nieuwe relatie moet je hier concreet in zijn. Een duidelijke scheidslijn kan alleen gezet worden door een periode van rust in te lassen. Enkele weken geen contact met je ex is hiervoor de beste methode.

Veel mannen kunnen en durven dit niet. Maar je moet begrijpen dat mensen pas beseffen wat ze missen als ze iemand daadwerkelijk kwijt zijn. Een halfzachte aanpak gaat niet werken om je ex terug te winnen.

3 Redenen Om Even Het Contact Te Verbreken:

 • Jullie beide hebben de tijd en ruimte nodig om na te denken over jullie verbroken relatie. Het is een wirwar van gedachten die door je hoofd vliegen. Geef jezelf de tijd om alles op een rijtje te zetten.
 • Geef haar de mogelijkheid om je te missen. Sommige mensen zien pas in hoeveel ze om iemand geven op het moment dat ze iemand definitief kwijt zijn. Dit gevoel zal ze echter pas krijgen wanneer ze enkele weken geen contact meer met je heeft.
 • Je laat haar zien dat je ook zonder haar een prima leven kan leiden. Je hebt haar niet nodig om jezelf gelukkig te voelen. Zij heeft jou nodig!

Probeer haar in deze periode niet te bellen of te mailen.

Met afstand nemen bedoel ik niet dat je jouw ex moet negeren. Als je ex je een berichtje stuurt of langskomt, moet je hier proberen zo normaal mogelijk op te reageren en losjes mee om te gaan.

Vertel niets over je gevoelens en dat je haar mist. Deze woorden zijn dodelijk in deze periode.

Je wilt haar laten merken dat je ook zonder haar kunt leven. Dit doe je dus door minimaal één maand het contact te verbreken.

Door toe te geven aan haar wispelturig gedrag maak je niet alleen jezelf geestelijk kapot maar zorg je er ook voor dat ze niet de kans krijgt om je te missen.

Verbeter jezelf

In de tijd dat je geen contact hebt met je ex is het tijd om je te verbeteren. De tijd die je jezelf geeft om je ex even te vergeten kun je namelijk steken in het verbeteren van jezelf.

Om je ex terug te krijgen is het verstandig zowel aan je uiterlijk als innerlijk te werken.

Probeer een aantal overtollige kilo’s te verliezen, start met sporten of verbeter je kledingstijl. Je gaat hierdoor zekerder in je vel zitten.

Het terugkrijgen van je ex wordt tevens een stuk gemakkelijker.

Ex Terugwinnen Stap 3: Sociaal Bewijs Door Laten Schemeren

ex terug sociaal bewijs

Sociaal bewijs is iets dat onbewust wordt opgevangen door vrouwen.

Er zijn onderzoeken geweest waarbij honderden vrouwen foto’s van mannen zagen en ze een cijfer gaven voor aantrekkelijkheid.

Na de resultaten te hebben binnengehaald, hebben de onderzoekers dezelfde mannen gefotografeerd met een vrouw ernaast.

Hierna hebben weer honderden vrouwen deze foto’s beoordeeld op hoe aantrekkelijk de mannen zijn.

Het resultaat was dat bij de tweede test ALLE mannen die beoordeeld werden veel aantrekkelijker gevonden werden.

Dit werkt niet alleen bij je oude vriendin waar je verliefd op bent en die je terugwilt. Dit werkt bij alle vrouwen die je wilt versieren.

Maak je Ex Jaloers

Wat je dus wilt creëren is dat je oude vriendin jou ziet flirten met andere vrouwen en dat andere vrouwen terug flirten. 

Je creëert hierbij ook jaloezie, wat enorm handig is als je je oude vriendin terug wilt winnen.

Het voordeel van de verschillende zaken die je hebt ondernemen is dat je een stuk aantrekkelijker voor je ex bent geworden.

Je bent een interessanter persoon voor hem of haar geworden door alle nieuwe dingen die je onderneemt.

Sta bijvoorbeeld op foto’s met vrienden waarbij jij met een aantrekkelijke meid staat.

Deze foto wordt vervolgens op Facebook gegooid en je ex zal hem te zien krijgen omdat jullie zoveel vrienden met elkaar delen.

Ze zal jaloers worden en zien dat jij je prima weet te vermaken, ook zonder haar.

Mensen hebben de instinctieve behoefte om iets te willen wat ze niet kunnen krijgen.

Je wilt daarom je ex die kant van je laten zien die ze voor een lange tijd niet meer gezien heeft.

Maar ten eerste moet je je beginnen te gedragen alsof je je ex niet terug wilt. Laat haar niet weten dat je eronder lijdt en zorg dat je zelf een leven hebt.

Kom op dezelfde plekken als je ex, flirt daar met andere vrouwen en wakker jaloezie aan. Neem andere vriendinnen mee.

Doe alsof het je allemaal niks doet. Belangrijk is wel dat je het niet te opvallend doet. Stuur haar geen foto’s via whatsapp door. Dit werkt alleen maar tegen je.

Op een gegeven moment kan ze haar jaloezie niet meer uitstaan en zal ze je proberen te versieren of je merkt gewoon aan haar lichaamstaal dat ze jou nu probeert terug te winnen.

Op het moment dat je dus de rollen hebt omgedraaid – dus op het moment dat zij weer achter jou aanloopt – kan jij haar uiteindelijk weer verleiden.

Ex Terugwinnen Stap 4: Leef Je Eigen Leven

ex terug leef je eigen leven

Je bent nu enkele weken zonder je ex.

Je hebt het sporten weer opgepakt en je oude vrienden weer opgezocht. Je begint te wennen aan het idee dat je weer vrijgezel bent. Je mist je ex nog steeds maar hebt ingezien dat dit niet het einde van de wereld is.

Net als het daten van andere mannen en vrouwen is het namelijk enorm belangrijk om ook nieuwe vrienden te gaan ontmoeten.

Tevens helpt dit enorm in je zelfvertrouwen. Het ontmoeten van laat namelijk zien dat je een sociaal bewogen persoon bent. Voor je ex zie je er heel zelfverzekerd uit. Je ex wilt je graag terug als partner.

Begin met het daten van andere vrouwen.

Misschien heb je hier nu geen zin in, maar het zal je enorm enorm helpen bij de verwerking van je verbroken relatie en gaat ervoor zorgen dat je meer zelfvertrouwen uitstraalt in het terugwinnen van je ex.

Om je ex terug te krijgen ga je voor het internet daten op de korte termijn. Het is waarschijnlijk niet je bedoeling om hier echt een relatie aan over te houden.

Je wilt immers je ex terug. Gelukkig is het bij internet daten een stuk gemakkelijker om iets af te kappen en kun je (als het nodig is) direct weer ruimte maken voor je ex.

Begrijp dat je ex ook enkele weken geen contact meer met je heeft gehad en ze benieuwd zal zijn hoe het met jou gaat.

Ex Terugwinnen Stap 5: Zoek Het Contact Weer Op

ex zoek weer contact

Je zult na verloop van tijd merken dat de sfeer wat bekoeld raakt, op dit moment is het tijd om het vuur weer op te stoken.  Als het tijd is om het vuur weer op te stoken moet je dat op de juiste manier doen.

Het is inmiddels een maand later dat je haar voor het laatst gesproken hebt. Ze heeft je in de tussentijd nog wel eens geprobeerd te bellen, maar je nam niet op. Alles begint in een rustig vaarwater te komen.

Het is deze belangrijke periode waarin je langzaam weer het contact met je ex gaat opzoeken.

Om haar te ontmoeten is het belangrijk om te weten wat haar favoriete plekken zijn.

Wanneer gaat ze boodschappen doen? Welke kroeg duikt ze in als ze op stap gaat? Op welke ochtend gaat ze sporten?

Als je haar ontmoet dan is het belangrijk dat dit spontaan gebeurd, ook al wilde je haar stiekem opzoeken.

Het is de kunst om het steeds op ’toeval’ te gooien. Zodra zij merkt dat jij haar maar al te graag terug wilt, sta je met twee punten achter.

Wees dus waakzaam en gedraag je verrast als je haar tegenkomt.

Natuurlijk wil je graag je ex terugkrijgen. Het blijft echter belangrijk om hier niet de volledige focus op te leggen. Door geforceerd te werk te gaan komt er niets terecht van het terugkrijgen van je ex.

Je kunt het beste nadenken op een andere manier.

Denk er bijvoorbeeld aan jezelf te verbeteren en gelukkiger te maken en minder aan het terugkrijgen van je ex.

Domme fout #2: Je Valt Terug In Je Oude Patroon

Je wilt natuurlijk je ex terugkrijgen, maar als dat het doel wordt zal het vaak fout gaan.

Je zult teveel de focus leggen op het terugkrijgen van je ex en minder op andere zaken.

Nu je weer met haar gesproken hebt kan je zo nu en dan een drankje doen als vrienden.

Zo blijf je onder de radar en lijkt het alsof er niets achter zit. Je ex zal af en toe nog met je willen spreken. Vaak gaat dit over dingen die niet met iemand anders zijn te bespreken.

Natuurlijk zullen jullie nog gevoelens voor elkaar hebben. Als ze persoonlijke dingen vraagt, reageer dan het prima met je gaat en dat er de afgelopen tijd veel gebeurd is.

Praat over leuke dingen en maak haar aan het lachen. Houdt jullie ontmoetingen positief en begin niet over dingen waar jullie vroege ruzie om kregen.

Zodra dit de goede kant opgaat kun je voorzichtig met haar gaan flirten. Kijk of ze ervoor open staat.

Als je ex hier verkeerd op reageert ga je weer naar de vriendschappelijke modus. Wanneer je weer comfortabel bent in de vriendschappelijke modus ben je er weer klaar voor om te flirten.

Je Relatiebreuk Herstellen Is Mogelijk Met De Juiste Aanpak

Wil jij het exacte stappenplan en de beste tips om je ex voorgoed terug te krijgen?

Dat kan met het eBoek van Edwin Edinga!

Hij leert je exact hoe je je ex terug krijgt, zelfs als de situatie onmogelijk lijkt.

Wat hij je onder andere leert zijn super effectieve manieren om weer contact te krijgen met je ex.

Ook leer je hoe je je ex opnieuw tot je aangetrokken kan laten voelen hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Wil jij meer informatie over hoe jij je ex snel weer terug kan krijgen? Klik dan op de onderstaande link:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

135 Reacties op "5 Stappen om Je Ex Terug te Winnen + 2 Domme Fouten"

 1. Geeta says:

  Ik heb mijn ex via facebook ontmoet, Hij woont in India. We hadden een relatie van ongeveer 7 maanden toen hij uitmaakte, Ik heb te veel fouten gemaakt :( waardoor zijn liefde over is gegaan voor mij, maar ik realiseer nu dat ik echt van hem hou ook al was ik niet serieus in het begin. Hij heeft gezegd dat ie niet meer van me houdt maar dat geloof ik niet :( hij vind wel een andere meisje leuk dus ik maak me zorgen :(. Kunnen jullie me ajb helpen>?

  • Jonathan Johnson says:

   "ik realiseer nu dat ik echt van hem hou"

   Klinkt in mijn oren dat je je eerder gerealiseerd hebt dat je je alleen voelt en iemand om je heen wilt.

   Het is ook wel een beetje vreemd dat je na een relatie realiseert dat je van iemand houdt, terwijl je hem dan meer ziet. In een goede relatie zou je je iedere dag moeten realiseren dat je van diegene houdt (is mijn mening dan).

   Een goede tip is om een paar weken afstand te nemen, je leven op te bouwen en misschien een metamorfose te doen. Op die manier gaat hij je op een andere manier zien en misschien wel spijt krijgen van zijn beslissing.

   Doe in ieder geval dat je het druk hebt en dat je het naar je zin hebt in je leven. Dat voelt misschien heel tegen intuïtief om te doen maar zo maak je het meeste kans.

  • Emma says:

   Maar je had dus alleen een online relatie? Dat kan ook niet echt bevorderlijk zijn voor het voortbestaan van je relatie lijkt mij, eerlijk gezegd...

  • Sinterklaas says:

   Beste Greetje,

   Heel vaak zijn dit mensen die je proberen op te lichten. Een man in Nederland is veel beter voor je. Ga iniedergeval sporten! Daar word je gelukkig van.

   Groetjes

 2. Michelle says:

  Ik heb het bijna een jaar met mijn ex gehad. Hij maakte het twee weken terug uit; Hij had het te druk met werk, zat niet lekker in zijn vel & kon mijn 'gezeur' er niet bij hebben. Ik neem het mijzelf ontzettend kwalijk dat ik vaak bleef doorvragen waarom hij niet kon, terwijl hij van beroep altijd pas rond twaalf uur 's nachts thuis kan zijn... Hij heeft geen gevoel meer, wil geen relatie & is ook nog niet toe aan een goed gesprek. Hij heeft onderhand in dronken buien al met twee anderen gezoend (en misschien nog wel meer wat ik niet weet). Zijn spullen die hier nog liggen, haalt hij nog steeds niet op en op Facebook heeft hij al onze foto's nog staan. Als ik hem spreek zegt hij dat hij me niet mist, maar juist heel veel uitgaat en drinkt om maar niet thuis te zitten en zichzelf gek te maken. Hij wil ruimte & rust... Ik wil hem dit geven, maar voor mij duurt één dag al vijf weken. Ik wil hem zo graag terug, ik hou nog zo ontzettend veel van hem... Zou het helpen, als ik nu pas begin september weer contact opneem met hem?

  • Jonathan Johnson says:

   Je zal jezelf moeten afleiden van deze gehele emotionele situatie. Neem anders een vakantie of onderneem veel dingen met vrienden en vriendinnen.

   Als je er de hele dag mee bezig bent, kan het alleen maar leiden tot meer teleurstelling en verdriet terwijl het einde van een relatie niet het einde van het leven is.

   Wanneer je te behoeftig gaat overkomen op je ex-vriend zal die alleen maar harder wegrennen, zo werkt het in relaties. Daarnaast heeft hij ook op deze manier de macht om te doen wat hij wilt.

   Laat het zeker 2 weken met rust, geef jezelf rust, ontspanning en afleiding en ga dan weer eens contact opnemen.

  • Deborah says:

   Hej meid ik las je verslag net.

   Ik zit nu ook in zoon situatie.
   Mijn ex en ik hebben 3jaar een relatie gehad.
   Hij zat erg in de problemen en ik heb hem gesteund en geholpen al die tijd zijn family was 1 en al ramp en ik kom uit een goeie family dus het viel mij ook erg zwaar daardoor hadden we erg veel ruzie maar altijd kwamen we er weer samen uit.
   Nu is het zo dat ik eerst mijn baan verloor en tijdelijk in de uitkering kwam nu werk ik in de horeca voor tijdelijk op een camping en daar moesten ze het van de zomerperiode hebben.
   Soms werkte ik meer dan 51 uur per week waardoor ik mijn ex minder zag of bijna hellemaal niet.
   Hij voelde zich in de steek gelaten en zei dat ik maar een relatie moest nemen met mijn collegas.
   Hij kreeg een huisje aangewezen voor een jaartje en daar zit hij nu in en nu wil die niet meer met mij verder omdat ik toen geen tijd voor hem had.
   Ook kwam ik erachter dat hij met andere meiden zat te chatten en alles.
   Op facebook heeft hij me vanmorgen geblokt.
   Ik ben ook zo verdrietig en wanhopig ik wil hem hellemaal niet kwijt ondanks hoe die nu tege mij doet.
   Maar ik weet nu wel dat de slechtste manier is hem stalken en alles.
   OOk ik mailde hem elke keer whatsapte hem en op de facebook berichtjes daar word die alleen maar kwader van en weerd nog meer van me af en gaat me nog meer haten.
   Ik denk idd dat je het beste hem gewoon met rust kan laten hoe moeilijk het ook is dat ga ik ook proberen.
   En later als je verder gaat me je leven denken hun pas kut ze zit niet meer achter me aan.
   Tminste zo is het gegaan bij mijn andere ex ik ging verder met mijn leven en hij hoorde dat ik een ander had en toen wou die me ineens terug.
   wat is het toch zwaar:( heel veel sterkte meis

 3. ben says:

  ik heb 6 maanden geleden een punt achter onze relatie gezet
  na bijna 7 jaar.

  we waren in een sleur geraakt en hadden bijna geen sexleven meer.
  ik heb hier vaak met haar over gepraat maar er is nooit vebetering in gekomen.ze zegt dat dit is gekomen door de geboorte van onze zoon 5 jaar geleden.
  we hebben ook relatie therapie gehad omdat we ook heel erg verschillen.

  toen het net uit was voelde ik mij opgelucht maar daarna ging ik me steeds slechter voelen.
  we hebben in de tijd dat het uit is heel goed kontakt en het leek zelfs de goede kant op te gaan.
  er was ineens wekelijks sex.
  ze was weer de meid waar ik voor was gevallen.
  geen vuiltje aan de lucht zou je denken tot dat ik er achter kwam
  dat ze ook kontakt heeft met iemand anders.
  ik ben zo ongelofelijk boos en verdrietig mijn hele leven leid er onder.
  ik wil dat ze bij mij is en zij wil ontdekken wat ze precies voelt voor die ander.

  ik heb haar van facebook verwijderd en geblokkeerd op whattsapp omdat ik niet met haar geconfronteerd wil worden.
  ik probeer me groot en sterk voor te doen ook voor mijn zoon.
  ik heb al haar laatste spullen gebracht en heb haar gezegd dat ik alleen kontakt wil omwille van mijn zoon.

  nu hoop ik dat ik hier goed aan gedaan heb ik wil haar terug!!

  • Jonathan Johnson says:

   "ik wil dat ze bij mij is en zij wil ontdekken wat ze precies voelt voor die ander."

   Neem het niet al te persoonlijk dat ze vreemd is gegaan. Vreemdgaan komt bijna altijd voort uit het opnieuw aandacht willen krijgen en speciaal willen voelen.

   En als je geen seks meer hebt, zijn die kansen groter. Mensen zijn past negatief over dat ze vreemd is gegaan, maar 25-75% en de meeste blijven bij elkaar waarbij hun relatie verbetert omdat ze nu wel gedwongen worden om te praten wat ze bij die ander kregen wat ze bij jou niet kregen.

 4. Nijntje says:

  !! Sorry dat ik dit bericht nogmaals plaats, maar ik doe dit omdat ik niet had aangevinkt om om te hoogte gehouden te worden via de email, mijn vriend woont trouwens nog thuis, hij is 23 jaar, heeft erg zwaar en soms stressvol werk, en hij praat veel met zijn ouders, echter heeft hij niet gesproken met zijn ouders over zijn beslissing om het uit te maken, dit heeft hij pas vrijdagmiddag verteld (waarschijnlijk omdat hij dit keer niet wilde, dat iedereen zich ging bemoeien met zijn beslissing, wat vaker is gebeurd in het verleden) !!

  Ik heb bijna 20 maanden een relatie gehad met mijn ex, we hadden in het verleden veel irritaties en ruzies, maar ik heb veel voor hem veranderd (waar ik het trouwens zelf ook over eens was, want ik kon echt onuitstaanbaar zijn). Mijn ex heeft mij woensdagavond verteld dat hij een punt achter de relatie wilt zetten, hij heeft al vaker op dit punt gestaan, omdat hij het gezeur zat was en ´vrijer´ wilde zijn. Hij was 3 dagen ‘ziek’ thuis gebleven en heeft toen heel veel na zitten denken over onze relatie, hij dacht dat het beeindigen ervan, het beste zou zijn.

  De afgelopen weken ging het fantastisch, op ons seksleven na, er was totaal geen sprake van ruzies, soms lichte irritaties, maar dat heeft ieder koppel wel. Hij kwam doordeweeks 1 a 2 keer langs en het weekend sliepen we hier, aangezien mijn ouders 4,5 op zomervakantie waren naar het buitenland. Mijn ex vertelde mij, dat hij de laatste tijd niet als ´koppel´ had ervaren en dat het gevoel voor mij erg geslonken was, hij was minder van mij gaan houden, om mij niet langer aan het lijntje te houden en met vrezen voor een nare toekomst heeft hij het uitgemaakt, het leek hem beter nu, dan wanneer we al kinderen hadden en zouden samenwonen.

  Ik ben hier kapot aan, ik was compleet verbeisterd en had dit totaal niet zien aankomen. Achteraf zei hij, dat hij al weken en misschien al maanden ´probeerde´ om het leuk met me te hebben, maar het gewoon niet meer ervaarde als stel. Toen ik hem vroeg hoe het dan wel moest voelen als stel, toen wist hij dit niet te verwoorden.

  Na veel aandringen heeft hij vrijdagavond nog bij mij geslapen, omdat mijn ouders nog op vakantie waren en hij het niet kon maken om mij zo alleen te laten met dit nare gevoel, hij is dus blijven slapen, we hebben wat gepraat over de break, maar deden verder tamenlijk normaal, ´s avonds hadden we nog voor de laatste keer seks en zaterdagmiddag zijn we voor ons afscheid naar het strand geweest. Hij wilde dit allemaal liever niet, maar heeft dit voor mij gedaan. Constant als ik emotioneel werd, omhelsde hij mij en trok hij mij tegen zich aan.

  Gisterenmiddag heeft hij afscheid genomen van mijn ouders, met tranen in zijn ogen heeft hij mijn ouders overal voor bedankt en gezegd dat hij ze enorm zal gaan missen. In de gang omhelsde hij mij stevig, en kuste hij mij op mijn haren en op mijn mond, zo stonden wij beiden huilend in de gang.

  Vanmiddag heb ik afscheid genomen van zijn ouders, al huilend heeft hij me naar huis gebracht, nadat ik huilend zei: ‘het is zo’n gek gevoel dat ik hier nu nooit meer zal komen’ antwoordde hij: ‘dat weet je toch niet..’.

  Ik heb hem meerdere keren gevraagd, of hij, wanneer hij mij zal gaan missen, dit wil zeggen tegen mij en het dan misschien opnieuw een kans wilt geven, hij heeft mij dit beloofd, dat wanneer hij mij zal gaan missen, hij dit eerlijk zal toegeven, en het misschien nog een kans zou willen geven dan, maar als ik op internet kijk, zijn er maar weinig mannen die dit ook daadwerkelijk zullen vertellen aan hun ex..

  Onderweg naar mijn huis stopte hij ergens met zijn auto om mij te troosten, hij trok mij tegen zich aan en kuste me op mijn haren en op mijn mond.

  Bij mijn huis aangekomen knuffelde hij mij stevig, hij heeft mij nooit eerder, zo onwijs stevig vastgehouden, hij kuste mij meerdere malen op mijn mond en voorhoofd en hield me dan weer stevig was, hij huilde en ik huilde.

  Hij heeft aangegeven nogsteeds contact te willen houden, en dat hij er altijd zal zijn voor mij wanneer ik hem nodig heb.

  Ik wil zo graag weten of iemand mij kan vertellen of deze koppige man bij mij terug zal komen, wanneer ik hem een maand zijn rust gun, of dat hij er echt definitief een einde aan heeft gemaakt. Ik vind het zo vreemd dat hij constant zo emotioneel werd tijdens ons afscheid en dat hij opmerkingen maakt als ”dat weet je toch niet” als ik spreek over ons weerzien.

  Wij hadden enkele maanden geleden na een ruzie afgesproken om maar 1 avond doordweeks af te spreken, omdat zijn werk erg zwaar is en hij veel behoefte heeft aan rust en eigen tijd. Daarbuiten zouden wij wel gewoon 1 of 2 nachten samen slapen in het weekend en tenminste wekelijks 1 dag wat leuks samen doen. Ik accepteerde dit, maar na een tijdje vond ik dit niet meer kunnen, ik heb toen de opmerking gemaakt: ‘ik vind dit geen normale relatie, ik wil je graag 1 avond vaker zien, als je af en toe geen zin hebt, is dit geen punt, maar ik zou dit graag willen’. Hij heeft dit toen toegestemd en ik vroeg hem wekelijks of hij ook daadwerkelijk een dag extra wilde afspreken, hij heeft nooit geweigerd, en om vervelende avonden te voorkomen heb ik er zelfs enkele keren zelf voor gekozen om hem maar 1 avond doordeweeks te zien.
  Wij hadden al vaker afspraken gemaakt, die met moeite na waren gekomen. En na het beeindigen van de relatie zei hij: ‘je hebt zelf gezegd dat dit geen normale relatie was en je bent de regel weer niet nagekomen, de afspraak was gewoon 1x doordeweeks’.

  Kan iemand mij vertellen of deze man mij zal gaan missen? We deden wekelijks leuke dingen samen en konden nog altijd veel lachen met elkaar en voelden ons helemaal op ons gemak bij elkaar.

  Als ik deze man een maand of wat rust gun, zonder berichtjes of belletjes, zal hij dan weer gevoelens voor mij krijgen en mij gaan missen??

  Hij vind dit allemaal erg zielig voor mij, waardoor ik bang ben dat hij dingen als ”ik geef het eerlijk toe als ik je mis” of ”je weet toch niet of je hier nooit meer terug zal komen” zegt om mij te troosten, maar zou het ook kunnen dat het uit zijn hart komt, het is nogal een flapuit namenlijk, en daarbij werd hij zo emotioneel bij het afscheid, en knuffelde hij mij zo stevig.

  Groetjes,

  een gebroken hart

  • Jonathan Johnson says:

   Hangt er van af of hij je nog gaat contacteren. Als hij veel keuze heeft bij de vrouwen zal die kans kleiner zijn.

   Als hij zich daarentegen alleen voelt, gaat hij misschien wel naar je verlangen.

   Je had hem al kunnen vragen wat hij voor je voelde, of een meer directe vraag zoals of hij je zag voor de seks of om een relatie te hebben.

   Misschien is ie niet verliefd en denkt hij dat jij niet de ware bent, misschien heeft ie bindingsangst, misschien wil ie geen relatie... er zijn een heleboel redenen... en ik kan niet precies uit je verhaal halen waar het aan ligt want daar heb ik te weinig informatie over.

  • Een jongen says:

   lieve Nijntje,

   Ik las je bericht hier en het vreemde is dat ik dacht dat mijn Ex dit had geschreven over mij. Toen keek ik naar de datum en besefte ik dat dit helemaal niet mogelijk was. Dit komt omdat ik en mijn (toenmalige) Ex alweer bijna een jaar samen zijn.

   Jou verhaal deed me heel erg veel omdat ik echt bijna hetzelfde heb meegemaakt, maar dan vanaf het standpunt van jou ex partner.

   Als je graag iemand wilt om mee te praten over hoe wij het hebben aangepakt of hoe ik bepaalde zaken heb ervaren vanuit mijn standpunt als man geef me een berichtje terug en misschien dat ik je kan helpen ;)

   Mvg,

   Een jongen.

   • Nijntje says:

    Hee een jongen,

    wat fijn, ik zou graag iemand hebben om hier over te praten!
    Het gekke is dat ik vd week voor het eerst sinds anderhalve maand een berichtje kreeg van hem!
    Er stond in:

    ´hee hoe is het met jou??´ ik reageerde met: ´hee! prima hoor en met jou?´ hij zei: ´mooi, jaja ook goed hoor´ ik zei: ´fijn´ en toen was het stil..

    hij had wel aangegeven dat hij zo nu en dan nog contact wilde houden en vrienden wilde blijven, maar dan ga je toch geen berichtje sturen naar je ex? Onder vrienden blijven en contact houden versta ik; als je elkaar tegenkomt, een praatje kunnen maken..

    Stuur me aub een berichtje terug, want ik zie dus dat jullie weer wel samen zijn!!

    Liefs,

    Nijntje

   • Stéphanie says:

    Hoi jongen,

    Mijn vriend heeft het 3 maanden geleden uitgemaakt omdat hij 'niet klaar is voor een relatie' en niet meer verliefd is op mij. Kan het zijn dat het gevoel ineens weg is?
    We hebben zo'n 2 maanden geen contact meer gehad met elkaar, sinds kort praten we weer. Hij geeft me complimenten, is nerveus in mijn bijzijn en overgelukkig dat ik terug met hem wil praten. Zou het kunnen dat er terug gevoelens zijn?

    • Sinterklaas says:

     Ja. Als een jongen nerveus is.. Heeft het twee oorzaken: hij vindt de situatie ongemakkelijk of hij vind je interessant. Vraag hem eens: stel je voor. Je kon momenteel kiezen tussen een relatie of alleen zijn.. Wat zal je dan kiezen.
     Hetgene wat hij letterlijk zegt, Meent hij.
     Daarnaast wees onvoorspelbaar. Jongens vinden dat enorm interessant...

 5. kaja says:

  Ik en me ex zijn al meer dan 1.5 jaar uit elkaar.
  Hebben lange tijd geen contact gehad omdat ik dat niet wou omdar hij mij had gedumpt en veel pijn heb gehad.
  Ongv een half jaar weer contact, leuke en minder momenten. Ik wou graag weer een relatie maar daar was hij nog niet aan toe.
  We doen het wel weer en ik voel me goed bij hem
  Alleen weet ik niet wat ik nu moet doen? We zijn inmiddels al weer een paar maanden verder
  Je doet dat toch niet zomaar weer met je ex??

  • Jonathan Johnson says:

   Ja, dat betekent zeker wat. Een man blijft niet maanden bij een vrouw hij niets aan vindt. Nu is het taak om zijn 'aantrekkingskracht' trigger te leren kennen. Van wat weet je dat hij dat heel leuk vind? Weet je dat, dan kan je hem daar af en toe wat van geven. Niet te vaak, want dan wordt het voorspelbaar... ook niet te weinig want dan voelt ie minder voor je.

   Bedenk je ook dat je een man met bindingangst kan hebben. Die kunnen jarenlang zeggen geen relatie te willen maar hebben het ondertussen wel. Het kan ook zijn dat jij dat eigenlijk best wel spannend en aantrekkelijk vind. Wil je dat niet... dan moet je mogelijk een andere man zoeken.

 6. anoniem says:

  Hoi,

  Mijn ex en ik zijn nu zo'n 6 weken uit elkaar. We zijn een jaar samen geweest, waarvan we een halfjaar hebben samengewoond. We zijn uit elkaar gegaan om een ruzie waarbij de emoties uit de hand zijn gelopen, over dingen die hij gezegd had die ik zag als persoonlijke aanval. We hadden lichte irritaties maar niet echt veel ruzie. Hij verwart echter die irritaties met ruzie. Hij zegt nu dat hij liever alleen is maar als we elkaar dan zien kan hij niet van me afblijven, dan wil hij me kussen enzovoort. Hij zegt dat hij heel veel van me houdt en dat ik het beste was wat hem is overkomen, maar dat we niet voor elkaar bestemd zijn, terwijl ik daar heel anders over denk. Ik heb relatietherapie voorgesteld, maar daarvoor zou hij de psycholoog moeten kennen, zegt hij. Het stoort me dat hij me niet waard vindt om voor te vechten. Nu is mijn vraag hoe ik hem kan laten inzien dat je moet vechten voor degene van wie je houdt?

  Bedankt.

  • Jonathan Johnson says:

   Emoties zijn vaak sterker dan logica. Dus ik zou hem niet proberen iets te laten inzien, maar hem meer emotioneel te triggeren.

   Je zult weer die intense aantrekkingskracht moeten opbouwen, zoals flirten, plagen, sexy doen etc.

   Je stelt je dus heel sexy en flirterig op maar als ie je wilt verleiden, neem je wat afstand. Hierdoor krijgt ie niet wat ie wilt en gaat ie er voor werken en uiteindelijk meer en meer over je fantaseren.

   Op die manier kan je weer de passie terugbrengen denk ik.

   • jessie says:

    Hoi oscar....ik zit met t volgende...ik leerde iemand kennen die ik meteen leuk vond... Maar ik zat in een periode waarin ik niemand meer vertrouwde... Komt er op neer dat ik vanaf begin af aan hem niet helemaal toeliet in me leven..hij bleef t proberen.. Gevoel groeide.. Voor beide.. Maar ik bleef hem af en toe wegduwen en terug trekken.. Omdat in gedachte hij met andere ging en ik mezelf wilde beschermen. Ik zei duidelijk wat ik niet wilde.. Maar nooit echt wat ik wel wilde. Mev kwetsbaar opstellen vind ik moeilijk. Uiteindelijk was hij er klaar mee. Wilde me een kans geven te laten zien waar hij nouvoor mij staat maar de vraag was.. Komt zijn gevoel terug? Ik trok dit niet lang..want hij was lief voor me maar hield mij op afstand...dus ik gaf aan dit niet te trekken en hij dat hij er niet meer in geloofde... Contact was voorbij..ik liet heel af en toe wat horen maar toen niet meer. Hij bleef in me hart...ik ben aan mezelf gaan werken...en dat helpt maar ben er nog niet.... Maar nu komt t..sinds 7 weken zag ik in ene een foto like op facebook... Toen weer en weer. Dit verwarde mij...al die tijd verwachtte ik niets meer....en nu dit. Kom hem tegen op een feest..later zoekt hij me op in zijn eentje en wilde schijnbaar met me dansen maar ik liep net weg toen hij aan me trok..ik hoorde dit van vrienden..heel even bleeg hij toch alleen daar staan dansen... Ik zie hem met weggaan bij de auto..krijg daarna weer een foto like en uur later zelfs een smsje.. Ik was verbaasd..hij vroeg hoe ik t vond.. Ik deed spontaan maar hij best kortaf.. Dagen erna weer een foto like..en toen zelfs een foto like op een foto van me moeder die ik plaatste... Ik weet niet wat dit betekent..wel dat mijn gevoel flink terug is en vooral hoop. De vraag is is dit puur ego? Voelt hij nog wat? Of puur vriendschap? Zijn t hints? heb toevallig een fout gemaakt..belde hem serieus per ongeluk maar hing op tijf op volgens mij.... Ik stuurde sorry voor de zekerheid met uitleg... Maar kreeg pas dag erna bericht terug dat t niet erg was en ik geen sorry hoefde tte zeggen.... We stuurde kort wat naar elkaar..maar geen van beide stelde intresse vragen. Oscar..ik hoop dat jij mij hiermee mee kan helpen? Wat betekent dit gedrag als een man zo doet? Groetjes

 7. Anoniem says:

  Ik heb voor 2 jaar terug mijn ware liefde ontmoet, en we kregen ook een relatie. Maar na 2 maanden zei ze dat het gevoel weg is. Ik verwijt me hier nog steeds over. Bij mij is het gevoel nog steeds sterk, als ik al een foto van haar zie raakt me buik op overtoeren. Nu is mijn vraag, kan ik haar, na 2 jaar, nog terug krijgen? Ik heb wel het idee dat ze nog van me houdt, maar hoe krijg ik haar terug?

  Iemand met liefdesverdriet

  • Jonathan Johnson says:

   Er is niet één techniek of truc die gaat werken, je zult een plan moeten maken. Je kunt beginnen met het contact weer op te bouwen en af te spreken als vrienden (misschien om bij te praten).

   Zorg er dan wel voor dat je er top uitziet zodat de vrouw je weer op een nieuwe manier gaat zien. Vanaf daar kun je weer iets afspreken en het zo langzaam opbouwen.

 8. Leoniej says:

  Ik heb geweldige 1 en half jaar relatie met allerbeste man. we wisten pas 2 maanden dat ik borderline heb. hij houdt in ieder geval zeker van mij. ik was zo blind (door borderline) hoe ik hem aan heb gedaan. daar heb ik vreselijk spijt van. hij kan moeilijk geloven dat nu echt anders wordt terwijl ik nu echt besef wat ik deed. daar werk ik nu keihard eraan. wat moet ik doen om hem terug te krijgen en hem overtuigen dat het echt anders wordt, vertrouw en geloof terug winnen. HOE HOE HOE..

  iemand met veel verdriet en pijn

  • Jonathan Johnson says:

   Daar is helaas geen eenduidig antwoord op. Je zult meer informatie moeten geven over de situatie. Wat heb je hem bijvoorbeeld aangedaan?

   • Leoniej says:

    Door Borderline aanval deed ik hem geestelijk onbewust pijn en werd hij hier vermoeiend van. Het is niet mijn bedoeling.

 9. Marja says:

  Mijn ex en Ik zijn 4 jaar samen geweest. Hij was net gescheiden toen wij iets kregen. We zijn heel lang bezig geweest om een kindje te krijgen, waardoor we onze relatie een beetje waren vergeten. Uiteindelijk is het ons gelukt en ons zoontje is nu net 3 maanden. Ook is mijn ex al vanaf zijn jeugd op en af depressief en loopt al een tijd bij een psycholoog. Het ging de laatste tijd erg slecht met hem door de schulden die hij met zijn ex vrouw heeft. Hierdoor kreeg Ik het gevoel dat Ik overal alleen voor stond en ben Ik hem op afstand gaan houden. We kregen veel ruzie en het was al eerder bijna helemaal mis. Maar we kwamen er toen achter dat we echt nog wel veel van elkaar houden en we zouden gaan latten. Want hij wou me echt niet kwijt, hij had alleen geen energie meer om te moeten vechten. Met het latten zouden we allebei iets rust krijgen en onze financiële situatie zou alleen maar beter worden omdat hij veel meer toeslagen zou krijgen. 3 weken later zet hij er via een sms een punt achter en als Ik erover wil praten dan wordt hij boos en blokkeert hij. Hij zegt dat hij al langer geen gevoelens meer voor me had terwijl hij die 3 weken extra lief tegen mij was en me het bed in probeerde te krijgen. Ik heb het allemaal een beetje af gehouden, omdat Ik eerst ook hulp wou gaan zoeken en ieder zijn eigen woonruimte. Maar nu is het al z'n 4 weken over maar Ik hou nog zoveel van hem. Nu hebben we sinds een week bijna iedere dag seks met elkaar en dat terwijl hij met een andere vrouw contact heeft en hij zegt haar echt leuk te vinden. Hij heeft ook stiekem in mijn telefoon gekeken en gezien dat Ik aan het whatsappen ben met een jongen die Ik heb leren kennen, maar daar heb Ik verder niks mee alleen vriendschappelijk contact. Ik wil hem zo graag terug, hoe kan Ik dat aanpakke

 10. hulpeloos says:

  okej,
  ik weet dus echt niet meer wat ik moet doen
  mijn vriend maakte het uit en ik moest huilen dus hij liep weg maar hij kwam 5 min. later terug en gaf me zijn armbandje en hij zij dit brengt je geluk, verder praat ik nog wel us met hem via online chatte maar het is echt heel pijnlijk want ik hou nog van hem maar hij niet meer van mij en ik probeer normaal te doen tege hem en het lukt me wel maar hij is nu het uit is super emotieloos en toen we een relatei hadde was hij just heel emotioneel. en hij is nu boos opmij want toe nwe een relatie heb ik met een andere jongen gezoent en hij zei ja het maakt niks enhij werd niet boos en nu het uit heeft hij toegegeven dat hij toch wel boos is en toen hebbe we even geen contact meer gehad en nu weer wel maar het is pas 3 weeken uit help me alsjeblief ik mis hem zo en ik realizeer me nu dat ik nog nooit zoveel van iemand gehouden heb als van hem xx

 11. jansen vanessa says:

  Ik ben een vrouw en heb samen geweest met een vrouw die na 1.5 jaar uiteen was met haar vriendin. In het begin was ze smoor op me en kon er niks stuk, we praten over trouwen , samenwonen, een kindje enz maar haar ex deed niks anders dan sturen en op de duur blokkeerde ze ten opzichte van mij, sex hadden we niet want dat ging niet voor haar. Toen had haar ex een ongeval op de dag en wilde ze haar graag gaan bezoeken, haar ex heeft daar misbruik van gemaakt en haar gekust. Toen is ze helemaal beginnen twijfelen. Mijn vriendin had tijd nodig. Ondertussen heeft ze die ander een kans gegeven, maar ze wil mij niet uit haar leven en met mij enkel vrienden zijn. Dus wil ze mij een paar weken niet zien, want ze voelt nog teveel voor me. wat moet ik doen?

 12. Nina says:

  Ik had mijn ex ontmoet bij een concert op het concert vroeg hij me nummer en msn... Eigenlijk was het liefde op het eerste gezicht, ik keek hem recht in zijn ogen aan en meteen verliefd, 1 week later dacht ik telkens aan hem ookal kende ik hem niet zo goed. Hij had mijn nummer maar ik niet zijn nummer ik kreeg ook geen vriendenverzoek op msn.. Ongeveer 3 weken later kreeg ik een telefoontje van hem, eindelijk dacht ik.. Hij zij allemaal lieve dingen paar dagen later gingen we afspreken nu ik hem eenmaal kende was ik meer en meer verliefd op hem. Maar mijn vriendin vond het allemaal te snel gaan en vertrouwde hem niet. Het grootste fout van mijn was haar laten vallen en voor hem kiezen mensen 1 tip; NOOIT JE LOVE BOVEN JE ECHTE VRIENDEN DOEN, tenzij je love ook nog je beste vriend/in is... Maar ja dus na paar weken had ik een relatie met hem ongeveer een half jaar.. Todat we een hele erge ruzie hadden via msn, het ging helemaal nergens over, inees zij hij; ik maak het uit. En hij verwijderde mij van msn.. Vond het zo raar ik heb dagen weken zitten huilen ik haalde slechte cijfer op school en ik heb ook vandaar mijn eindexamen niet gehaald. Ik kon echt niet zonder hem... Me zus vertelde dat ik echt veder moes gaan met mijn leven maar ik hield echt van hem, en daarom is het zo moeilijk om hem te vergeten.. Ik kijk regelmatig op zijn hyves en facebook ik zie allemaal berichtjes recties van zijn nieuwe vriendin... Ik ben nog smoorverliefd op hem, daarom ben ik jaloers dat hun wat hebben... Ik heb al de tips gelezen op deze site maar die helpen bij mij niet... Iemand andere tips om je ex terug te winnen ?

  Alvast bedankt! Zou er heel erg blij mee zijn als mensen me kunnen helpen met dit probleem.

  Groetjes, Nina.

  • marissa says:

   klinkt als een enorme loser, sorry als ik je hiermee kwets, mar je bent echt veel beter af zonder hem, als hij jou zomaar laat zitten en een relatie met een ander begint is hij jouw tijd echt niet waard

 13. Julia says:

  Hallo,

  Mijn ex heeft voor 2 maanden geleden een punt achter onze relatie van ongeveer een half jaar gezet, reden: hij voelde iets voor een ander, waar hij ook al eerder voor heeft gevoeld, en hij voelde zich daarom schuldig om met mij verder te gaan.
  Nu 2 maanden verder hebben zei nog steeds niks, alleen veel contact...
  Alleen vraagt hij mij ook al bijna anderhalf maand lang of ik dan even langs kom, even een drankje doen, of gewoon even lekker samen slapen, en dan gebeuren er ook intieme dingen. Ik heb ook al gevraagd een tijdje terug waar ik nou stond? waarom hij niet met mij verder kan, en dat ik wil dat het goed komt (heel slecht dat weet ik maarja zo denk ik erover) hij antwoorde daarop dat het dan beter is dat we dan toch geen contact meer met kunnen hebben, maar dat wou ik ook niet, daarom heb ik gezegd dat ik het wel goed vind zoals het nu gaat, gewoon langs komen en de gezellige dingen doen, zonder een relatie, maar ik vind het verschrikkelijk.... ik mis hem zo erg! wat moet ik doen??? ik loop ook bij een psycholoog omdat ik het allemaal niet meer zag zitten..

  Ik zou zo graag hulp willen die ervoor zou kunnen zorgen dat hij gewoon weer bij mij terug komt want het is zo vreemd, als ik bij hem ben, dan knuffelen we heel veel en hij streelt me de hele tijd en geeft lieve kusjes en het gaat niet eens altijd om het seks maar gewoon mijn gezelschap en hij voelt natuurlijk mijn diepe liefde voor hem, maar ik laat me niet kennen bij hem, altijd vrolijk en gezellig

  HELP!!! :(

  • Jonathan Johnson says:

   Lijkt erop dat hij met je speelt en omdat hij onbereikbaar wordt vind je hem alleen maar leuken...

   Maar goed, het is jou leven dus je moet zelf beslissen.

 14. Mike says:

  Hey Oscar,

  Het is al een tijd uit met mn ex en sinds 3 maanden hebben we totaal geen privecontact meer omdat ze dubbel was in haar doen en laten naar mij. We zijn collega's en dus zijn we op het werk erg gereserveerd naar elkaar toe. Soms hangen we even om elkaar heen en word er geen woord gewisseld, soms ook weer wel maar dan meestal werk gerelateerd. Het geeft een lastige sfeer. Maar goed, paar dagen geleden zag ik dat mn ex op de chat was en ik heb toen heel impulsief haar een berichtje gestuurd hoe het was.. Ze reageerde vrijwel binnen een minuut! Had dit, gezien onze verstandshouding op dit moment, niet verwacht.. Mijn vraag, is dit een goed teken???

  Groeten Mike.

  • Jonathan Johnson says:

   Geen idee... want ik weet niet hoe snel jou ex reageert op berichten.

  • Mike says:

   Hoi Oscar,

   Nou in het verleden was het wel eens zo dat als ik bv een sms stuurde dit echt uren kon duren voor mijn ex terug reageerde... een keer duurde het 8 uur..(toen ging het ook al uit). Ik vind het het gewoon typisch dat, omdat wij nu feitelijk niets zeggen tegen elkaar, zij dan ineens zo snel reageert.. Maar ok, nog iets.. De afgelopen dagen was mijn ex extreem wisselvallig naar mij toe op ons werk. Het ene moment zoekt ze mij op met "nietszeggende" boodschapjes en het andere moment bekijkt ze mij met een boos en gereserveerd gezicht...

 15. S. says:

  Hai Oscar,
  Als ik het zo lees ben ik niet de enige met een probleem...
  Mijn ex en ik zijn 6 jaar samen geweest waarvan 2 jaar getrouwd, inmiddels zijn we al meer dan een jaar uit elkaar, dit laatste zonder enige ruzie, elkaar echt het beste gegund. We besloten dat het beter was uit elkaar te gaan omdat onze prioriteiten op dat moment erg verschillend waren.
  Inmiddels ben ik al die tijd alleen geweest, en hebben we altijd goed contact gehouden. hij heeft wel iemand anders gehad, maar juist toen kwam hij erachter dat hij mij zo ontzettend miste en dat ze zelfs op mij leek, hij beschrijft het zelf als een 'vervanging' voor...
  Hij was nog een soort van met haar toen hij tegen mij vertelde dat hij mij zo miste en diep voor me zou willen gaan en echt hoopt dat we weer bij elkaar komen. Maar het voelt naar mij toe alsof ik een soort 'reserve of garantie' ben, toen ik vroeg naar haar was hij er ook niet eerlijk over, pas toen hij merkte dat ik 'alles' wist vertelde hij dat hij met haar was geweest een periode.
  Diep in mijn hart wil ik niks liever dan met hem zijn, ik mis hem elke dag, het maakt ook ontzettend veel onzekerheid los want mijn vertrouwen in hem is niet meer wat het geweest is...
  Wie kan me vertellen wat ik aan deze situatie kan doen?

  • Jonathan Johnson says:

   Lijkt erop dat hij een rebound relatie heeft gehad.

   Het lukt hem blijkbaar niet om alleen te zijn. De relatie waar iemand het meest in heeft geïnvesteerd zal vaak winnen dus hij wil jou liever denk ik dan die ander.

 16. johan says:

  Na een relatie van 16 jaar twee kinderen een 11 de ander net 2 jaar
  heeft mijn vriendin me verlaten ze zei geen gevoelens meer te hebben voor mij op de juiste manier .ze kende iemand waarmee ze een klik had en waar ze verliefd op was ze hebben nu een relatie dit binnen drie maanden het rare is dat het voor de breuk juist weer veel beter leek te gaan.
  maar ze vertelde dat dit iets is wat ze moest uitzoeken .
  Nu is het zo dat ik in het begin ook enmotioneel reageerde . nu echter heb ik het een plaats gegeven . Maar hou nog veel van haar en zeker van mijn gezin . We hadden nooit echte ruzie maar gewoon in een sleur geraakt en uit elkaar gegroeid . Ik weet zal het de tijd moeten geven en leef me eigen leven en geniet ervan is er een kans dat exen met kinderen toch weer bij elkaar komen of als de liefde echt weg is nooit meer terug komt. Ik ben een goede vader maar het maakt het wel moeilijk allemaal vrienden wil ik niet zijn .

  Hoop op wat reactie,s

 17. riemie says:

  hallo

  na een relatie van 8 maanden heeft mijn vriend er vorige week een punt achter gezet. het kwam als donderslag bij heldere hemel. hij wil mij niet zien mag hem niet smsen en alles moet via een tussen persoon gaan.
  hoe nu verder??? hou nog zielsveel van hem...

  groetjes

  • Pientje says:

   Hoi,

   Beetje een late reactie maar ik ben vandaag pas op deze site beland.
   Toevallig heeft mijn vriend me 6 weken geleden ook in de steek gelaten, en wil me niet meer zien, alles gaat via een tussenpersoon, zelfs om de spullen weg te halen uit het huis, heel erg frustrerend is dit, en dat is de machteloosheid die dat maakt, je voelt of je leven langzaam is verdwenen terwijl we zelfs trouwplannen hadden, voor mij was het ook een donderslag bij heldere hemel, ben er nu nog overspannen van, veel succes met verwerken Riemie

 18. Mileina says:

  Hai,
  Ik had een relatie van 4 maanden met mijn ex.Het ging uit omdat mijn gedrag hem pijn deed.(gedrag bedoel ik dat ik hem achter me liet aanrennen of hem niet liet zien dat ik van hem hou,terwijl ik wel van hem hou).
  Het 1ste week dat het uitging probeerde ik hem terug te krijgen,toen dat niet lukte nam ik afscheid.Datzelfde dag kwam hij contact met me zoeken.We zaten te praten en ik vroeg hem om bij mij te komen slapen en hij zei ja als jij dat wilt.Ik was niet wijzer geworden van dat antwoord dus zei ik tegen hem :
  als jij het niet zelf wilt kom dan niet.Hij zei toen dat hij het ook wilde:s.Na een week wou hij me weer op msn terwijl hij daarvoor zei vrienden te willen zijn.We hadden elkaar een maand op msn.In het begin was het goed daarna werd hij boos om het feit dat ik niet zag wat mijn gedrag hem had aangedaan.Hij verwijderde mij toen van ping.3 Dagen erna begon ik te beseffen dat ik hem nooit me liefde toonde en hem altijd achter me liet aanrennen.
  Ik zei toen sorry en nam weer afscheid.Datzelfde dag kwam hij weer contact zoeken en mij vertellen wat hij over mij droomt :s.Dit gebeurde 2 keer.Door dat gedoe kregen we weer contact op msn.Hij vroeg miij om af te spreken en we zagen elkaar weer.Hij vertelde toen wat hem pijn deed en vroeg me of ik een cadeautje dat hij me gaf nog had en of ik het wilde bewaren :s.Hij zei ook dat hij me altijd mooi vond :s.Hij werd boos meerdere keren dat avond omdat jongens mij versierden waar hij bij was,en niet 1 keer maar meerdere keren tot mijn spijt.Toen hij naar huis ging gaf hij me een knuffel een kus op me wang:s.Hij had me ook gevraagd zijn nummer te verwijderen uit boosheid toen het uitging dus deed ik dat ook terwijl hij de mijnes wel heeft gehuden en mij nog die dag van afspreken belde en smste.
  Het punt is dat ik hem probeerde te vergeten en na dat ene knuffel kreeg ik weer vlinders in me buik.Nou weet ik niet hoe ik hem terug moet krijgen.
  Groet Mileina

  • Jonathan Johnson says:

   Neem eerst nog wat afstand, hij contacteert je vanzelf wel omdat hij naar je verlangt.

   Dit zijn de momenten dat je rustig moet blijven en hem naar moet laten smachten.

 19. jasmee says:

  Hey zou je me alsjeblieft kunnen helpen mijn vriend heeft mij na 2 en half jaar aan de kant gezet, omdat hij een roddel hoorde.
  Ik heb foute dingen gedaan maar heb hem niet bedrogen hoe kun ik hem terug krijgen?
  Hij beantwoord mijn smsjes nog wel eens niet altijd

  • Jonathan Johnson says:

   Ik kan niets met je verhaal want je vertelt veeeeel te weinig details. Ik kan ook de dokter gaan en zeggen tegen hem: 'ik heb last van mijn been, wat moet ik doen?' Hij kan daar dan niets over zeggen.

 20. jr says:

  Hallo,

  14_06_2008 kreeg ik met mijn grote liefde, na 14maanden eindigde het in best in een rotte situatie ik heb veel fouten gemaakt, nu nog steeds na 4 jaar mis ik hem nog steeds hij is mijn ware hij heeft ondertussen al een nieuwe vriendin al bijna 2jaar.. Maar ik kan niks voor iemand anders voelen het is onmogelijk.. Ik denk elke dag aan hem.. Ik haat mezelf dat ik hem heb weggestuurd, dat bleek achter af de grootste fout.. Ik wil hem zo graag terug hij is mijn leven echt mijn alles.. Hij wil het niet begrijpen, ik weet ook niet hoe ik het nog moet proberen... Help me asjeblieft!! Het is bijna ondraagelijk hoeveel die jongen voor me betekend , ik zou alles opgeven om bij hem te kunnen zijn !!!

  Groetjes J

  • Dafne says:

   Weet je zeker dat hij jouw 'ware' is? Er is een reden (of meerdere redenen) geweest dat het toen uit is gegaan. Die was er niet voor niets. Probeer eerst eens te accepteren wat deze reden was en ga na of het bij een nieuwe poging niet weer precies hetzelfde zou gebeuren. Je houdt je nu vooral vast aan een relatie en een persoon die voor jou symbool staan voor geluk, maar was je wel echt op je gelukkigst met hem? Het beste is om hem uit je hoofd te zetten, hoe moeilijk dat ook is. Zoals je aangeeft, is hij zelfs al twee jaar samen met een ander. Leer accepteren dat het voorbij is tussen jullie; hij voelt zeker niet hetzelfde, aangezien hij al een hele tijd een ander heeft, hoe pijnlijk dit ook klinkt. En misschien dat jullie over een aantal jaren elkaar weer tegen komen en dat jullie inderdaad elkaars ware blijken te zijn. Maar ondertussen is hij allang verder gegaan met zijn leven, dus probeer hetzelfde te doen. Blijf niet vasthouden aan een persoon die allang niet meer in jouw leven is, want dan wordt het lastig om ooit echt gelukkig te worden zonder hem.

 21. B.R says:

  Hallo,

  Hey jongens en meisjes,

  Een kleine drie maand geleden heeft m'n ex het dus uitgemaakt, na een relatie van meer dan twee jaar, deels omdat het niet meer zo vlot ging de laatste tijd en deels voor een andere kerel. Het was voornamelijk in het begin echt een kut periode, ganse dagen lopen janken, m'n school verwaarlozen, alle schuld op mij nemen en haar proberen terug te krijgen. Ik heb alles gedaan wat mogelijk was om haar te laten inzien dat ik van haar hou en dat ik echt met haar verder wil. We zijn wel altijd contact blijven houden, sms'n van 'goeiemorgen' tot 'slaapzacht', we zitten op dezelfde school en we gaan in de middag samen gaan lunchen en ben zelfs nog een paar keer bij haar thuis geweest. Ze vertelt me zowat alles wat er in haar leven gebeurt en als ze een probleem heeft komt ze direct bij mij en omgekeerd. Ik ben altijd heel lief gebleven voor haar en zij soms ook wel tegen mij... Ze weet dat ik van haar hou en dat ik haar direct terug zou nemen als ze dat zou willen. Even voor de duidelijkheid, ze verkeert nu wel met die andere kerel, hij is 21 en m'n ex en ik zijn beiden zestien. Ze ziet hem niet zo heel vaak.. Ze ziet mij zelfs vaker.. dagelijks.. Ik merk wel dat het beter gaat tussen haar en mij als ze hem een tijdje niet gezien heeft, maar als ze net van bij hem komt dan gedraagt ze zich helemaal anders.. Vorige week woensdag stuurde ze me voor ze ging slapen dat ze van me houd.. Dat was de eerste keer dat ze dat zei sinds dat het gedaan was, dus ik denk wel dat dat iets betekent. De dag erna sprak ik er haar over aan, maar ze zei dat ze dat niet had mogen zeggen, dat het dom was enz.., dus ik ben er niet meer over begonnen. Ze deed wel nog steeds lief. Ik dacht even dat het allemaal wel nog kon goed komen, maar gisteren heeft ze terug die kerel gezien en ze doet weer anders.. Weer hoe gelukkig ze wel nu niet is enz... Nou ik weet wel dat ze nog 'iets' voor me voelt en weet niet goed wat ik moet doen... Ik zou haar graag terugwinnen, maar niet door ruzie te gaan stoken of dergelijke tussen hun twee, daar wil ik me niet toe verlagen.. Ik weet niet goed wat ik moet doen..
  Nu doet ze terug wat gemeen tegen me, ik zei dat ik het jammer vond dat ik haar niet meer dagelijks ga zien met de examens en dan zegt ze van dat ik haar in de vakantie ook niet meer ga zien.. En dat we niet meer bij elkaar thuis gaan komen.. Ze is weer bezig hoe gelukkig ze wel niet is met hem..

  btw: We hebben geen seks meer gehad sinds het uit is en zelfs niet meer gekust, wel veel knuffels en ze is men eerste liefde.

  Help a.u.b

  Groetjes B

 22. marly says:

  oke dan wil ik ook wel eens overtuigd worden wat ik nu moet doen.
  Ik heb 2 jaar een relatie met mijn vriend/ex met ups and downs. In het begin was ik niet direct verliefd en vond ik zijn aandacht leuk en kon ik niet loskkomen van mijn oude leven. Het was feesten en lol maken en als hij dan kwam stuurde ik hem weer weg. Hij was wel al heel erg verliefd op mij. Kwam net uit een andere relatie en ging helemaal voor mij. Doordat ik hem steeds wegstuurde hield hij zijn ex er ook op na. Hier kwam ik achter en was toen woedend. Mede ook omdat ik in die tijd juist voor mezelf een knop had omgezet van he ik ben verliefd op deze man en wil met hem verder. Zo ging het nog een tijdje door maar uiteindelijk hebben we echt voor elkaar gekozen. Hij is een persoon die steeds weg loopt als die boos is en dan heel snel zijn spullen pakt. Ik heb verlatingsangst dus kan daar dan niet mee om gaan. Het is heel lang goed gegaan en afgelopen zomer heb ik een hele grote fout gemaakt voor vreemd te gaan. Hier kwam hij achter doordat ik nog contact hield met die persoon. Op een dag zei die oke we gaan ervoor en ik kom bij je wonen. Iets wat ik heel graag al een tijd wilde. Hij leeft namelijk met de meest walgelijke man in een huis aangezien zijn eigen huis nog te koop staat en daar geen verandering voorlopig in zit. Zijn ex vrouw woont daar met de kinderen.
  Nu is het de laatste maanden steeds dat hij om hele kleine dingen boos wordt en dan weer begint over mijn vreemdgaan en dat hij het toch niet kan. Dan hou ik afstand en komt die uiteindelijk toch weer terug. En zo is het nu weer. Ik wil hem niet kwijt en heb al zo vaak sorry gezegd voor mijn fout. Wat moet ik nu precies doen zodat hij voor eens en altijd een keus maakt. Ik ben niet happy met de situatie. Ik wil hem bij me hebben wonen en samen bouwen aan de toekomst. hij is een man van 40 ik 30. Help me :)

 23. anoniem says:

  hoi
  ik ben een vrouw en heb een vrouw leren kennen
  we hadden iets maar ze zit met veel problemen.
  en zit nu in de put lettelijk en figuurlijk
  ze zij dat ze niet meer weet wat der gevoel voor me is
  en had me van der afgeduwt.
  en wat we hebben op een laag pitje gezet
  maar .... maar nu heeft ze weer gevoelens voor der ex en wil vrienden blijven met mij
  maar het staat nog wel op laag pitje...tot ze weer uit der put is en alles op een rijte heb .......... hoe krijg ik weer der gevoelens voor mij terugg wie kan me helpen

  • meggie says:

   je moet jezelf niet op de tweede plaats laten zetten, als een soort b-keuze. Kies voor jezelf en laat haar eerst maar eens achterhalen wat ze voor jou voelt en laat haar jou dan maar lekker achternazitten

 24. anoniem says:

  in de relatie met mijn ex ging het erg snel.
  ik werkte in een eetcafee en zij is een nicht van een oud collega.
  ik zei toen tegen die collega dat ik haar leuk vond en ik kreeg haar nummer.
  we waren de hele dag aan het appen en waren er al snel verlieft.
  we spraken vaak af maar het waren geen echte dates.

  op een geven moment leerde ik haar ouders kennen, bleef bij haar slapen etc.
  het was toen nog leuk.
  en toen kwamen de ruzies vaak over niks of om kleine dingen.
  en toen heeft ze het uit gemaakt
  maar ik weet wel dat ze nog van me houd
  het is nu een paar weken uit en we spreken vaak af ''om een sigarretje te roken''.
  nu krijg ik wel het gevoel van dat ik haar terug wil maar hoe ga ik dat aanpakken?

  p.s als ik haar zie zoent ze me vaak en we hebben ook weer sex

 25. juanita says:

  ik had en lesbische relatie van jaren waarvan 8j getrouwd zien 2maand is ze weg omdat de kinderen die ze had tevoren haar chanteerde dat ze niet meer in contact wilden komen met haar als ze me terug nam omdat die hun mama niet respecteerde en dat kon niet vond ik als moeder koos ze voor haar kids maar ik kan het moeilyk vergeten omdat ze nog geen 2 maand had en tot by kerst me nog steeds zei van dat ze van me hield en dan opeens verbrak ze het contact ik weet niet wat ik denken moet ik weet dat ze me nochtans graag zag maar ik twyfel nu want dan had ze niet zo gereageerd wie weet wat raad ik ga kapot op deze maniet al haar kleren alles adres en al is nog by my

 26. caroli says:

  Na 4 jaar, ben ik door mijn vriend afgeserveert, omdat ik hem betrapte op een leugen, hij bleek buiten mij om, sexvriendinnen te hebben. Omdat hij een ernstige ziekte heeft, ik hem altijd gesteund en liefdevol verzorgd heb, doet mij dit meer dan pijn, zielspijn... Ik kan er niet overheen komen.

  2 jaar geleden is daar ook nog een herseninfarct overheen gekomen en toen heb ik hem ook uit een ver dal weten te halen, met hem gerevalideerd, geoefend in het spreken, enz. Iedere vezel in mij, hield van hem.

  Hij wil niet praten over onze laatste ruzie, gooit de telefoon erop en ik voel me erg verdrietig. Al die jaren dacht ik dat we een onvoorwaardelijke liefde deelde, zo voelde dat ook echt...maar nu..lijkt het erop dat hij het nooit zo ervaren heeft, terwijl hij wel altijd heel lief voor me was.

  Ik laat hem nu maar met rust, maar mijn hart huilt en schreeuwt om hem...ik voel me gebruikt, besodemieterd, enz..

  Als hij alsnog met een excuus zou komen, is mijn hart groot genoeg om hem te vergeven.., echter ieder contact blijft uit.

  Loslaten..... Hoe doe je dat?

  traantje

 27. Nick says:

  Ik vindje advies zeer handig, en kzou ook graag advies hebben :)
  Ik had een relatie van 5maanden met haar en zij maakte het uit. Wat ik nu wel kan begrijpen omdak haar tijd vaak opeisde, ik hield meer rekening met wat ik wilde en niet wat zij wilde. Ik snap ni waarom ik zo deed want kwas/ben smoor op haar. 5maanden relatie en na 10maanden geen contact, wil ik haar nog altijd terug. Ik ben van plan om ni meer dezelfde fouten te make, want kheb der veel spijt van!

  Vandaag heb ik eindelijk de moed bij elkaar geraapt en haar een sms gestuurd inde hoop da haar nr ni was veranderd. Na 2uur antwoorde ze al direct, en het was een lange sms met veel smileys enzo. Het was duidelijk dat ze gelukkig is. Haar 1ste sms had veel inhoud, alsof ze zeer veel te vertelle had. Khad dit niet verwacht, kdacht meer da het wat afstandelijk ging zijn en korte sms'en. Het sms'je leek wel leuk, maar is het ook iets positiefs? Ik moest er erg aan wennen om een happy sms terug te sturen met ook veel inhoud in. Kprobeer de tips te volgen van sites, ma natuurlijk staat hier niet alles in omdak nog nooit een boek heb gekocht, ik kan het me niet permiteren :( Nu ben ik blij dat ze antwoord, ma hoe krijg ik het zover dat ze trug wat gevoelens begint te krijgen en met me wil afspreken? Ik heb er geen probleem mee als ik haar uitvraag, ma het zou erg leuk zijn als zij da deed. Ik wil niks misdoen en ik hoop da het terug iets kan worden. Sorry vo het lange berichtje, ma hopelijk kanje me helpe. Het is echt een gevoelig onderwerp voor me.

 28. Jesper says:

  Mijn naam is Jesper en ik ben 16 jaar
  Ik heb pas geleden mijn ex verloren door stomme fouten te maken.
  Toen ik met haar het eerst verkering had moest ik nog wennen, dus ik wilde gewoon nog even vrienden zijn om eraan te kunnen wennen.
  Toen ik weer met haar had heb ik wel eens tegen haar gezegd dat ik iemand anders leuk vindt, terwijl ik nog met haar had.
  Dat gebeurde ook een tweede keer, maar dan met een vreemde die er wel leuk uitzag, maar ik heb toen tegen haar gezegd, 'Dat tussen haar en mij gaat nooit gebeuren'.
  Maar toen zij het uiteindelijk nog eens uitmaakte, ben ik eigenlijk gaan voelen dat zij alles voor mij betekende, dus ik wilde haar terug, maar het was te laat, ze heeft nu met een goede vriend van mij, maar stel als ze vrijgezel is, wat zou ik dan kunnen doen?

  Iemand die tips heeft?

  Graag hoor ik hier antwoord op,

 29. bb says:

  na 13 jaar en 2 kindjes maakte ze er plots een einde aan. De eerste 1,5 maand waren veel discussies en stomme ruzies. daarna werd het beter en kunnen we goed overweg met elkaar. telkens als ik probeer korter te geraken duwt ze me weg. we zijn nu 3 maanden verder en ik wil haar nog steeds terug. ze vroeg me een paar dagen geleden heb je iemand anders omdat ik zoveel weg ga nu. wist ik mr als ze nog gevoelens had. ze kan het heel goed verbergen moest het zo zijn. het is gedaan tussen ons zegt ze en ik moet min leven opnemen. heb je goeie raad voor me en is er nog hoop. ik heb het gevoel van wel af en toe

 30. desiree says:

  Mijn man is na 12 jaar samen en 5jaar getrouwd bij me weg.februari 2012is hij weg gegaan.we hebben 2 kinderen (5 en 1jaar).ik heb fouten gemaakt en daar hebben we over gesproken.nam alle hulp aan om de relatie te redden en dat vond hij ook heel fijn.maar toen kwam een 'vriendin' van me.ik kwam erachter dat ze achter hem aam zat.heb ik hem ook verteld en zag het zelf ook.hij zei dat hij nooit iets met haar kon beginnen.nu zijn we officieel nog steeds niet gescheiden ,maar hij woont nu al samen met haar.zij doet er alles aan om mij overal de schuld van te geven.hij gelooft alleen maar haat.terwijl genoeg mensen hem heft gewaarschuwd over haar.ik mis hem heel erg en wil dat het gezin weer compleet wordt.wat moet ik doen.

 31. Evelyn says:

  Hey iedereen
  2 maand en half geleden heeft m'n ex het uitgemaakt met me, hij zei dat hij geen gevoelens meer had voor me. Nadat ik hem de eerste weken had proberen overtuigen voor een 2de kans(domme fout) besloot ik hem in december volledig met rust te laten, vlak voor de feestdagen stuurde hij me een e-mail met "omdat je een speciaal plekje in m'n hart hebt wens je fijne feestdagen en een voorspoedig 2013" Een aantal dagen nadien ging in m'n kaartje afgeven en polsen hoe hij zich voelde, hij zei dat het niet zo goed ging maar ik heb hem niet om de reden gevraagd. Hij zei nog altijd dat het niet meer goed ging komen tussen ons en dat ik hem moest loslaten. Een paar dagen geleden kwam ik hem tegen op een meeting van een vereniging waar we beide inzitten en hij ging naast mij zitten terwijl er ergens anders plek genoeg was. Als we praten doet hij afstandelijk. Maar het lijkt dat hij me aantrekt en elke keer dat ik afkom hij me kei hard wegstoot. Wat moet ik denken? Wat moet ik doen om hem terug te krijgen? Help me aub :(

 32. NN says:

  Na een relatie van 11 jaar gaf mijn vriend per sms te kennen de relatie stop te willen zetten, dit was een grote schok voor mij, hij was wel wat afstandelijker daarvoor, had wat problemen in zijn familie dus ik dacht dat het daar aan te wijten was.
  Inmiddels ben ik erachter gekomen dat hij terwijl wij nog wat hadden in een relatie met een ander gesprongen is, we hebben sinds die sms wat nu 6 weken geleden is alleen telefonisch contact en per whatsapp gehad.
  Het maakt het mij erg moeilijk dat hij na 6 weken nog steeds op mijn berichten reageert, in het begin gaf hij nog aan dat hij nog niet zeker van zijn besluit was nu is hij volgens hem heel zeker dat hij niet meer met mij verder wil.
  Het maakt het voor mij enorm moeilijk dat hij mij niet onder ogen wil komen om het op een waardige manier af te sluiten, ook al wil ik hem terug het zou het voor mij makkelijker maken om het persoonlijk af te sluiten.
  Hoe pak ik dit aan? Ik ben bang dat hij zich mijn slechte kant herinnert en zou hem graag willen zien om hem te laten zien hoe ik nu in het leven sta.

 33. Jurgen says:

  Ik had een relatie en was nog niet zo lang gescheiden van mijn ex,maar mijn ex kon niet verdragen dat ik met deze vrouw een relatie had. Ze vertelde mij zelfs dat ze het spijtig vond dat het gedaan was,maar ze was wel blij dat het gedaan was. Een tijdje erna kom ik mijn vriendin tegen en zat ze samen met mijn ex,ze kennen elkaar al van kinds af aan,maar ze kunnen elkaar niet rieken en zien. mijn ex heeft dan nog een heleboel leugens tegen haar liggen vertellen,zodat ze zeker was dat het helemaal over zou zijn tussen mij en mijn vriendin. Toen mijn ex dit allemaal tegen haar aan het vertellen was,had mijn ex al iemand leren kennen,maar zogezegd geen relatie. Na dat gesprekt is mijn vriendin kwaad weg gegaan,heeft haar tel veranderd,kan haar niet meer bereiken. Nu mijn ex zeker was dat het over was met vriendin,is zij een relatie aangegan met dien andere. Ik ben er zeker van dat mijn vriendin mij ook nog steeds graag ziet,maar ze wordt gedwongen door haar zuster,moeder,vader en dochter om mij te laten vallen. Inderdaad er zijn dinges tussen ons gebeurd,mede door ex,dat de pellen nu van mijn ogen zijn gegaan,alhoewel ik mijn vriendin steeds graag heb gezien,nu nog. Nu kom ik soms ex nog tegen alhoewel ik een enorme haat en woede tegenover haar heb. Ik probeer haar steeds te ontwijken als ze ergens binnen zit,drink ik snel ene en ben ik weg. Soms gaat zij weg en een tijdje erna komt ze met andere mensen terug binnen en zit ze daar te grijnzen met hare schijnheilige lag. In het begin dat we uit elkaar waren,met ex,had ze geen contact met onze vriendenkring. Ik zei toen tegen iedereen,geef ze wat tijd en dat komt wel allemaal terug in orde. Na enige tijd is dat inderdaad terug in orde gekomen en is iedereen har kant beginnen kiezen met als gevolg dat ze mij nu zwart maken tegenover iedereen. Ze heeft zo eens sex gehad met de buurman als we nog maar 6 maand getrouwd waren,iedereen wist er van,behalve ik. Dan zijn er nog verschillende sexuitspattingen van haar aan het licht gekomen. Ik ben dan zo in contact gekomen met vriendin en zijn dan een relatie begonnen. Daar waren dan de zogezegde vrienden allemaal kwaad voor,want dat kon of mocht niet. Nu al deze vrienden kunnen mij de dag van vandaag gestolen worden. Het enigste dat ik wil is mijn vriendin terug krijgen en de rest allemaal de rug toekeren. Ik heb al inderdaad heel diep in de put gezeten,brieven geschreven en meer,wat ik lees verkeerd is,maar wat kan ik nog doen?? Ik ben en zit echt ten einde raad.

 34. Gebroken hart says:

  Hallo,

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
  Het ging allemaal heel snel en eigenlijk zonder er bij na te denken. We leerde elkaar kennen nadat hij net een week een relatie achter de rug had van 8 jaar en nog een kindje.
  Het was in de eerste instantie gewoon leuk en gezellig, afspreken maar zonder bijbedoelingen.
  Tot hij elke dag bij me kwam, alles voor me deed en zelfs dagelijks bleef slapen. Veel gezeik natuurlijk omdat het allemaal net over was met zn ex enzo.
  Ik merkte dat ik steeds meer gevoelens voor hem ging krijgen en dat ik hem gewoon niet meer kwijt wilde, maar ik wilde hem ook de ruimte geven omdat hij toch ook net uit een relatie kwam. Maar goed, bij mn ouders geweest en samen kerst gevierd kwam het er bij hem ineens uit. Hij vond me leuk en vond me helemaal top, ik durfde hier niet op in te gaan en heb dit dus de dag erna pas gedaan. Hij is niet meer langs gekomen en heeft mij alleen laten weten dat het te snel is gegaan en dat hij op dit moment te veel aan zijn hoofd heeft.
  Ik ben kapot van verdriet en mis hem onwijs. Ik liet niks meer horen en hij ging me ineens appen en bellen, ik hapte en ineens niks meer.
  ik weet niet meer wat ik moet doen, maar ik wil hem terug.
  wat moet ik doen??

  Helemaaal kapot :(

 35. rachid says:

  En wat als je alle fouten al hebt gemaakt. En nu pas de rust en kracht hebt gevonden om afstand te nemen? Is er dan een kans om je ex alsnog voor je terug te winnen.

 36. Anoniem says:

  Beste Oscar,

  Ik heb/had een relatie voor de 2de keer met de zelfde man....de eerste keer ging het mis,omdat hij nog heel veel prblmn had met de nasleep van zijn scheiding,geen prblm voor mij,hij had er een prblm mee en vond dat hij mij te kort deed(waar ik nooit over klaagde overigens)hij had me niets te bieden vond hij....heb hem nog geprbrd uit te leggen dat ik geen klachten had en ik vond dat hij mij genoeg te bieden had....maar goed ,dat mocht niet baten,een paar maanden geen contact gehad.....nu sinds 5mnd weer contacten en van af het eerste moment weer very close......de situatie is nog steeds turbulent met zijn ex....rechtzaken...veel gedoe om omgang zoontje......nu heeft hij net een teleurstellende rechtzaak achter de rug om die zelfde omgangsregeling.......dit heeft hem opnieuw enorm aangegrepen,hij is daardoor behoorlijk van de kaart.....ik snap dat volkomen,heb daar ook geen prblm mee,steun hem(al die tijd al) volledig,en prbr zijn eigenwaarde gevoel weer een beetje op niveau te krijgen......maar mijn zesde zintuig kriebelde al......er zat iets in de lucht......nou dat klopte.....hij stuurde een whatsapp....met daar in dat ik een parel van een vrouw ben,en hij me voor nog geen miljoen kwijt wil als vriendin,me altijd zal steunen en helpen waar hij kan(is eigenlijk ook altijd mijn text)maar hij geen liefdes relaties(in het algemeen) meer wil,omdat hij een vrouw niet gelukkig kan maken,en alles verkeerd doet,en dat hij mij niet verdient......ik heb daarop gereageerd van nou dan heb je pech want je hebt me al,en zo makkelijk kom je niet van me af.....en hem verteld wat hij betekend voor mij,en hoe belangrijk hij voor mij is en hoe gelukkig hij mij maakt enz enz......en ben geëindigd met dat hij mijn hart heeft gestolen....en ik hem niet meer terug wil.........daarna,heb ik hem niet meer gehoord......ik begrijp uit zijn manier van schrijven dat het een emotionele actie is....maar.....wat kan ik nu het beste doen...?..hij is kapot van die rechtzaak....in mijn beleving destemeer een rede om alles wat je lief is beet te pakken en prbrn je weg weer te vinden.....maar hij stoot me juist af als het hem heel erg zwaar word....hoe kan ik hem het best benaderen.....stuur hem vandaag al bewust geen berichtje meer omdat.....ik hem de rust gun.....maar wil het ook niet te lang laten rusten,zo dat hij gaat denken,zie je wel.....ze laat me stikken....

  Ik hoop dat je een goede tip voor me hebt!! Alvast badankt!

 37. ikke says:

  beste
  dit is mijn verhaal
  zij was het meisje van iemand die ik kende ! zij zijn getrouwd hebben samen een kindje gekregen ze waren echt gelukkig ! ik had hun belooft om ze is te komen bezoeken na de geboorte van hun zoontje ! op een dag loop ik hun tegen het lijf en we spreken af om op het einde van die week met elkaar af te spreken ! 2 dagen later ontvang ik het nieuws dat hij plots is gestorven door een hartaderbreuk ! hij was 24 jaar oud
  een half jaar later verschijnd ze plots online op fb en ik durf haar aan te spreken ni goe wetende wa zeggen ! uiteindelijk hebben we lang met elkaar geproken en kwamen we tot het besluit dat ik nog steeds niet mijn cadeautje voor hun kind had afgegeven ! dus we hebben toen afgesproken elkaar dan ma is te zien !
  we hebben daarna meer en meer met elkaar begingen afspreken en begongen elkaar op regelmatige basis te zien ! en ja er is tussen ons een relatie ontstaan ! we voelden ons beiden heel goe bij elkaar mijn 2 kids en zij en haar kind alles klikte alles was goe ! toen heeft ze het nieuws dolgelukkig aan haar moeder en grootmoeder ( 2mensen die altijd in haar omtrek zijn ) verteld waar ze direkt het antwoord kreeg over mijn dood lijk !!!!!!!!!! zowel van haar moeder als grootmoeder ! we hebben daar geen gehoor aan gegeven en hebben gekozen om voor elkaar te kiezen ! we hebben 1 jaar samen echt gelukkig geweest maar door aanhoudende ruzie met mama en bon en op den duur alles zowa begingen doen en regelen dat ze het nimeer wisten begongen wij ook minder bij elkaar te zijn ! toen is onze relatie stuk gelopen omdat ik bij haar wou zijn maar ik altijd maar pas kon wanneer zij zeker was dat mama of de bonne het niet teweten zouden komen om weer maar is ruzie te vermeiden ! na een 3-4 tal maanden kreeg ik tel van haar en zegde ze dat ze me miste ook als vriend en of we elkaar ni gewoon opnieuw konden zien ! en ja da is gebeurd ! we hebben toen heel veel geklapt en kwamen uiteindelijk tot het besluit dat we meer wouden zijn als alleen vrienden ! maar dat we wisten dat ik zoiszo nooit aanvaard zou worden en als we samen zouden zen die mensen het opnieuw ni mochten weten maar we vonden allebei dat we dat zouden aankunnen ! nu deze week na een 3 tal weken van elkaar steeds met stomme uitvluchten langs haar kant (sorry ik ben ziek , sorry maar kben echt moe , sorry maar kheb vrienden uitgenodigd , sorry maar ben plots echt misselijk geworden enz enz) heb ik men stoute schoene aangetrokken en ben zonder ze het wist naar haar gereden om haar te verrassen ! daar toegekomen staat er een auto op haar oprit die ik niet kende! ik heb haar toen gebeld met het smoesje dak onderweg was naar haar waarop zij antwoorde sorry schatje maar ik lig al in men bed ! toen ik haar verteld dat ik voor haar deur stond en de auto dus zag staan viel ze plots stil ! toen vroeg ik wie het was en of het een andere man was ! waarop ze zij nee tis een vriendin maar kleg het je morgen wel uit ! de ochtend nadien stuurde ze me een bericht dat ze aan mij geen uitleg hoefde te geven en ze nog altijd uitnodigde wie ze wou ! enkele uren nadien beld ze me op en zegt het was een vriendin die thuis problemen had en ik kon dat toch moeilijk tegen jou zeggen waar zij bijzat ! een uur later stuurd ze me dan dit bericht !!! je had gelijk de auto die je hebt gezien was van een andere man ! ik heb iemand leren kennen en het klikt wel sorry dat ik jou pijn doe echt sorry het is me gewoon overkomen het was echt ni gepland !
  nu gisteren heb ik na een paar dagen serieuze ruzie te maken me haar een echt rustig gesprek gehad ! de reden waarop ze met die jongen kontakt heeft gezocht was omdat ze ergens hoopt om met hem de relatie het geluk te kunne / mogen hebben die ze met mij wou maar nooit gegund zou zijn door haar moeder ! want die had een tijdje geleden nog is gezegd toen ze op een smsje antwoorde ! ik hoop dat ge ni aant sturen bent wie ik denk dat het is nooit komt diene in uw leven nooit hoorde mij nooit ik laat het ni toe !
  ik ben nu echt een wrak want ik hou nog steeds heel veel van haar en ik wil haar terug ik ben nooit gestopt om van haar te houden !!!! en weten dat zij nu ondertussen al meerde malen met die gast heeft afgesproken en dat die kerel mss al bij haar is blijven slapen maakt me echt kapot !!! waarom hij wel en ik ni !! en het ergste is dat ze toegeeft dat haar moeder het nu ook nog ni weet van die gast en dat ze het met een bang hartje volgende week ga vertellen in de hoop dat hij wel aanvaard wordt !!! en dat ze zelf zegt als da ook ni het geval is weet ik dak 2 mensen kwijtben die alles voor mij deden die me graag zagen en wie ik graag zag en da was sigurt( overleden echtgenoot ) en jij schat
  ik weet echt ni hoe hier mee om te gaan mensen echt ni ik hou van haar ik hou echt van haar wa moet ik nu doen ! kan iemand me aub helpen

 38. S. says:

  Beste Oscar,

  Ik en mijn ex zijn nu 3 weken uit elkaar. We hadden 3 jaar een relatie. Het eerste jaar ging dat heel goed, wat wil je, we waren verliefd. En eigenlijk het laatste jaar, toen zijn we gaan samenwonen, is het minder geworden. Dit kwam door verschillende factoren, zij werd ziek(reuma) en daarnaast was ik gestart met een eigen bedrijf. Kortom, een lastig verhaal. Wegens drukte, waren toen ook minder echt 'samen'. We kregen vaak ruzie, en praatten dit niet goed uit. Ik ben vrij open en zij erg gesloten, en hierdoor kon ik niet goed haar gevoel begrijpen. Ik wilde het natuurlijk wel, maar het lukte me niet altijd om al haar signalen op te pikken. Tijdens deze stressvolle periode, voelde zij zich niet altijd door mij gesteund. Heeft ze me later verteld in een gesprek dat we hadden. We hadden samen een huis en daar zijn we uitgegaan. Vervolgens was het de druppel dat ik volgens haar niet genoeg had geholpen het huis te ontruimen, ivm werkzaamheden aan mijn bedrijf. Voor mij is het zeker een uitdaging geweest, om naast mijn bedrijf, voldoende steun te kunnen geven. En heeft niet erg meegeholpen dat ze mij niet duidelijk aangaf hoe ze zich hieronder voelde. Ik heb, nadat het uit was, een tijdje geen contact met haar gehad. Het uitgaan heeft ze gedaan via whats app, iets wat ik zeer respectloos vind. Zeker als je drie jaar met iemand gaat, en ze is tenslotte 22 jaar. Zoiets doe je niet. Ze is momenteel in Barcelona met een aantal vriendin om te ontspannen. Ze komt dinsdag terug. En nu heeft ze vanochtend contact met mij gezocht. Ze geeft aan dat ze over me heeft gedroomd en stelt gerichte vragen aan me hoe het mijn bedrijf gaat, en met mijzelf etc. Ik weet niet zo goed wat ik hier van moet denken. Het kan zijn dat ze me mist. Ik heb haar aan het einde vertelt
  dat ik haar mis, maar daar heeft ze niet op gereageerd. Voordat ze naar Barcelona ging heb ik haar gevraagd om tegen mij te zeggen dat ze er echt klaar mee is. Haar reactie daarop is: Hoe bedoel je klaar mee? Want om eerlijk te zijn heb ik nog niet erg de kans gekregen om je te missen en natuurlijk vind ik het raar zonder jou maar ik vind dat ik tijd aan mezelf moet besteden. Ik ga eerst lekker naar Barcelona om te ontstressen.. Ik heb dus werkelijk geen idee wat er nu in haar hoofd omgaat, want ik wilde eerste kortaf reageren op haar opmerking dat ze over me heeft gedroomd. Want ik hoef geen contact, als ze alleen maar contact zoekt voor de fun. Enige tips, adviezen? Moet ik haar duidelijk maken dat ik geen contact wens? Want ik vraag me af waarom ze niet reageert op: Ik mis je. Maar wel vragen stelt zoals hoe gaat het echt met je? En zelf aangeeft dat het op en af is bij haarzelf.. Tips welkom! Gr. S.

 39. Lisa says:

  Ik heb mijn ex-vriendje ontmoet in de bus , we hadden dan een jaar geen contact meer met elkaar.
  Maar ik ging naar een nieuwe school , en daar zag ik hem weer en een vriendin van me die hem goed kent heeft mijn nummer terug aan hem gegeven en na een paar weken heeft hij mij een smsje gestuurt wat hij voor mij voelde. maar ja ik voelde natuurlijk niks voor hem dus 1 maand deed hij echt alle moeite om mij voor hem te hebben , kus op de wang , smsjes die echt over cute waren! 1 oktober heb ik toegeven en waren we samen tot 26oktober . Het was de beste relatie die iemand ooit kon wensen. Dus 3 maanden geleden ben IK begonnen met alles te doen voor hem , alles wat iemand ooit maar kan wensen . vandaag 3 maanden later doe ik het nog , hij scheld me uit en al die dingen die je maar niet wilt. Toch hou ik nog steeds van hem en blijf ik zoveel moeite doen , ik heb alles al geprobeerd ... een nieuwe look -haar-stijl alles! Ik bel niet en kom ook nooit bij plekken waar hij toevallig ook is . ik stuur alleen een sms voor een noodgeval , of iets dat ik echt wil weten! Ik ben op , ik weet geen raad meer. Help mij :(

 40. D says:

  Ik heb heel veel fouten gemaakt in de relatie van mij en mn ex. En veel gelogen. Mijn ex is anderhalve maand geleden achter alle leugens gekomen die ik telkens maar niet durfde toetegeven. Dat heeft hem heel veel pijn gedaan en hij was ervan overtuigd dat ik opzettelijk tegen hem loog omdat ik niet om hem gaf en het leuk vond om hem pijn te doen. Dat is niet waar, maar dat was heel moeilijk om hem dat duidelijk te maken omdat ik totaal niet meer geloofwaardig voor hem was. Na een paar dagen geen contact meer met elkaar gehad te hebben nam ik weer contact met hem op en hadden we veel gesprekken. Ik wilde heel graag dat het weer goed zou komen en hij ook wel want we besloten verder te gaan. Hij was ervan overtuigd dat ik heel vaak was vreemdgegaan tijdens onze relatie, terwijl dat niet zo was. Toen we het weer helemaal goed hadden gemaakt, vertrok hij een weekendje naar Praag met zijn vrienden. Hij zei dat ik niet bang hoefde te zijn dat hij vreemd zou gaan, maar dat heeft hij wel gedaan. Opzettelijk zegt hij. Omdat volgens hem de relatie toch al uit was. Toch besloten we weer verder te gaan, tot dat hij twee weken geleden whatsappte dat het beter was om te stoppen omdat hij mij meer als een vriendin zag. Ik begreep het wel, maar vond het heel erg. We besloten vrienden te blijven en vrijdag af te spreken als 'vrienden', omdat hij nog wel heel erg om mij gaf en niet helemaal kwijt wilde. Hij zei vrijdag op het laatste moment af en zei geen contact meer te willen en opeens weer boos te zijn om alle leugens. Ook zegt hij dat hij helemaal niet meer aan mij denkt, en hij negeert mij totaal op de sms en doet zelfs alsof hij mij niet kent via de sms. Ik wil hem eigenlijk wel terug, of op zijn minst dat we weer gewoon tegen elkaar kunnen praten. Ik sms hem veel en zeg dat ik mij super kut voel, dit werkt allemaal niet. Wat zal wel werken?

 41. Steven says:

  Hallo,

  ik en mijn ex zijn nu iets meer dan 1.5 jaar uit elkaar . ze heeft ondertussen een
  ander vriendje gehad waar ze mee heeft samen gewoond en dat is nu ook voorbij. De 1.5 jaar dat we niet bij elkaar waren heb ik haar enorm gemist, heb ook een enkele andere vriendinnen gehad , maar ik kon niet meer hetzelfde voelen voor iemand anders. Het probleem is dat ik het zelf heb uitgemaakt met haar toen omdat we veel te veel ruzie maakten. ze heeft me nog wekenlang achterna gelopen en proberen terug te winnen. Erna zijn we nog goede vrienden gebleven totdat ze een relatie met iemand anders is begonnen toen is het contact gestopt. nu heb ik terug contact met haar gezocht omdat het gedaan is met haar vriend. De situatie waar ze zich nu in bevind kan ik het haar onmogelijk
  vertellen dat ik na al die tijd nog steeds van haar hou. toch wil ik alles proberen om haat terug te winnen , zij hield echt van mij en heeft dat nog lang laten merken nadat we uit elkaar waren. Ik vrees dat het nu te laat is , ze heeft nu een relatie achter de rug van een jaar & ze heeft ook met hem samen gewoond.
  Ik wil het haar zo graag vertellen maar vraag me af wanneer de tijd hiervoor rijp zal zijn , vrees wel dat ze al over me is en na zo lange tijd me geen nieuwe kans meer zal geven. Of zou er nog hoop zijn?

 42. Bla says:

  Hai:) ik doe dit normaal niet maar ik zie bijna geen andere uitweg meer...ik heb mijn ex vriendinnetje in april vorig jaar leren kennen toen ik net uit een andere relatie kwam. Daardoor en door vroegere gebeurtenissen heb ik een half jaar terug last van een burn out gekregen. We woonden samen en het was allemaal heel fijn. Van reizen naar gezelligheid tot samen de grootste lol beleven. Toen ik die burn out kreeg werd het allemaal wat minder...in dezelfde periode hoorden we dat we het huis uit moesten en alles werd ons beiden even teveel. Nu ben ik een prater en is zij een renner...altijd als het moeilijk werd ging ik er bovenop zitten waardoor zij juist er helemaal vandoor wilde. De dingen gingen moeizaam en ik merkte dat ik moeite had met vertrouwen. Ik vertrouwde bepaalde mannen niet met wie ze aan het praten was en vroeg me telkens af of ze vreemdging. (andere ex heeft dat gedaan) ik begrijp dat ik haar hierdoor verstikte...en weinig ruimte gaf om gewoon zichzelf te zijn.
  Naja goed, twee weken terug ging het uit...toen zagen we elkaar de eerste week nog vaak om alle zaken ivm huis te bespreken..dit liep dan uit op ruzie of seks.
  In de tweede week kregen we steeds meer ruzie en dit liep zwaar uit de hand, en als ik zeg zwaar...bedoel ik zwaar. Slaande ruzie...schelden...de hele mikmak.
  En natuurlijk hoor je dan te denken..nou als zoiets gebeurd moet je gewoon niet bij elkaar zijn...maar na een week geen contact(ze heeft me van alles geblokt) merk ik hoe erg ik haar mis. sterker nog...ik wil haar terug. Een gemeenschappelijke vriendin van ons heeft haar gesproken en die zei dat ze erg emotioneel klonk en dat ze nog boos was. Dat ze zeker wist dat we nooit meer bij elkaar zouden komen en dat ze nu veeeel gelukkiger is.
  Ze houdt dr emoties vaak voor zichzelf...praat niet over gevoelens en houd afstand van dingen die moeilijk zijn.
  Ze is inmiddels verhuisd en ik weet niet wat te doen.
  Haar met rust laten? dat begrijp ik..maar hoe lang? en wat daarna?
  Ik hoor het graag!

  Bedankt,

  Radeloos.

 43. Sandra says:

  Ik en mijn ex zijn inmiddels alweer 3 jaar uitelkaar. We hebben ondertussen ookal verschillende relaties gehad. Toch blijven we keer op keer contact met elkaar zoeken. Soms hij, soms ik. We gingen dan ook vreemd bij onze partners. We zeiden ook steeds tegen elkaar: we blijven altijd naar elkaar terug komen hé haha. Nou zo leuk is het niet.. Ik wil hem terug. Ik laat me steeds opnieuw verleiden door hem. Ik denk nog elke dag aan hem 3 jaar lang en ben ervan overtuigd dat hij de ware is. Niemand anders kan mij van andere gedachten brengen. Hij is alleen een super moeilijk persoon.. Zodra we elkaar weer gezien hebben, geknuffeld, gezoend soms seks. Dan zie ik gewoon dat ie gek op me is en dezelfde gevoelens heeft voor mij. Maar zodra ik weer weg ben doet ie super afstandelijk. En als ik over gevoelens begin dan zegt ie dat ie het helemaal niet heeft. Ik eindig weer met pijn in mijn hart en na een aantal maanden begint de cirkel weer opnieuw. Help asjeblieft.. Hij is zo moeilijk te peilen.. Kan iemand me helpen? Ik heb zoveel tips gevolgd en niets schijnt te helpen. :(

  • Elise says:

   Waar zie je dan aan dat hij gek op je is? Ik wil niet bot doen maar dit lijkt me een overduidelijk geval van een fuckbuddy... en nee die is niet gek op je.

   Maar dat zegt hij toch ook duidelijk; je zegt als ik over gevoelens begin dan zegtie DAT HIJ DAT HELEMAAL NIET HEEFT.
   Wat is daar moeilijk te peilen aan? Hij is juist heel helder en eerlijk, je bent leuk om mee te sexen, verder wil hij niks met je.

   Klote, ik weet het, ik zit nu in de periode dat ik kan proberen mijn ex terug te versieren met sex want die was te gek, hij had nog nooit zulke sex gehad als met mij en is toch geen 24 meer maar 39 dus...
   Alleen ben ik zo bang dat ik over 3 jaar in jouw schoenen sta. Hoe hou je dat vol??????
   En heeft hij altijd gezegd dat het alleen om de sex ging of deed hij eerst of hij nog gek op je was?
   Ik hoop het nog van je te horen, liefs Elise

   • Sandra says:

    Beste Elise,

    Ik heb eerst ook getwijfeld of het misschien om de seks ging. Maar als we afspraken en geen seks hadden. Maar gewoon knuffelden enzo. Dan was hij helemaal weg van me en kwam zijn gevoel weer terug zei hij. Maar hij heeft sinds het uit is altijd relaties gehad, en het lijkt wel alsof hij zich dan toch veiliger bij hun voelt en het met mij niet meer aandurft. Dus meestal verbreekt hij het contact meteen weer zodra hij gevoelens krijgt. Hij was ook degene die mij graag terug wou nadat het uit was, en moeite bleef doen. Tot hij er op een gegeven moment stopte. En nu is het dus andersom. :( Ondertussen zijn we gvd 3 jaar verder. En niemand heeft mij hem kunnen doen vergeten, zelfs na maanden geen contact. Elke dag zit hij in mijn hoofd. Het is moeilijk en pijnlijk. We zijn allebei 21 en hij heeft op 't moment een relatie met een meisje van 15. Dan denk ik.. Je durft het niet met mij aan maar hangt wel bij haar rond? Ik durf nooit echt meer over gevoelens te beginnen bang dat ik hem weg jaag. Mijn volgende stap wordt, zodra we weer afspreken (zal ongv over een paar maanden wel weer zo ver zijn) dan doe ik niet aan seks. Juist niet, kijken of dat misschien helpt. Hij zei bij onze vorige ontmoeting ook: Ik denk dat wij over een tijdje wel weer samenkomen.. Ik was in de 7e hemel, om vervolgens na een paar uur weer met een gebroken hart te zitten. Wat ik dan nooit laat merken, ik doe net alsof het me niet raakt. Daarnaast wilt hij eigenlijk nooit seks, hij zegt dan: Nee san, ik heb een relatie ik doe niks bij je. Maarja als je samen bij elkaar in bed ligt, en de spanning stijgt. Dan begin ik gewoon, en gebeurt het alsnog. Als ik niet begin dan wil hij na een uur alsnog wel beginnen maar soms ook niet. Daarom denk ik dat hij het niet echt voor de seks doet. Ik snap alleen niet waarom hij zo bang is het weer te proberen met mij.. Ik ben nooit vreemdgegaan? Hij gaf wel toe dat hij nog nooit zoveel van iemand heeft gehouden als van mij, misschien is die daarom bang dat extra pijnlijke gevoel te ervaren als het over is. Ik heb nu gewoon geen idee wat ik moet doen.. Ik heb hem geblokkeerd en ga afwachten op zijn moeite, als ik moeite doe dan ben k weer bang hem weg te jagen. Misschien dat ik over een maandje wel weer begin over afspreken. En dan geen seks, alleen maar gezelligheid misschien knuffelen maar meer niet. Hem laten verlangen naar meer.. En dan herrinneringen ophalen over de leuke tijd van ons vroeger. Zucht.. Dit is mijn laatste poging :(

    Nou Elise.. Ik hoop echt dat jij niet in mijn schoenen staat over 3 jaar. Dit is een hel.. Elke dag denk ik aan hem, en elke keer moet ik hem met een ander zien. Misschien moet je het juist niet met seks aanpakken? Gewoon afspreken, lief doen, tegen elkaar aanliggen gezelligheid etc. En hem laten verlangen naar meer. Ik hoop voor je dat je hem terug krijgt. Maak er anders zo snel mogelijk een einde aan tussen jullie. Blijf geen vrienden, blijf niet bij hem hangen. Maar verbreek het contact voorgoed. Anders wordt je net als mij.. En dat zou echt heel erg zonde zijn. Geloof me, hoe langer en dieper je erin mee wordt gesleurd, hoe moeilijker het is eruit te komen.

    Groetjes!

    • Elise says:

     Sorry maar ik zou een vent die met een meisje van 15(!!!) ligt te sexen sowieso niet moeten, en als hij dan een relatie heeft wat doet hij dan in jouw bed??? Ik ga ook niet met getrouwde vrienden van me in bed liggen en dus afspreken zonder hun vriendinn erbij en kijken of er wat gebeurt... Moet er niet aan denken.
     En nee, ik sta niet in jouw schoenen over 3 jaar, ik zou me nooit zo laten gebruiken jarenlang, sorry maar ik ben er wel uit, ik zie hem nog een keer over een paar weken, ga hem niet op lopen geilen maar kijk wel wat hij te melden heeft. Wat mij betreft is het uit, aan hem de taak om het recht te breien als hij dat wil en hij heeft geen anderen ook dus daarom denk ik dat hij gewoon twijfelt en ik weet wel waarom inmiddels. Aan hem de keuze, ik ga mezelf niet aanbieden en met hem in bed liggen en jaren achter zijn kont aan blijven lopen. Zou jij ook niet moeten doen en als je zo makkelijk met mannen sex hebt probeer er wat mee te verdienen dan, ik zou het niet kunnen maar jij bent er volgens mij heel geschikt voor.
     Je 'vriend' neuqt al jaren gratis als HIJ zin heeft, jij doet je benen toch wel wijd mocht dat meisje van 15 alles verteld hebben thuis en wie weet aan de politie want god mag weten wat hij nog meer doet, mss wel meisjes van 12...
     Flikker hem eruit en zeg wat het kost om met je te sexen en reken flinke prijzen, zet een klokje zoals hoeren dat doen en tijd om = eruit. Dat zal hem leren!
     Niet dat geslijm en praten over vroeger.. gewoon zeggen wat moet jij in me nest als je zelf zegt nee san IK HEB EEN RELATIE. Respect krijg je van hem dan echt niet meer, dat moet je verdienen. Hij zou jou ook niet meer moeten als hij wist dat je het voor geld met ouwe mannetjes doet en jij zegt nee vriend, eerst betalen, je weet dat ik geen relatie met je hebt trouwens daar heb je dat schoolkind toch voor? hahaha probleem opgelost.. succes!!

     • Sandra says:

      @elise

      Ik vind jouw reactie erg overdreven. Je kent mij niet eens en weet dus helemaal niet of ik snel met mannen het bed in duik. Je taal is behoorlijk grof en onnodig. Je hebt je leeftijd niet genoemd, maar je vent is 39, lijkt me niet dat jij dan veel jonger bent. Nou gedraag je dan ook naar je leeftijd ;)
      Dat ik met mijn ex het bed in duik is omdat er gewoon spanningen zijn en gevoelens. Hier kan iedereen zich wel in herkennen. Dat ie met een 15 jarige gaat vind ik ook smerig en ben ik pas vorige week achtergekomen, dacht namelijk dat ze 18 was. En trouwens, mijn ex is 21 dus het is ook weer niet een vent van 40 die met 15 jarigen slaapt. Daarnaast kunnen mensen hier hun vragen en gevoelens kwijt, en zitten ze niet te wachten op jouw bijdehandte bek. Want zelf wilde je je ex 'opgeilen' en hem daarmee terugwinnen. Dat is ook behoorlijk laag vind je niet :). Dus geen commentaar op mij ja? Ga lekker ergens anders de internetheld uithangen. En ga lekker tege je ouwe vent van 40 oprijen.

 44. Elise says:

  Marja, ik heb mijn sinds vandaag ex ook vlak na een scheiding leren kennen en om het kort te houden: hij had nog nooit zulke goede sex gehad.. En nu is het voor de 2e keer uit, we houden heel veel van elkaar maar ik zie ons niet samenwonen.
  Hij had eerst een poosje alleen moeten blijven, ik ben zo anders dan zijn ex.. Ik ben knap en slank, zij lelijk en moddervet en geen sexleven meer.
  En toen ik.. zij maakte het uit, had een ander en toen kwam ik, ze had geen schijn van kans meer; ik maak me ook weinig illusies hoor, denk dat het nu echt over en uit is we hebben altijd ruzie.. om te janken.

  Toch twijfelt hij: ik heb hem vandaag nog gesproken, gisteren hebben we het uitgemaakt maar ik had nog spullen van hem in huis vandaar. Hij weer huilen, ik weer huilen en uiteindelijk hebben we afgesproken over 3 weken weer eens koffie te drinken bij mij thuis.
  Hij pakte echt zijn agenda, en zei dat hij die dag vrijhield voor me. Ook hadden we nog kaarten voor iets in begin mei, hij ging ervanuit dat we samen gewoon gaan, als 'vrienden'.

  Ziet er goed uit zou je zeggen, goed wel ff 3 weekjes afkoelen maar ik ben bang om in de situatie te komen dat ik zorg dat ik er om op te vreten uitzie, hem in bed lok zodat hij weer precies weet wat hij mist ;) maar ben bang dat ik een hekel aan mezelf ga krijgen want het gaat dan toch echt alleen maar om een gebrek aan sex..

  Eigenlijk heel beledigend toch als hij zegt: al had ik een ander dan nog zou ik wél sex met je willen.
  Geen echte relatie dus.. en ook al hebben jullie sex, je weet dat hij dus openstaat voor anderen, hoe ga jij daar mee om of ging daar mee om?
  Aan de ene kant denk ik hengel binnen, desnoods met sex en aan de andere kant... ik zou er niet zo goed tegen kunnen dat ik ieder moment te horen kan krijgen terwijl je aan het sexen bent bij wijze van spreken: ik ben zoooooo verliefd op ..... noem maar op.

  Hoe gaat het nu? ik hoop nog van je te horen en dat het goed met je gaat!!

 45. juultjeh says:

  hallo,

  ik heb het uit met mijn ex ik ben vreemd gegaan heb hier echt heel erg veel spijt van! ze zegt nu dat in de laatste 2-3maanden het verliefde gevoel helemaal weg isbhet is even terug geweest na een romantich weekend voor 2 daarna heeft ze nooit meer gezegt dat het nie goed ging dus het kwam voor mij dus onverwachts ! wat moet ik doen om mijn lief terug te krijgen ik heb er alles en alles voor over!!

 46. Melanie says:

  Ik wil hem zo graag terug
  Want hij betekend heel veel voor mij
  Ik was kei gelukkig met hem
  Maar opeens lied hij mij
  In de steek
  Wat moet ik doen voor hem terug te
  Krijgen
  Wie wil mij helpen met raad te geven
  Groetjes

  • Elise says:

   Leer een beetje nederlands nogmaals; ik begin me af te vragen of je wel helemaal oke bent, of teveel drinkt.
   NIET AANTREKKELIJK VOOR MANNEN een zuiplap van een vrouw of een waar je niet mee kan praten en die niet kan schrijven... kan hij al je zooi regelen omdat je zelf niks kan dus word zelfstandig en leer wat je nog in moet halen, je klinkt als een kind van 10 sorry dat ik het zeg..

   • visje says:

    Elise,

    Jouw reactie vind ik verre van normaal. Je vit op mensen Zonder hun echte achtergrond te weten. Moet juist jij niet aan jezelf werken?

 47. Sarah says:

  We waren bijna een jaar samen en net voor wij een jaar samen waren maakte hij het uit omdat ik tegen hem was ingegaan omdat hij erg gemeen was tegen mij en altijd zei van 'ni plakke' als ik 2minuten bij hem stond.. En ik was daar erg boos om geworden na een tijd, hij maakte het uit en zei da hij ineens ni meer van mij hield. Ik mis hem eigelijk mega hard hoe kan k die terug krijgen?

 48. Anoniempje says:

  Hoi

  Ik zit met dubbele gevoelens. Ik heb drie jaar een relatie gehad met een jongen waarvan het 1 keer uit is geweest. Die beslissing had ik toen genomen, omdat wij zo botsten en we deden geen leuke dingen meer samen zoals op stap gaan enz,....Ik dans heel graag en mijn droom was altijd om samen lekker te dansen of te drinken bij het uitgaan met mijn vriendje. En hij zei vaak lelijke dingen waardoor ik me minderwaardig en onzeker voelde tenopzichte van andere meisjes.
  Een maand later was het weer terug aan en daar waren we allebei heel gelukkig door. Een paar maanden later begon de miserie weer en we maakten heel veel ruzie. Zeker iedere week. Op het einde was het zelfs zo erg dat hij me heel veel negeerde, over kleine dingen loog en me ook vaak beu was. Ik voelde me verwaarloosd. En vroeger was hij meer geïnteresseerd in mij. Ik bleef dan achter hem aanlopen als een gek en zo werd het nog erger. Soms besliste ik om hem ook te negeren uit kwaadheid en als hij dan weer langs kwam viel ik weer als een blok voor hem. En zo bleven die wisselingen maar doorgaan. Ik werd er gek van. Hij duwde me weg en trok me aan. We gingen op het einde niet meer naar de film , op café gaan ging niet meer of we kregen al kleine ruzie. We hingen voor de tv. We waren ook allebei veel te jaloers. Hij was dat vroeger al , ik ben dat in de loop van de jaren geworden.
  En hij bleef me maar onzeker laten voelen. Hij weigerde op het einde seks omdat hij ' te moe ' was. Ik ben ook niet altijd de gemakkelijkste geweest, maar ik had graag eens voor een keer dat hij me begreep en dat we over de ruzies konden praten. Zodat de situatie zou verbeteren. Zeker het laatste anderhalf jaar heb ik zoveel geprobeerd om toch maar een goed koppel te zijn. Maar het ging niet. Toen had ik had uitgemaakt. Daar had ik het heel moeilijk mee, want ik zag me heel ver met hem in mijn leven. Ik wist gewoon dat er geen toekomst in zat , omdat we te fel botsten. Maar we hielden nog ontzettend veel van elkaar. Toen het uit was heb ik het met handen en voeten proberen uit te leggen, en hij wou het maar steeds niet begrijpen. Hij ziet het niet in. En ik wil hem niet de schuld geven of van alles afbreken, maar hij deed gewoon nooit moeite om onze relatie te laten slagen. Het was eenrichtingsverkeer, maar nogmaals, dit zag hij niet in. Hij vond zichzelf goed. Ik heb ook tijdens mijn relatie aandacht gevraagd bij andere jongens, maar niet mee vreemd gegaan. En dan dacht ik in mezelf, waar ben ik mee bezig. Ik heb een vriend. Maar ik voelde bij die andere jongens iets wat ik niet kreeg van mijn vriend. Maar het viel me op dat als hij effe genoeg van mij had, dan deed hij wat hij wou en bestond ik even voor een avond niet meer. En dat deed bij mij wel altijd pijn.

  Nu is het uit en is hij best braaf, hij laat af en toe nog weten wat hij doet. Hij zal nu wel meer dingen doen met zijn vrienden, maar hij is niet een playerig type. Hij zit nog liever voor de tv dan fuifmuziek te horen. Dus ik had nooit te klagen dat hij een player was. Nu willen we zondag afspreken en met elkaar vrijen. Ik weet niet of dit een goed idee is ? Ik verlang er zo naar om hem terug te zien en om hem vast te pakken, maar ik weet gewoon dat een relatie niet gaat lukken. En ik vind dat super spijtig. Ik weet niet wat hij wilt. Hij wilt vaak dat het terug goed is. Maar ik weet dat als het terug goed komt, dat alles terug zijn normale gang van zaken zou gaan. Want het uitpraten dat gaat gewoon niet met hem omdat hij altijd vindt dat er niks aan de hand is. En dan begin ik te twijfelen aan mezelf of ik niet dramatiseer, maar toch.... Ik wil niet terug dat vroegere leventje met hem. Want ik was echt ongelukkig op het einde en ik denk hij ook wel ergens, maar hij wou het niet uitmaken omdat hij niet durfde.

  Dus nogmaals mijn vraag: is het verstandig om zondag af te spreken en eventueel te vrijen ?

 49. Meisje says:

  Ik had een jaar en 3 maanden een relatie met mijn ex.
  We zijn na 1,5 maand al gaan samen wonen( wat gewoon TE snel was).
  In het begin was het zooo leuk en hebben we echt van elkaar genoten. maar later kregen we steeds meer ruzie. In die tijd was ik werkzoekende en zat ik dus de hele dag thuis, een beetje somber enzo. Mijn ex werkte fulltime. Ik zat thuis altijd te wachten tot hij thuis kwam.
  Na 6 maanden zijn we even uit elkaar geweest, ik ging terug naar mn ouderlijk huis. Ondertussen had ik werk gevonden. Na 2 weken vroeg hij of ik weer langs kwam. ik dacht jaaa duhhh tuurlijk wil ik langs komen. In een dronkenbui heeft ie toen gevraagt of ik weer een relatie wou zonder na te denken gelijk ja gezegt. 2 dagen later vroeg ie of ik weer langs kwam en vertelde hij dus dat hij het niet zo bedoelde en eigelijk helemaal geen relatie wou.
  Ik verdrietig weer terug ook wel weer een beetje boos. Wat bleek ik was zwanger van hem!!!! ik wou het eerst niet aan hem vertellen. toch gedaan hij is tenslotte de vader. hij was blij. ik had gemengde gevoelens. We besloten het kindje te houden en samen vechten voor de relatie en ons wondertje. Het ging eigelijk best goed. Tot het moment kwam dat we een groter huis aangeboden kregen. Ik was net bevallen en hij was de hele dag aan het klussen. wat bij mij heel erg ging irriteren ik was tenslotte herstellende van een best heftige bevalling. hij kwam thuis om te eten en te slapen dus veel ruzie. eenmaal in het nieuwe huis leek alles op zn plek te vallen. Helaas was dat niet zo van zijn kant. Hij zei me dat hij al 6 maanden niks meer voor me voelde maar wel veel van mij houd. Het is nu 2 maandjes uit. ik woon met de kleine bij mijn ouder en de kleine gaat ong. 2 dagen per week naar mn ex. Als ik de kleine breng is het altijd zo gezellig en zegt hij vaak tegen me dat hij van me houd. Hij wilt ook sex met mij. Mijn gevoelens lopen zo door elkaar heen! ik wil hem zoo graag terug.
  Erg lang verhaal maar hoop toch op tips!!
  Zou ik hem ooit nog terug krijgen???

 50. Melanieke says:

  Ik voel heel veel voor hem
  En hij had eergisteren een berichtje gestuurd en er stond erop
  Dat hij meer en meer voor me wa voelde
  En ik begin da ook
  Ik was bang hem echt te verliezen maar hij zei da ik me geen zorgen moest maken
  Da hij me nie in de steek zou laten
  Echt waar

  • Elise says:

   melanieke ik begrijp niks van je berichtje, wat betekent: Dat hij meer en meer voor me wa voelde en dan zeg je opeens En ik begin da ook. Of je spreekt heel slecht nederlands, vertaal het dan even voor je wat post want wat moet je nou zeggen op: ik begin da ook. wa en da en ma.... doe even in nederlands wie weet heeft iemand een antwoord voor je als duidelijk is wat je nou vraagt eigenlijk.
   groetjes Elise

 51. Suusje says:

  Hij (35) was bang dat ik (23) hem "uiteindelijk toch wel zou inruilen voor een jonger exemplaar". Dat heeft meneer zelf bedacht, zonder mij ooit naar mijn gevoelens en intenties te vragen. Had hij dat wel gedaan, dan had hij geweten dat hij echt de enige voor mij is. En dat hij de eerste en enige is die ik zou kunnen zien als de vader van mijn kinderen. Tegen de tijd dat dit allemaal uitkwam en ik hem dat vertelde, was het al te laat en had hij zijn conclusie al getrokken. Misschien is het naief of koppig, maar het gaat er bij mij niet in dat hij niets (meer) voor mij voelde. Het lijkt eerder alsof hij handelde uit angst.

  Het is nu 4 maanden geleden. Ik heb 3 maanden geleden het contact volledig verbroken. Geen facebook meer, geen berichtjes meer, berichtgeschiedenis zelfs verwijderd. Alleen zijn nummer gehouden. Ik hoopte dat ik langzamerhand minder voor hem zou voelen, maar niets is minder waar. Hij heeft mij een spiegel voorgehouden waardoor ik ben gaan nadenken over wat ik precies wil in mijn leven. Hierbij heb ik mij overigens NIET obsessief op hem geconcentreerd, maar de conclusie is wel dat ik hem weer in mijn leven wil.

  Deze week was hij jarig, dus dat leek mij een goed moment om weer eens iets te laten horen. Daar reageerde hij goed op. Ik wil hem graag weer zien, gewoon ongedwongen. Ook omdat ik hem heel dankbaar ben voor de spiegel die hij mij heeft voorgehouden en hij dat zelf niet eens in de gaten heeft. Maar hij weet dondersgoed dat ik hem terug wil, dus die ongedwongenheid wordt lastig. En ik weet niet eens hoe ik hem zover moet krijgen dat hij mij weer wil zien.

  Tips, ideeën of gewoon wat extra zelfvertrouwen zijn van harte welkom.

 52. Onbekend says:

  Mijn relatie is sinds afgelopen week over.
  Ik ben echt heel erg verdrietig en woon nog wel bij hem maar ik ga snel weg naar een eigen plekje.
  Wij waren anderhalf jaar samen en ik was zo gelukkig met hem!
  wil hem helemaal niet kwijt. want hij is echt alles voor mij (mijn grote Liefde)
  kan iemand mij helpen om weer samen te komen??

  stuur a.u.b een berichtje want ik voel mij echt heel erg kut en verdrietig

 53. De Witte says:

  hoi

  ik had 3 jaar en 8 maanden een relatie met mijn ex, sinds vorige week is deze relatie jammer genoeg op de klippen gelopen. Sindsdien ben ik volledig overstuur, niets is nog wat het lijkt. Eten lukt niet meer, slapen lukt niet meer, mijn gezondheid gaat erg achteruit.

  Onze relatie leek volgens mij perfect, alles verliep goed in mijn ogen dan toch. Hij had blijkbaar al een tijdje twijfels over het behouden van onze relatie. Uiteindelijk zette hij een week geleden een punt achter onze relatie. Sindsien behield ik nog regelmatig contact met hem via sms daarin zette hij dat hij me miste en dat hij twijfelt aan zijn beslissing.
  Daarnaast heb ik hem gisteren gezien, we zitten namelijk in dezelfde vereniging dus we zullen elkaar we regelmatig moeten zien. In het begin voelde het allemaal heel vreemd aan, geen van ons beiden wist zich een houding aan te nemen. Uiteindelijk zette ik de eerste stap en ging naar hem toe om eens te praten.
  Door te praten met hem heb ik hoop gekregen (maar hij blijft maar zeggen dat hij mij geen valse hoop wil geven), toch liet hij in het gesprek doorschemeren dat hij zelf ook twijfelde. Dat hij niet meer zeker was van zijn beslissing. Hij stuurt dus gemixte boodschappen naar mij. Deze boodschappen brengen mij volledig van mijn stuk en nu weet ik echt niet meer wat ik moet doen. Het enigste wat ik wil is hem terug mijn lief kunnen noemen. Mij terug goed voelen. Kortom, ik wil hem terug en ik wil hem gelukkig maken. Maar hoe moet ik dat doen...?

 54. EXJE says:

  Ik ontmoete mn ex op school... En ze vond me direct leuk ... In het begin dacht ik van wooow ... Zij is echt mooi maar meer ook niet ... Later leerde ik haar beter kennen enz en toen kregen we binnen 2 weken (ze had het net uitgemaakt met haar ex (mijn beste vriend) we hadden het heel leuk samen , en na 3weken waren er een paar problemen en toen ging het uit ... Nu heeft ze weer met haar ex (mijn beste vriend) en jaa... Heel eerlijk ik wil haar HEEEEL graag terug , ik heb nog super veel gevoelens voor haar ! Alleen hoe kan ik dit het beste aanpakken ? Gr verliefde jongen

 55. Leonard says:

  Ik heb het uitgemaakt met mijn ex, we kregen ruzie over een exvriend omdat ze met hem afgesproken had. Ik las op whatsapp dat hij haar terug wilde, dat hij dr graag wilde zien en dat ze daadwerkelijk afgesproken hadden. Hij wilde met haar iets gaan doen op valentijns dag, maar dat heeft zij afgezegd. Uiteindelijk zei ik dat het over was waarna ze me 5x of meer vroeg of ik het ckr wist dat het over was. Nadat ik ja zei ging ze met tranen de deur uit en ben ik haar terug gaan halen. Eerst wilde ze niet naar binnen uiteindelijk wel en bleef ze slapen. Ik vertelde dr dat ik eigenlijk niet wil dat het over is en dat ik dr daarom ben komen halen. Zij vind dat ik dr niet uit de deur moest laten gaan en zo harteloos tegen dr zei dat het over was. In de ochtend werd ze boos omdat ik weer in dr telefoon keek, heb ik dr maar naar huis gebracht waarna zei niks meer zei en direct naar binnen liep. Ben met dr mee gegaan en ze vond dat ik vaak stomme dingens zeg wanneer ik boos ben en zodra ik rustig ben, denkende dat het dan snel weer goed komt. Misschien fout maar ik heb dr verteld dat ik van dr hield en de relatie niet zomaar wil opgeven aangezien we volgende week 3 jaar samen zijn(waren). Om het verhaal af te sluiten zei ze mij dat ze alvast vandaag geen contact met me wilde aangezien, en ze niet wist of het daadwerkelijk over is.. Nu ben ik de hele dag stil geweest, en twijfel of ik dr nu in de avond moet bellen maar weet niet of dat wel verstandig is aangezien ze nu met dr nicht thuis is.

 56. Taco says:

  ik heb er een zooitje van gemaakt....

  ik ben 40 jaar en heb 2 kinderen van 2 verschillende vrouwen...de kinderen ben ik helemaal gek mee dat is t probleem niet....

  Wel het volgende...ik ben altijd op zoek geweest naar (sexuele) spanning en had weinig normbesef.. (ik heb ADHD voor volwassenen, maar slik daar nu dagelijks concerta voor, wat inhoudt dat het zoeken / de drang naar spanning weg is en ook eerst word nagedacht en dan pas gedaan)
  Dit monde uit in diverse escapades.....en daardoor leek ik niet geschikt voor een relatie...wanneer t fout ging raakte me het ook niet echt, kan ook erg goed tegen alleen zijn...

  Echter op 11 juli 2011 ontmoette ik iemand waar ik toch wel van onder de indruk was, al dacht ik lang dat ze te hoog gegrepen was voor mij... (ze is zo'n plaatje om te zien)
  In t begin liep t voor geen meter en was ik alleen met mezelf bezig...
  Haar vader overleed op 20 oktober 2011 ( de mijne op 16 maart 2011) en ik deed maar wat, was er niet echt voor haar....zocht ook nog steeds spanning....en ben 2x de fout in gegaan (waar ze achter kwam, maar t dreef ons niet uit elkaar)
  In november / december 2011 heb ik mijn spullen gepakt en ben weggegaan...iets wat haar veel pijn deed./.
  Maar ze liet me niet los...

  Ik ben in december 2011 weer op iets betere voet met de moeder van mijn oudste zoon komen te staan en heb de indruk gewekt dat het misschein wel weer goed kwam....voor mij was t een ultieme kans om mijn kind zo vaak te zien als ik wilde...
  Toch bleef mijn ex vriendinnetje in mijn hoofd....

  Ik ben naar PSYQ gegaan en heb me laten onderzoeken en behandelen en dat resulteerde in dagelijks concerta slikken
  in februari 2012 ben ik een weekend met mijn kind etc een weekend meegegaan naar Zeeland en dat was erg gezellig, maar de moeder van mijn zoon zei "dit is de laatste keer"...en ik vond t prima, kon me weinig schelen....
  Hierna kwamen mijn ex vriendinntje weer wat dichter bij elkaar en langzaam groeide er weer iets moois...
  Echter in mei 2012 ben ik nogmaals met de moeder van mijn oudste zoon mee gegaan naar de Ardennen, iets wat ik wel heb gezegd...., althans in 1e instatie loog ik erover, maar daar prikte ze snel doorheen
  Daar kwam t besef dat wat ik deed niet goed was, ik miste mijn vriendinnetje heel erg en ik maakte een keuze....mijn vriendinnetje heeft me toen weken totaal genegeerd.......

  In juli zat ze in Spanje en werd t contact langzaam hersteld.....2 weken later vloog ik met mijn 2 kinderen naar Menorca, waar een vriendin van mij al zat.
  Mijn vriendinnetje wist dit, want het betrof de moeder van een van de beste vriendjes van mijn kinderen en zij zat daar alleen met haar zoon.
  Helaas is er in die vakantie 1x iets gebeurd en ik heb ook meteen gezegd dat dat nooit meer zal gebeuren......
  De moeder van mijn oudste zoon hoorde dat ook en was razend..ik heb toen een aantal lieve smsjes gezonden naar haar om de rust te bewaren...
  Na terugkomst in Nederland heeft de moeder van mijn oudste mij en de kids uit voor een bbq en weer belande ik tussen de lakens....nog dezelfde avond heb ik gezegd dat ik t echt niet zag zitten

  Vanaf dat momenet ben ik vol voor mijn vriendinnetje gegaan, we gingen naar Parijs en t was alsof we (iig ik) op een roze wolk zaten, ik wilde nooit meer anders...
  Maar ik heb op 18 september 2012 mijn ex (moeder van zoon) een mail gezonden waarin ik zei dat ik t wel moeilijk vond haar los te laten (en meer van dat soort stomme dingen)
  In oktober hoorde ze dat ik een vriendin had en toen heeft ze gesms't dat ze me helemaal kapot ging maken.
  Ze heeft contact gezocht met mijn vriendin , de mail doorgezonden, gezegd dat ik ene pathalogische leugenaar ben, haar ook gouden bergen heb beloofd etc etc
  De moeder van mijn jongste kind werd ingeschakeld en ook die begon mijn vriendin te bellen met wat voor hond ik ben..
  Mijn vriendin heb ik hier zo veel pijn meegedaan, die wist niet dat ik de indruk had gewekt dat t wel weer goedkwam, bij de moeder van mijn oudste zoon...

  Nadat alles was uitgekomen heeft mijn vriendin mij een allerlaatste kans gegeven, omdat ze nu alles wist, maar ook zag dat vanaf Parijs ik helemaal voor haar ging..
  We spraken over kinderen en samenwonen en zijn ook naar een groter huis gaan kijken
  Maar ik heb haar vertrouwen zo beschaamd en schaam me daar zo diep voor.....
  We zijn 15 oktober 2012 nog naar Dusseldorf gegaan en dat was wederom heerlijk om lekker samen te zijn, ver weg van alle ellende

  op 26 oktober 2012 stuurde ze een sms dat ze er helemaal klaar mee was, blijkbaar had iemand op haar werk iets over mij gezegd, maar meer ben ik nooit te weten gekomen...

  Inmiddels zijn we 4 maanden en in die 4 maanden heb ik gemaild, gesms't en allerlei dingen geprobeerd.
  Ze negeert me totaal, wil met rust gelaten worden en heeft volgens mij ook een nieuwe vriend (zag op Valentijnsdag 2013 iemand bij haar naar binnen gaan)

  Ik, degene die heel goed alleen kan zijn en normaal geen traan laat om een verbroken relatie, lig totaal in puin.....Zij is de WARE voor mij.....dat wist ik al vanaf onze herstart in Parijs en weet t voor 1000 % zeker...ik wil nooit meer iemand of iets anders
  Ik ben gestopt met leugens, wil echt nooit meer een ander en heb zelf hulp ingeroepen van een paragnost...zij vertelde mij dat ze heel boos is en dat ik haar met rust moet laten...hoe harder ik trek, hoe verder ik haar bij me vandaan duw.....en dat ik moet werken aan mezelf....in mijn hoofd is t 1 grote chaos....haar advies zal ik ook absoluut opvolgen

  Echter...ik ga kapot zonder haar, voor t eerst in 40 jaar weet ik wat ik wil....alleen haar nog......
  Ik heb mijn leven veranderd, slik elke dag concerta, heb schoon schip gemaakt.....geen leugens meer, geen andere vrouwen..heb iedereen de waarheid verteld en ook wat ze voor me betekend....dat heeft me een aantal vriendschappen gekost, maar dat interesseert me echt niet.....ik speel eindelijk open kaart

  Ik weet nu gewoon niet meer wat te doen...door t los te laten, ben ik zo bang dat ik haar voor altijd kwijt ben..
  Ik heb absoluut geleerd van mijn fouten en schaam me kapot voor mij gedrag, want het besef dat ik de enige ben die hier verantwoordelijk voor is is er maar al te goed

  Maar...ik wil knokken, knokken tot ik erbij neerval om te laten zien dat zij echt de WARE is en niet alleen in woorden, maar ook in daden.....
  Na 40 jaar er een zooitje van te hebben gemaakt heb ik de ware gevonden, alleen heb ik die eerst vreselijk gekwetst....ik weet gewoon echt niet meer wat nu te doen...
  Al begin ik ver onder 0 en moet ik alles met hele kleine stapjes opbouwen...i don't care...ik ben zo zeker van mijn zaak.....maar tevens radeloos en machteloos .......door mijn eigen schuld !!
  De gedachte/wetenschap dat ze in de armen van een ander ligt is killing....
  ik wil me letterlijk leegkknokken voor haar.....dit gebeurd me nooit meer....heb mijn les absoluut geleerd, want ik heb DE WARE op t spel gezet !!! en verloren.........
  Ik ben niet zielig en hoef geen medelijden, want er is hier maar 1 iemand verantwoordelijk voor en dus is er ook maar 1 iemand die het kan herstellen door zichzelf te veranderen en dat ben ik...
  WAT NU ??

 57. Anoniem says:

  Beste,

  Ik ben nu 2 jaar uit elkaar met mijn ex, hebben ondertussen ook nog allebei andere relaties gehad maar deze zijn niet blijven duren. Wij zijn nog altijd vrienden en zien en horen elkaar dus ook nog af en toe, elke keer als we elkaar terug zien doet dit echt iets... ik zie haar eigenlijk nog graag en ben me er echt van bewust dat ik me nooit bij iemand zo goed heb gevoeld als bij haar... zij was mijn perfect match. Ook was ik voor haar haar grote liefde, en heeft ze zelf lang geprobeerd mij terug te krijgen, maar ik heb hier nooit aan toegegeven. Dom van mij want nu wil ik niet liever dan haar terug te winnen maar weet niet hoe? :s ze wilt voorzichtig zijn en zien wat te toekomst brengt. En ze geeft ook wel toe dat ze me mist maar dat ze heel moeilijk haar gevoelens kan uiten na al wat ze meegemaakt heeft... wel wil ze wel nog eens afspreken om iets te gaan eten ofzo... hoe kan ik dit dan best aanpakken? want wil het echt niet nog een verpesten.

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Mvg

 58. Anoniem says:

  Lieve mensen,

  sinds twee weken is mijn relatie van ruim een jaar voorbij. Hij heeft het beëindigd omdat we de laatste tijd vaak ruzie hadden. Hij verlangde daardoor minder naar mij en zijn gevoel werd minder. Ik moet zeggen dat ik de ruzies ook vrij vervelend vond worden. Deze kwamen eigenlijk vooral omdat hij het heel erg druk heeft met stage en sport ook vragen zijn vrienden heel veel van zijn tijd. Het ging heel snel eerst wilde hij er nog voor vechten en een dag later wist hij zeker dat het niet meer kon. Hij kreeg steeds het gevoel dat hij me niet waard is. Ik mis hem vreselijk en hou heel veel van hem. Hij stond niet meer volledig achter de relatie, hij moest echter zo erg huilen en zei dat ik het meest belangrijke meisje uit zijn leven ben en dat hij van me houdt. Hij zegt steeds dat hij met me wil trouwen. Ik heb nu al een week geen contact gehad, hij mailde me 2 dagen geleden in de mail stonden nog eens de redenen waarom hij de keuze heeft gemaakt. Dat hij het zwaar heeft en me heel erg mist. Ook zei hij dat hij over 8 jaar met mij wil trouwen, kinderen een huis kopen. Dat ik het mooiste liefste leukste meisje ben dat hij ooit kan krijgen. En dat hij zoveel van me houdt. Ik mis hem en wil hem het liefst terug, maar loop niet achter hem aan. Alleen hoe kan ik dit afsluiten als hij zulke dingen tegen me zegt. Ik ben zo verward. Wil het deels afsluiten maar als hij zulke dingen mailt is het zo moeilijk en wil hem natuurlijk het liefste terug. Wat moet ik doen ?

  Alvast bedankt voor de tips

  Liefs

 59. Mike says:

  Wie weet raad?
  Het zit zo. Relatie met mijn ex is nu zeker een jaar over. Poosje geen prive contact gehad nu wel weer wat. Maar als ik mijn ex bv vraag voor een etentje, doet ze erg alsof ze niet veel zin heeft, beetje nonchalant van "och ik kijk wel ff". Vervolgens komt ze doodleuk eten (gisteren nog) en zit ze ook nog eens vlak naast mij op de bank, terwijl er nog drie andere stoelen vrij staan en komt ze soms 'gespannen' over.. Wat moet ik hier mee en waarom komt ze dan uberhaupt? Iemand enig idee?

  Groet Mike.

 60. Geoffrey says:

  Kan er iemand mij helpen?

  Dus, ik leerde een meisje kennen..
  3 dagen na het uit was met haar ex, kregen wij wat. We waren echt heel gelukkig en verliefd, maar dan.... Na 13 dagen vertelde ze me dat ze het moeilijk had met haar ex te vergeten. (Wat ook begrijpelijk is..) En ze zei me dat ze wat tijd en ruimte nodig had, dus het was uit..
  De dag erna vroeg ik haar of haar ex wat zei omdat het uit was tussen ons, ze zei dat hij heel blij was omdat hij haar kuste.. Ik vroeg haar dan of ze terug met hem was en dat was ook zo.. Ik was er echt kapot van.. Ik verminkte mezelf, ik zat uren te huilen, ik had continu zelfmoord gedachten, ik voelde me leeg, ik voelde me rot, ik at bijna niks en ik had nergens zin in.. Kortom, er zat geen leven meer in mij.. Ook zij was er kapot van.. Ze voelde haar leeg, ze voelde haar rot, ze at ook bijna niks, ze kon niet slapen en ze had ook nergens zin in.
  Toen vroeg ik haar of ze me nog graag zag, ze zei me dat ze me nog graag ziet maar niet genoeg om nog een relatie te beginnen.. Ik zei dat ik haar terug wilde en zij zei dat ze me ook terug wilde, maar dat ze haar ex niet kon vergeten.. Toen een paar dagen nadien zag ik haar beste vriendin en ik vertelde men ex dat ik haar beste vriendin gezien had.. In eens was ze echt razend op mij en op haar vriendin, ze zei dat we nep vrienden waren en dat we een mes in haar rug staken.. Ze zei me: Haar zie je dan wel. Maar voor ik haar beste vriendin zag, vraagde ik aan men ex wanneer ik haar nog eens zou zien en ze zei de hele tijd dat ze het niet wist. Dus was het dan zo verkeerd dat ik haar beste vriendin gezien heb? We gewoon wat gepraat... Gelukkig is alles weer goed gekomen tussen haar en haar beste vriendin. Tussen ons is het nog niet echt wat het moet zijn... Ik wil haar echt terug, ik was gelukkig met haar, ik ga kapot zonder haar, als ik bij haar was stond even heel men wereld helemaal stil (goed bedoelt), zij kreeg me altijd aan het lachen, kortom ze was men liefje, men beste vriendin, men alles! Als ik problemen had kon ik altijd bij haar terecht en zij ook bij mij.. Men ouders, men zus en men vrienden zeggen dat ik haar moet vergeten, maar dat lukt me niet omdat ik daat ook niet wil.. Ze zeggen ook dat ze me niet verdient en dat er nog genoeg vissen in de zee zijn.. Maar zij begrijpen me blijkbaar niet.. Ik kan niet van het ene meisje naar het andere meisje gaan. Als ik echt van iemand hou, hou ik enkel en alleen van haar.. Ik zou echt alles doen om weer samen met haar te zijn..

  Bedankt om dit te lezen en hopelijk helpen jullie me.

  Mvg, Geoffrey

  • Geoffrey says:

   Owja ik was nog wat vergeten te zeggen.
   Haar ex (waar ze nu weer samen met is) bedroog haar een paar maal, sloeg haar en noemde haar slet voor het hele station.. Door hem is het nu ook uit tussen ons. Hij zat te stoken en zat die "mooie momenten" die ze samen beleefde terug tegen haar te vertellen en ze viel terug in de verleiding..

   Mvg, Geoffrey

  • Kimberly says:

   Ik snap dat je haar graag terug wilt dat gevoel heb ik ook bij mijn ex. maar je moet goed nadenken want wat zij heeft gedaan kan echt niet

   • Geoffrey says:

    Ik weet het.. Maar toch zie ik haar nog doodgraag... Intussen weet ik wel dat ze echt jaloers is op haar beste vriendin omdat ik met haar heel goed overweg kan.. Ze zegt tegen haar beste vriendin dat ze niet zo moet slijmen en dat ze mij "zou" afpakken van haar. Ik ben echt in de war....

    • Kimberly says:

     Dat snap ik dat ben ik ook, ik vertrouw mijn ex maar hij merkt het niet, hij zegt ook dat voot de ruzie het super goed ging maar hij schrok dat ik zo boos was

 61. Kimberly says:

  Mijn ex, heeft het gisteren na 9 maanden uitgemaakt. We waren op een feest en allebei nogal aangeschoten. Een vriend van hem die vaker probeert te stoken kwam naar mij toe en zei dat mijn vriend met zijn ex praten ook al wist ik dat het niet zo was omdat hij haar had verwijderd ben ik toch verhaal gaan halen. We kregen hele erge ruzie en het liep uit de hand, we zijn wel samen gaan slapen maar de volgende ochtend maakte hij het uit. Nou is het zo dat we toen we 5/6 maanden hadden best een kut tijd hadden en veel ruzie het is 2 keer uit geweest maar dat diurde nooit langer als een week. Ik was ook niet mezelf in die tijd en had hem belooft mezelf weer te wirden en dat is ook gelukt. Het ging erg goed de laatste tijd maar door onze ruzie werd hij herrinerd aan de verschrikkelijke tijd met de vele ruzies, we gaan over een paar dagen samen praten. Ik heb hem belooft ff rust te geven we praten nog heel soms even 5 minuten. Wat kan ik hem donderdag het beste zeggen dat hij er vertrouwen in krijgt dat we verder kunnen gaan?

 62. Ravika says:

  Mijn ex en ik hadden bijna 6 maanden een relatie. 3dagen ervoor heb ik het uitgemaakt omdat ik alles zat was.. Hij vertelde mij vaker dat hij niet van me houd, niet meer om me geeft en alleen vrienden wilt zijn. In deze tijd had hij ook contact met zijn ex en daarom is alles erger dan het eigenlijk moet zijn. Ik ben het aan de ene kant echt zat maar aan de andere kant mis ik hem heel erg. Hij mij blijkbaar niet want hij praat heel de dag met zijn ex.. terwijl hij me heeft gezegt dat hij niks voor haar voelt of nooit iets met haar kan nemen.. ik bedoel van WAAROM PRAAT JE DAN 24:7 MET HAAR? Dat klinkt niet echt logisch. Ik wil hem terug, maar hij vertikt het om een gesprek te beginnen en ik wil niet, anders denkt hij dat ik achter hem aan zit. Wat moet ik doen.. Ben helemaal gefrustreerd ='(

 63. soprano says:

  Hoi

  Ik ben van sinds kort met mijn vriendin uit elkaar, omdat het volgens haar niet werkte.
  nu heeft zij veel mee gemaakt in korte tijd, en kwam een kleine ruzie om iets heel kleins fataal over.
  en al snel werd gezegd ik heb hier geen zin meer in!
  nu zijn we inmiddels een aantal dagen verder, en zo goed ik advies geef aan anderen, zo slecht voer ik het uit.
  de 4 fouten die boven worden genoemd, geef ik anderen mee maar doe ze dus zelf niet.
  nu is de situatie dat ik gewoon bij haar wil zijn, omdat ik nog van haar houd en onze liefde een kans wil geven.
  echter ziet zij dat anders en staat daar niet 100% achter, ze houd wel nog van me, en ze vind het net zo rot dat het voorbij is.
  kan me iemand helpen? ik ben ten einde raad.
  ik eet al een aantal dagen slecht, en slapen zit er ook niet zo goed in.
  ontspannen is daarom lastig, al probeer ik het wel los te laten maar krijg ik haar hier mee terug ??

  Groetjes.

 64. Mike says:

  Aangenaam,
  Mijn volledige naam is Michaëlis 19 jaar jong en ik heb een relatie breuk achter de rug. Ik weet het in ben nog zeer jong en heb een heel leven voor me.. uiteindelijk ben ik degene die het gedaan gemaakt heeft, de relatie duurde anderhalf jaar, achteraf gezien heb ik spijt dat ik het gedaan heb gemaakt en dat heb ik haar ook verteld en ze zegt dat ze me nu op deze moment niet terug wil. Ik heb zeer veel fouten gemaakt in mijn relatie met haar, ik was een verslaafde gamer en liet haar vaak staan om te gamen ik kon met haar zeer moeilijk over mijn emoties praten waardoor de communicatie tussen ons niet goed was vaak als er ruzie was liep ik weg omdat ik vond dat de ruzies die we maakten nutteloos waren, achteraf gezien was dat ook een zeer grote fout van mij om niet te luisteren want als er ruzie is is het teken dat ze haar ergens niet goed over voelt. Al dit besef heb ik wel maar is het te laat? Zou ik haar nog kunnen terug krijgen? Moet ik haar laten gaan en hopen dat ze een vriendje krijgt die haar kan geven wat ik haar niet kon geven zodat ik haar gelukkig kan zien? Moet ik contact met haar verbreken of juist niet? Wij zijn nu 2 maanden uiteen maar ik zit eronderdoor en het liefste van al wil ik haar terug in mijn armen, wat moet ik doen?

  • soprano says:

   Beste mike,

   Wat je hier beschrijft is bij mij ongeveer gebeurd in mijn voor heen relatie, maar sommige dingen ook in deze relatie die ik gehad heb die nu 2 weken kapot is.
   Mijn ex vriendin werd thuis bij haar moeder eruit getrapt is bij haar vader gaan wonen, ik was zo eigenwijs en koos voor de relatie om die weer opgang te brengen, maar niet er bij stil gestaan dat ze zich eerst thuis moest voelen bij haar vader.
   dus vervolgens krijgen we een ruzie per sms, echt jonge als ik je een tip kan geven en dan aan iedereen hier, sms nooit zoveel met je geliefde, want dat maakt alles kapot.
   ons laatste sms verkeer toen is haar het verkeerde keel gat in geschoten en nu zijn we dus 2 weken uit elkaar, als je eronder door zit, kop om hoog en daar met het leven ik zeg altijd tot 2 maanden langer moet je niet meer wachten je bent nog jong, en op mijn 19de kreeg ik mijn grote liefde die me nu dus heeft laten zitten.

   alles bij alles, stekker uit die computer. want dat is niet alles! ik ben ook verslaafd geweest aan gamen.
   en bij ruzies weg lopen is zeker fout, alle ruzies hebben een reden en die reden moet je zien te vinden.
   geef haar ruimte en tijd en als je haar echt niet kwijt wil.
   zorg dan op ze minst dat je nog voor haar daar bent! alleen zo krijg je het vertrouwen van een vrouw weer in hand. zorgen dat je voor ze daar bent wanneer ze je nodig hebben!

   Groetjes, hoop je voldoende geinformeerd te hebben :)

 65. love says:

  na een relatie van 6 jaar verbrak mijn vriend onze relatie , op een heel laffe mannier.
  Toen ik samen met hem naar de dokter was , hebben enkele vriende zijn kleren en spullen weggenomen ( in opdracht van mijn vriend, ze hadden een sneutel in noodgevallen).
  Ik ben er zooo kappot van. hij heeft iemand anders zegt hij , hij logeert nu bij vrienden die niks anders doen dan stoken (de zelfde vrienden die zijn spullen hebben weggehaald).
  wat moet ik doen, wil mijn ventje terug

  • soprano says:

   hoi Love

   Je moet je afvragen of je dit dan nog wel wil.
   vrienden die een invloed hebben op iemand is nooit goed, en dus laten lopen!

   Groetjes

 66. jana says:

  ik en myn ex waren 2 jaar en 5 maanden samen we zaten in de zelfde school en toen we nr het middelbaar gingen verandere er dingen hy had my al is 3 keer bedrogen en toen vergeefde ik het hem maar in oktober 2012 kryg hy een sms van een ander meisje en ze stuurde schatje naar hem en ik was natuurlyk boos en kzei bedrieg je my hy zei nhee echt waar en toen heb ik het gelaten en deze week stuurde een vriendin van me die in zyn school zit jha hy heeft gekust met dat meisje dat schatje stuude naar hem en ik maakte het uit en hy zei dat het nie waar is en nu is hy vanaf gisteren met dat meisje :'( kwil hem kei graag terug endat heb ik hem zelf ook al gezegt :'( maar hy zei ik ben gelukkig met haar en ik hou van haar dat brak myn hart :'(

 67. Belgje says:

  Beste,

  Ik Zelf maak nu een helemoeilijke periode mee.. mijn vriend vertrekt voor de zoveelste keer bij me..We zijn 6jaar samen.. hij was echt gek van mij.. nooit heb ik van iemand gevoeld wat ik bij hem voelde.. hij gaf me heel veel aandacht hing elke dag rond mijn lijf.. waarop ik hem regelmatig afstote wegens te DRUK! .. soms vond ik het ook heel erg moeilijk om me te ontspannen bij hem wij was namelijk een zeer onrustig iemand.. dat zorgde voor heel wat stress bij me, waardoor ik hem heel veel links liet liggen, maar ondanks heb ik altijd geweten wat ik voor hem voel.. we hebben ook een pracht van een dochter van 4,5

  Nu is het zo dat hij optrek met mense die zelf allemaal niet echt geslaagd zijn in een relatie en waarvan onderandere zijn beste vriend dochtertje is geplaatst andere vrienden hebben geen relatie en wonen thuis.. dus niet de mensen die het bessef hebben in mijn ogen wat een relatie inhoud .. ben zo heel ban dat dit invloed ga hebben op hem en zijn denk wijze..

  Hij probeerd ook steeds onverschillig te doen. maar soms merk ik wel dat hij uitvist van waar ik mee bezig ben. is dit een teken ?! of is dit gewoon normaal.. vorig weekend was hij zo lief .. Dan is ie weg dan hoor ik hem niet meer en dan gaat er een alermbel af in mijn hoofd zweet breekt me letterlijk uit als ik aan hem denk..

  Soms is hij ook zo misterieus zoals "ik Ben bij volk" "ik ga weg met mensen" dan vraag ik me zo af jah mensen.. ik ken je al 6jaar alsof er nu plots allemaalnieuwe mensen in zijn leven komen.. hij is niet het type van iets te gaan drinken of uit te gaan.. nu plots wel ..

  We hebben al regelmatig nog seks gehad met elkaar.. maar van de andere kant voegd hij wel zijn ex toe op Facebook babbeld hij met haaar .. AAAAAAAAAHHHH.. ik word er gek van!!!! en zeggen dat hij me met nieuwjaar nog een geschenk kocht van 900EUR.(wij zijn gewoon mensen van de midde klasse) En 2maand later voeld hij "zo gezegd" niks meer voor me.. ook vraagt hij steeds naar kleding advies bij me om dan uit te gaan of iets te gaan drinken maar dat doet me zo veel zeer vandaag heb ik gezegt dat hij het maar zelf moet uitzoeken..

  Aan die smeek partijen heb ik ook al flink mee gedaan.. en het is zo het haalt niets uit enkel en alleen ellende.. hij zegt zelf steeds dat ik een ander moet zoeken.. hoe kan een gast dat ziels veel van je houd opeens je niet meer zien staan (of dan enkel voor seks als hem het uitkomt)

  Pls help me ..

 68. Pientje says:

  Hallo allemaal,

  Ben op deze site terecht gekomen omdat ik naar 3 jaar relatie zelf ook aan de kant ben gezet, dit is inmiddels alweer 6 weken geleden maar het doet nog steeds heel veel pijn, zit echt in een put die eindeloos naar beneden valt, denkende dat er geen mooie tijden in mijn leven komen, wat een hel zeg en omdat hij zelf bij me is weggegaan en ik taal nog teken van hem hoor is het wat mij betreft niet afgesloten en blijf je zitten met de vraag, had ik zus maar gedaan of had ik zo maar gedaan, het antwoord hierop kan ik in mezelf niet vinden want had echt het idee dat het supergoed ging tussen ons, wel was hij de laatste weken wat stiller dan voorheen omdat hij in zijn maag zat met zijn zoontje dat eens in de 2 weken kwam en er in mijn huis geen plaats was voor een extra kamer, (wist i toen die bij me introk al) die sliep dus op een streshbed als hij er was.
  Zes weken geleden heeft hij zijn huurders door wanbetaling van zijn koophuis eruit gegooid en hoorde via via dat hij zijn woning weer ging betrekken zodat zijn zoon eenmaal per 2 weken een eigen kamer had, hij was 2 jaar voordat we een relatie kregen al smoorverliefd op me maar had toen zelf een relatie (een zeer slechte) toen we eenmaal bij elkaar waren woonde hij vrijsnel bij me in, droeg me op handen en beloofde me koeien met gouden horens er was zelfs sprake van trouwen want ik was in zijn ogen de ware, hij cijferde zich helemaal weg voor mij terwijl ik dit helemaal niet wilde want hij hoefde zich niet voor me weg te cijferen ik hield toch wel van hem, dus 6 weken geleden is i als donderslag bij heldere hemel vertrokken omdat hij het zogenaamd niet meer aankon, ik ben er helemaal kapot van nog steeds, heb hem een sms gestuurd dat ik heel veel van hem hou en met hem oud wilde worden, helaas heeft hij op de dag van vandaag nog steeds niet gereageerd en kan mijn verdriet geen plekje geven, man o man wat heb ik het er moeilijk mee, en uit angst gekwetst te worden of afgewezen heb ik hem dus al die tijd maar 1 sms gestuurd over mijn gevoelens, ik ben niet het type dat achter een vent aan gaat lopen want daar word je nog veel verdrietiger van, wie heeft er advies voor me, om deze breuk een plekje te geven

 69. Belgje says:

  Ik ben al enkele dagen bezig Mat afstand te houden . Maar het is niet gemakkelijk, soms MOETEN we elkaar nog zien door praktische redenen .. we wonen nog samen zijn spullen staan hier en slaapt bij een vriend waaar hij zijn spullen niet kwijt kan.. dus sioms komt hij thuis te pas en ten on pas.
  Van vrijdag laat ik hem liks liggen reageer ik niet meer emotioneel ik doe enkel vriendelijk .. ik doe alsof ik blij ben met mijn leven . ben ook enkele dagen uitgeweest en veel plezier gemaakt.
  Maar nu begint hij pas echt rot tegen me te doen hij wil me plots alles af pakken Wagen waar ik zo gezegt nog een jaar mee mocht naar mijn werk te rijden , doet moeilijk omdat mijn dochter mee naar kantoor dreigt ze af te pakken .. gisteren deed em dan raar ik zag hem ook gluren naar me moest de wagen tanken stapte heel fier met een lach naar de bank automaat en iets later zei hij valérie maak het niet kapot door alles te eisen op de recht bank (waar ik eerder uit wanhoop mee dreigde) en ik vroeg waarom alles is toch kappot?! hij zei je weet wel wat ik bedoeld ik zei"neen snap het niet verklaar.. hij zei 'ik kan dat nu niet zeggen" maar vandaag deed hij heel rot tegen mij hij vernederde me zelf dat ik dom ben ben ik helemaal niet gewoon van hem hij vind me vroeger alles .... ik was de wereld voor hem
  Ik ben zeker dat er niemand anders in spel is .. maar wel foute vrienden die alledagen bij hem zitten omdat ze zelf geen leven hebben ..

 70. annoniem says:

  ik leerde me ex in 2005 kennen

  meteen liefde op het eerste gezicht.
  en we kregen wat.

  we hebben veel meegemaakt.

  we hebben 2 gezonde kinderen gekregen mijn laaste zwangerschap liep niet soepel.
  en ging niet heel goed tussen ons.

  ik had las van hormonen.

  toen me zoontje 5 maanden was heeft hij het uitgemaakt.
  en is op datingsites gaan kijken.
  hij doet erniks meer mee.

  ik heb een aantalpogingen gedaan omhem terug te krijgen.

  we zijn nu 3maanden uit elkaar.
  maar wel weer 9 weken zwanger van hem.

  heb ik nog een kans dat wij weer bij elkaar terug komen.

  groetjes annoniem

  • Emily says:

   Ja, er zijn heel wat boeken om iemand terug te krijgen. Ik ben zelf doodongelukkig omdat het pas net uit is en ben hopeloos opzoek naar een oplossing hem terug te krijgen. Die boeken lijken te werken dus ik hoop voor je dat het werkt.
   Je moet jullie contact weer opbouwen, beginnen bij vrienden zijn en daarna meer.

 71. annoniem says:

  dacht laat het even weten na een tijdje uitelkaar zijn geweest en een 3e kindje op komst hebben we elkaar nog een kans gegeven heel bijzonder.

  8 jaar gooi je toch niet zomaar weg.

  bedankt gr annoniem

 72. belgje says:

  Hopeloos ben ik nu! na 12dagen geen smsen enkel ben ik bereikbaar als hij dit zelf wil.(we hebben een dochtertje)
  Maakte geen enkel fouten Probeerde weer plezier te blazen in mijn leven. plots stond hij iedere ochtend thuis met 1 of ander excuse ( we wonen nog samen maar hij logeerd al Bijna 2maand bij zijn mama of vriend) ik deed heel beleefd niet over dreven Maakte geen sceine meer.. plots belde hij me gisteren Met de vraag voor zijn tondeuse te brengen (hij heeft netje hele dag gewacht om me te bellen zodat hij er niet moest omkomen) met de vraag of ik effe blijf ook. ik heb dit ook gedaan die tondeuse gebracht. en daar eventjes blijven zitten.. binnen die moment was het heel aangenaam zonder ik Emotie's de gang liet gaan(was heel moeilijk) hij wou dat ik me anders zetten allez dat was praktisch beter om tv te zien . met resultaat dat ik dichter zat bij hem en hij legde zen hoofd op mijn benen. ietsjes later wil hij met me naar bed .. waarop ik niet goed wist wat ik goed kon doen .. nu heb ik er blijkbaar niet veel goed aan gedaan om daar op in te gaan want nu met resultaat dat hij weer loopt te roepen voor het minst ik mag zijn wagen plots niet meer gebruiken voor naar men werk te gaan we hadden dit eerder anders afgesproken.. ik herken hem niet meer.. die jongen zag me zo graag kreeg zelfs de vraag of ik al iemand anders had .. waarop ik neen antwoorde.. vandaag beld die me eerst vriendelijk 2emaal belde die mij ook maar dan begon hij onmiddellijk kwaad te doen als ik zei dat hij beloofd had dat ik ook met de auto mocht rijden .. hij begon te roepen dat hij me nooit meer terug wil dat ik gewoon maar een ex ben en dat hij binnen enkele maanden iemand zal hebben en dat ik maar moet besseffen dat het zo is dat hij mij niet kan helpen met de wagen Maar ik dreig wel men job te verliezen zo ..

  Wat doe ik mis help me.. heb al enkele berichten ge typt maar krijg hier geen reactie... ik smeek het wat moet ik doen

 73. romina says:

  ik heb in fout gemaakt met me jongen en die zijn hart wil het op geven ma ik ben aan vechten voor hem ma dat luik me nie

 74. Emily says:

  Hoi,

  Het is sinds gister uit met mijn vriend. Ik weet heel zeker dat ik van hem houdt en hij ook van mij. Hij heeft het uit gemaakt omdat het volgens hem niet meer "werkte" en hij kon het niet meer aan.
  Ik weet welke fouten ik heb gemaakt, maar of ik daar spijt van heb weet ik niet. Ik wil namelijk wel mijn best doen om het aan te passen en dit te voorkomen maar een rede waarom ik meestal ruzie had met hem was juist dat hij dingen niet aan wilde passen.
  Er werd steeds vaker tegen me gezegd door hem dat ik dingen anders moest doen in onze relatie maar als ik dan vroeg of hij zich ook wilde aanpassen dan wilde hij dat niet.
  Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik hem terug krijg en ook dat ik gelukkiger wordt?

 75. kristof says:

  Hoi

  Ik ben nu nog samen met mijn partner zij heeft 2 kindjes. We zijn een drietal jaar samen,waarvan het in die periode al eens tot een breuk is gekomen. de reden was dat mijn partner iemand anders had leren kennen. Ik ben van die breuk diep geraakt geweest en heb het zeer moeilijk gehad. Na een tijdje alleen te zijn heb ik dan toch de stap gezet om iemand te leren kennen. Ik begon een relatie met geweldig meisje uit Nieuwpoort. ik voelde me goed bij haar tot dat er na een tijdje wat kleine problemen waren over waar we zouden wonen. Ik had een eigen huis maar zij woonde niet graag in het binnenland en moest ik verhuizen naar de kust toe. diep vanbinnen wilde ik dat wel maar financieel was dit voor mij een ganse opdoffer. uiteindelijk is zij terug naar de kust getrokken maar zagen wij elkaar nog regelmatig. Mij gevoelens voor haar waren enorm. Uiteindelijk is het tot een breuk gekomen en heeft zij de relatie gestopt. na een tijdje terug alleen te zijn zijn ik en mijn eerste partner terug bij elkaar gekomen. Ik dacht dat zij veranderd was en ze zei toch ook dat ze dat was.
  Nu zijn we opnieuw een jaartje half samen, maar ik stel vast dat de laatste tijd ik me toch niet zo super voel. we leven in een sleur. Altijd zijn de kinderen er en nooit hebben we tijd voor ons samen. ik heb dit al een paar keer laten vallen maar dit zonder veel succes. Ook zijn we op liefdes vlak veel achteruit gegaan in het laatste jaar. We leven samen maken geen ruzie maar meer is er niet meer. Ik weet niet wat te doen en voel me soms dagen slecht.
  Kan er me iemand raad geven wat ik het beste nu doe met deze situatie.

 76. ik says:

  Hallo

  Sinds 2 dagen is mijn relatie van bijna een jaar op de klippen. Er is geen overspel oid maar zij heeft het gevoel dat dat wel zo is. In april had ik zakelijk contact met een vrouw die mij via fb seksuele toespelingen deed waar ik NIETS mee heb gedaan. Op een gegeven moment heb ik in overleg met een gezamenlijke kennis van de vrouw in kwestie afgesproken om te zien hoe ver zij zou gaan.... Ik ben daarin over mijn grenzen gegaan en heb daarin ook mijn vriendin enorm gekwetst terwijl er voor mij helemaal geen enkele bedoeling was om iets met deze vrouw te doen..... Nu heb ik haar toegang gegeven tot mijn FB om haar te overtuigen dat er niets aan de hand is omdat ik de laatste tijd waanzinnig druk was en best ook afwezig en zij dacht dat er een ander was (Wat echt niet zo is!!!) Ze is dat chat gesprek tegengekomen en zonder pardoes verbreekt ze de relatie terwijl zelfs de gezameli j keer kennis heeft aangegeven dat het voor opgezet was.

  Ik ben altijd open geweest over vrouwen die me benaderden dus ze weet hoe ik er in sta maar geen enkele mogelijkheid. Ik heb mijn fout toegegeven mijn excuses aangeboden en zelfs de vrouw in kwestie van het gesprek een bericht gestuurd dat het mij speet dat ik zonder intenties haar valse hoop had gegeven.... Ik mis haar en wil door met haar !!!! Wat moet ik doen ??

  • Jonathan Johnson says:

   Ik wil je niet gelijk voor het blok zetten, maar waarom heb je met die vrouw afgesproken dan? Dat was namelijk op zijn zachts gezegd geen slimme zet, want dan gaat het al gauw lijken dat je iets tekort komt in de relatie, en ook overspel kan je er uit halen.

   Het beste is om even geen contact te hebben nu. Laat het even rusten want er zijn nu veel meer gevoelens in het spel dan je denkt. Pas over een maand of zelfs wat meer kun je weer proberen een peiling van de situatie te doen.

   Dan is ook de kans veel kleiner dat ze tunnelvisie heeft, want dat zou ook best eens een mogelijkheid zijn. Nu is de kans vrij groot dat het haar niet uitmaakt wie wat zegt en zou ze er vrij van overtuigd kunnen zijn dat je vreemdgegaan bent. Maar die gevoelens worden ook minder als dit zo zou zijn.

 77. Pascal Honings says:

  Dag,

  2 maand geleden is het uit gegaan met mijn vriendin. Ik mis haar nog steeds heel erg en ga slapen / sta op met haar als 1e en laatste gedachte. We hebben een relatie gehad van 6 maand. Het ging alsmaar goed en we hadden natuurlijk veel plezier, vaak gedacht aan hoe onze toekomst eruit zou zien als we bij elkaar zouden blijven. Toen kwam er een dag dat ze tegen me zei dat ze begon te twijfelen aan de relatie. Dit kwam omdat ik een beetje raar tegen haar reageerde. We zitten op dezelfde school, zelfs in dezelfde klas en hebben alle vakken samen. Zoals ik al zei begon ze ineens te twijfelen. Dit kwam omdat ik zeer jaloers ben, en me 2 weken lang een beetje raar gedroeg tegenover haar. Ik kreeg ineens wat minder aandacht, en haar aandacht ging naar haar vrienden die ze een half jaar lang aan de kant had gezet voor mij. Ze heeft alleen mannelijke vrienden, niet echt vrouwelijke, en die auwehoeren op een bepaalde manier met elkaar die mij niet echt aan stond, daar hebben we vaker gesprekken over gehad en ze zei dat het beter was voor de beide van ons als ik me daar overheen zou zetten. Dat heb ik vaker geprobeerd maar de jaloezie lag diep bij mij. Er zat niks achter, en dat weet ik ook zeer goed. Het was niet het vertrouwen wat miste, want ik vertrouwde haar volledig, maar het zat me gewoon niet lekker. Mijn maten zeiden ook dat ik daar niet jaloers voor hoef te zijn, maar toch was ik het. Toen ze zei dat ze twijfelde, waar we over hebben gepraat tijdens een etentje, heb ik haar maar anderhalve week met rust gelaten, haar gewoon de tijd geven om te laten denken. Ze is toch tot de beslissing gekomen om het uit te maken, waar ik heel kapot van ben. Ze heeft dingen gezegd zoals: ik ben echt even klaar met een vriendje hebben en bij de volgende ga ik echt wel uitzoeken of diegene niet zo jaloers is. Daar ben ik nog steeds zo kwaad om. Ik heb zoveel voor haar gedaan, en aan de kant gezet. Mijn maten heb ik een beetje aan de kant gezet voor haar, school, bepaalde dingen waar we het niet over eens waren heb ik ook aan de kant gezet. Alle tijd die ik had heb ik aan haar besteed, en de rest laten vallen. Maargoed. Nu is het 2 maand verder, en ik wil haar heel graag terug. Ik heb haar 2 maand met rust gelaten, niet echt contact opgezocht en aan mezelf gewerkt. Ze heeft nog steeds haar kleren etc. bij mij thuis liggen. Is er nog een kans om haar te laten zien dat ik o.a. veranderd ben in bepaalde punten, en het misschien nog een kans te geven? Dat ze van me gehouden heeft weet ik zeker, er zijn ook genoeg dingen die ze goed heeft gedaan en waar ze me speciaal om liet voelen. Ik ben nu gewoon onzeker, en wil weten of er nog een kans is op een nieuw begin, en ik hoop dat jij me daar een antwoord op zou kunnen geven, of in ieder geval advies.

  Groetjes

  • Pascal Honings says:

   Hierbij moet ik wel toevoegen dat ik haar ook een beetje heb toe geëigend. Als zij wat met haar vrienden wou doen dan stond ik daar niet echt helemaal achter, want ik wou gewoon alle tijd die ik had met haar doorbrengen. Haar beste maat is ook mijn beste maat, en daar wou ze een keer een film mee kijken, terwijl me dat niet echt aanstond. Ik heb spijt van de jaloezie die ik heb gehad, want ik snap nu eerlijk gezegd niet waarom dit allemaal zulke grote problemen waren. 1 ding kan ik wel zeggen, en dat is dat ik nog steeds zielsveel van haar houd. Heb eerder relaties gehad, en ben eerder ontzettend verliefd geweest, maar deze keer was het zo anders...

   • Jonathan Johnson says:

    Ten eerste, als je elke dag aan haar blijft denken is niet goed voor je. Probeer even wat leuke dingen te doen voor jezelf, je gedachten reinigen als het ware.

    Ten tweede, dat controlerende wat je toegeeft, dat kan ook net zo goed de reden zijn dat die jaloezie zo'n issue heeft. Dat is het belangrijke punt waar jullie toch echt met zijn tweeën moeten uitkomen. Probeer dat los te laten, geef haar de vrijheid. Het zal ongemakkelijk zijn in het begin, maar daar groei je uit.

 78. carolien says:

  Mijn vriend en ik zaten in een relatie van 4 maanden. We waren al eerder uit elkaar gegaan vanwege te veel ruzie, maar hij miste me en kwam binnen een maand terug. We probeerde het opnieuw en in het begin ging het heel erg goed en onze band was veel sterker... Tot dat ik mijn moeder vertelde van onze relatie en zei dat ze hem eerst wou zien voordat ik met hem omging. Het werd steeds moeilijker om hem vaak te zien, want mijn moeder is niet vaak in Nederland. Dat was de reden dat mijn vriend en ik vaak ruzie begonnen te krijgen. Hij maakte het 2 dagen geleden met mij uit omdat hij de ruzies zat was en vond dat elke dag ruzie maken en daardoor ook dagen geen contact hebben niet gewoon in een relatie. Ik heb heel veel spijt van hoe ik alles heb aangepakt. We zijn allebei heel erg koppig maar ik weet dat als mijn moeder hem ontmoet heeft en mij meer vrijheid zou geven dat er zo wie zo minder ruzie is en onze band veel sterker zou kunnen worden.

  Is het nu echt klaar, want het is al de 2de keer?

  • Jonathan Johnson says:

   Ik vind het persoonlijk vaak jammer als moeders de vrienden of vriendinnen van haar kind moeten goedkeuren. Dat moet de keus van het kind zelf zijn toch?

   Het belangrijkste waar je aan kan werken mocht dat fout gaan vaak: hoe snel maken jullie ruzie? Is het echt een hardnekkig probleem of is een van jullie (of beiden) gauw geïrriteerd? Zo weet je namelijk het probleem waar je aan kan werken en hoe eerder je dat gedaan hebt, hoe eerder je je relatie ECHT kan voortzetten.

 79. Peter says:

  het zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden tips e.d. wanneer er kinderen in het spel zijn dan is het "ruimte" gunnen en afstand nemen geen optie. Laten we eerlijk zijn dat is een substantiële groep waar exen ontstaan. Ook daarbij zijn mensen die hun relatie willen herstellen. Wat dan te doen?

 80. Pascal says:

  edwin,

  Pffff waar moet ik beginnen, ik heb een relatie gehad ( 3 maanden)met een 20 jaar oudere vrouw. Ik ben zelf 39. De eerste week sprongen de vonken er vanaf en konden we niet genoeg krijgen van elkaar. Na de eerste week werd het al een beetje minder, we kwamen in wat rustiger vaar water. Ze heeft nooit gezegd dat ze van me hield, maar in het begin noemde ze het gevoelens voor mij hebben en dat is op een gegeven moment wel overgegaan in verliefdheid. Wat er wel bij gezegd moet worden is dat ze al 4 jaar single is en dat ze wel midden in een vecht scheiding zit. Ze heeft een relatie gehad van 25 jaar waar ze ook al redelijk gewend was haar ding te doen, man was vaak weg voor werk, en haar taak was thuis alles te regelen ook met de kinderen. Uiteindelijk is ze er achter gekomen dat haar man haar meerdere jaren al heeft bedrogen en daarom is ze eigenlijk weggevlucht, kinderen mee genomen en naar haar broer verhuist. Ze heeft het heel moeilijk gehad om alles weer op te pakken in het leven, ze moest natuurlijk onderdak hebben en inkomen. Dat is haar heel goed gelukt in die 4 jaar, alleen heeft ze in zo verre nog last van haar ex om dat het om een echte vechtscheiding gaat, naar de rechter en alles. Dat is nu nog naar 4 jaar nog niet opgelost. Afijn in die 4 jaar ben ik met haar in contact gekomen omdat ik een huis houdster nodig had omdat ik ook al 4 jaar alleen was en heel erg druk in mijn werk was. Dus zij maakte 1 keer in de week bij mij schoon. In die tijd zijn wij heel erg goede vrienden geworden, met lange gesprekken. Het werk was voor haar heel belangrijk omdat ze het geld goed kon gebruiken. Uiteindelijk zijn wij dus bij elkaar gekomen en is er een relatie uitgekomen, in eerste instantie had ze helemaal niet door dat ik verliefd op haar was en ze had ook niet gedacht dat ze ooit nog een vriend zou hebben laat staan iemand die 20 jaar jonger is. Maar er was een vonk en ik werd ook heel goed ontvangen in de familie. Nu komt het, we hebben best wel een moeilijke tijd gehad omdat we, nu ik er op terug kijk niet verstonden in onze communicatie. Het kwam er op neer dat ik wat meer tijd met haar wilde en zij vond dat verstikkend. Het is ook een keer in de tussentijd bijna uitgegaan (veel ruzie)maar ik heb toen tegen haar gezegd dat ik onder therapie stond, ik dacht dat als het aan mij ligt moet ik er wat aan doen. Toen heeft ze me omarmd en gezegd tegen mij dat een man dat nog nooit heeft gedaan voor haar. We hebben afspraken gemaakt over waneer wel ekaar zouden zien en waneer we elkaar niet zouden zien. Dat is een tijd goed gegaan, ook omdat ik natuurlijk best lange werkdagen heb, ik werk minimaal 12 uur per dag. Dus de dagen die we elkaar zagen was ook savonds laat o, ongeveer 3 uur per avond, en dat 3 dagen per week. Dan heb ik het weekend niet mee gerekend, daar zagen we elkaar wel eens maar dat bepaalde zij, dat was de ene keer het hele weekend en de andere keer misschien een halve dag. Ook hadden we afgesproken om elkaar niet de hele tijd te appen maar om savond als we elkaar niet zagen te bellen om de dag een beetje door te nemen en interesse tonen in de ander. Ze had natuurlijk zelf ook nog werk, dus ook nog best wel druk. Dit is een tijdje goed gegaan, maar daarna zijn er best wat dingen gebeurd. Op een gegeven moment kreeg ze een brief van haar advocaat, haar ex man wilde wat getuigen oproepen bij de zitting. Daar is ze 2 weken best wel mee bezig geweest, uiteindelijk hebben we ruzie gehad en heeft ze heel erg lelijk tegen me gedaan zonder dat er een reden was mijn inziens, alles wat ik zei maakte het alleen maar erger. Dat was bij haar thuis, en ze heeft me op een ogenblik ook de deur gewezen. De volgende dag tegen de avond zei ze via de telefoon dat ze even met me wilde praten, dat hebben we gedaan en daar in heeft ze min of meer aangegeven dat ze fout was. Dus toen vond ik het wel goed want ik was de hele dag bang dat ze de relatie wilde verbreken omdat ik niet wist wat er dan aan de hand was. We hebben toen ook de afspraak gemaakt dat als ik iets voor haar kon doen bij de zitting dat ze dat aan moest geven en dat ik er voor haar zou zijn. Ze heeft tegen me gezegd dat ze niet wilde dat ik bij de zitting was en dat ze dat met de vrouw zou doen van haar broer die haar daarmee altijd bij gestaan heeft, dat vond ik dus wel begrijpelijk. Wel vroeg ze of ik dan in de buurt in een cafe wilde wachten en dat hun daar dan naar toe zouden komen. Dat vond ik oke. De zitting vond plaats op de dag dat wij ook een weekend weg zouden gaan, dus we moesten vrijdags gewoon wat later vertrekken. 2 dagen voor de zitting belde ze mij smiddags op op het werk omdat ze het moeilijk had en alleen maar mijn stem wilde horen, dat was echt voor het eerst. Dus na de zitting die voor haar best positief verliep zijn we dus een weekend weg geweest, en alles was goed, goed gegeten en goed gepraat en later op de hotel kamer ook heel erg gezellig gahad. Volgende dag zijn we de hele dag wezen shoppen in leeuwarden, was eigenlijk niet de bedoeling omdat ze normaal moeilijk kleren kon kopen omdat ze een lengte maat nodig heeft, en ook dat ze het niet fijn vind dat ik alles voor haar betaal. Maar die dag kon ze goed slagen en was ze vrolijk en er was geen vuiltje aan de lucht, later in een cafe gezeten en daar heeft zij de lunch betaald. Later die avond zijn we uit eten gegaan en is er veel gepraat, ook kwam haar ex ter sprake. Die avond was er weer een afstaan, we zijn in de hotel kamer gekomen en in plaats van het gezellig te maken heeft ze gelijk een pyama aangedaan en is gaan slapen, ze heeft natuurlijk wel weltrusten gezegd. Ook de volgende dag was er ook een afstand. Maar goed een maal thuis aangekomen heb ik haar afgezet en ben zelf ook naar huis gereden, alles uitpakken en ff tot rust komen. Die week daarna heb ik (dat weekend begon ook mijn vakantie van drie weken) zegge en schrijven een uurtje haar gesproken en gezien, ik had haar aan de foon gesproken dat we donderdag ochtend ff lekker met elkaar zouden kletsen. ik wist dat ze op woensdag een hele dag met haar vriendin naar de sauna zou gaan, woensdag is normaal ook de dag dat we elkaar zouden zien, maar goed dat vond ik zelf niet zo’n probleem. Ik heb haar op die dag niet geapt en gebeld , dat heb ik laat op de avond gedaan om te vragen hoe ze het had gehad, ik kreeg haar niet aan de telefoon, maar ik dacht dat ze al lag te slapen en toen heb ik haar een appje gestuurd dat ik haar morgen wel zou zien en heb ik haar weltrusten gezegd. Sochtend bleek dat ze mijn apjes wel had gezien maar er niet op gereageerd had, ook was het heel vroeg dat ze dat gezien had. Ik dacht dat ze extra niet terug had gebeld of geapt omdat ze nog dacht dat ik nog lag te slapen. Ik heb voor de rest die ochtend niks van haar gehoord, wilde niet nog een apje sturen om haar niet te pushen, zou ik zelf ook niet leuk vinden. Ze is toen die middag rond een uur of 2 bij mij gekomen, ze wilde schoon maken bij mij, ik was toevallig thuis. Ze kwam binnen en ik begroete haar en vroeg waarom ze zo laat hier was terwijl we sochtends af hadden gesproken, toen zei ze dat ze moest werken. Ik stond best perplex want normaal werkt ze bij mij op donderdag en heeft ze vrij van haar werk, maar goed misschien heb ik wel iets vergeten dat ze dat tegen mij gezegd heeft. Ik heb op een gegeven moment wel tegen haar gezegd dat ik wel teleurgesteld was dat ik die woensdag avond niet ff wat van haar gehoord heb, als was het maar dat ze goed thuis was gekomen. Daarom werd ze boos en zei tegen mij dat ze geen verantwoording hoeft af te leggen telkens als ze met vriedinnen uit zou gaan en dat ze dat zeker niet ging doen. Daarop is ze naar huis gegaan en heeft ze ook niet meer schoon gemaakt. Ik heb het even laten bezinnken en ben toen naar haar toe gegaan, ook om wat af te geven wat ze had vergeten mee te nemen. Toen ik daar aan de deur kwam vroeg ze of ik even binnen wilde komen. Daar zei ze dat het een beetje verstikkend over komt als ik dat soort dingen zeg. Ik heb tegen haar gezegd dat dat zeker niet de bedoeling was en dat ik haar ook zeker niet wil controlleren. Ik heb wel tegen haar gezegd dat ik elke keer bang ben om haar te verliezen als we ruzie hebben, waarom ze zei dat ik dat niet de hele tijd moet denken en dat ze me echt niet kwijt wil, dat we nog naar elkaar toe moeten groeien. Toen het allemaal weer goed was ben ik weer naar huis gegaan. Daarna heb ik haar niet meer gezien dan zaterdag ochtend, maar ik heb haar wel aan de foon gesproken en lag ze ziek op bed. Ik heb tegen haar gezegd dat als er iets is wat ik kan doen dan moest ze maar ff bellen. Dat vond ze goed. Eerste kerstdag ben ik sochtens naar haar toe gegaan en hebben we een kerst brunch gedaan samen met al haar kinderen, dat was gezellig, daarna moest ze werken en heb ik haar weggebracht en zou ik haar ook weer ophalen en dan naar haar broeg gaan om daar de avond door te brengen, ik was daar inmiddels al omdat ik ook was uitgenodigd om daar te eten. Die avond waren we heel laat terug en hebben we alleen goed gezoend in de auto, ze vond het lastig want eigenlijk wilde ze meer maar ze moest natuurlijk werken die volgende dag. Dus heb ik haar weltrusten gezegd en ben naar huis gegaan. Volgende dag zouden we een familie feest hebben in friesland, ik zou haar en haar dochter en vriend ophalen naar dat ze klaar was met werk. We hebben een leuke avond gehad en ook gedanst met zijn tweeen. Later die avond zijn we gaan slapen op een luchtbed, met meerdere mensen in de ruimte. Ze gaf me een kus, pakte mijn hand om haar buik en legde haar voeten tegen mijn benen aan, zo zijn we leppeltje leppeltje gaan slapen. De volgende ochtend zijn we wakker geworden en hebben we daar ontbeten en de boel schoon gemaakt, daarna hebben we ff lekker rustig gezeten,,ze hield me de hele tijd in de gaten en raakte me aan. Ik vroeg haar op een gegeven moment wat we vanavond gingen doen, toen antwoorde ze ff lekker rustig een boekje lezen, ze zei tegen mij dat ik ook ff een boek mee moest nemen. Ik vond dat goed, maar zei een beetje plagerig dat ik ook een beetje van haar wilde snoepn, toen begon ze te lachen. Dus daarna zijn we naar huis gereden, hebben een tussenstop gemaakt bij de mac. In de eerste helft van de rit legde ik mijn hand op haar been (dat deed ik altijd) en ze pakte mijn hand. Tijdens de tweede helft van de rit had ik mijn hand op haar been en toen pakte ze mijn hand niet meer, wat ik al raar vond. We hebben haar dochter en diens vriendje afgezet bij het huis van haar vriendje en zijn toen door gereden naar haar huis. Alles uitgepakt en toen heb ik gezegd dat ik naar huis ga en de spullen uit moet pakken. Toen antwoorde ze daarop dat ze even met me moest praten en of ik even wilde gaan zitten. Toen heeft ze heel erg koel uitgelegd dat ze niet meer met de relatie verder wil. Ik vroeg waarom, ze zei dat ze niks meer voor mij voelde, het was niet meer geworden zei ze. Ik stond heel erg perplex, ik dacht waar komt dit nu vandaan, nog geen week eerder zegt ze dat ze me niet kwijt wilde. Samen oud en nieuw vieten zat er ook niet meer in, ik mocht ff langs komen en ff wat drinken maar ook niet meer..dus ze gaf me wat spullen terug en verder was er niks meer te bespreken, het ging zonder emotie, ook van mijn kant omdat ik het niet echt kon bevatten, ik heb wel tegen haar gezegd dat ik niet zo maar alles opgeef, ook omdat ik niet echt achter haar rede sta, maar daar had ze niet echt boodschap aan. Maar dat wil niet zeggen dat ik haar ga stalken of alleen maar ga lastig vallen, heb ik tegen haar gezegd Wat ik nog wel even moet zeggen is dat het schoon maken bij mij altijd door is gegaan, ze vond dat een zakelijke overeenkomst en dat wilde ze niet verliezen, dus ik heb haar ook altijd daar voor door betaald. Toen ik de deur uit ging vroeg ze of ze de volgende dag nog moest schoon maken,of dat dat volgende week zou moeten, ik had haar aangegeven dat ik het niet wist en dat ik haar daar een apje over wilde geven, dat vond ze goed. Ondertussen dat ze het uit maakte heb ik een apje van iemand gekregen die haar auto de volgende dag zou repareren voor de apk. Die vroeg of het nog door zou gaan, ik heb hem daar die avond later nog antwoord op gegeven en hem laten weten dat het volgens mij niet meer door zou gaan ivm het beindigen van de relatie. De volgende dag belde mijn ex mij op om te vragen of zij het nummer mocht hebben van die monteur en of het nog door ging. Ik heb toen gezegd dat hij mij gisteren een apje heeft gestuurd om te vragen of het nog door ging en dat ik gisteren heb gezegd dat het volgens mij niet meer door ging. Daarop reageerde zei: een apje gestuurd?, doet hij dat vaker? Ik zei ja dat doet hij wel vaker ja als ik een afspraak met hem hem, waarop zij vroeg je bent toch niet zo vergeetachtig? Ik heb daar toen op gereageerd dat ik hem wel kon bellen en dat ik kan vragen of hij toch nog even wilde kijken, maar volgens haar hoefde dat niet, ik zoek wel iemand anders. En toen zei ze ajuus en ik ook en verbraken we de verbinding. Ik daarop nog die monteur gebeld en gevraagd of die nog tijd had, dat wel maar dan savonds. Daarop heb ik mijn ex gebeld om dat door te geven maar ze nam niet op, daarna heb ik haar een apje gestuurd en gezegd dat hij savonds nog tijd had om even te kijken, dus kon ze daar naar toe rijden en het allemaal met hem regelen zodat ik er niet tussen zit. Daar heb ik ook zijn telefoonnummer bij gegeven. Ze is in die tijd dat ik die apjes gestuurd had wel een paar keer online geweest maar heeft mijn apjes niet gelezen. Pas een paar uur naderhand kreeg ik een apje terug dat ze al wat anders geregeld heeft. En daarop heb ik geen antwoord meer gegeven, later heb ik haar een apje gestuurd zoals afgesproken dat ik deze week niet meer schoon gemaakt wilde hebben maar dat we dat volgende week wel eventueel konden doen, en er ook in vermald dat als we een tijd af zouden spreken dat ik zorgde dat ik niet thuis zou zijn, normaal ben ik dat ook niet omdat ik dan aan het werk ben maar omdat ik nu vakantie heb kan ik wel eens thuis zijn. Waarop ik dus een apje kreeg van haar dat ze heeft besloten om er mee te stoppen en dat ze 1 dezer dagen de sleutel en andere spullen terug zou komen brengen. Zelf vind ik heel raar dat ze zo doet, het schoonmaken heeft niks met onze relatie te maken en staat er los van, ze vond dat altijd heel belangrijk, dus waarom nu niet? Maar goed we hadden ook afgesproken om gewoon goede vrienden te blijven maar schijnbaar kan dat ook niet, jammer genoeg Nu snap ik dat dat wat moeilijker is en dat zal waarschijnlijk ook niet meer gebeuren maar het schoon maken was eigenlijk zakelijk en dus zou dat eigenlijk makkelijker moeten zijn. Ik heb zelf nog geen contact met haar opgenomen en ben eigenlijk aan het denken om haar op whatsapp ook te blokken, ze wil helemaal geen contact schijnt het maar mij blokkeren doet ze dan niet.

  Pfff zo een heel verhaal maar moest het ff kwijt Mvg Pascal

  • Pascal says:

   Dit moet ik ee nog wel bij zeggen.
   Ik heb haar kinderen, die al volwassen zijn met nieuwjaar een apje gestuurd on ze het beste te wensen, niet meer en niet minder.
   Ik heb haar geen apje gestuurd, ook niet om 00:00
   Kon ook wel moeilijk want ik was op een leuke party.
   Nu kreeg ik de volgende dag een apje van haar dat ze me een goed 2017 wenste, ik weet niet echt wat ik moet doen maar heb haar nog niet terug gekapt.
   Het was ook een gewoon koel nieuwjaarsdag wens.
   Het is niet zo dat ik nu alweer denk dat ze weer wat wil maar aan de andere kant spook ik nog wel door haar hoofd

 81. marco says:

  Hallo met marco is pas uit met me ex sins en zondag ????de rede is dat ik perongeluk type fout gemaakt heb maar zei zit het als en leugen maar dat het niet is en zondag had slecht nieuws gehoord over me vader ze gezondheid met ze hart gaat slecht mee dus veel verdriet natuurlijk me vader zijn vriendin die had naar mij vriendin toen berichtje gestuurd wat er allemaal aan de hand is enzovoort en toen zaten we lekker te skype enzo daarna zei ze tegen mij dat ze ging game met en maat van haar ik dacht prima weet je maar ik dacht zelf ben ik niet balangrijk ofzo maar toen zij ik dat zei meer tijd voor hem maak als voor mij maar sins en zondag is het uit gegaan en ik mis haar ontzettend veel wil haar graag terug alleen hoe weet ik niet want heb veel me excuses en sorry aan geboden en gezged dat me spijkt maar nu zeg ze dat ik haar met rust moet laten maar ik wil haar echt zo graag terug ik ga hierzo kapot wie ow wie heb er tips voor me ????

 82. Luk says:

  Hallo. Ik kom uit een relatie van 3 jaar. Het laatste jaar werd ik opgeslorpt door gaming en fitness waardoor ik niet genoeg (onbewust) aandacht gaf aan mijn vriendin. Ze zei me dat ze het laatste jaar "heeft moeten smeken om mijn aandacht en om er voor haar te zijn". Het is nu inmiddels een dikke maand gedaan en ik ben er helemaal kapot van. Ze gaf subtiele signalen maar als man zie je die natuurlijk niet, of ze waren allesinds niet sterk genoeg om door te dringen. Ze is heel vastberaden en zegt dat de relatie "rond" is, ookal zei ze voordien dat ze er aan wilt werken. Haar gevoelens zijn verminderd, maar niet weg zei ze. Inmiddels zegt ze dat de liefde volledig over is en dat ze door wil.

  Omdat ik de afstand wil bewaren, heb ik haar een brief van 13 pagina's gestuurd met mijn fouten, mijn liefde aan haar en mijn toekomstplannen. Ze zegt dat ze de tijd nog niet heeft gehad om te antwoorden en dat we elkaar beter niet zien. Wat er nog bijkomt is dat ze binnen de maand in mijn straat komt wonen, wat het nog moeilijker maakt. "We gaan eraan moeten wennen dat we elkaar nog vaak gaan tegenkomen, dat is kut voor jou, sorry he".

  Ik heb het gevoel dat ze nog om me geeft en me niet wilt kwetsen, maar ze niet (nooit) nog met mij verder wil.

 83. hopeloos in de put says:

  We hebben een relatie gehad van 10maanden waarbij ik het een 4tal keer heb uitgemaakt door een stom voorval dat niet hadden moeten gebeuren. We hebben elkaar zekers niet bedrogen in die tijd. De laatste keer, een paar maand terug, toen ik het gedaan had gemaakt wou ik het allemaal eens fatsoenlijk op een rijtje zetten en het niet over één nacht ijs te laten gaan. Ze vroeg me dan wel eens om te komen praten maar ik hield het nog wat af. Uiteindelijk heb ik dan toch in gezien dat ik mij moest gaan veranderen en na veel wikken en wegen wou ik er absoluut voor gaan. Ik stuurde haar een mail waar ik mijn volledige ziel in bloot gaf en wat ook de reden was dat ik steeds zo reageerde. In mijn vorige relatie ben ik verschillende keren bedrogen geweest door mijn ex. Ik wilde mij nu, met de dame waar ik recent een relatie mee had, mij sterk opstellen en er zou mij niemand meer kwetsen. Ik ben ook al niet zo een prater en zeker niet over gevoelens, dan stelde ik mij zwak op vond ik. Ik was tevens heel bang om weer bedrogen te worden en om haar te verliezen. Toen ik dan eens bij haar was om uiteindelijk is te kunnen praten zei ze dat ze een paar weken na onze relatie met iemand was gaan daten en dat er wel een klik was. Later is ze er dan nog is naartoe geweest en zijn ze beginnen vrijen. Ik stond genageld, verbijsterd, een mokerslag recht in het gezicht. Mijn wereld verging en ik die alles nog wou doen om de relatie te redden. Ik was kapot, tot op het heden nog steeds. Ik wou voor haar alles doen, ik had er vrede mee genomen om mij aan te gaan passen. Ik ben er zeker van dat ze nog gevoelens heeft voor mij en dat ze eigenlijk een toevlucht heeft gezocht in die andere man. Volgens haar was er iets gebroken omdat ik wat te lang gewacht heb om met haar terug te gaan praten, maar zoals ik al eerder zei wou ik het voor mij eerst op een rijtje hebben voor ik echt verder kon gaan. Binnen enkele weken zouden we ons 1 jarig samen zijn gevierd hebben, waar ik mee bezig was om er een mooie onvergetelijke dag van te maken. Nu zal ik de feestdagen weer alleen moeten doorbrengen.

 84. Help says:

  Ik en mijn ex zijn nu 2 weken uit elkaar na een relatie van 1 jaar omdat ik aan mezelf moest werken en meer zelfstandig moet worden. ze heeft ook even tijd nodig om te bedenken wat ze voelt zegt ze. Nu is het voor ons onmogelijk om elkaar niet te zien want we werken met elkaar en hebben de zelfde vrienden groep. Nu is mijn vraag wat kan ik nu het beste doen ik wil haar graag deze valentijn een bloemetje geven en zeggen dat ik echt spijt heb dat ik haar niet naar haar waarde heb behandeld wat ik soms ook niet deed omdat ik veel ste lax ben. En daar heb ik erg spijt van.

 85. Roy says:

  Helaas is niet 1 situatie gelijk aan die van een ander.... In mijn geval verbrak mijn partner na 13 jaar ineens onze relatie. Er is geen sprake van een ander, ze vindt mij nog steeds bijzonder en waardevol ("ik kan me geen betere partner voorstellen"), maar ze voelt 'niets' meer.... Dit is voor mij onverteerbaar. We zijn nu 1 jaar verder en ik heb haar sinds een half jaar niet meer gezien en/of gesproken. Daarvoor hadden we af en toe nog contact en/of zelfs gepassioneerde sex. Zij kan niet aangeven waarom ze niets meer voelt, ze voelt het gewoon niet.
  Persoonlijk denk ik dat de drukte in haar leven (werk/sport/FoMO) daar een grote rol in speelt.
  En alhoewel ik haar al een half jaar niet meer heb gesproken en gezien, wordt het gemis steeds groter.
  Inmiddels heb ik weer wat gedated, maar ik kan nog niet een stap verder gaan, omdat ik nog zoveel voor haar voel.
  Hoe krijg ik haar zover, dat ze weer tijd voor zichzelf maakt, de stress achter zich laat en uberhaupt weer gaat voelen?

 86. Cazz Boylan - AU says:

  Zijn resultaat is 100% gegarandeerd. Hij herstelde mijn verbroken relatie in slechts 48 uur.

  Krijg je ex-vriend/vriendin terug!

  Hij genas me van het herpesvirus door middel van kruiden...

  Robi nsonb ucler { @gmail} com,

  Dank je!! Erg goed!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d