3 Liefdesverdriet Tips Die Ernstig Waardeloos Zijn (En Wat Wél Werkt)

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Ze rende woest naar beneden. Een paar seconden later hoorde ik de voordeur dichtklappen. Ik keek naar buiten en zag haar wegfietsen.

Na lang twijfelen en verschillende verwoede pogingen gedaan te hebben om de relatie in stand te houden, waren we op een punt gekomen waarop we het beide niet meer zagen zitten. Het was definitief over..

Of je nu verlaten bent door je partner of dat jullie samen besloten hebben om de relatie te beëindigen, een relatiebreuk blijft altijd pijnlijk.

3 Liefdesverdriet Tips Die Ernstig Waardeloos Zijn (En Wat Wél Werkt)

Wat je in dit artikel gaat leren is onder andere:

 • Wat het ergste is dat je kan doen bij een liefdesbreuk
 • Hoe je jouw hersenen traint om weer gelukkig te zijn
 • 3 Tips die je helpen liefdesverdriet sneller te verwerken
 • Op welke manier je jouw ex kunt terugwinnen (niet voor iedereen geschikt)
 • En nog veel en veel meer.

Het emotioneel loskomen van je ex-partner is voor veel mensen geen eenvoudige opgave.

Vroeg of laat krijg je te maken met liefdesverdriet.

Over liefdesverdriet is ontzettend veel geschreven. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: de meeste tips om liefdesverdriet te verwerken zijn waardeloos. Ze werken niet!

Als jij af wilt komen van die moeheid, hoofdpijn, lusteloosheid en dat nare gevoel van constante spanning in je maag, dan is dit misschien wel het belangrijkste bericht dat je de komende tijd zult lezen.

Maar eerst zal ik je de 3 meest waardeloze tips geven over liefdesverdriet waardoor mensen vaak alleen maar meer met zichzelf in de knop raken.

Deze tips zullen jou geen stap vooruit helpen, tenzij je ongelukkig wilt zijn.

Laten we dan nu beginnen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Waardeloze Liefdesverdriet Tip #1: Haar Geen Moment Met Rust Laten

vrouw stalken

Het is uit. Je hebt knallende ruzie gehad of je bent na een verhelderend gesprek uit elkaar gegaan. Jullie wegen scheiden nu en je moet, hoe eenzaam dit ook is, je eigen leven gaan opbouwen.

Eén van de grootste fouten die je kunt maken is door weer contact met haar op te zoeken terwijl ze daar op dat moment niet voor openstaat.

Haar stalken zal het voor jou alleen maar moeilijker maken echt afscheid te nemen van jullie verleden samen.

Natuurlijk is het logisch dat je van de ene op de andere dag elkaar niet compleet gaat negeren.

Het uitgaan van een lange relatie is een proces, dat je langzaam en in jullie eigen tempo, met zijn tweeën afbouwt. Dit afbouwproces is echter geen excuus je ex onnodig te gaan stalken.

Het leven is veel te mooi om te blijven hangen in het verleden. Je hebt een volwassen beslissing genomen met zijn tweeën en het is tijd je ook naar deze beslissing te gaan gedragen.

Al is het maar om jezelf op de langere termijn beter te voelen of om vervelende consequenties te voorkomen.

Daarnaast geef je jouw ex niet de kans om jou te missen.  Als jij haar iedere dag opbelt of appt dan zal ze jouw contact eerder als een last gaan ervaren.

Door juist het contact even te verbreken zorg je ervoor dat ze na gaat denken:

 • Wat zou hij dit weekend aan het doen zijn?
 • Wie is die vrouw met wie hij op Facebook op de foto staat?

Ze zal niet begrijpen hoe het kan dat jij al zo snel afscheid van haar hebt kunnen nemen. De twijfel slaat toe en steeds meer zal ze aan je gaan denken.

 • Wat je wél wilt doen: Radiostilte is – hoe gek het ook misschien klinkt –  ontzettend belangrijk in de eerste fase van een heftige liefdesbreuk.

Waardeloze Liefdesverdriet Tip #2: Je Oude Herinneringen Wissen

herinneringen wissen

Vrienden en familieleden kunnen nog wel eens makkelijk over de situatie praten. ‘Probeer haar toch gewoon te vergeten’.

Maar zo makkelijk is het niet. Ze gaan voorbij aan het feit je met je ex een intense periode van samenzijn hebt doorgebracht. Periodes van liefde en geluk en haat en verdriet.

Het is nergens voor nodig om de brug volledig achter je te verbranden.

Daarmee bedoel ik dat je niet al je bezittingen die je van hem of haar hebt gekregen moet weggooien.

Je wilt ook niet bevriezen als je de naam van je ex-partner hoort of snel wegduikt  als je haar toevallig op stap tegenkomt.

Houdt de eer aan jezelf en ga haar niet zwart maken bij andere mensen.  In het geval dat jullie samen kinderen hebben is dat nog eens extra belangrijk.

Ga de moeder van je kinderen niet zwart maken in het bijzijn van je kids. Je schiet er niets mee op en het laat alleen maar aan anderen zien dat je nog steeds veel moeite hebt met liefdesverdriet.

 • Wat je wél wilt doen: Koester je oude relatie en geef het een plekje. Bekijk het positief en wees dankbaar voor de tijd die jullie samen hebben gehad.

Wees dankbaar voor de lessen die je geleerd hebt en voor de mooie dingen die jullie samen hebben mogen meemaken.

Waardeloze Liefdesverdriet Tip #3: Blijven Hangen in de Slachtofferrol

huilen man

In ons leven balanceren we voortdurend tussen fijne en pijnlijke gebeurtenissen. Vanaf de dag dat we geboren worden ervaren we afwisselende momenten van pijn en vreugde.

Bij een liefdesbreuk zijn we al snel geneigd om onszelf als slachtoffer te zien. Je boos en verdrietig voelen hoort bij liefdesverdriet.

Echter blijf hier niet te lang in hangen. Maak niet met de hele wereld ruzie omdat je niet lekker in je vel zit. Veel mensen hebben er geen idee van hoe jij je voelt.

Het is nogal een verschil of jullie uit elkaar zijn gegaan omdat jullie te weinig tijd voor elkaar hadden of dat de relatie is verbroken nadat één van de twee is vreemdgegaan.

En alhoewel je dus misschien alle reden hebt om boos en verdriet te zijn, schiet je er niets mee op om slachtoffer te blijven zijn.

Veel beter is het om de klappen te incasseren en proberen door te gaan met je leven.

Let me tell you something you already know. The world ain’t all sunshine and rainbows. It’s a very mean and nasty place and I don’t care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain’t about how hard ya hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That’s how winning is done! ― Rocky Balboa 

 • Wat je wél wilt doen: Stap uit de negatieve cirkel van het slachtofferschap en doorbreek je negatieve denkpatronen.

Laat de dingen los waar je geen invloed op hebt en grijp de dingen aan die je wel kunt veranderen.

Hoe Om Te Gaan Met Liefdesverdriet 

Het doet pijn om de liefde van je leven te verliezen. Emoties als onbegrip, boosheid, verdriet en eenzaamheid voeren de boventoon.

Er valt een belangrijk deel van je leven weg en het liefste vul je de tijd op met slapen, opstaan, niets doen en weer slapen. Dit zijn herkenbare gevoelens die bijna iedereen die aan liefdesverdriet is blootgesteld wel een keer heeft meegemaakt.

Maar van jezelf opsluiten, op de bank hangen en je verdrinken in negatieve emoties wordt niemand beter.

Het is begrijpelijk dat je even nergens zin in hebt en dat je kop in het zand steken tijdelijk oplucht, maar probeer zo snel mogelijk weer leuke dingen te doen en eropuit te gaan.

Hoelang liefdesverdriet duurt, is namelijk ook sterk afhankelijk van hoe jij met je verdriet omgaat.

Als je erg afhankelijk was van je geliefde, zal je het moeilijker hebben dan iemand die naast zijn of haar relatie een druk sociaal leven en een leuke baan heeft.

Neem je leven in eigen hand en laat jezelf en je omgeving zien hoe sterk je bent.

Wie zegt dat jij jouw ex nodig hebt om gelukkig te zijn?

Bepaalde delen van het brein helpen jou om na de verslaving door te gaan. In eerste instantie zal je misschien proberen om je ex terug te krijgen.

Lukt dit niet, dan zullen de hersenen ongewenste emoties en gedrag corrigeren om ruimte te maken voor een nieuwe relatie.

Ondanks dat liefdesverdriet een van de pijnlijkste emoties is die we als mens kunnen ervaren is er ook goed nieuws.

Liefdesverdriet is namelijk iets dat uiteindelijk vanzelf opklaart. De heftige periodes zullen steeds minder worden totdat je een periode bereikt waarbij je definitief over je ex heen bent.

Gelukkig zijn er ook een aantal effectieve liefdesverdriet tips die je liefdesverdriet aanzienlijk kunnen verminderen binnen een korte periode.

Krachtige Liefdesverdriet #1: Relativeer de Liefdesbreuk

relativeren liefdesbreuk

Je voelt je afschuwelijk en hebt nergens meer zin in. Dat is een normale reactie als jij en je geliefde net uit elkaar zijn gegaan.

Maar toch is het belangrijk om verder te gaan met je leven. Dit zal in het begin niet altijd even makkelijk zijn omdat je ex geen deel meer uitmaakt van je leven.

Veel mensen weten niet dat je zelf invloed kunt hebben op je emoties en op je gehele manier van denken.

Het is gemakkelijk om niet te vechten tegen je emoties en ze de overhand te laten krijgen, maar dit is niet bevorderlijk voor je verwerkingsproces.

Begrijp dat je jouw ex-partner niet meer kunt sturen, hoe graag we dat ook zouden willen. Het enige wat je wél kunt sturen zijn je eigen emoties.

Als je liefdesverdriet hebt, ervaar je negatieve emoties. Je voelt jezelf slecht en de levenslust is heel eventjes uit je verdwenen.

Doordat je jezelf slecht voelt, maak je jezelf wijs dat er iets ergs gebeurd moet zijn. Hierdoor voel je jezelf alleen maar slechter en blijf je dus hangen in een negatieve spiraal.

Je zou hier eigenlijk moeten denken: “Ik voel me inderdaad slecht, daar is een reden voor, maar toch ga ik nu proberen om positief te denken”.

Vind je het moeilijk? Bedenk dan goed waarom het over is en waarom je dit niet kunt veranderen. Probeer rationeel te denken, wetende dat je een vorige keer ook over je verdriet heen bent gekomen

Wanneer je alleen nog maar bezig bent met het verdriet of andere emoties die je voelt na het beëindigen van je relatie, zal je je niet snel beter gaan voelen.

Het moeten geen malende gedachten worden. Dus blijf er geregeld over praten als je er mee zit, maar probeer dit beetje bij beetje steeds minder te doen. Maak ruimte voor positieve gedachten.

Toch kun je beter niet de hele tijd alleen blijven zitten. Zoek jouw vrienden op om over je gevoelens te praten. Niet alleen bieden ze een luisterend oor, maar zij kunnen je wellicht ook voorzien van advies.

Praat erover met vrienden of familieleden maar probeer niet steeds terug te vallen op die negatieve emoties.

Probeer bijvoorbeeld ook over andere dingen te praten wanneer je met een vriend of vriendin gaat kletsen.

Geef zelf aan of je er wel of niet over wil praten, dit maakt het voor je vrienden ook makkelijker om te peilen.

Afleiding doet wonderen en geeft je net even dat beetje energie dat je op dat moment nodig hebt.

Krachtige Liefdesverdriet #2: Zoek Je Vrienden Op

vrienden lol maken

Ik zie het vaak gebeuren bij stelletjes die stapelverliefd op elkaar zijn. Van de een op de andere dag laten ze hun vriendengroep vallen.

Nu is zijn nieuwe partner het volledige middelpunt. Op appjes van vrienden wordt amper nog gereageerd en vrienden ontmoeten wordt steeds minder en minder totdat ze het contact verliezen.

Dit is helemaal niet erg en veel van je vrienden zullen hier ongetwijfeld begrip voor hebben en misschien zelf in dezelfde situatie zitten.

Maar waak ervoor dat je je sociale kring niet uit het oog verliest. Vroeg of laat zul je ze namelijk hard nodig hebben.

En ook al is alles tussen jou en je partner koek en ei op dit moment, in de toekomst kan dat zomaar anders zijn.

Het is geweldig om veel tijd door te brengen met je partner waar je zo verliefd op bent, maar soms vergeet je even hoe erg jij je op je gemak kon voelen als je gewoon een avondje bij je vrienden was.

Het grote voordeel van vrijgezel zijn is dat je geen rekening hoeft te houden met iemand anders.

Je hoeft niet meer te overleggen welke avond je eventueel kunt reserveren voor je vrienden en je hebt geen kopzorgen meer over welke vrienden je moet afzeggen en met welke vrienden je wel iets kunt gaan doen.

Je kunt onbezorgd met je vrienden relaxen zonder verantwoording te moeten afleggen aan je partner.

Een avondje stappen of op vakantie gaan met je vrienden is ook goed voor je herstel.

Het draait namelijk om veel meer dan louter flirten, versieren en hopen op die onenightstand.

Met stappen kun je even helemaal jezelf zijn, lekker drankje in je hand, genieten van de muziek en samen zijn met vrienden en vriendinnen.

Je hebt weer het nodige zelfvertrouwen teruggewonnen en merkt ook dat andere vrouwen met je flirten.

Je kunt je focussen op zoveel mogelijk lol maken zonder dat je lastiggevallen wordt door je partner waar je op dit moment uithangt.

Je hebt geen enkele relationele verplichtingen. Niks moet, alles mag.

Geniet van deze vrijheid!

Krachtige Liefdesverdriet Tip #3: De Voordelen van het Vrijgezellenleven

tips om vrouwen te versieren

Misschien sta je er nu niet bij stil, maar het vrijgezellenleven biedt ook ontzettend veel voordelen.

Waarschijnlijk heb je op dit moment helemaal geen behoefte aan andere vrouwen en zie je het liefst je ex weer terug naast je op de bank.

Toch helpen deze fantasieën je niet verder. Het is juist ontzettend belangrijk om in deze fase voorzichtig weer naar andere mensen om je heen te kijken. Op deze manier maak jij jezelf los van je ex.

Het idee dat je als eerste in je hoofd moet zien te krijgen, is dat je ex niet de enige persoon op aarde is die jou liefde kan geven en gelukkig maakt.

Als ik terug kijk naar al mijn relaties dan ben ik eigenlijk blij dat ik niet bij mijn eerste partner ben gebleven.

Ook al was mijn eerste relatie niet perfect, ik was bang dat het me veel moeite zou kosten om een nieuwe partner te vinden. Ik had toen nog een mindset van ‘schaarste’.

Achteraf ben ik blij dat ik toen de keuze heb gemaakt om deze relatie te stoppen.

Voor geen goud zou ik al die vrouwen die ik daarna heb leren kennen willen missen.  Mijn latere relaties en scharrels lieten me inzien dat er ontzettend veel leuke vrouwen op de wereld zijn.

Hoe erg je jouw ex ook mist, geloof me, er lopen nog veel meer vrouwen rond die jouw aandacht verdienen.

Zodra je als vrijgezel weer gaat daten en vrouwen versieren zul je merken dat je deze vrijheid ongelooflijk hebt gemist.

Je hoeft geen meer verantwoording aan de ander af te leggen en flirten is ook weer toegestaan.  Een ander ding wat je op zal vallen, is dat je letterlijk en figuurlijk weer veel meer ruimte hebt.

Het kan echter zo zijn dat je naar jaren van bezet te zijn geweest, niet meer zo goed weet hoe je goed moet flirten.

Vanaf het moment dat mannen in een relatie belanden, stoppen de meesten met vrouwen versieren (of ze gaan vreemd). Zodra ze vrijgezel zijn hebben weten ze niet hoe ze het weer moeten oppakken.

Als jij een onbekende vrouw tegenkomt die je leuk vindt, dan moet je wel weten hoe jij dit het beste aan kunt pakken.

Als je erop uit bent om een ander te versieren, moet je dus vooral jezelf zijn.

Je houding speelt hierbij een grote rol. Zorg voor een open en positieve houding, dit is een stuk uitnodigender en aantrekkelijker voor een ander.

Lees in dit artikel voor uitgebreide tips om vrouwen te versieren.

En wees niet bang om jezelf weer in een nieuw hoofdstuk te verliezen.

Je hoeft je niet met de eerste beste vrouw die je leuk vindt weer een relatie aan te gaan. Maak gebruik van je vrijheid en geniet van het vrijgezellenleven.

Daten is niet alleen een spel om een nieuwe partner te vinden, het is ook een wijze les voor jezelf.

Door te daten leer je namelijk ook jezelf beter kennen.  Je vertelt over jezelf, denkt na over wat jij belangrijk vindt en neemt waar hoe de ander reageert op jou.

Krachtige Liefdesverdriet Tip #4: Je Ex Terugwinnen

jaloezie x

Het is alweer enkele weken geleden dat je jouw ex  voor het hebt gesproken. Het was een moeilijke periode, maar je hebt jezelf er doorheen geloodst.

De pijn van liefdesverdriet wordt iedere week een stuk minder. Je hebt weer volop contact met je oude vriendengroep en durft ook weer te flirten met andere vrouwen.

Maar toch blijf je op de een of andere manier gevoelens koesteren voor je ex.  Zou er toch nog toekomst tussen ons zitten?

Als er ooit tussen jullie liefde is geweest, dan kan dit er weer zijn. Er zijn methoden om dit gevoel weer aan te wakkeren. Je ex terugwinnen is natuurlijk één manier om van je liefdesverdriet af te komen.

Bespaar jezelf een hoop gepieker en maak eerst een lijst met alle voor- en nadelen van je ex-partner.

Wat zijn eigenschappen waarop je stiekem dol op bent, maar schrijf ook op waar je gek van wordt. Het gaat erom dat je jouw oude relatie relativeert voor jezelf.

Velen menen dat je niet meer terug bij je ex moet komen. Het is immers niet voor niets uitgegaan toch?

Stiekem vergeten veel mensen de herinneringen en aantrekkingskracht van een ex-partner, zeker wanneer hij of zij ook nog eens je allereerste serieuze liefde is geweest.

Denk er eerst eens goed over na of je jouw ex werkelijk terug wilt.

Pas na een tijdje uit elkaar te zijn geweest, kom je erachter hoe geweldig het eigenlijk met hem of haar was, hoe fijn jullie het altijd hadden en of je die tijden weer opnieuw zou willen beleven.

Hoe zorg je er nou voor dat je jouw ex terug krijgt?

Als je je ex terug wilt krijgen dan is het allereerst belangrijk dat je de afgelopen periode geen onnodig drama hebt gecreëerd. Je hebt haar hopelijk niet lopen stalken.

Besef dat als je achter iemand aan rent deze persoon van je weg zal rennen.

Mensen worden van nature aangetrokken tot iets dat ze niet kunnen krijgen.

Andersom werkt het ook zo, als je te beschikbaar bent dan zullen mensen je onaantrekkelijk vinden.

Door je leven te herpakken en weer zelfvertrouwen uit te stralen is er een kleine kans dat je ex weer interesse in je begint te krijgen.

Een effectieve manier om de aantrekkingskracht van jouw ex naar jou toe te versterken is door je ex jaloers maken.

Het is vrij gebruikelijk dat als een relatie net uit is dat exen elkaar “bespioneren”.

Wees dus niet bang om op je Facebook pagina foto’s te plaatsen van leuke gezellige avonden met andere vrouwen en je vrienden.

Vroeg of laat zal je ex van anderen verhalen horen. Ze wordt nieuwsgierig en jaloers  en gaat je in de gaten houden.

Als je daarbij ook nog eens doet of het je allemaal niet zoveel uit maakt dan wordt de angst voor verlies versterkt.

Het kan zijn dat je ex weer contact met je zoekt of dat jullie elkaar toevallig tegenkomen. Gebruik deze situatie om gezellig samen een drankje te doen.

Houdt je intenties enigszins vaag (zeg dus niet meteen dat je haar terug wilt). Je wilt dat ze weer haar best voor jou gaat doen.

Tegelijkertijd moet je ook niet bang durven zijn om van haar weg te lopen als je merkt dat jullie weer in oude discussies vervallen. Houdt het vooral leuk en flirterig.

Gebruik de mindset alsof je haar voor de eerste keer date. Als jullie het naar je zin hebben gehad kun je voorstellen binnenkort weer wat te gaan doen.

Zo bouw je het weer langzaam op en kun je kijken of er samen een toekomst voor jullie is weggelegd.

Je Relatiebreuk Herstellen Is Mogelijk Met De Juiste Aanpak

Wil jij het exacte stappenplan en de beste tips om je ex voorgoed terug te krijgen?

Als je meer tips van een echte expert wilt horen om je ex terug te krijgen dan kan je terecht bij Edwin Edinga.

Hij heeft namelijk een geweldig eBoek geschreven met honderden tips en adviezen om je weer met je ex te kunnen herenigen voor het te laat is.

Met dit eBoek heeft hij al honderden mannen en vrouwen geholpen hun ex terug te krijgen.

Lees direct meer informatie door op deze link te klikken:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

69 Reacties op "3 Liefdesverdriet Tips Die Ernstig Waardeloos Zijn (En Wat Wél Werkt)"

 1. Tim says:

  Wijselijk vraag je je best eerst af of je je ex wel terug wil? Ik ben al een paar keer terug bij een ex "geraakt" en het is teleurstellend, meestal is het vertrouwen zoek en gaat niets spontaan.

  Als je haar toch terug wil kan ik me voorstellen dat je dat prima kunt doen door jezelf onbereikbaar op te stellen. Afstand houden en eigenlijk ook niet. Je kan naar plaatsen gaan waar zij bijvoorbeeld ook uitgaat en gewoon doen, met vrienden iets gaan drinken en gewoon fun maken. Als je ze ziet zeg vriendelijk dag en maak een kort praatje op weg naar de toilet ofzo. Flirten met andere vrouwen is ook zeker niet slecht maar het mag er niet opliggen. Je bent beter dat je gewoon met een vrouw staat te praten dan dat je er met iemand staat te kussen. Je ex zal veel meer drama kunnen indenken dan een simpele kus.

  • Jonathan Johnson says:

   Het is inderdaad de vraag of je je ex terug wilt, maar er zijn er genoeg die het willen. Dit zijn met name vrouwen die dit graag willen omdat die toch meer zekerheid en vastigheid willen hebben.

   Zoenen gaat inderdaad een beetje te ver. Het is beter om dat te doen op plekken waar geen ex-en of "scharrels" aanwezig zijn. Het kan namelijk kwetsend overkomen op de vrouw.

   • Angelo says:

    Hoezo kwetsend? Alsof een vrouw een man niet genoeg kan kwetsen. Laat het haar maar zien dat jij verder gaat met jouw leven. Het is toch haar probleem als zij dat ziet? Sorry, zo denk ik erover. Gewoon schijt hebben en doorgaan.

 2. Tim H says:

  Ik ben 2 weken geleden ook weg gegaan bij mijn 'nu weer vriendin' hoe ik haar uiteindelijk weer terug kreeg. ik heb geen idee. wel weet ik dat Vrienden blijven en laten merken dat je er voor der bent altijd wel voordelen heeft. probeer absoluut niet Te gaan stalken. want voor je het weet wil ze totaal niks meer van je weten ;)

 3. Stefan says:

  Klopt wat je zegt het ligt er erg aan de manier waarop je uit elkaar bent gegaan. Als dit op een rustige soepele manier is gegaan is de kans natuurlijk groter dat jullie weer bij elkaar komen dan als jullie met heftige ruzies over vreemdgaan (en al dat gezeik ;)) uit elkaar zijn gegaan.

 4. Tim says:

  Al ik het goed lees Tim H, dan ben jij bij jouw vriendin weg gegaan en zit je er nu eigenlijk terug mee "opgeschept" :p

 5. Lodewijk says:

  Beste Jonathan Johnson,

  Mijn geschiedenis,

  Ik heb 2 exen gehad. De één ging vandoor met een ander en maakte met mij uit. Later kreeg ik weer verkering met haar om vervolgens te horen dat zij zou verkracht zijn door hem. Ik ben een man en een man komt voor zijn geliefde op en ik heb de ex -vriend van mijn vriendin in meklaar geslagen om vervolgens te vragen of het waar was want anders had ik hem over de balkon gegooid. Ja, ik ben echt een gangster type. Na een gesprek en wat onderzoek kwam ik erachter dat zij mij heeft voorgelogen. Mijn vraag aan jullie allemaal. Zou je je ex -vriendin terug wlillen. Neen, ik niet dus want ik heb de verkeerde in elkaar geslagen.

  Ik moest aan hem eens mij excuses aanbieden.
  Hij heeft mij behoed voor een foute vrouw en een verkeerde keus.

  Groeten,

  Lodewijk.

  • Jonathan says:

   In dat geval zou ik niet mijn ex terug willen nemen, maar dat lijkt me logisch als ze dit soort leugens tegen je vertelt.

 6. Mike says:

  Hallo,

  Probleempje. Relatie met ex is al een poosje uit. Sinds mei weer meer contact.. Ging allemaal ok dacht ik. Stomme fout begaan door mijn ex te vertellen dat ik haar nog leuk vind. Gebeurde verder niks en het privecontact ging gezellig door; arm in arm lopen, eten, shoppen, concert. Gezellig. Mijn ex kwam zelfs een keer speciaal omgereden bij mij thuis langs "om het even over een client van ons te hebben", dit benoemde ze wel 3 keer dat ze daarom alleen even langs kwam. Goed op 5 juli j.l. hing ze om mijn nek met beide armen, ik probeerde haar te zoenen. Dit wilde ze niet. Heb haar toen gezegd dat ik vind dat ze dubbel is in haar doen en laten naar mij.. Er was niks zei ze. Er was geen gevoel etc etc. Zelfs vriendschap werkte niet volgens haar.. En bedankt!
  Ik heb sinds 5 juli de deur dichtgegooid en we hebben tot op heden geen priveconact meer. We zijn ook nog eens collega's en dus ben ik op het werk stil naar haar en gereserveerd. Ik bespreek alleen het zakelijke. Mijn ex lijkt geirriteerd, kortaf, chagrijnig. We weten allebei geen houding te nemen lijkt het.. Mist ze mij nu?? En wat kan ik doen om haar terug te winnen?

  Groeten Mike.

  • Angelo says:

   @ Mike

   Het antwoord hierop is zoooo simpel dat je eigenlijk een klap voor je kop nodig hebt om je wakker te maken.
   Maar toch ga ik het je geven en dan zal je zeggen : ohh ja, waarom had ik dat niet eerder gedaan.

   Eerst een vraag: Is je ex de enige vrouw op aarde? Oftewel in dit land?

   Als je hier het antwoord op weet hoef ik je verder niks meer uit te leggen en dan weet je ook wat je te doen staat.
   Zoniet, dan ben je het perfecte voorbeeld dat de Nederlandse man gewoon echt een mietje oftewel "pussy" is geworden.

   En waarom ze nu chagrijnig is? Simpel, jij was haar "vriendin" die ze nu niet meer heeft.

 7. Robbin says:

  Hoi,

  Ik woon momenteel nog samen met mijn ex , we zijn nu 1 maand uit elkaar. Ze heeft geZegt tijd en rust nodig te hebben om na te denken of ze verder wil. Ik probeer jaar rust en tijd te geven maar makkelijker geZegt dan gedaan. Zal jou tip proberen van niet meer te bellen. En denk je dat het verstandig om voor paar weken huis uit te gaan?

  Bedankt

  Gr. Robbin

  • Angelo says:

   @ Robbin:

   Dat is het vervelende dat je dan samenwoont, zorg er in ieder geval voor dat je ieder een aparte kamer hebt om te slapen. En jij hoeft niet weg, zij kan dat ook net zo goed doen, een plekje voor haarzelf te zoeken. Je bent net zo goed een mens met rechten en je hoeft echt niet als man op de bank te slapen.

   Als een vrouw zegt dat ze tijd nodig heeft om na te denken is het al een slecht teken. Vooral als ze een jaar nodig heeft. Voor jou is het tijd om lekker op vrouwenjacht te gaan en je nergens zorgen over maken. Laat zien dat je zonder haar een fantastisch leven hebt EN vooral met andere leuke vrouwen.

 8. melody says:

  mijn ex vriend tevens vader van mn kind , heb ik een anderhalve maand geleden betrapt met een ander , hij heeft onze relatie verbroken waar de redenen totaal nergens op sloegen , en leeft nu het leven van een zestienjarige. ik moet wel contact met hm hebben owv ons kind , maar hij is erg arrogant en afstandelijk . meer nepaardigheid uit beleefdheid . liegt en denkt alleen maar aan vrouwens oppikken stappen en zichzelf , wij hadden een relatie van acht jaar . en deze vreselijke denkwijze en houding is ineens van de een op andere dag . ik voel me er vreselijk bij . kapot van binnen en sterk moeten houden voor me kind . en aan de ene kant haat ik hm en wil hm nooit meer zien .
  maar ik hou van hm met heel me hart en maak me meer zorgen om hm , omdat hij een heel ander persoon is ... en wil hm gewoon zo graag terug .
  wat moet ik doen ?? ik kan voor me gevoel geen kant op , ik probeer net te doen alsof het me niks doet ik sterk ben , maar tijd verstrekt en ik raak hm helemaal kwijt ,mvg

  • Angelo says:

   Je verhaal is onduidelijk.
   Hij heeft redenen gegeven, als je die had neergezet was het beter.
   Jij "vindt" dat het nergens op slaat, maar dat is jouw "mening".
   Dus zet het neer voor wat meer duidelijkheid graag ;)

 9. Mike says:

  Hey,

  Heb nu al 3 maanden geen privecontact meer met mijn ex, zien elkaar alleen op het werk en communiceren dan alleen over zakelijke dingen. Nu heb ik haar in een impusieve bui op chat een berichtje gestuurd met de vraag hoe het is. Ze reageerde binnen een minuut terug, dat het goed ging en hoe het met mij was bla bla.. Is dit een goed teken? Kortom zal ze me missen?

  Groeten mike.

  • Jonathan Johnson says:

   Tja, het is in ieder geval geen slecht teken, want ze kan je ook negeren of pas heel laat reageren. Dus dit is lichtelijk positief.

 10. Mileina says:

  Hallo allemaal,
  Ik had een relatie van 4 maanden met me ex.Het ging uit omdat mijn attitude het verpeste.Ondanks dat hadden we het leuk samen,alleen had ik niet door wat me gedrag hem aandeed.Toen hij het uitmaakte was het een hel voor me en probeerde ik hem ook het eerste week terug te krijgen.Toen dat niet lukte nam ik afscheid.Diezelfde dag nam me ex contact met me met verzoek om vrienden te worden.Dat was een maand geleden,en ik verpeste het dat maand ook omdat ik nog steeds niet doorhad dat mijn ''attitude'' het verpeste.Nadat het contact verbroken was kreeg ik door waarom het uitging en wat mijn gedrag hem aandeed.Ik nam contact op met hem en zei tegen hem dat ik acepteerde dat het uit was.Hij vertelde me toen wat hij over me droomde waardoor we weer contact kregen en zelf gingen cammen.
  Nu dat we contact hebben ben ik meer geduldig,lief maar kort naar hem toe omdat ik niet weet wat hij wilt.
  Kan iemand me nu vertellen wat ik moet doen?

  Groetjes Mileina

 11. Angelo says:

  @ Mileina

  Het is ook voor jou tijd om wakker te worden en een reality check te nemen.

  Als een relatie zo loopt, hoe kan het dan gezond zijn?
  Dit is niet hoe het hoort.

  Mijn tip is, dump die loser en ga lekker uit met vriendinnen en leuke dingen doen, afleiding.
  Ga gewoon lekker op mannenjacht.

  Zoals iemand ooit tegen me zei:
  "Er zijn 1.000.000.000.000 mensen op de wereld, waarom zou je door 1 van hen zo je leven verpesten?

  Echt zonde, jij verdient echt vele malen beter.

  Sterker nog, ik ben nog beter.

  Sorry, maar jouw vriend klinkt niet als een echte man

  • Mark says:

   Die reactie van er zijn nog zo veel andere mannen of vrouwen op de wereld, heeft natuurlijk een kern van waarheid en is heel realistisch maar liefde betekent toch ook wel iets meer.

 12. mileina says:

  @ angelo
  Ik nam je advies op om verder te gaan totdat me ex weer achter me begon te rennen om af te spreken.Ik reageerde daar niet op en toen hij het weer vroeg wel.We hadden afgesproken op een plek en toen hij me zag gaf hij mij meteen een knuffel.We waren ergens gaan zitten praten,maar me ex kon niet concentreren omdat andere jongens naar me zaten te kijken.Tot mijn spijt gebeurde dit de hele avond en hij ging erover stressen,en wou telkens naar andere plekken.
  We hadden gepraat over de oude relatie en ik had hem verteld dat ik wist wat mijn foutjes waren,waardoor hiij weer aardiger naar me toe werd.Aan het einde van de avond nadat hij me weer hintjes gaf,gaf hij me een knuffel en een kus op me wang,en gingen we beiden naar huis.

  Nou weet ik weer niet hoe het zit.

 13. mileina says:

  @ angelo

  btw hij gaf ook dingen aan dat hij zelf verkeerd deed om mijn attitude te voeden :s

  • Mark says:

   @mileina , Jullie moeten er beide gewoon voor gaan. Besef dat liefde kostbaar is, geef elkaar ruimte, communiceer volwassen, reflecteer, leer en groei, geniet en maak elkaar gelukkig. Denk ieder voor zich , maak alles bespreekbaar en leef !!!

 14. Nathalie says:

  Hoi allemaal,

  Normaal gesproken doe ik dit niet, maar mijn situatie voorleggen in de handen van een vreemde zou wel eens een eye opener kunnen zijn.. So let's try this..

  Ik ben in mijn 20tiger jaren en dus ''in de bloei van mijn leven'' zoals ze zeggen. Wel heb ik al 6 jaar een relatie en ben nog stapelgek op hem. We wonen niet samen maar tot aan een paar maanden geleden merkte ik dat er wat veranderende. Twee maanden geleden kwam hij met dat hij even alleen wilde zijn en niet meer een relatie wilde nog wel van me houdt en nog steeds veel voor me voelt bla bla..Inmiddels na alle trucs uit de doos gehaald te hebben weet ik niet meer wat k moet doen, wil graag met hem verder maar ergens ook weer niet. Heb geprobeerd afstand te houden wat in het begin echt werkte hij liep als een hondje achter me aan, maar dat hield niet lang vol.. Na een tijdje zocht ik weer contact, Nu hebben we de beslissing genomen uit elkaar te gaan... Het rare is dat als k even arrogant mag zijn ik weet dat hij niet de enige is op de aarde, ik ben jong mooi slim en in de bloei van mijn carrière hangen mannen aan me voeten wat me nooit is opgevallen en k nu blijkbaar meer aantrek omdat ik me'' beschikbaar opstel'' zoals me vriendinnen mooi kunnen zeggen... Maar alsnog wil ik alleen bij hem zijn, ik geloof niet echt in de ware maar dit maakt me aan t twijfelen.. What to do?

  Nathalie

 15. L.J. says:

  Hoi,

  iets meer dan een jaar geleden ontmoette ik mijn huidige ex. In maart kreeg ik het ontzettend druk met werk en raakte met mezelf in de knop (ook door een eerdere dip waar ik in zat toen ik haar leerde kennen) en heb de relatie best wel verwaarloosd. Daar kwam veel ruzie over. Uiteindelijk maakte zij het uit en heeft ze wat met een ander gedaan. Na twee weken kwamen we toch weer bij elkaar en besloten met een maand te gaan samenwonen omdat het een afstandsrelatie was... Het bleek dat ik nog niet helemaal over mijn stress & onzekerheid(terwijl ik eigenlijk niet zo ben, het was een periode) heen was en weer kwamen er ruzies...haar gevoel is weg nu. Ik moest het huis uit. Heb nu dubbelop stress omdat ik ook nog eens geen huis heb. Eerst wilde ze alleen even een tijd alleen zijn. Heb haar veel mails gestuurd met uitleg, dat werkte behoorlijk averechts...Zij wil nu helemaal geen contact meer zegt ze en over een tijdje wil ze misschien vriendschappelijk contact, maar geen relatie, daarvoor moet ze zichzelf beschermen...Ik hou nog steeds heel erg veel van haar. We hebben ondanks alle strijd altijd een hele bijzondere klik gehad...What to do?

  • Angelo says:

   Ga gewoon de hort op, en versier vrouwen. Slaap met zoveel mogelijk vrouwen en dan gaat dat gevoel wel vanzelf weg.

  • Angelo says:

   @ L.J.

   Nu klink je echt als een "pussy". Dit is niet hoe een echte man klinkt.

   Jij hebt duidelijk last van het Zij-Is-De-Enige syndroom.

   Gevaarlijk en dit maakt je totaal niet aantrekkelijk voor andere vrouwen en ook niet voor haar.

   Laat zien dat je haar helemaal niet nodig hebt en jezelf gelukkig kan maken.

   Bel haar niet, mail haar niet, stuur geen berichtjes qua smsjes enz.

   Hou je bezig met je werk, studie, hobby's en vrienden. Meer hoef je voorlopig niet te doen.

   Jouw leven staat op nummer 1, zij niet. Onthoudt dat goed.

 16. L.J. says:

  Ik wou dat ik dat kon...

  • Angelo says:

   En dat kan je ook, kom op en wees eens een vent!

  • Angelo says:

   A L.J.

   Mooi om te horen. Gewoon lekker je leven leiden hoe jij het wil en zij hoort daar niet in thuis.

   Enne, wist je dat er minstens 100 leuke vrouwen zijn die maar als te graag met jou naar bed willen? Dat is een feit en dat bezorgt toch wel een glimlach op je gezicht ;)

   Houden zo kerel.

 17. L.J. says:

  haha nou ik wil zeker niet als een pussy overkomen. In het verleden was dat voor mij inderdaad de ideale oplossing als een relatie uit ging. Nu druist het echt tegen al mijn gevoelens in en kan ik dat niet meer omdat ik echt serieus oud wilde worden met haar, nog steeds...maar goed. Ik laat haar verder ook wel met rust, ookal deed ik dat de eerste dagen niet en wilde werkelijk alles uitleggen en duidelijk maken dat ik voor haar ga, maar dat werkte overduidelijk averechts.

  • S.L. says:

   @ L.J.

   Jij beschrijft echt precies in wat voor een situatie ik zit! Ik had het niet beter kunnen verwoorden! Dus ik ben niet de enige die dit doormaakt zie je wel

 18. Mike says:

  Hoi,

  Het contact met mijn ex is na 4 maanden van geen privecontact, iets milder geworden. Al blijf ik gereserveerd en een tikkeltje ongeinteresseerd. Mijn ex laat alles zien wat ik gelezen heb hier, in boeken of internet: Staren/wegkijken, met zielige ogen kijken, mij aanraken, "per ongeluk" aanstoten, mij op ons werk met "niet bijzondere" boodschappen aanspreken, overdreven met haar telefoon spelen (sms) en kijken of ik kijk, mij jaloers willen maken met haar etentjes met anderen (waar ze geen namen noemt), nieuwsgierig zijn naar wat ik doe, geirriteerd kijken als ik haar geen aandacht geef maar een ander, klieren.. etc etc. Dan het andere moment is ze weer zakelijk..
  Vreemd toch aangezien zij geen relatie noch vriendschap wilde.....

  Ik wil haar nog steeds terug, dus is het positief??

  Groeten Mike.

 19. Marius says:

  Hoi,

  Het is nu ongeveer 6 weken uit met mijn vriendin, ze had het uitgemaakt omdat ze geen toekomst meer zag met mij. We hebben in die 6 weken een beetje contact gehad van beide kanten. Maar vorige week vrijdag kwam ik haar tegen tijdens uitgaan, toen bleef ze maar knuffelen en huilen en zeggen dat ze nog van me hield en ze wilde zoveel praten enz. Ze wilde ook een keer afspreken en kijken hoe het dan liep. Dus we hadden een afspraak gemaakt, maar een paar dagen voor die afspraak smste ze toch dat ze het niet wilde want ze wilde niet die gevoelens terug krijgen voor mij. Ze wil wel nog een keer afspreken als vrienden maar ze weet niet wanneer ze dat kan want ze wil eerst over mij heen zijn. terwijl zij het heeft uitgemaakt. Ik gedroeg me zoals je in je ebook hebt beschreven, kalm maar vrolijk en ze zei ook dat ze het zwaar vond dat zij er nog moeite mee had en het leek alsof ik er geen moeite mee had. Ik was zo dichtbij om haar terug te krijgen....wat moet ik nu doen? Ik wil haar zo graag terug...

  • Angelo says:

   @Marius:

   Ga gewoon door waar je mee bezig bent en laat haar aan de kant. Hoe meer je haar wilt, hoe wanhopiger je overkomt en vrouwen voelen dat gewoon.

   Lean back, lean back, lean back. Net als hoe Fat Joe zingt.

   Relax, doe andere dingen, ontspan, ga andere vrouwen ontmoeten.

   • S.L. says:

    Hallo Angelo, ik heb al wat meerdere reacties van jou gelezen, maar het lijkt of jij steeds maar een oplossing hebt voor alle problemen van alle mensen hier. Heb je zelf geen relatie?
    Je moet je ook bedenken dat de mensen die hierop een bericht posten, met echte liefdesverdriet of relatieproblemen zitten. De mensen willen hiermee hun emoties kwijt, en misschien een hele goede tip van iemand die hun verder kan helpen in hun situatie.
    Want je moet begrijpen, liefde is een ontzettend sterk gevoel. Als jij eenmaal op iemand verliefd bent, ook al doet deze persoon veel gemene dingen, dan is het niet zo dat je dan ineens niet meer verliefd bent.
    Het is zelfs zo dat het gevoel zo sterk is, dat je diegene nooit meer wilt verlaten. Vooral als je gedurende de relatie zeker wist dat het de ware was, en daarbij al hele plannen in je hoofd had bedacht hoe jou toekomst samen met diegene eruit zou komen te zien. Als een relatie dan over gaat, valt automatisch ook heel jou toekomst met geluk die je voor ogen had in duigen. Dat maakt het extra zwaar.
    Dan verlang je natuurlijk weer terug naar die persoon, dat is logisch. Maar dan kom jij met de oplossing dat ze vrouwen moeten gaan neuken, en zuipen en feesten. Denk jij nou werkelijk dat iemand die zo veel om iemand anders geeft, morgen zijn lul in een andere vrouw kan steken? Sorry hoor voor mijn uitspraak, maar het lijkt net alsof jij het gevoel liefde nog nooit hebt gevoeld. Je spreekt erover alsof je niet werkelijk weet wat het is. Je kan dat echt niet hoor als je verliefd bent, seks met iemand anders hebben. En stel dat je het dan toch doet, dan denk je tijdens de seks de hele tijd alleen maar aan je ex en voel je je mega verdrietig. Vervolgens ook nog een schuldgevoel omdat je het met iemand anders hebt gedaan. Het is geen vreemdgaan, omdat het je ex is, maar zo voelt het wel. Kijk, het kan misschien allemaal heel goed bedoeld zijn van je hoor, tegenover de mensen hier. Maar deze mensen schrijven hun verhaal met pijn en verdriet en veel moeite op, en verwachten daarom een begripvol antwoord en hopen dat het vooral een antwoord is waar ze ook wat mee kunnen. Maar het eerste is natuurlijk begrip. Nou sorry, maar jij doet echt t tegenovergestelde. Je komt totaal niet begripvol over op mensen die erge verdriet hebben. Vaak kom je zelfs gewoon hard over. Dan kun je wel zeggen dat mannen een pussy zijn of dat ze geen echte vent zijn, maar weet jij wie dat niet is als je zo met al je relaties omgaat? Jij.
    Een echte vent heeft ook gevoelens, een echte vent toont ook zijn gevoelens (vrouwen vallen daar zelf voor als een man zijn gevoelens toont), een echte vent met gevoelens kan dus ook ontzettend verliefd worden, en een echte vent heeft dan alles voor zijn vrouw over, echt alles. Dus zelfs al het uit is, dan nog zal hij er alles aan proberen te doen om haar voor zich terug te winnen. Als dit op verschillende manieren toch niet is gelukt, dan zal hij het (hoe moeilijk het ook is) moeten accepteren, en uiteindelijk verder gaan met zijn leven. En dan pas kan hij het op de manier doen zoals jij dat doet. Dat is de laatste stap inderdaad van het verwerken van liefdesverdriet. Het bestaat in mijn ogen uit 3 fases: 1. Het niet willen accepteren/verdriet dat het over is. (bij deze fase hoort dus ook het terug proberen te krijgen van je ex) 2. Acceptatie maar nog steeds wel kwaad. 3. Verder gaan met het leven. Onthoud deze stappen goed, deze heb ik uit een psychologisch boek over liefdesverdriet. Dit is dus geen onzin ;)

    • Angelo says:

     Ohh, je bent een vrouw. Nee, maar dan verklaart het meteen waarom alles zo onlogisch klinkt ;)

     Geen discussie waard.

     • Joop says:

      Angelo, je bent een loser van wereld formaat. ik heb jouw antwoorden gelezen..en raken kant nog wal. er zit totaal geen waarheid in laat staan een wetenschappelijke onderbouwing.. doe iedereen een plezier en stop met je adviezen..niemand heeft er wat aan.. en succes met het vinden van een leuke vrouw..zal moeilijk woren voor een kenner zoals jij..

  • S.L. says:

   Ik denk dat ze je juist heel graag wil. Nu ze je weer gezien heeft, komt het verdriet van gemis weer naar boven omdat ze de goede tijden met jou herinnerd. Jij gedraagt je wel volgens de tips die zijn beschreven, maar ik denk dat ze misschien al dacht dat je niks meer voor haar voelde toen je zo kalm reageerde toen ze je huilend omhelsde. Ze had misschien verwacht dat je had laten merken dat je haar ook miste. Want ik denk namelijk dat ze je heel graag terug wil. Maar omdat ze niet aan je merkte dat je haar hebt gemist, is ze misschien gaan twijfelen of jij nog wel wat voor haar voelt. Ze zegt daarom waarschijnlijk tegen je dat ze niet meer wil afspreken, in de hoop dat jij dan juist zegt dat je het wel wil. Want dat is voor haar een teken dat je nog van haar houd en/of dat je haar mist. En ze zegt erbij dat ze bang is weer gevoelens voor je terug te krijgen. Nou even voor de duidelijkheid, die heeft ze al teruggekregen. En dat wil ze eigenlijk aan je laten merken. En ze zegt dat ze eerst over je heen wil zijn, misschien in de hoop dat jij dan zegt, ja maar waarom? Je hoeft niet over me heen te komen, want ik hou ook nog van je. Want wat zij nu denkt is dat jij echt niks meer met haar wil en dat juist jij vrienden wil blijven, en niet zij. Ik wil je wel graag een tip geven, maar ik ben bang dat ik de verkeerde tip geef, en als je die dan uitvoert dat het mis gaat. Ik wil dat niet op mijn geweten hebben. Maar ik heb je in ieder geval goede raad kunnen geven :) En ik ben een vrouw, misschien maakt dat je wat zekerder dat mijn inzicht in de situatie best wel kan kloppen :)

 20. Frank says:

  Hoi,

  Mijn relatie met mijn vriendin is ook nu een aantal weken uit en ben er kapot van.
  Ze zei dat ze geen gevoel meer had voor mij en dat zou niet meer terugkomen.
  Paar weken nadat ze het uitmaakte kwam er weer wat contact (ging goede kant op) maar dat liep later met een ruzie af waarbij ze zei dat ze GEEN enkel contact meer wilde met mij, ze zou alleen "hoi" roepen als ze mij toevallig tegen zou komen.
  Ze was onduidelijk waarom ze het uitmaakte, gevoel was er niet meer dit en dat.
  Ik kon het moeilijk verkroppen om na de relatie vrienden te worden met haar omdat het gevoel anders is (leek voor mij net alsof we gewoon een stel waren). Daarna draaide ik wat bij maar toen kwam die ruzie weer waarbij ze helemaal niks meer wilde met mij.

  Dusja, ben toen veel vaker met vrienden opgetrokken en veel muziek geluisterd om mijn gedachten af te leiden van haar.
  Maar het bizarre was dat ze toch ineens weer contact met me opnam deze week en ze vroeg hoe het met mij ging (onschuldig en lief)
  Ik heb aardig gereageerd en zei dat ik het leuk vond dat ze weer contact met me opnam. Ze heeft wat problemen thuis gezien de schoolresultaten en heb laten weten dat ik haar wil helpen als ze het moeilijk heeft.

  Ik zie haar nu niet als vriendin maar als vriend (is beter om de emoties tegen te houden). Ik wil proberen haar vertrouwen en gevoel terug te winnen.
  Stap voor stap, niks overhaasten. Wachten op het goede moment om haar een knuffel en kus te geven want ik weet zat ze dat heel leuk vind.

 21. maatje says:

  Hallo

  3 maand geleden is mijn relatie uit gegaan met mijn ex dit omdat ik volgens haar niet eerlijk zou zijn
  Er was even contact en later weer ruzie ik had dus de knoop al doorgehakt en was me gaan focussen op mezelf
  Naar een leuke dag kreeg ik een sms dat ze wou praten ik antwoorde met nee en dat er niets meer besproken hoefde te worden
  toen stond ze de avond onaangekondigd voor de deur
  ah fijn wij een gesprek over verkeerde dingen of tw minste wat ik verkeerd deed
  ze is toen weg gegaan
  en steeds ging ze contact zoeken
  mijn gevoel speelde op en ik besefte dat ik toch van haar hield
  dus ik reageerde normaal elke keer
  toen ging ze dingen verzinnen zoals boos worden omdat ik met haar afgesproken zou hebben treiteren en wat allemaal niet!
  nu is het zover dat iemand haar mobiel zou gehackt hebben mij smsjes stuurt met troep eron die zij alleen van mij weet...ik word op straat aangesproken dat ik mn ex als vuil heb behandeld de afgelopen periodes...iedereen en ook zeker mn ex weet dat ik alles voor haar deed en kocht

  Ah fijn
  ze heeft me ineens geblokt overal op over en weer schelden via sms en geen zinnig gesprek mogelijk

  Ik snap echt niet hoe dit zo heeft kunnen lopen
  wat ik moet doen
  en wat haar bezielt
  ik zou dolgraag bij haar blijven omdat zij mijn lieveling nog is

  ik voel me nu vet klote
  maar ik houd me stil
  wat te doen?

 22. Melis says:

  Het is nu 6-7 weken uit met mijn ex. We hebben een relatie gehad van 4.5jaar.
  Het ging de laatste maanden niet zo super meer. ergernissen, frustratie's, had het gevoel dat ik hem niet meer steunde, miste affectie,... noem maar op. Conclussie was dat hij vond dat we wat uit elkaar gegroeid waren, dat het niet meer klikte en dat de gevoelens voor mij weg waren, dus hij besloot om er in plaats aan te werken aan onze relatie er een punt achter te zetten. De dag dat ik vertrok heeft hij zo hard gehuild, heb ik nog nooit gezien. Ergens vond ik het verschrikkellijk om te vertrekken maar ergens wist ik wel dat dit de enige manier was om even uit die sleur uit die situatie te geraken.

  3weken na we uit elkaar waren hadden we opnieuw eens afgesproken om te gaan wandelen en het even over onze relatie te hebben. Hij vertelde me dat het gevoel of de gevoelens van zijn kant uit niet veranderd waren en dat hij liever vrienden wil blijven. ( we zijn dan ook niet met ruzie uit elkaar gegaan).

  Ondertussen zijn er opnieuw 4weken verstreken waar ik hem af en toe hoorde, hij was degene die af en toe van hem liet horen voor post, voorbereiding komst van veulen.....
  Afgelopen Vrijdagavond was er een verjaardagsfeestje bij een kennis van beide van ons dus je kunt het al raden dat ook hij op dat feestje was. We hebben veel plezier gemaakt, gelachen, gepraat,.. kortom echt een fijne avond met een fijn gevoel naar huis.
  De dag nadien wist ik dat ik hem terug ging zien want we hebben nu zo'n periode waar we met een hoop vrienden samen zitten op de komst van een aantal veulens waaronder ook een paard van hem dus hij zit daar elke avond opnieuw bij....
  De zaterdagavond kwam hij plots toe met een ander meisje bij hem. Ik wist van niets en was ronduit echt kwaad dat hij niet het fatsoen had om mij op voorhand eens te verwittigen dat hij iemand mee nam en dan nog wetende dat ik daar ben toch dat meisje meenemen.
  Elke avond tot nu heeft hij ze al meegenomen. Ik heb hem wel gevraagd of het zijn nieuwe aanwinst was en vertelde me dat ze enkel maar een gewone vriendin is waar hij de zaterdagavond wel eens iets mee gaan drinken is en toen hij naar zijn merrie vertrok moet ze gevraagd hebben of ze niet mee mocht komen.

  Ik was zo kwaad omdat hij gewoon uit het principe het fatsoen niet had om mij eens te verwittigen omdat hij niet eens rekening zou houden hoe ik me erbij zou voelen want hij wist maar al te goed hoe ik me erbij zou voelen we zijn nog geen 2 maanden uit elkaar!

  De dinsdagavond ( ze was opnieuw meegekomen ) heb ik hem er toch even vriendelijk op aangesproken wat nu juist zijn bedoeling is. Dat ik het wel erg onrespectvol vond naar mij toe omdat hij aan mij vraagt om erbij te zijn en dan nog iemand anders meeneemt. Heb hem eerlijk gezegd dat ik meer tijd nodig heb en dat ik het daar moeilijk mee had hem te zien toekomen met iemand anders. Hij heeft me verteld dat ze enkel maar een vriendin is, dat zei degene is de stuurt of ze terug mag komen. maar dat hij nog geen behoefte heeft aan een nieuwe relatie..
  Ergens vind ik het zo raar.. precies of hij wou me duidelijk maken dat ik vervangbaar ben terwijl ik dat niet ben!
  De avonden dat ik daar ben geweest zeker de eerste 2 dagen heb ik hem meer als lucht behandeld waarna hij me maandags belde en vroeg waarom ik kwaad was, en om het feit dat ik de zondagavond vertelde (in een kwade bui) dat ik de maandag om de rest van mijn materiaal kom bij hem thuis.
  De vrienden die erbij zitten vertelden me goed dat hij heel vaak naar mij kijkt, hij gaat met dat meisje praktisch niet in gesprek, integendeel hij wou de eerste 2 avonden continu met mij in gesprek gaan maar ik ging daar niet op in en ging met iemand anders in gesprek en mn vriendin vertelde me dat het erg opviel hoe hij probeerde.

  Ik weet niet goed meer wat ik moet doen?? Moet ik hem verder als lucht behandelen en doen alsof het me allemaal niet kan schelen?! terwijl het me wel erg veel doet want ik wil hem nog altijd terug. Weet echt niet meer wat ik moet doen, hoe ik moet denken.
  Hij is soms zo dubbel, de maandag in gesprek met hem toen ik mijn materiaal kwam halen was hij wel wat op zn tenen getrapt dat ik zo kort op de bal speelde met mijn materiaal te komen halen. ik voelde wel in het gesprek dat het niet binnen 2 weken kan goed komen omdat hij echt wel vertelde dat het te diep zit bij hem dat het bij hem erg hoog zat de ganse situatie. Maar ik begrijp dat wel want we zijn ook na zo'n lange periode nog maar kort uit elkaar en dat er nog wonden open liggen die moeten genezen maar ik vraag me af of ik nadien echt nog een kans zou maken om hem terug te krijgen en hoe ik me daarnaar juist moet handelen...
  Ik weet dat we voor elkaar gemaakt zijn, we hadden dezelfde toekomstvisie, we zijn zo op elkaar afgestemd, ook delen we dezelfde passie,....

  Heeft iemand tips, raad om me alstublieft te helpen hoe ik nu moet handelen, doen tegenover hem zodat het toch nog goed kan komen. hoe ik hem die gevoelens terug kan geven.....

  Zou me erg veel helpen. Dank

  • maatje says:

   @melis

   ik ben geen love dokter
   maar zoals je het uit legt lijkt het erop dat hij je jaloers wil maken
   zijn vrienden hem een klein beetje meehelpen maar niet teveel zodat dat niet opvalt

   hij speelt een soort van hard to get
   hij is zelf radeloos maar schets een beeld van een gelukkig iemand die zonder jou kan
   in werkelijkheid is dit precies het tegen over gestelde

   je moet niet denken dat jij de enige bent die s'avonds als je in bed ligt aan je ex denkt
   als je nou wil of niet je bent er mee bezig hoe leuk andere dingen of misschien een ander iemand ook is

   het is niet dat ik uit ervaring spreek
   maar ik heb dus soort gelijke dingen meegemaakt
   waarschijnlijk heb je het bericht boven dat van jou ook gelezen (dat ben ik)

   ondertussen ben ik gaan zoeken naar hulp op internet en zelfs bij een psycholoog terecht gekomen

   die heeft me een aantal dingen geleerd
   *geen contact ook niet via social media zij (..hij in jou geval)wil weten wat je doet hoe dan ook ...verdwijn voor hem..of teminste deel niets meer mee

   *als iemand over je praat,denkt hij aan je..dat betekend niet dat hij je terug moet..maar er zijn vragen(altijd)..en als jij ze niet beantwoord word hij radeloos

   *ga niet hem jaloers maken..dat werkt niet (wat ze hier ook zeggen)

   vergeet niet ooit komt het geweten opspelen/zijn hart gaat spreken
   en dan moet JIJ de hard to get mode aan zetten
   daarmee kan je hem terug krijgen

   nogmaal ik ben geen lovedokter

   maar vergeet niet..
   als je iets echt heel graag wil..dan is de vraag niet of het kan
   maar wanneer

   mvg maatje

   *i know you got soul

  • Angelo says:

   Het antwoord is heel erg simpel en hoeft helemaal niet uitgebreid.

   Het eerste wat ik moet zeggen over hem is: Wauw, wat een wijf zeg. Huilen, ik lach me kapot.

   Het tweede: Al vind jij dat hij het expres doet, het is zijn leven en dit zijn zijn keuzes.

   Ten derde en als laatste: STOP ermee. Gewoon afkappen. Zoek afleiding, ga lekker wandelen, ga uit, reageer niet meer op hem en negeer hem ook gewoon.

   Je gelooft in een leugen en meer niet, je houdt alleen jezelf voor de gek en je eigen geluk blokkeer je hiermee. Kijk wat hij nu met jou doet. Hij laat jou hier een ellenlang verhaal vol drama vertellen op het internet terwijl dat helemaal niet nodig is.

   Maar ja, het is en blijft jouw keuze en die is heel simpel:

   Ga hiermee door en blijf ongelukkig, of word verstandig en stop ermee en ga naar de weg van het geluk.

 23. Max says:

  Ik kom juist uit een relatie van zeven maanden en mijn vriendin had een depressie waarbij ik er voortdurend bij stond, maar zij wou ruimte en afstand en toen ik die gaf heeft ze het een week later uitgemaakt terwijl we een week daarvoor nog gewoon leuk op stap gingen om haar wat op te vrolijken. Ik ben nu onlangs mijn spullen gaan halen bij haar en alles werd teruggegeven, ook wat ik niet had gevraagd. Ze vond dat ik nogal onverschillig was en makkelijk dingen kon loslaten, ik heb dan een sms gestuurd met het feit dat ik nog wel om haar geef, maar dat ik niet als een zielepoot haar ga beginnen lastig vallen en dat ik gewoon even wat tijd nodig heb om het te verwerken. Ze zei dat ze me wel miste en dat het ook niet gemakkelijk was voor haar, maar dat er niks ga veranderen. Mijn vraag is nu, was die sms een dooddoener, en zo nee, hoelang moet ik wachten vooraleer ik dat vriendengedoe kan proberen?

 24. Cashmere says:

  Hoi,
  Nou mijn relatie van 1,5 jaar is uitgegaan eind maart..van zijn kant,omdat hij NU niet een relatie wil. Ik was gebroken en wist niet wat ik aanmoest. Hij wilde 'normaal'contact,geen vijandigheid.. maar ik wilde dat niet..en maakte alleen maar ruzie omdat ik gekwetst was..na een aantal weken liet ik het rusten , ik ging verder met mijn leven,voelde me goed..en nam hij weer contact op..ondanks dat hij zei dat hij nooit meer terugkwam en mij haatte etc etc.. daarna vroeg die om af te spreken en 2 weken lang was alles weer goed. Daarna zei ik dat ik twijfelde , en toen ik zei : nee weetje,we gaan ervoor. Zei hij dat hij niet meer verder wilde.. ik kon het niet laten rusten en bleef pushen en uitleg vragen..emotioneel doen..al die dingen die je dus NIET moet doen. We spraken af om elkaar nog 1x te zien , en toen was alles weer als vanouds..hij wilde het proberen,ik moest niet zoveel pushen etc.. hij wilde me weer zien .. Maar die week heb ik dus boos gedaan,dt hij geen tijd had voor me..en toen was het voor hem helemaal klaar..heb hem daarna nog eenmaal gezien om áfsheid' te nemen.. ik vroeg hem of hij zeker was en hij keek weg en zei 'hmm..ja...' sindsdien,3 weken geleden..is t steeds oorlog.. op een gegeven moment appte hij mij,hoe het ging..en daarna ging het weer verkeerd.. hij zegt nu weer dat hij me haat..dat ik hem kwijt ben.dat ik het vrpest ben..en dat hij nooit meer contact wil.. Dat hij gaat daten.. Wat moet ik doen? Ik weet dat geen contact het beste is..maar werkt dat nu nog wel? Want het is al zo hoog opgelopen.. Ik moet erbij zeggen dat ik niet meega in de ruzies en de discussies.. ik zeg alleen sorry en beaam alles..

  • Jonathan Johnson says:

   Je geeft hem een vervelend gevoel door hem te pushen jou zo snel mogelijk weer te zien. Dat is niet de manier om iemand voor je te winnen. Als je wat meer achterover leunt, zal hij weer interesse hebben. Probleem is alleen dat je probleem wat hardnekkig lijkt.

   Doordat hij aangeeft dat jij te veel pusht, ben jij bang om hem kwijt te raken en vanuit die onzekerheid ga je nog meer pushen en hij nog meer afstand van je nemen.

   Je raakt dan in een vicieuze cirkel. Oplossing #1 (in jou handen): je stopt me opdringerig te doen. Oplossing #2 (niet in jou handen): hij accepteert het dat jij soms opdringerig bent (niet heel logisch dat dat gaat gebeuren).

 25. Cashmere says:

  Daarbij moet ik nog zeggen..dat hij tot nu toe elke x wel zei dat ie om me gaf enzo..maar sinds deze week geeft hij niet meer om me zegt hij..en het boeit hem niet hoe het met mij gaat..
  Al geloof ik dat niet.. Weet niet hoe ik het los moet laten en of geen contact nu nog wel nut heeft..heb hem nu 4 dgn niks gestuurd of wat dan ook.. En hij reageerde elke x wel..dus geen contact? En belde uit zichzelf.. of whatsappte.. wanneer k m vroeg waarom die dat dan doet als ie niks mt me te maken wil hebben..zegt ie eert: ja kwilde gwn praten..normaal contact.. maar daarna zei die : ik kwam je tegemoet..'.. Ik denk, als je ergens echt mee klaar bent..ga je niet zelf contact zoeken of reageren? En nu zegt hij dat mijn gedrag van nadat het uitging ervoor gezorgd heeft dat hij een hekel heeft gekregen aan mij . en ik weet dat hij het nu heel druk heeft met school etc. En hij zwegt steeds dat hij rust wilt..en dan ergens denk ik oke..als de schoolstress voorbij is..misschien contact hij mij dan..maar aan de andere kant denk ik : misschien is t gewoon te ver gegaan deze x..

  • Jonathan Johnson says:

   Ik denk: hij vind je leuk maar hij hoopt heel stiekem dat jij stopt met opdringerig doen. Zodra je dat niet meer doet, wil hij absoluut weer een relatie met je.

 26. I.S says:

  hoi,
  het is na 8 maand uit, mijn ex stuurde me een whatsappje in een dronken bui tegen me dat hij niet verder wil en dat het over was, dit heb ik me erg aangetrokken. mijn ex en ik wouden gaan samen wonen, en waren aan het kijken naar huisjes. nu zegt hij dat hij veel van me houd en me mist maar zich niet wil binden, ik denk dat hij dit ook al eerder had geweten voordat we tot de beslissing kwamen dat we samen wouden gaan wonen.. hij zei dat ik hem met rust moet laten, dit doe ik ook, alleen we zijn collega's en word elke dag met hem geconfronteerd..
  als ik alleen ben, ben ik constant aan het huilen, weet me geen raad en voel me ellendig.. alles wat hij tegen mij zei in een dronken bui weet hij niks meer vanaf, dit doet me erg zeer.. dingen die hij gezegd heeft en het gewoon niet meer weet, terwijl hij alles aan zijn vrienden liet lezen wat ik terug stuurde.. mij vraag is gewoon wat ik moet doen?

  • Angelo says:

   Beste I.S,

   Ik begrijp precies wat je doormaakt en hoe je je voelt. Als je alleen bent heb je huilbuien en dan kan je niet ophouden en het verscheurt je van binnen.
   Ik vind het echt vervelend voor je wat hij gedaan heeft.
   Ik denk dat hij nog geen echte zekerheid heeft om zich officieel te binden omdat hij denkt dat hij dan minder vrij is als man.
   Ik zou zeggen...vertel hem wat je voor hem voelt en laat hem zien dat hij nog steeds vrijheid heeft, geef hem een soort zekerheid dat alles goedkomt tussen jullie en dat jullie relatie stand zal houden.
   Ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan en ik zit er ook nog steeds mee want ik wil de persoon die mij gekwetst heeft ook dolgraag terug. Sterker nog, ik zou zelfs met haar trouwen als dat haar terug kon brengen.

   Maar om bij jouw punt terug te komen:
   Praat rustig met hem. Gewoon alles uitpraten over hoe en wat. Er moet duidelijkheid zijn en jij hebt het recht om te weten waar je aan toe bent.
   Ik hoop dat hij tot zijn zinnen komt en ziet wat voor een prachtige meid hij heeft want jij komt hier zelfs om hulp vragen dus hij is een gelukkige man om zo iemand in zijn leven te hebben.

   Je bent een geweldige meid en ik wens je veel sterkte toe in je situatie.

 27. Jenna says:

  Hoi allemaal,
  Ik heb dringend jullie hulp nodig. Afgelopen maandag is het uitgegaan met Guus, hij zei dat hij nog niet klaar is voor een relatie, hij is dan ook 16 en ik 17. Ik echter wil nog heel graag met hem doorgaan, we hebben elkaar vandaag nog gezien en hij was er ook verdrietig om dat het uit was. Ik wil hem nu eigenlijk echt heel graag terug.. maar ik weet niet zo goed hoe ik dit moet doen. Heeft er iemand tips voor me? (We hebben elkaar ontmoet op een vakantie in Terschelling en het is gegroeid tot een goede relatie, we hadden nooit ruzie. Wel eens onenigheden maar nooit echt problemen. We hadden tot nu toe pas 3 maanden.. wat ik dus eigenlijk veels te kort vind..)

  • Angelo says:

   Beste Jenna,

   Ik begrijp precies hoe je je voelt. Ik wou dat ik een antwoord had maar wat ik je wel kan vertellen is.... ik zit in dezelfde situatie met een meisje dat nu voor een jaartje in Belgie zit voor haar werk.
   Zij wil geen relatie omdat ze bang is dat de afstand te ver is en heeft daarom het contact steeds verminderd met de dag tot ik nu niks meer van haar hoor.

   Wij hadden ook 3 maanden. We zagen elkaar iets minder maar hadden elke dag sms contact en erg positief.

   Het enige wat ik je aan kan raden is proberen om veel afleiding te zoeken en jezelf sterk te maken.

   Waarom is het eigenlijk uitgegaan..?

 28. Jenna says:

  Ik zou het heel fijn vinden als iemand me kan helpen!

 29. cock says:

  Het volgende ik had een vriendin 2 weken heeft het mogen duren en haar gevoel voor mij is weg en ik hou ziels veel van haar maar zij is 2 keer getrouwd geweest en heeft diverse keren samen gewoond en het is nu 6 dagen uit en ben diep ongelukkig nu en weet mij echt geen raad wat kan ik nog man van 50 jaar

  • Angelo says:

   Beste Cock,

   Ik herken je situatie op het gebied van dat het zo kort is geweest.
   Wat is er eigenlijk gebeurd? Echt jammer om zoiets te horen... ik snap dat je veel voor haar voelde en nog steeds voelt.
   Ik ben op dit moment ook ontzettend verdrietig en zit met huilbuien die ik niet altijd kan beheersen en sterk moet zijn om ze binnen te houden op het werk.

   Als je wat meer vertelt luister ik graag en zal ik mijn best doen om je te helpen en ik hoop echt dat ze intussen bij je terug is.

   Veel sterkte..

 30. Klantenservice says:

  Hoi Cock,

  Op liefde staat geen leeftijd!

  Alle begin is uiteraard moeilijk, probeer stap voor stap terug wat contact te zoeken maar doe dit voorzichtig.

  Succes!

 31. Laila says:

  Hoi,

  Ik heb anderhalf jaar een relatie gehad met mijn ex. Het is nu 10 maanden uit. Het is uitgegaan, omdat hij over zijn toekomst na moest denken en niet weet of hij dat met mij wilde, omdat ik meer zelfstandiger moest worden. Na 9 maanden kwam hij erachter dat ik zelfstandiger ben geworden. Wij zijn in de tijd dat het uit was wel steeds naar elkaar toegetrokken en zoenden wel eens met elkaar na of tijdens het uitgaan. Wij hebben nog steeds gevoelens voor elkaar en hij zegt dat ie nog steeds van mij houdt. Iedereen zegt ook dat ie altijd smoorverliefd naar mij kijkt.
  Hij weet alleen niet of ie nog wel een relatie met mij wilt, omdat hij bang is dat het weer mis gaat en hij zegt steeds dat ie zou nadenken.. Maar als ik er weer naar vraagt zegt ie dat ie het nog steeds niet weet. Ik hou veel van hem en zou soms willen dat het anders was, omdat het me opeet van binnen.

  Wat moet ik doen?

  • Angelo says:

   Beste Laila,

   Ik herken je situatie.

   Wat ik niet heb kunnen doen in mijn situatie en wat jij nog wel kan doen is wellicht dat je hem een zekerheid geeft dat hij niet bang hoeft te zijn.
   Vertel hem uitgebreid wat je voor hem voelt...

   Ik hoop dat je hem terugkrijgt... en dat dit enigzins helpt. Ik sta achter je en duim voor je.
   Raap je moed op, schrijf desnoods alles wat je wil zeggen op en vertel het hem.

   Ik wens je veel sterkte toe..

 32. hanneke says:

  hoi,

  ik zit op dit moment super in een dip, mijn ouders gaan uit elkaar en toen de ellende thuis begon, had ik een super leuk iemand ontmoet. we hadden een aantal keer afgesproken en begon hem steeds leuker te vinden. de laatste tijd hadden we veel afgesproken tot hij afgelopen weekend erg stil was. Ik wist dat hij met vrienden wel wat leuks ging doen, maar toch tekste hij me de vorige keren meer dan nu. Ik heb gevraagd wat er was, want stilte bij een jongen is vaak geen goed teken. Toen hebben we even gebeld en heeft hij uitgelegd wat hem dwars zit. Het is zo dat hij niet helemaal 100% achter een relatie met mij staat en hij weet niet of dit in de toekomst goed zal vallen. Toen ik vroeg of dit het enige was, vertelde hij dat hij laatst met zijn ex had afgesproken omdat het met haar vriend uit was. Toen vertelde hij dat hij het toch ook wel weer heel erg leuk en gezellig vond, waardoor die nu dus niet meer weet wat hij moet doen..
  En ik weet het ook niet..
  Aan de ene kant wil ik verder, maar ik heb al sinds lange tijd niet meer zoveel voor iemand gevoeld en ik weet zeker dat het ook zo was als mijn thuissituatie beter was geweest.

  Iemand tips ?

 33. Anoniempje says:

  Mijn ex en ik hebben een heftige tijd mee gemaakt. Hij maakte het uit want hij wist zijn gevoel niet meer zo goed. We gingen steeds weer een beetje met elkaar en dan weer paar dagen geen contact en dat stuurde hij mij toch weer een berichtje.
  Vanmiddag was ik bij hem en hij zoende me, hij zei dat hij nog gek op me was en erg veel van mij hield maar denkt dat het niet meer werkt.
  Nu hoor ik dus dat hij vanavond met ander meisje naar strand is geweest en met haar gezoend heb.
  Is er nog een kans dat het goed komt tussen ons of ik moet ik het nu definitief opgeven??

  Groetjes anoniempje

 34. niels says:

  Hallo,

  Mijn ex heeft na 2.5 jaar samenwonen ineens de relatie verbroken. Op een avond kwam ik thuis lag er een brief op tafel dat ze weg was gegaan. Sindsdien heb ik haar 1x gesproken ze kwam praten en spullen halen. Bij haar was het gevoel helemaal weg. En zou ook nooit meer terug komen. Iets in mij zegt dat ze wegloopt voor het negatieve. Ze had het altijd erg druk met stage en sporten(4x in de week). Ook heeft ze alle foto's van mij van facebook verwijderd alsof ik nooit heb bestaan. Ook wil ze niks hebben van onze spullen zelfs haar kat mocht ik houden.

  Graag wil ik nog een kans bij haar maar ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken.

 35. Jenna says:

  Hoi allemaal,
  Ik heb een dilemma. Een half jaar geleden heb ik gezoent met Rens. Hij is al ongeveer 5 jaar een hele goede vriend van me. Hij had het toen een paar maanden uit met een meisje (zij is ook een vriendin van mij). Daarna hebben we er even over gepraat; we wisten beiden niet wat het betekende en dachten: het is nu een keer gebeurd dus we laten het voor wat het is. Een tijdje later waren we meerdere avonden weer aan het flirten, nu ongeveer 2 weken geleden heb ik weer met hem staan zoenen. Hij heeft me naar huis gebracht en deed erg lief. Omdat ik hem zo goed ken weet ik dat hij veel om me geeft. Nu hebben we er weer over gepraat en geeft hij aan dat hij bang is dat hij een relatie nog niet aankan maar me wel heel erg leuk vind. We hebben dus afstand genomen. Nu vind ik dit heel erg jammer en ben ik gek geworden op hem. Wat moet ik nu doen: hem met rust laten en doorgaan of toch ervoor vechten?
  Groetjes

 36. Peter says:

  na een vet lange periode getrouwd te zijn geweest, de pijp- aan maarten gegeven en eruit gestapt. daarna 2 rebounds gehad (wist ik veel..) maar toch het ge;luk gehad een hele fijne meid te vinden , of beter gezegd zij vond mij en had er veel over. Ondanks dat we beiden in een scheiding situatie zaten en de wereld om ons heen verstandiger leek door te zeggen "wacht nog neven, niet zo snel , verwerken is belangrijk etc etc.. zijn we voor een LAT relatie gegaan.
  Bijna 1,5 jaar heeft dit geduurd met de nodige ups en downs doordat (zo zie ik het nu) ik aangeleerd gedrag vanuit mn K huwelijk bleef aanhouden. Snel overal iets van vinden en daardoor onstonden kleine en grotere ruzies net als aannames die zo killing zijn.
  Met als gevolg dat zij het niet meer zag zitten en omwille van zichzelf de relatie verbroken heeft. Hierna natuurlijk stomme dingen gedaan als door de straat lopen en betrapt worden.
  Gelukkig wel eerlijk toegegeven dat dit erg dom was en door gebrek aan rationelitet puur op emotie gerageerd, excuses aangeboden en zo..

  Er werd nog regelmatig heen en weer ge apped, en hebben na zon 3 weken nog afgesproken, dit was gewoon thuis en eigenlijk erg goed. maar de rode draad is vertrouwen waarddor het misschien wel extra lastig wordt. we hebben vaker situiaties gehad dat het bijna uit was en dat het met de belofte te verbeteren weer goed kwam. Dit belofte was absoluut serieus en dat zou ook gaan lukken maar gaat niet in 1 stap. Nu dus een heel erg gemis omdat mn maatje, mn zielsverwant, mn naadloos passende betere helft de relatie heeft verbrioken.
  Na de laatste keer samen, was het verhaal , "vertrouwen moet groeien en dat kost tijd" dat snap ik en heb het er graag voor over om te latten zien dat ik ook anders wil.Maar nu merk ik dat de staus in Facebook al gewijzigd is, zodat ik niet alles meer zie wat ze deelt, plus dat er sinds de laatste keer al geen conact meer is geweest over en weer (nu bijna een week.
  Ik weet ik klink zot... maar ondanks dat ik weet dat t zo moet gaan en ook terug komt qua contact en dat ik deze tijd moet gebruiken om goed aan mezelf te werken om er emotioneel sterker mee om te gaan, kan ik niet helpen dat het gewoon K voelt, het is niet compleet en als ik weet dat zijk niet goed in dr vel zit kan en mag ik niet helpen nu. BAH Bah Bah

  Dan nog de nodige vrienden van haar die haar helpen te herinneren aan alles wat niet goed ging... Ik weet dan stomweg niet wat slim is... maar op dit moment probeer ik mezlef bijelkaar te pakken , door te gaan en tegelijk werken aan een terugkeer.. maar dat kost tijd...pfffff

 37. nathalie says:

  Beste,
  Ik en myn ex vriend zijn volgende week 1 jaar samen. Ik ben 23 en hy is 21. 1 jaar vol plezier maar ook een jaar met vele ruzies en nutteloze discussies omdat we hetzelfde karakter hebben. Al 3 weken heeft hij constant stemmingswisselingen, komt hij niet veel meer aan my etc. En 5dagen geleden maakte hij het gedaan met 1 sms. Blokkeerde me overal. Heb nog nooit zo erg afgezien. Nu 5dagen later smst hij mij zijn excuses en vindt dat dit de snelste manier is om erover te geraken. Ik stelde voor om donderdag af te spreken zodat ik afscheid kon nemen. Hij vond dit ok en wou doordat dan zonder ruzie uit elkaar gaan. Vandaag zie ik dat hij zijn ex weer zit toe tevoegen en aandacht zoekt. Terwijl hij haar zo haatte en altijd zei dat als ik myn ex zou opzoeken hij er kapot zou van zijn. Wat moet ik doen. Moet ik donderdag nog gaan? Moet ik gaan en koel doen en het hem zeggen dat je dat niet doet? Of er niets over zeggen? Hij denkt dat ik niks meer kan zien van hem. Ik ga er kapot van. Doet hij dit met opzet of niet? Ik ben echt radeloos
  bedankt :(

 38. Bernie says:

  Ongekend zoveel activiteit hier.
  Het onderwerp slaat blijkbaar heel goed aan:-)

 39. Bernie says:

  Je moet gewoon naar dat afspraakje gaan Nathalie.
  Hem niet aanvallen op zijn gedrag. Laat hem. Ga gezellig iets met hem drinken.
  Probeer het gesprek oppervlakkig te houden.
  Als jij je neutraal en volwassen opstelt smelt ie weer voor je.
  Succes

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d