Onbereikbare Liefde? Zo Overkom Je Jouw Gevoelens

Veel mannen maken het in hun leven mee: ze worden verliefd op een vrouw die compleet onbereikbaar is. Misschien heeft ze al een relatie en wil ze voor geen goud bij haar man weg, of misschien heeft ze simpelweg geen interesse in je. Soms leek het in het begin nog mogelijk, maar het kan ook dat het vanaf het begin al gedoemd was om te falen.

Zo’n onbereikbare liefde kan erg pijnlijk zijn en lang niet iedereen komt er dan ook snel overheen. Zeker als je een echte dromer bent, kunnen je fantasieën juist heel pijnlijk worden — het wordt steeds lastiger om afstand te nemen. Hoe langer je blijft nadenken over je onbereikbare droomvrouw, hoe lastiger de situatie wordt. Maar uiteindelijk zal ook jij de uitweg vinden! In dit artikel zet ik de meest effectieve wijsheden en tips op een rijtje, waardoor jij zo snel mogelijk over je gevoelens heen komt.

Onbereikbare liefde uitgelegd

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat is onbereikbare liefde?

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of de liefde ook daadwerkelijk onbereikbaar is. Het kan zo zijn dat je misschien toch nog een kans hebt, maar meestal is zulke liefde helaas hopeloos. Dit is het geval wanneer:

  • Ze geografisch onbereikbaar is en er geen kans is dat jullie elkaar ooit gaan ontmoeten
  • Ze al getrouwd is en niet wil scheiden
  • Ze al in een relatie zit en trouw blijft aan haar vriend
  • Ze geen interesse heeft in relaties met mannen
  • Ze geen interesse heeft in jou
  • Ze op andere wijze onmogelijk jouw gevoelens kan beantwoorden

Als minstens één van deze punten het geval is, zal je liefde onbereikbaar zijn en je verlangen helaas vergeefs zijn. Vaak houden mannen nog lang vast aan onbereikbare vrouwen, maar het is belangrijk om ze zo vroeg mogelijk los te laten. Dit scheelt veel negatieve emoties.

Wat doet onbereikbare liefde met je?

Laten we eerlijk zijn: onbereikbare liefdes zijn ontzettend vervelend. Als mannen willen we vaak onze emoties opkroppen en er zo min mogelijk over nadenken. Toch is het belangrijk om je gevoelens te erkennen: alleen zo kun je de onbereikbare liefde zo snel mogelijk verwerken.

Het is een eenzijdige ervaring die ons pijn, verdriet en schaamte kan laten voelen. Je kunt bijvoorbeeld denken: waarom is het onmogelijk? Waarom ben ik niet goed genoeg? Ook kun je gaan nadenken over manieren om de liefde toch te laten werken, maar zodra dit niet slaagt, zul je je alleen maar rampzaliger voelen.

Dit kan ook omslaan in woede en onmacht: je frustraties richten je dan naar de buitenwereld. Je krijgt het gevoel dat de schuld niet langer bij jou ligt, maar bij de buitenwereld. Helaas veranderen deze negatieve gedachten niets aan je situatie.

Soms is een onbereikbare liefde in het begin nog leuk: je kunt je in ieder geval flink vermaken met fantasieën en je droomt over de onbereikbare vrouw. Helaas is deze sensatie niet van lange duur en maakt ook dit plaats voor de bovengenoemde emoties.

Waarom vallen we voor onbereikbare liefde?

Praktische mensen houden zich niet bezig met onbereikbare liefde. Als ze zien dat er niet de juiste voorwaarden zijn om een ​​liefdevolle band in stand te houden, accepteren ze dat en stoppen ze op tijd. Voor anderen is het echter moeilijk om verwachtingen, illusies of dromen op te geven die ze rond een relatie hebben opgebouwd. Hun gevoelens worden sterker dan de tekenen dat de relatie niet zal werken.

Het is ook een manier van zelfbescherming: als je verliefd bent op iemand die je nooit kunt hebben, zal de relatie ook nooit kunnen mislukken en zal je droomvrouw je geen pijn kunnen doen. Je kijkt veilig van een afstandje toe zonder de ups en downs van een echte relatie mee te maken.

Op de één of andere manier vergeten we onbereikbare liefdes nooit. Ze laten enorme sporen op ons achter, juist omdat ze geen hoogtepunt hebben bereikt en ook niet zijn afgestorven: het ideaal van de relatie is nooit verbroken. Maar zelfs als je niet alles vergeet, is het mogelijk om je gevoelens te verwerken en opzij te zetten zodat je verder kunt.

Zo kom je over je gevoelens heen

Natuurlijk kun je niet binnen een dag over je onbereikbare liefde heen komen: zoiets kost tijd. Toch kun je het proces versnellen door je emoties te erkennen en je mindset te veranderen. Hiervoor geef ik je 6 tips.

1.   Definieer wat de liefde onmogelijk maakt

Er is een groot verschil tussen moeilijke of problematische liefde en onmogelijke liefde: dat laatste is onmogelijk. Het meest klassieke voorbeeld van de meeste emotionele problemen is onbeantwoorde liefde, die vaak buiten bereik is. Problematische liefde is soms theoretisch mogelijk, maar er zijn problemen die moeten worden opgelost, terwijl onbereikbare liefde grotere obstakels met zich meebrengt.

Natuurlijk kun je proberen te wachten tot mensen die in het begin niet geïnteresseerd zijn toch interesse in je tonen. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat je moet accepteren dat een relatie geen toekomst heeft. Daarom is het noodzakelijk om duidelijk te bepalen wat er mis is gegaan en waarom liefde niet werkt. Als je hier helder over nadenkt, kun je verder: je weet dat je onbereikbare liefde (nog) niet binnen handbereik is.

2.   Onderzoek welke liefdesfantasieën je hebt

Het komt vaak voor dat moeite hebben om van een onmogelijke liefde af te komen, voortkomt uit fantasieën die onderdeel zijn geworden van onze cultuur, bijvoorbeeld de “soulmate” of de “liefde van je leven”. Deze stereotypen voeden het idee dat er een persoon is die “voorbestemd” is om onze partner te zijn. Dit komt vaak uit films of boeken.

Hoewel het een mooi idee is, hoort het niet in de werkelijkheid thuis. Mensen hebben het vermogen om onvoorwaardelijk lief te hebben. Als je een relatie hebt, ga je door tot het einde en neem je de ervaring en wijsheid die deze bood met je mee. Over het algemeen is de volgende relatie nog beter.

Vaak proberen we die fantasieën alsnog uit te laten komen door ze te projecteren op andere vrouwen. Helaas is iedereen menselijk en zullen veel mensen je teleurstellen als je altijd van je fantasieën uitgaat: zelfs real life-soulmates zullen ups en downs in hun relatie hebben. Het leven gaat niet altijd over rozen en de liefde al helemaal niet.

“Vaak projecteren we onze eigen fantasieën op vrouwen, waardoor we alleen maar teleurgesteld zullen raken.”

3.   Accepteer dat het tijd is om los te laten

Dit is de lastigste stap: het is namelijk bewezen dat wanneer een persoon een relatie wil, maar dit onmogelijk is, dit een reactie kan uitlokken die vergelijkbaar is met die van een verslaafde met ontwenningsverschijnselen. Emotionele onrust, en soms zelfs ook fysieke onrust, kan ondraaglijk worden.

Net als verslaving is het moeilijkste om te accepteren dat je voor jezelf een soort afhankelijkheid heb gecreëerd. Deze afhankelijkheid kan weer leiden tot diepe pijn en hulpeloosheid. Het lijkt gemakkelijk om toe te geven, maar dat is het niet. Soms kunnen we verhalen verzinnen en de situatie rechtvaardigen: we willen dan diep van binnen niet accepteren dat we inderdaad afhankelijk zijn van deze liefde.

Afhankelijk worden van andere personen, hoe onbereikbaar ook, kan ‘giftig’ zijn. Het is een emotionele en gedragsmatige aandoening die van invloed is op het vermogen van een individu om een ​​gezonde, wederzijds bevredigende relatie te hebben. Het staat ook bekend als “relatieverslaving” omdat mensen met deze mate van afhankelijkheid vaak relaties aangaan of onderhouden die eenzijdig, emotioneel destructief en/of zelfs beledigend zijn.

Het breken met een onbereikbare liefde kan net zo voelen als het ontwennen van drugs.”

4.   Stop met dwalen in het verleden

Net zo verslavend in de afhankelijkheid is misschien wel het ophalen van herinneringen over je onbereikbare liefde. Je moet koste wat het kost vermijden om weer afhankelijk te worden — je moet alle banden juist doorbreken. Vaak krijgen we een goed gevoel als we aan de liefde denken, maar dit zorgt juist dat we terugvallen in negatieve denkpatronen.

Dus: verwijder alle foto’s, video’s en eventuele berichten die je van de persoon in kwestie hebt. Verwijder haar contact uit je telefoon of blokkeer haar volledig. Wis alles waardoor je mogelijk terug zou willen grijpen op je onbereikbare liefde.

Als je nog fysieke aandenkens hebt, kun je deze weggooien of opbergen. Misschien wil je ze als een herinnering houden, maar het valt aan te raden om ze dan zo ver weg mogelijk bij jezelf vandaan te houden. Zeker als de ‘wonden’ nog vers zijn, is het belangrijk om zo rigoureus mogelijk te werk te gaan.

Zorg ook dat je haar niet meer op gaat zoeken via sociale media. Blokkeer haar preventief, zodat je haar niet meer gaat opzoeken om te kijken hoe het met haar gaat. Soms kun je de neiging krijgen om nog een berichtje te sturen, maar ook dit moet je voorkomen, want dit zal zelden positieve gevolgen hebben.

5.   Erken je eigen fouten

“Niemand is perfect” is een uitdrukking die we allemaal kennen, en de andere is “we maken allemaal fouten.” Er zit veel waarheid in deze twee uitspraken, want perfectie betekent dat we nooit fouten maken, en we weten allemaal dat het niet waar is. Fouten maken is menselijk, maar het gaat erom wat we doen nadat we fouten hebben gemaakt. Fouten niet toegeven is niet de beste manier.

“Iedereen maakt fouten, maar wellicht de meest gemaakte fout is niet van die fouten leren!”

Veel mensen gaan met hun fouten om door ze op de één of andere manier voor zichzelf te proberen rechtvaardigen. Deze vorm van zelfbescherming kan een manier van leven zijn; je leeft dan in een vervormde realiteit en je zult in je eigen optiek nooit fouten maken. Je fouten proberen te rechtvaardigen is als liegen, omdat het zich zal blijven ontwikkelen en grotere problemen zal veroorzaken. Het enige wat je hoeft te doen om dit te voorkomen, is beginnen om je je fouten toe te geven.

Net zoals het rechtvaardigen van een fout tot grotere problemen kan leiden, kan het toegeven van een fout voorkomen dat deze erger wordt of dat je deze gaat herhalen. Het erkennen van je fouten kan voorkomen dat het een groot en moeilijk op te lossen probleem wordt.

Zo kun je in de toekomst jezelf behoeden voor een nieuwe onbereikbare liefde. Je weet dan dat het in het verleden mis is gegaan en dat dit door jou kwam. Je kunt nu zorgen dat het niet nogmaals gebeurt, omdat je weet welke vroegere gedragingen je moet vermijden. Een ezel stoot zich immers niet tweemaal aan dezelfde steen!

6.   Geef andere vrouwen een kans

Blijf niet te lang geobsedeerd met waarom je liefde niet werkte. Als je eenmaal hebt vastgesteld waar het misging, kun je met deze kennis op zak weer op zoek naar een nieuwe, realistische partner. Er is altijd een ander voor je, hoe moeilijk dat ook klinkt.

Weer uitgaan is een advies dat je meestal veel hoort na een breuk of afwijzing. Hoewel het makkelijker gezegd dan gedaan is, kan het een behoorlijk effectieve manier zijn om eindelijk over die onbeantwoorde liefde heen te komen als je er eenmaal klaar voor bent.

Als je de tijd neemt om te daten en nieuwe mensen te ontmoeten, kun je ook bepalen of je onbereikbare droomvrouw wel écht je droomvrouw was. Misschien hebben andere vrouwen wel kwaliteiten die je nog veel liever wenst of merk je dat je eigenlijk het tegenovergestelde wilde. Wat vaststaat, is dat je je zo veel beter zal voelen dan wanneer je blijft hangen in een onbereikbare liefde. Als je dat doet, dan weet je heel zeker dat je de rest van je leven eenzaam blijft, en dat wil je natuurlijk koste wat het kost voorkomen!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d