Wat Verlegen Mensen Onprettig Vinden & De Oplossing

Sleutel tot de puzzelstuk

Verlegen zijn is niet altijd even prettig. Ben je verlegen? Dan zit je bij dit artikel op de juiste plaats. Graag maak ik gebruik van de gelegenheid om je te helpen van je verlegenheid af te komen of er op een andere manier mee om te gaan.

Om duidelijk te maken of je op de juiste plaats zit, help ik je graag te achterhalen wat verlegen zijn precies is en wat verlegen mensen dan doen.

De meeste verlegen mensen vinden de volgende zaken niet prettig:

  • In een volle ruimte binnenkomen
  • Een mening geven
  • Solliciteren
  • Hulp vragen
  • In de rij staan
  • Iets kopen bij een winkel
  • De omgang met collega’s

De bovenstaande situaties laten zien dat het niet altijd even gemakkelijk is om dergelijke situaties te vermijden. Het is dan ook belangrijk om niet te denken aan het vermijden van deze situaties.

De sleutel zit hem in de juiste omgang binnen deze situaties. Ga je op de juiste manier om met je verlegenheid? Dan wordt het een stuk gemakkelijker om te communiceren en een prettiger leven te leiden. Graag geef ik je een aantal tips die het makkelijker gaan maken om met je verlegenheid om te gaan. Lees direct verder en achterhaal mijn geheim!

Test jezelf!

Het is niet altijd even gemakkelijk om je in bepaalde situaties te bevinden. Het is van belang jezelf al voor te bereiden op dergelijke situaties om erachter te komen wat je in de toekomst kunt doen om de situatie te verbeteren.

Schrijf eerst de situaties op die je het meest onprettig vindt. Vervolgens kun je jezelf gaan voorbereiden op de verschillende situaties en wordt het direct gemakkelijker om er op een juiste manier mee om te gaan.

Juist door jezelf goed voor te bereiden wordt het een stuk gemakkelijker om je in bepaalde situaties te gaan manoeuvreren. Haal hier je voordeel uit en onderneem direct actie!

Voor veel dingen is de voorbereiding het halve werk en zo geldt dat ook voor situaties waarin je het even spannend vindt worden. In mijn beleving is het belangrijk dat je dergelijke situaties niet langer spannend gaat vinden, maar er comfortabel mee wordt. Lijkt je iets op sociaal gebied een uitdaging op wat voor manier dan ook? Dan is het tijd om actie te ondernemen en te ervaren of je de uitdaging durft te overwinnen. Als je iets een aantal keer gedaan hebt is het meestal een stuk minder spannend en kun je de volgende keer vlekkeloos doen wat je eigenlijk wilt.

Vaak zijn het bepaalde natuurlijk instincten die ons tegenhouden om iets te gaan doen. Het is cruciaal om je lichaam aan dergelijke gevoelens te laten wennen. Binnen korte tijd word je hierdoor veel comfortabeler en kun je jezelf makkelijk manoeuvreren in welke situatie dan ook. Durf je tegen een groep te spreken? Dan is het voeren van een normaal gesprek al helemaal gemakkelijk! Het zijn vaak de kleine overwinningen die je veel verder gaan helpen en je in zijn totaliteit veel meer weerbaar maken.

De beste tips en adviezen om snel zelfvertrouwen te krijgen

Voor de beste tips over het verkrijgen van zelfvertrouwen en het doorbreken van verlegenheid kun je terecht op mijn website sociaalzelfvertrouwen.nl.

Verban je verlegenheid en voel nooit meet dat oncomfortabele gevoel van onzekerheid.

Klik op de link hieronder:

Sociaal Zelfvertrouwen Volledig Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *