Afgewezen Worden Is Toch Niets Voor Jou ?!

Verleidingstechnieken

Als je redelijk wat vrouwen aanspreekt per week dan weet je dat afgewezen worden erbij hoort. Maar af en toe hoef je dat ook niet te pikken! Je hebt vast wel een beeld van hoe je ideale vrouw eruit ziet, qua uiterlijk. Zou je haar dan door een klein smoesje, zoals: ”Geen tijd”, weer laten gaan?

Wat waren de kansen nou dat jouw ideale vrouw je gewoon zo voorbij loopt?! Héél klein, en toch gebeurde het! Laat die kans dan ook niet voorbijgaan. Een beetje volharding mag er ook wel bij, als je maar niet te gretig overkomt natuurlijk. Het gaat er ook niet om dat je afwijzingen kan voorkomen, dat hoort er gewoon bij, het gaat er eerder om hoe jij reageert op een afwijzing.

Accepteer je die afwijzing? Of ga je er tegenaan als een obstakel op een hindernisbaan?

Vaak afgewezen worden kan ook pijnlijk zijn voor je ego. Maar is het jouw schuld dat je afgewezen wordt? Ik denk van niet, vrouwen hebben ook hun preferenties. Misschien hebben ze echt al een vriend en kunnen ze echt niet met jou op een date. Wie weet? Maar zij mist wel een kans, je hebt haar wellicht al twee of drie gegeven tijdens het eerste gesprek en als zij die niet grijpt, cool. Dan ga jij gewoon naar de volgende.

In dit artikel geef ik wat tips, ideeën en percepties over afgewezen worden.

Veel leesplezier…

Voor Jou Stoppen

Natuurlijk zou een vrouw wel voor jou willen stoppen, waarom niet? Je wilt haar alleen een compliment geven, een gesprek voeren en wellicht alleen nummers uitwisselen. Op het moment, niet meer dan dat. Ik kan begrijpen waarom vrouwen dat een eng iets zouden vinden, vind je het gek met alle vreemde en griezelige verhalen op het nieuws, in de krant en het beeld dat vooral in films wordt gegeven.

Stel dat er een dame is die als een speer door de winkelstraat loopt, ze heeft haast en ze is laat voor een afspraak. En uit het niets wordt ze tegengehouden door Johnny Depp. Loopt ze dan door, of stopt ze?

Ik durf te wedden dat negen van de tien vrouwen wel stopt. En de tiende dame moet dan wel heel uitzonderlijk zijn. Dus als ze voor Johnny Depp tijd zou maken, waarom niet voor jou? Oké, best logisch waarom iemand zou stoppen voor een mega ster. Maar het punt wat ik hier wil maken is dat het niet uitmaakt hoe druk een vrouw het heeft, ze kan echt wel tijd maken om even te stoppen en luisteren naar iemand als ze dat het waard vindt.

Ik wil ook weer niet zeggen dat jij je per se moet bewijzen tegenover haar, maar het kan geen kwaad om in de eerste dertig seconden een goede indruk te maken zodat ze later met jou op een date gaat. Sterker nog, na vijf minuten praten met jou op een date gaat! Het kan…

Vrouwen hebben het best vaak over ‘de man van hun dromen ontmoeten’. Dus waarom zouden ze die kans niet willen grijpen wanneer er een man met lef zoals jij haar gaat benaderen om een compliment te geven? Nogmaals, als zij die kans niet grijpt dan is dat maar pech voor haar. Tenminste heb je haar dag een beetje mooier gemaakt door haar te vertellen dat ze een leuke uitstraling heeft.

Heeft Een Vrouw Het Recht ?!

Als je erover nadenkt, heeft een vrouw eigenlijk het recht om jou af te wijzen? Als je je gaat aanmelden voor een universiteit, of je vult een formulier in om te gaan solliciteren hebben de mensen van de universiteit of het bedrijf waarvoor je solliciteert het recht om een stempel op het papiertje te zetten met erop: Afgewezen. En dat is normaal.

Afgewezen worden is eigenlijk iets heel formeels.

Als een vrouw even niet de tijd wil nemen om jou te leren kennen, kijk, dat is een ander verhaal. Ze heeft wel het recht om je uitnodiging niet te accepteren. Maar afwijzen? Nee.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen want ik ben er zo een voorstander van: ”Het is niet wat je doet, maar hoe je het doet!” Ook al ben je niet de knapste en heb je geen inkomen van een paar duizend of meer per maand, jij kan de vrouwen verleiden die je wilt! Ken je Colonel Sanders van KFC ? Natuurlijk ken je die lieve ouwe man die op het logo van de KFC aan het glimlachen is.

In het begin, toen hij zijn recept wilde verkopen, werd hij afgewezen, en probeerde hij het opnieuw. En weet je hoeveel afwijzingen hij uiteindelijk heeft gekregen?

1009 !

Ja, duizend-en-negen afwijzingen voordat hij zijn recept had verkocht en het een super voedselketen werd met één van de beste kiprecepten ter wereld! En weet je wat hij had gedaan als hij bij de duizend-en-negende keer werd afgewezen? Dan ging hij zeker voor de duizend-en-tien…

7 Reacties op "Afgewezen Worden Is Toch Niets Voor Jou ?!"

 1. Patrick

  says:

  Gewoon schijt hebben aan alles! Thats the spirit:) Goed artikel!

  Maar wat ook vaak voorkomt, is dat alles altijd van een kant komt. En dan van mijn kant natuurlijk:P

  Hoe kan je omgaan met een situatie waarin je wel is een (paar) date(s) hebt gehad met iemand, en je hebt het altijd leuk. Lachen samen, gezellige dingen doen, zoenen, knuffelen.
  Maar toch moet het telkens van jouw kant komen om afspraakjes te maken, ondanks dat zij het super leuk vind met je? Hoe kan dit? En wat is de gedachte erachter? Ik maak dit zelf vaak mee en ik weet me geen raad.

  Thanks!

 2. Arellius

  says:

  Hai Patrick,
  Dank je wel voor je reactie.

  Nou, misschien weet ze niet precies hoe ze dat moet vragen en vindt ze het wel fijn dat je de initiatief neemt. En als ze altijd ja zegt dan is dat een veel betere reactie dan wat de meeste mannen kunnen verwachten. Een 'nee' of 'misschien' of 'straks'.

  Je zou aan haar kunnen vragen; ''Hey, heb jij inspiratie voor een leuke plek om heen te gaan? Denk er maar over na en laat het me weten.'' En wellicht antwoord ze met iets zoals; ''Oh hey, de Dolfinarium is wel leuk..''

  Voilá :) Hoop dat't helpt.

  Groetjes,
  Arellius

 3. Patrick

  says:

  You're right! Dankje!

  Het komt gewoon ongeïnteresseerd over als jij degene bent die telkens iets moet regelen, maar die laatste paar regels die je opnoemde zijn wel handig idd! Het kan natuurlijk ook zijn dat ze de eerste paar dates wat onzeker is daarover en dat ze los moet komen.

  Maar als zij echt geen moeite doet om wat te bedenken, dan vrees ik toch echt dat de interesse van 1 kant komt. Maar dat merk je gauw genoeg. Vervelende is dat ik écht een persoon ben die er zich druk om zou maken en er nog wat van zou zeggen ook. Ik moet me maar inhouden dan ;)

  Thanks voor je snelle reactie!

  • Angelo

   says:

   @Patrick:

   Ik begrijp je punt, maar besef wel dat vrouwen van nature verlegen zijn en submissief en juist willen dat de man de leiding neemt en het initiatief.
   Dit heeft er niks mee te maken dat ze ongeïnteresseerd is want waarom zou ze dan met je meegaan om een leuke tijd te hebben? :)

   En als je daarna nog seks met haar hebt, ik ben geen topversierder maar volgens mij is dat wel een subtiele hint dat ze interesse in je heeft :P

 4. Arnoud

  says:

  Wat ik altijd heb is dat ik zowel bij mannen als bij vrouwen zelf het initiatief moet nemen om leuke dingen te doen. Ze zullen mij nooit bellen of vragen om iets leuks te doen.

  van nature heb ik ook niet zo heel veel vrienden of misschien wel geen vrienden. Niet echte vrienden waar je op kunt bouwen in ieder geval.
  maar ben zelf ook wel een vrij onafhankelijk persoon.
  het komt misschien omdat ik vrij stil ben en weinig toevoeg aan een groep.

  Maar ik wil eigenlijk zelf ook wel wat vaker gebeld worden of gevraagd voor leuke dingen.
  Ik zou wel eens willen weten hoe ik het kan oplossen dat ik wat gevraagd ga worden voor leuke dingen met vrienden. Weet iemand raad?

  • Angelo

   says:

   @ Arnoud:

   Ik herken je situatie, ik heb het zelf ook.
   Als ik in een groep ben, val ik meestal weg en ben ik nooit het hoofdpunt.

   Ik denk maar zo, liever dat jij elke keer het initiatief neemt want vraag jezelf eens af:

   "Wat doet een echte leider?"

   Juist! :)

 5. Stefan

  says:

  Hoi mensen

  zijn deze boeken en materiaal op de CD of DVD nast boeken, is makelijk naar te luisteren in auto of thuis?????? Zijn ook gratis filmpjes op you tube, volgens mij wel???

  Laat me weten svp/

  Groetjes , Stefan.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *