Hoe Je Assertiever Kunt Worden Ongeacht Hoe Onzeker Je Ook Bent

positief zijn

Heb je de behoefte om assertiever te worden? Dan zit je binnen dit artikel op de juiste plaats. Graag maak ik in dit artikel de voordelen van het assertiever worden duidelijk. Je ziet op deze manier het voordeel van assertiever worden in en leert ook begrijpen hoe je uiteindelijk assertief kunt zijn.

Om te achterhalen wat je precies hebt aan assertiever worden is het van belang te achterhalen wat er precies positief is aan het assertiever zijn. Want waarom zou je eigenlijk meer van je moeten afbijten en mogelijk zelfs onvriendelijker worden?

In eerste instantie lijkt er helemaal niets mis met iemand die niet assertief is. Je verwacht dat een dergelijk persoon juist op een uitstekende manier wordt gewaardeerd door de omgeving en nergens last van heeft.

Schijn bedriegt! Iemand die nauwelijks assertief is kan het beste assertiever worden en op die manier nog meer voor elkaar krijgen. Het wordt vanaf dit moment namelijk mogelijk om je mening duidelijker te verkondigen, je gelijk te halen wanneer dat mogelijk is en beter voor jezelf op te komen.

Men zal je daarnaast meer gaan respecteren en krijgt het idee dat je daadwerkelijk iets aan een groep toevoegt. Iemand die niet assertiever wil worden zal geen kennis maken met deze voordelen.

De juiste balans

Het is en blijft belangrijk om altijd de juiste balans te behouden. Je kunt op het ene moment misschien assertiever worden, terwijl het op het andere moment beter is om bescheiden te zijn. Krijg je het idee wanneer je welke tactiek het best in kunt zetten? Dan wordt je op sociaal gebied een veel sterker en flexibeler persoon.

Pas vanaf dit moment krijg je in de gaten hoe assertiever worden een positieve bijdrage in je leven kan innemen en het mogelijk wordt om jezelf beter onder controle te houden.

Iemand die weet wanneer boos te worden heeft zich namelijk veel beter onder controle dan iemand die alleen boos wordt wanneer de emoties hierop aansturen.

Emoties en rationeel denken lopen vaak door elkaar. Wil je bewuster leven met meer zelfvertrouwen? Dan is het belangrijk je emoties onder controle te krijgen en je hier niet langer door te laten leiden. Veel mensen laten zich leiden door gevoelens en emoties en krijgen hierdoor uiteindelijk niet wat gewenst lijkt te zijn.

Assertiever worden in verschillende stappen

Heb je het idee niet assertief genoeg te zijn? Dan heb je al een grote stap gezet. Je hebt op dit moment namelijk toegegeven dat er ruimte is voor verbetering en je graag op verschillende manieren assertief wil worden.

Veel mensen weten niet of nauwelijks hoe de eigen persoonlijkheid precies in elkaar zit en weten hierdoor niet wat er veranderd zou kunnen worden. Heb je het idee assertiever te willen worden? Dan heb je geestelijk gezien een hele grote stap gezet en is het op dit moment slechts noodzakelijk om hier snel mee aan de slag te gaan.

Ik kan me voorstellen dat dit artikel een grote indruk op je gemaakt heeft. Mogelijk vallen op dit moment alle puzzelstukjes op zijn plaats en heb je pas echt het idee wat er aan de hand is.

De beste tips en adviezen om snel van je verlegenheid af te zijn

Voor de beste tips over het verkrijgen van zelfvertrouwen en het doorbreken van verlegenheid kun je terecht op mijn website sociaalzelfvertrouwen.nl.

Verban je verlegenheid en voel nooit meer dat oncomfortabele gevoel van onzekerheid.

Klik op de link hieronder:

Sociaal Zelfvertrouwen Volledig Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *