Casanova Bootcamp - Samenvatting, Recensie & Video's

Op 30 oktober om 20:30 was de zesde en laatste aflevering van Casanova Bootcamp, uitgezonden op Veronica. Bij de eerste aflevering was Veronica teleurgesteld in de kijkcijfers omdat dit er slechts 120.00 waren. Bij de tweede aflevering is dit gezakt tot 77.000 en bij de derde aflevering zelfs tot 47.000 kijkcijfers.

Volgens de Media Courant ontpopte Casanova Bootcamp zich hiermee tot één van de grootste Veronica-flops van de afgelopen jaren. Jammer… Want ik vermaakte me wel bij deze realityshow. De kijkcijfers zijn in de laatste afleveringen weer bijgetrokken tot 117.000.

Jonathan en ik wisten al een lange tijd dat dit programma zou komen omdat de bedenker van dit programma ons had gecontacteerd om mee te doen als coaches van Casanova Bootcamp.

Toentertijd werd dit programma vanuit een andere invalshoek voorgelegd waardoor wij niet geïnteresseerd waren.

Om die reden hebben we een aantal datingcoaches genoemd die mogelijk wel interesse zouden hebben en hiervan zijn Roderik, Caspar en Tom uiteindelijk gekozen. In dit artikel vertel ik al mijn bevindingen van Casanova Bootcamp.

***************************

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben Je Niks!

Je kan alle versiertactieken overslaan en goed worden in versieren door te werken aan je sociale zelfvertrouwen.

Andersom werkt het precies hetzelfde. Als jij diep van niet jezelf erop vertrouwt dat jij een vrouw waard bent, dan zal je haar nooit krijgen.

Ze zal aanvoelen dat jij je voelt alsof je niet op dezelfde hoogte als haar zit. Ze zal je afwijzen.

Als je goed oplet dan zit achter elke versiertechniek sociaal zelfvertrouwen verscholen.

Daarnaast kan je sociaal zelfvertrouwen op elk vlak in je leven gebruiken.

Het is nuttig voor je werkrelaties, je vriendschappelijke relaties, je familierelaties en natuurlijk je liefdesrelaties.

Dus klik op deze link, werk aan je zelfvertrouwen en ontdek het verschil dat sociaal zelfvertrouwen maakt met vrouwen.

***************************

Ontdek De Grootste Geheimen Over Vrouwen Versieren

In de afgelopen jaren hebben Jonathan en ik duizenden mannen geholpen om meer succes met vrouwen te krijgen. Onze grootste geheimen over versieren, flirten en verleiden (die de meeste mannen NOOIT zullen weten) geven we gratis weg.

Dus wil je zelf ook leren hoe je de vrouwen ontmoet en date die je altijd al had willen hebben? Schrijf je dan NU in op de volgende pagina en ontvang direct gratis versiertips plus ons gratis eBoek “De Geheimen Van Het Versieren”:

Onze Beste Versier Geheimen + GRATIS eBoek Download

Wie Zijn De Kandidaten Van Casanova Bootcamp?

In de eerste aflevering van Casanova Bootcamp werden de kandidaten geïntroduceerd.

Tim (21 jaar – links op de foto) vertelt dat hij nog nooit een vrouw heeft gezoend. Reden hiervoor is volgens hem dat hij te bang is om vrouwen aan te spreken.

Ook is zijn othodoxe achtergrond een nadeel, omdat daarbij het idee van vrouwen versieren niet bepaald wordt aangemoedigd.

Thomas (26 jaar – midden op de foto) blijkt slechte ervaringen te hebben gehad met zijn ex. Deze trof hij namelijk aan in bed met een andere jongen. Hier heeft zijn zelfvertrouwen een flinke klap van opgelopen.

Thom (25 jaar – rechts op de foto) wordt de ‘klassieke’ nerd genoemd. Hij is iemand die zich van te voren al alle doemscenario’s voorstelt voordat hij ook maar een vrouw aanspreekt.

Na de introducties van de drie kandidaten gaan ze met de auto naar de villa, die de “Villa Casa Nova” (zie hier foto’s) wordt genoemd. Hier ontmoeten ze direct Tess Milne.

Hieronder staan (kort) de verhalen van de kandidaten die meededen aan Casanova Bootcamp.

Vind je het moeilijk om vrouwen te benaderen?

Werken aan je sociale zelfvertrouwen zou dan een goede eerste stap kunnen zijn.

Als je je sociale zelfvertrouwen op orde hebt dan zal de angst om gesprekken te beginnen sterk verminderen.

Klik op de link hieronder om er meer over te ontdekken:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Wie Zijn De Casanova Bootcamp Coaches Precies?

De coaches stellen zich voor in aflevering 1.

Roderik Kelderman is de hele wereld over gereisd om te leren van de beste datingcoaches. Ook is hij gespecialiseerd in NLP.

Caspar van Lissa werd voorgesteld als een populaire man, die tevens afgestudeerd is als sociaal psycholoog (net als ik).

Tot slot werd over Tom Gorny gezegd dat hij al duizenden mannen geholpen heeft om meer zelfvertrouwen te krijgen en hij geeft les op universiteiten (volgens mij over het onderwerp leiderschap).

Mijn Mening Over Aflevering 1

Ik heb een aantal op- en aanmerkingen over de eerste aflevering. Allereerst vond ik de ‘peptalks’ erg goed. Het was duidelijk dat de coaches allemaal een andere strategie hadden.

Maar waar het naar mijn idee beter kon is dat de kandidaten ook specifieke tips kregen over hun lichaamstaal, stemgeluid, oogcontact en woord-voor-woord zinnen om te gebruiken.

Alleen Roderik zag ik dat doen. Zijn kandidaat presteerde ook het beste. Waarom denk ik dat er meer specifieke tips moeten worden gegeven?

Nou, een beginner heeft al zoveel angst om vrouwen aan te spreken, dat hij daardoor een groot gedeelte van zijn cognitieve capaciteit niet kan gebruiken. Hierdoor weet hij niet wat hij moet zeggen en vallen er onnodig stiltes.

Om dat op te lossen, zou je deze kandidaat woord-voor-woord zinnen moeten geven. Uiteraard ga je niet alles tot in detail bespreken. Een voorbeeld is dat een vrouw aan Thomas vroeg: “Waar kom je vandaan?” En dat hij antwoordde: “Doe maar een gok.” Ik ken Roderik persoonlijk en ik weet wel zeker dat hij hem dit geleerd heeft. Dit creëert een uitdaging in plaats van dat je heel saai zegt: “Amsterdam, en waar kom jij vandaan?”

Doordat je met specifieke tips meer en sneller succes behaalt gaat je zelfvertrouwen vanzelf omhoog, en nog snel ook. Daarna wordt het tijd om de technieken af te bouwen. Naar mijn idee is dat een betere strategie. Als je geen zelfvertrouwen hebt, werkt de zin ‘heb zelfvertrouwen’ nou eenmaal niet. Je moet deze persoon de specifieke methodes geven om dat te verwezenlijken.

Het is ook overigens zo (en dat weet ik wel zeker) dat Caspar (rechts op de foto), Roderik (midden op de foto) en Tom (links op de foto) allemaal zelf begonnen zijn met zinnen uit hun hoofd leren om deze te gebruiken, net als met werken aan hun lichaamstaal, stemgeluid, etc.

Je kunt dus beter van buiten naar binnen werken, in plaats van binnen naar buiten. Ik ken zelf geen enkele datingexpert (en ik ken er zeker twintig) die NIET begonnen is met technieken. Overigens gebruikten Roderik en Caspar ook voornamelijk routines bij het aanspreken van de vrouwen, zoals psychologische spelletjes (de “psychic circle” van Roderik) en het handlezen wat Caspar deed. Tom kwam duidelijk het meest “natuurlijk” over omdat hij naar mijn idee geen enkele ingestudeerde zin gebruikte.

Nogmaals, ik zou die specifieke tips dus wel meer willen zien in het programma, maar ik denk dat daar in de volgende afleveringen meer over komt…

De Presentatrice Van Casanova Bootcamp

De presentatrice is zoals gezegd Tess Milne. Zij is onder andere bekend van MTV en TMF. Hieronder een video van wat zij verwachtte van Casanova Bootcamp.

De Casanova Bootcamp Tips

De drie coaches in het programma hebben ieder een protegé die ze de kneepjes van het versieren proberen te leren. De ervaren mannen worden aangemoedigd om vrouwen te benaderen.

Voordat de mannen vrouwen gaan aanspreken worden er eerst een aantal theorieën en tips uitgelegd. Ze worden zeg maar in het diepe gegooid. Specifieke Casanova Bootcamp tips waren onder andere:

 • Wees jezelf (van Caspar),
 • Zorg voor oogcontact (van Roderik)
 • Kijk naar de mensen die je wilt aanspreken (door Caspar)
 • Begin het gesprek met een eenvoudige groet (van Caspar)
 • Benader iemand niet recht van voren (van Tom)
 • Sta rechtop voor een open houding (van Roderik)

Ontdek Hoe Ook Jij Een Ware Casanova Kan Worden

In de afgelopen jaren hebben Jonathan en ik honderden mannen geholpen om meer succes met vrouwen te krijgen. Zelfs de mannen die niet aantrekkelijk zijn, lang zijn of een hoog inkomen hebben, hebben grote successen behaald als het gaat om vrouwen versieren.

Enkele van onze beste geheimen over versieren, die Jonathan en ik de afgelopen vijf jaar hebben ontdekt, delen we gratis in onze gratis versiertipsnieuwsbrief. Dit is een super informatieve nieuwsbrief met honderden tips over versieren, verleiden en flirten. Ook kan je je inschrijven voor €1.- voor ons audioprogramma waarin je een interview hoort met een datingexpert en waarbij je ook theorievideo’s krijgt van mij en Jonathan.

In onze gratis versiertips ontdek je onder andere:

 • Hoe vrouwen denken over mannen,
 • Wat de beste manieren zijn om vrouwen te benaderen,
 • Hoe je aantrekkelijk overkomt,
 • Het juiste moment om een vrouw te zoenen,
 • Een simpele manier om binnen drie minuten nummers te krijgen,
 • En nog veel en veel meer…

 

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon Zomerdijk heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Er is geen enkele goede versierder die geen zelfvertrouwen heeft.

Zelfvertrouwen zit namelijk achter elke goed uitgevoerde versierpoging.

Als je zelfvertrouwen op orde is, dan zal je automatisch de juiste lichaamstaal uitstralen en de juiste woorden zeggen.

Bekijk Simon’s unieke aanpak en ontdek direct of het voor jou werkt:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen