Stel Doelen Op

Als je al langer in de versierwereld rondloopt en al een tijdje dingen aan het leren bent weet je het al helemaal. Vrouwen willen een man die weet wat hij wil!

Hij heeft dingen die hij graag wil bereiken en is ook onderweg om ze te bereiken. Ben jij zo’n man?

Weinig mensen zijn van zichzelf goed in het stellen van doelen en deze ook daadwerkelijk na te streven. Persoonlijk ben ik ook aan het oefenen en gaat dit nu onwijs goed!

Ik ga hier uitleggen waarom het belangrijk is doelen te stellen en na te komen.

Het feit dat je weet wat je wilt is niet alleen belangrijk voor het versieren van vrouwen en het aantrekkelijk zijn, maar het is ook belangrijk voor jezelf zodat je ‘weet waar je voor leeft’.

Het kan je alleen maar ten goede komen als je doelen hebt om na te streven. Dat hoeven dan ook geen doelen die van levensbelang zijn te zijn. Wat ik persoonlijk bijvoorbeeld als simpel doel heb dat is dat ik heel graag een keer een wereldreis wil gaan doen.

Het is daadwerkelijk bewezen dat wanneer je doelen stelt, je veel verder komt in het leven dan wanneer je dat niet doet. Kijk maar naar de echte topsporters. Een sprinter: hij traint niet om zo snel mogelijk te zijn.. Nee, hij traint om onder de zoveel seconden te zitten.

Oefen

Het is natuurlijk erg simpel om in je hoofd doelen te stellen. Maar heel veel mensen hebben onwijs veel moeite om die doelen daadwerkelijk na te streven. Daarom is het belangrijk om het voor jezelf makkelijk te maken en te oefenen in het stellen en nastreven van doelen.

De doelen waar ik het in principe in deze blog over heb zijn doelen in een vijf jaar plan, waar wil jij over vijf jaar zijn en staan?

Maar voor dat je die doelen kan waarmaken moet je de discipline en het doorzettingsvermogen verkrijgen om jouw doelen te behalen.

Dit doe je dus door te oefenen. Begin hiermee met kleine dingen, stel dagelijkse doelen die je elke dag dus moet uitvoeren om snel te leren met doelen om te gaan. Als je op je werk een opdracht hebt, stel voor jezelf het doel dat die voor een bepaalde tijd af moet zijn. Of dat je niet mag gaan roken of zoiets voordat je je doel hebt bereikt.

Wanneer dit allemaal goed gaat en je doelen aan het bereiken bent. Ga dan een stapje verder. In plaats van dagelijkse opdrachten geef je jezelf het doel dat je in twee maanden een aantal kilo’s moet afvallen of misschien zelfs moet aankomen.

Voel je goed!

Door doelen te stellen en ze ook daadwerkelijk te halen begin je je erg goed te voelen! Elke keer dat je een doel haalt krijg je een soort gevoel van overwinning waardoor het je motiveert om het volgende doel ook te gaan halen.

Als je een aantal kilo’s afvalt, je een promotie maakt of je iets doet wat je al heel lang graag heb willen doen zal je positiever en blijer in je schoenen staan. Wie weet groeit er wel iets heel mooi’s uit de doelen die jij jezelf gesteld hebt! Je leven zal aanzienlijk verbeteren!

Maak voor jezelf een lijstje met dingen die je over vijf jaar bereikt wilt hebben en leer jezelf daar op te focussen!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *