Daten Op het Werk? 5 Valkuilen en 6 Tips

Daten op de werkvloer blijft vaak een beetje een controversieel onderwerp. Het wordt namelijk toch wel vaak gezien als iets wat eigenlijk niet mag. Toch is het niet gek dat je verliefd wordt op iemand op je werk. Je spendeert namelijk als snel zo’n 1600 uur per jaar op het kantoor.

Daarbij deel je blijkbaar een bepaalde passie, voornamelijk als je allebei een soortgelijke functie bekleedt. Of je deelt juist samen dezelfde ergernissen, en dat schept toch al snel een band. Moet je wel toegeven aan een crush op de werkvloer? En als je dat dan toch doet, hoe pak je dat dan het beste aan? Hier volgen een aantal tips en valkuilen.

***************************

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben Je Niks!

Je kan alle versiertactieken overslaan en goed worden in versieren door te werken aan je sociale zelfvertrouwen.

Andersom werkt het precies hetzelfde. Als jij diep van niet jezelf erop vertrouwt dat jij een vrouw waard bent, dan zal je haar nooit krijgen.

Ze zal aanvoelen dat jij je voelt alsof je niet op dezelfde hoogte als haar zit. Ze zal je afwijzen.

Als je goed oplet dan zit achter elke versiertechniek sociaal zelfvertrouwen verscholen.

Daarnaast kan je sociaal zelfvertrouwen op elk vlak in je leven gebruiken.

Het is nuttig voor je werkrelaties, je vriendschappelijke relaties, je familierelaties en natuurlijk je liefdesrelaties.

Dus klik op deze link, werk aan je zelfvertrouwen en ontdek het verschil dat sociaal zelfvertrouwen maakt met vrouwen.

***************************

Wordt er veel gedatet op het werk?

Dat je zeker niet de enige bent die aan het daten is of zelfs een relatie heeft met een collega, mag wel duidelijk zijn. Toch is het lastig om een goede inschatting te geven van hoeveel mensen nou eigenlijk iemand ontmoeten op het werk. Lang niet iedereen is daar namelijk eerlijk over, aangezien het toch vaak gezien wordt als iets wat onprofessioneel is.

Het CBS heeft echter wel eens geprobeerd om hier toch wat cijfers over te verkrijgen. Uit dit onderzoek bleek dat 296.000 mensen in Nederland een relatie hebben met iemand binnen hetzelfde bedrijf. Dat komt volgens hun berekeningen neer op ongeveer 4% van heel werkend Nederland. (bron).

Er moet in de praktijk misschien wel van uitgegaan worden dat deze cijfers iets hoger liggen, aangezien lang niet iedereen hier eerlijk over is.

“Uit dit onderzoek bleek dat 296.000 mensen in Nederland een relatie hebben met iemand binnen hetzelfde bedrijf.’’ (bron).

Het CBS heeft ook een aantal voorspellers in kaart weten te brengen die wijzen op een relatie op het werk. Relaties met collega’s komen namelijk vaker voor bij (bron):

  • de sectoren landbouw en financiële dienstverlening
  • bedrijven waar voornamelijk jonge mensen werken
  • personen met een vast contract, die langer werkzaam zijn bij hetzelfde bedrijf

“In de sectoren landbouw en financiële dienstverlening komen vaker relaties voor met collega’s.” (bron).

5 valkuilen bij daten op het werk

Vind je het moeilijk om vrouwen te benaderen?

Werken aan je sociale zelfvertrouwen zou dan een goede eerste stap kunnen zijn.

Als je je sociale zelfvertrouwen op orde hebt dan zal de angst om gesprekken te beginnen sterk verminderen.

Klik op de link hieronder om er meer over te ontdekken:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Valkuil 1: Details bespreken met je collega’s

Hoe leuk het misschien ook is, het is vaak slimmer om alle avonturen die zich tussen jou en je collega afspelen niet met andere collega’s te bespreken. Je kunt je collega’s er vaak niet op vertrouwen dat zij dit niet met anderen bespreken. Op deze manier is het bedrijf waar je werkt ineens heel klein en gaan verhalen heel snel rond.

Het kan soms echter ook voor een ongemakkelijke sfeer zorgen als je alles geheim probeert te houden. In het begin is dit misschien wel een fijne tactiek. Als het serieuzer wordt, kan het misschien beter zijn om wel het één en ander met je collega’s te delen.

Op die manier weten zij wat er speelt en zullen zij minder verrast zijn als ze jullie toch een keer samen zien. Een goede tussenweg kan zijn om alleen de grote lijnen van jullie dates te bespreken. Je kunt bijvoorbeeld best aangeven dat jullie in het weekend een drankje gedronken hebben, maar je hoeft ze niet te vertellen wat zich precies heeft afgespeeld.

Bespreek met je date of jullie deze aanpak allebei hanteren en bespreek hoeveel je wel wil vertellen en wat je absoluut niet wil vertellen. Op deze manier trekken jullie één lijn en weet je zeker dat collega’s niet onbedoeld toch bepaalde dingen te weten komen.

Valkuil 2: Seks hebben op de werkvloer

Het zal misschien af en toe lastig te weerstaan zijn, maar seks op de werkvloer is eigenlijk altijd een slecht idee. Het is niet alleen enorm onprofessioneel, maar je zet ook daadwerkelijk je baan op het spel.

Zeker als er tussen jullie een bepaald verschil is in functie, kan dit voor heel lastige situaties zorgen. Wanneer jullie dezelfde functie hebben, zijn er trouwens ook genoeg lastige situaties die zich voor kunnen doen.

Daarbij is er altijd een kans dat bepaalde collega’s lucht krijgen van jullie avontuurtjes op de werkvloer. Zij hebben dan misschien geen bewijs, maar van een hardnekkige roddel kom je nog maar lastig af. Wanneer het verhaal de ronde doet dat je seks hebt gehad op het werk, of dit nou waar is of niet, kan dat voor hele vervelende reacties zorgen van collega’s.

Probeer de verleiding dus echt te weerstaan en maak hiervan een duidelijke regel met elkaar. Niet alleen seks op de werkvloer is vrij onprofessioneel, maar dit geldt bijvoorbeeld ook voor zoenen of knuffelen. Het is vaak slimmer om dit echt goed gescheiden te houden en elkaar enkel professioneel te behandelen op het werk.

Valkuil 3: De hele tijd over werk praten

Als je eenmaal toch hebt besloten dat je met je collega gaat daten, dan is het wel fijn als je een beetje uit die ‘collegarol’ stapt. Maak er daarom een soort regel van dat je tijdens de dates niet te veel over werk praat. Houd bijvoorbeeld voor jezelf in de gaten hoe lang of hoe vaak jullie het over werk hebben.

Probeer een bepaalde limiet voor jezelf te stellen. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om in principe niet meer dan een kwartiertje over jullie werk te praten. Je hoeft deze ‘regel’ niet per se met hem/haar te communiceren, maar je kan natuurlijk best laten vallen dat je liever niet te veel over werk wil praten.

De kans bestaat anders dat jullie elkaar eigenlijk helemaal niet leren kennen op een persoonlijke manier. Het wordt dan erg lastig om te bepalen of jullie elkaar echt leuk vinden of dat jullie gewoon erg veel passie hebben voor het werk dat je doet.

Valkuil 4: Met elkaar mailen of chatten op het werk

Je weet helaas maar nooit wie er meeleest of waar je mailtjes of chatberichten allemaal terecht komen. Hierin kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en elkaar dus geen flirterige berichtjes sturen.

Je kunt sowieso beter geen privéberichten naar elkaar sturen. Dat houdt dus ook in dat je beter niet via de chat op het werk kan vragen of hij/zij ook zo’n zin in de date heeft. Het lijkt misschien onschuldig, maar je weet gewoon niet hoe deze berichten worden opgeslagen of wie ze te zien krijgt.

Stel je voor: je zit in een meeting en wil er even een zakelijk mailtje bij halen terwijl je scherm aangesloten is op een beamer. Ineens zien collega’s flirterige mailtjes van jouw date voorbij komen. Dat is niet alleen een gênante situatie, maar het is ook erg onprofessioneel en kan je je baan kosten.

Trek wederom een harde lijn en stuur elkaar geen privéberichten via werkgerelateerde software. Als je dan toch een flirterig berichtje wil sturen tijdens werktijd, doe dit dan gewoon met je privénummer.

Valkuil 5: Samen blijven werken als het serieus wordt

Wanneer het een stuk serieuzer wordt en het uitloopt op een relatie, dan is het verstandig om eens goed na te denken of jullie wel samen willen blijven werken. Het hebben van een relatie en daarnaast ook nog eens bij hetzelfde bedrijf werken, kan erg intens zijn.

Het ligt er natuurlijk ook aan of je elkaar op het werk ook hele dagen ziet of elkaar in principe niet tegenkomt op het werk. Kijk er in ieder geval voor uit dat je elkaar niet zoveel op werk ziet, dat je privé geen zin meer hebt in elkaar.

6 tips bij daten op het werk

Tip 1: Zorg voor goede regels

Het begint allemaal bij goede basisregels. Als je samen goed afspreekt hoe je met elkaar om wil gaan op de werkvloer en hoe je je collega’s erin wil betrekken, ben je al een heel eind op weg. Je kunt bijvoorbeeld afspreken wat je wel en niet oké vindt op het werk en wat je je collega’s wel of niet vertelt over jullie dates.

Bedenkt voor jezelf eerst goed waar jouw grenzen liggen en communiceer die later met je date. Bepaal in het begin ook voor jezelf of dit het waard is of niet. Dat is misschien helemaal in het begin wat lastig, maar na een paar dates kun je vaak wel inschatten welke kant het op gaat.

Wanneer je het gevoel hebt dat het niet echt op iets serieus uitloopt, is het verstandig om te bedenken of je het het dan waard vindt. Je zoekt toch een bepaald soort lastige situatie op als je met een collega datet en als dit uiteindelijk op niks uitloopt, is dat misschien zonde.

Tip 2: Check hoe je werkgever omgaat met de situatie

Na een aantal dates is het misschien wel een goed idee om uit te zoeken hoe jullie werkgever eigenlijk omgaat met deze situaties. Probeer te bekijken of dit ergens zwart op wit staat. Sommige bedrijven verbieden het namelijk, maar dit geldt niet voor ieder bedrijf.

Als het blijkt dat jullie iets aan het doen zijn wat niet is toegestaan, kun je nogmaals bepalen of dit het dan wel waard is. Als je weet hoe je werkgever hiermee omgaat, kun je ook bepalen of jullie allebei wel bij dit bedrijf willen en kunnen blijven werken, zeker als het serieuzere vormen begint aan te nemen.

Tip 3: Houd het privé

Je hebt inmiddels wel aardig kunnen lezen dat daten op de werkvloer niet zomaar iets is en mogelijk wat lastige situaties met zich mee kan brengen. Veel van deze situaties kun je uit de weg gaan door het daten gewoon privé te houden.

Als je hierin een harde grens trekt en het daten gewoon helemaal privé houdt, weet je in ieder geval zeker dat je hier niet op een vervelende manier mee geconfronteerd wordt. Zeker in de beginfase van het daten is dit misschien wel de beste tactiek.

Tip 4: Maak een plan voor als het toch uitkomt

Als jullie besluiten om het helemaal privé te houden, is het wel slim om toch samen te bedenken wat jullie gaan doen of zeggen als jullie relatie toch uitkomt. Zelfs als je het zelf niet vertelt, kan het toch bij andere collega’s terechtkomen.

Misschien vertelt je date het aan één goede bevriende collega en vertelt deze persoon het verder. Misschien flap je het er een keer per ongeluk uit of ziet iemand jullie buiten werktijd samen op een terras zitten.

Het kan dus op een gegeven moment uitkomen en dan is het wel fijn om dit al een keer besproken te hebben.

Tip 5: Ga lekker daten

Uiteindelijk is je collega ook maar gewoon je collega en gaat het erom dat jullie elkaar blijkbaar erg leuk en aantrekkelijk vinden. Ga dus vooral lekker daten om erachter te komen wat dit precies is. Houd de valkuilen natuurlijk ergens in je achterhoofd, maar geef je er ook aan over.

Misschien kom je er na twee dates wel achter dat jullie vooral collega’s blijven en heb je helemaal niet te maken gehad met vervelende situaties. Het kan natuurlijk ook uitlopen op iets heel erg moois en dan zijn die vervelende situaties het misschien wel waard geweest.

Hoe dan ook, je komt er pas achter wat het is als je met elkaar gaat daten. Als je bij voorbaat al niet durft toe te geven aan dit gevoel, blijft de spanning in de lucht hangen. Hierdoor is het allemaal nog spannender op het werk en maak je misschien toch sneller een misstap tijdens het werk.

Je kunt dan maar beter uitzoeken wat deze spanning precies is. Je neemt dan namelijk ook direct een stukje van de spanning weg.

Tip 6: Laat het vastleggen

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om jullie relatie bewust kenbaar te maken bij bijvoorbeeld iemand van HR. Je kunt dan aangeven dat jullie allebei vrijwillig in de relatie zitten. Vooral wanneer er tussen jou en je date een groot verschil zit in functies, kan dit soms verstandig zijn.

Het kan namelijk op iets heel vervelends uitlopen als er tussen jullie misschien iets stukgaat en niemand op de hoogte was van jullie relatie. Het is namelijk achteraf altijd heel lastig om aan te kunnen tonen dat jullie inderdaad aan het daten waren en dat jullie daar allebei toestemming voor hebben gegeven.

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon Zomerdijk heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Er is geen enkele goede versierder die geen zelfvertrouwen heeft.

Zelfvertrouwen zit namelijk achter elke goed uitgevoerde versierpoging.

Als je zelfvertrouwen op orde is, dan zal je automatisch de juiste lichaamstaal uitstralen en de juiste woorden zeggen.

Bekijk Simon’s unieke aanpak en ontdek direct of het voor jou werkt:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d