Een Leuk Simpel Spel

Heb je er wel eens over nagedacht dat het eigenlijk best raar is dat een man altijd voor een vrouw drankjes moet betalen, etc? Ik wel, en ik doe er persoonlijk ook eigenlijk niet aan. Alleen een enkele keer met een speciale gelegenheid.

Dat daar gelaten… Er bestaat een heel simpel spelletje om vrouwen iets voor jou te laten doen!

Dit spel heb ik zelf in het verleden heel vaak met vrouwen gedaan en gebruikte het vaak zelfs als openingszin!

Het 5-leugens spel

Dit spel is het makkelijkst te doen wanneer je in de club bent en een vrouw niet in een hele serieuze bui is. Het gaat om het volgende. De vrouw wint het spel wanneer ze vijf vragen achter elkaar met een leugen beantwoordt. Maar… er zit natuurlijk een ‘addertje onder het gras’.

Ik ga hier een aantal vormen beschrijven zodat je ‘niet verliest’, inclusief opener.

“Hee. Ik vind het altijd een beetje triest om zo maar een vrouw een drankje aan te bieden… Dus, je kan van mij een drankje krijgen. Maar dan moet je wel even mee doen met een simpel spelletje! Als je verliest, krijg ik van jou een drankje! 🙂 Ik ga jou vijf vragen stellen en op die vijf vragen moet je antwoorden met een leugen. Dus als ik jou vraag: Waar zijn we? Dan moet jij liegen en zeggen dat we op de maan zijn bijvoorbeeld. Deal?”

“Oké, waar zijn we nu?” De maan. “Oké, wat is de hoofdstad van Nederland?” Parijs. “Hoe oud ben je?” 10. “Haha, ik zei dat je moest liegen! Hoeveel vragen hebben we gehad?” Je denkt toch niet echt dat ik 10 ben?? Haha. Drie vragen. “Dan wil ik graag een cola van je :). Je hebt net het goede antwoord gegeven!”

Zo gaat het ongeveer als alles goed gaat. Je kan natuurlijk zelf altijd de vragen wat veranderen ofzo en een beetje spelen met de vrouw! Maar wat nou als ze je truc door heeft en het goede antwoord niet geeft?

“Oké, waar zijn we nu?” De maan. “Oké, wat is de hoofdstad van Nederland?” Parijs. “Hoe oud ben je?” 10. “Haha, ik zei dat je moest liegen! Hoeveel vragen hebben we gehad?” Je denkt toch niet echt dat ik 10 ben?? Haha. Achttien vragen. Ze heeft hier dus de vierde vraag ook goed. Dan reageer je ongeveer als volgt: “Wauw, haha, jij bent te slim hiervoor… Je hebt mijn trucje door, haha. Heb ik dit spel toevallig al eerder met jou gespeeld ofzo, haha?” “Hihi, nee!” Dan wil ik graag een colaatje van je omdat je niet liegt.”

Nu heb je haar alsnog! Stel nou dat ze het antwoord weer goed heeft, wat niet zo snel gebeurt, dan heb je gewoon een leuke speelse manier om haar te openen gehad voor de prijs van een drankje. De meesten van ons zullen daar wel mee kunnen leven lijkt me zo.

Het mooie is is dat je hier meer uit kan halen dan alleen een drankje. Wanneer je wat langer met een vrouw in gesprek bent en het gezellig is, kan je de inzet verhogen naar een wandelingetje door het park of iets anders leuks om dezelfde avond te doen.

Een simpel spelletje, maar persoonlijk erg veel plezier mee gehad!

Wil jij dit soort spelletjes niet nodig hebben om vrouwen te versieren en te openen maar kan je dat nu nog niet (zo goed).

7 Reacties op "Een Leuk Simpel Spel"

 1. friend

  says:

  Is dit artikel niet compleet?

  " 18 vragen.fzo ??”

  Is wel een leuk spelletje.

 2. Mark

  says:

  haha leuk spel. ga ik ook wel eens proberen. Simpel en hij lijkt me ook wel efficiënt. Hier zijn nog 2 dingentjes die, volgens mij dan, het spel nog beter maken.

  1. maak een van de vragen: Wat is de kleur van mijn ogen. hoogst waarschijnlijk weet ze deze nog niet en moet ze je dus recht in de ogen aankijken om achter je oogkleur te komen.

  2. Als je 4e vraag is "bij welke vraag waren we?" en ze zegt dus bv 18. Dan heb je nog steeds een vraag over.
  Deze vraag kun je dus nog gebruiken om het spel als nog te winnen op bv. bv de volgende manier.

  Wow je hebt zelfs mijn strikvraag ontweken. Nou dat waren ze volgens mij. Ik ga zo wel even iets te drinken halen. Weet je zeker dat je dit spelletje nog nooit eerder hebt gedaan??

  Omdat ze denkt dat jij denkt dat het spel al is afgelopen zal ze deze vraag waarschijnlijk wel eerlijk beantwoorden en win je als nog.

  Laat a.u.b. weten wat hier zelf denkt. Ik ben zelf nog nieuw op dit forum en laat gewoon even weten wat ik vindt. Als je denkt dat ze echt slecht zijn ook graag laten weten want dan kan ik, en andere met mij, ook weer van leren.

  Vat het A.U.B ook niet verkeert op. Jij hebt tenslotte meer ervaring met dit spel, dus wie ben ik om jou te vertellen hoe het moet. Ik probeer gewoon te helpen je spel nog beter te maken.

  mvg Mark

 3. UP&Down

  says:

  Haha dat is wel een leuke!

  Leuker dan die andere!

 4. Tariq

  says:

  Hij is compleet ;)
  Die vraag van je ogen is goed bedacht! Maar ik gaf gewoon een aantal voorbeelden.
  Je moet wel uitkijken dat je niet een vraag stelt waarop jij het antwoord niet weet! Als je haar vraagt of ze dit spel ooit eerder heeft gedaan kan ze zeggen tegen jou dat ze wél liegt omdat jij het antwoord niet kan weten.

  Een goede reactie hoor Mark! Prima

 5. Tariq

  says:

  Ik heb het net goed terug gelezen en je hebt gelijk 'Friend' Er ontbreekt inderdaad een stukje. Ik zal hem bewerken!

 6. Henk

  says:

  Hey Allemaal,

  Zeker een leuk spel :) Maar eigenlijk als ze op vraag 4 antwoordt met "vraag 3" liegt ze nog steeds, want ondertussen zitten we bij vraag 4, haha. Maar dat hebben ze toch niet door ;)

 7. Mikey

  says:

  Leuk artikel Tariq! Ik heb het "laten betalen voor drankjes" laatst wel wat overdreven bij een vrouw.

  Ik heb een date gehad met een super mooie vrouw waar ik al eerder contact mee had (kende haar van een winkel waar ze werkt).

  Zal eerst even een korte inleiding geven:

  We smsten eerst wat met elkaar. Tijdens het smsen hadden we het over uitgaan e.d. Ze vertelde me dat ze na 2 drankjes al behoorlijk aangeschoten was dus maakte ik er een grapje van: "Dat ga ik een keer uitproberen! ;)"

  Vervolgens zei ze dat ik best een keer een drankje voor haar kon halen als ik haar zag. Toen vertelde ik haar dat ik dat normaliter niet doe voor vrouwen en dat vrouwen tegenwoordig zelfstandig genoeg zijn om zelf een drankje te kopen of zelf een drankje aan een man aan te bieden.

  Ze ging helemaal over de boeg en gaf me gelijk, ze beloofde me dat ze voor mij een drankje zou halen. Een paar dagen later spraken we af in de stad, we gingen poolen. We gingen eerst ergens zitten en kletsten wat. Toen vroeg ik haar "Hey je had me nog wat beloofd hè?". Ze zei "ow ja, whisky cola he?" en haalde de drankjes.

  Na het drankje gingen we naar een poolcafé waar je achteraf moet betalen...En na het poolen zei ze ineens "ik trakteer!". Ze wilde zichzelf volgens mij echt bewijzen als een zelfstandige dame!

  Maar goed het poolen was dus klaar en we gingen nog even naar een cocktail bar om te chillen. Daar deed ik het 5-leugen spel met haar voor een drankje. Uiteraard won ik ;-). Dus zij betaalde weer. Daarna gingen we beiden naar huis. Ze vertelde me dat ze het erg gezellig met me vond en gaf me een knuffel.

  Uiteindelijk heeft zij dus de hele avond betaald! Klinkt fantastisch maar ik denk dat zij nu een beetje last heeft van cognitieve dissonantie. Ze reageert niet meer op smsjes e.d. wil denk ik geen contact meer met me. Wel jammer want het is echt een lekkerding!

  Was dit over de top?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *