Escaleren Bij Vrouwen

Escaleren bij vrouwenWat is escaleren? Escaleren is in principe het aanraken van een vrouw, waarbij je steeds een stapje verder gaat. Hoe comfortabeler ze is, hoe verder je kunt gaan.

Echter bij deze techniek zijn er twee soorten van escalatie. De eerste is “expres-per-ongeluk” (EXPO) en de tweede is gewoon “expres-expres”(EXEX). Bij EXPO gaat het erom dat je haar aanraakt alsof het per ongeluk is en bij EXEX raak je haar heel bewust aan.

Begin altijd met Expres-Per-Ongeluk!

Bij het escaleren moet je altijd beginnen met EXPO! Dit is niet alleen een stap naar EXEX maar zorgt er ook voor dat de vrouw zich meer tot je aangetrokken zal voelen. Elkaar aanraken tijdens een conversatie is heel normaal!

Escalatie stappenplan

1. Maak oogcontact!

Zorg eerst dat je oogcontract krijgt met de vrouw die je wilt versieren. Oogcontact is zeer belangrijk en verhoogt je kans op een gesprek met de vrouw. Kort na het oogcontact moet je een gesprek aangaan met de vrouw.

2. EXPO aanraken niveau 1

In het begin gebruik je dus alleen EXPO, tijdens het gesprek kun je de vrouw op bepaalde manieren aanraken. Deze aanrakingen mogen absoluut niet bedreigend overkomen, maar eerder als natuurlijk. Denk aan de volgende dingen:

 • Handen schudden
 • Bovenarm aanraken
 • Aanraking op haar arm om bijvoorbeeld een punt duidelijk te maken
 • Bovenarm beetpakken om haar dichter naar je toe te trekken zodat je elkaar beter kan verstaan
 • Dicht bij haar staan zodat jullie armen (zij-aan-zij) elkaar aanraken
 • High fives geven

3. EXEX aanraken niveau 1

Nu je de eerste fase voorbij bent, en ze heeft de bovenstaande aanrakingen toegelaten kun je een klein stapje verder gaan. Je gaat haar nu bewuster aanraken door bijvoorbeeld haar hand vast te pakken terwijl je samen met haar ergens heen loopt. Je kan ook arm in arm lopen.

4. EXPO aanraken niveau 2

In deze escalatiefase ga je “per ongeluk” haar benen en haar romp (zij) aanraken.

Hierbij te denken aan de volgende voorbeelden:

 • Heel dicht bij haar staan zodat jouw benen haar benen aanraken
 • Heel dicht naast haar zitten zodat jullie benen elkaar aanraken
 • Lichte aanraking van haar zij wanneer je met haar praat
 • Met de palm van je hand op haar bovenrug (alsof je haar naar je toe haalt om haar beter te kunnen verstaan)

5. EXEX aanraken niveau 2

EXEX niveau 2 gebeurt over het algemeen wanneer je samen met haar zit. Het is niet perse nodig maar dit maakt de overgang naar dit niveau gemakkelijker. Dit niveau wordt gedaan in een veilige/romantische sfeer.

Voorbeelden:

 • Knuffelen
 • Je handpalm op haar onderrug terwijl jullie naar de bar lopen
 • Haar benen over jouw benen heen terwijl je naast haar zit
 • Je hand op haar buik terwijl ze tegen je aan zit
 • Haar hand op jouw dij leggen terwijl jullie bij elkaar zitten

6. EXPO niveau 3

Tijdens deze fase ga je je richten op haar gezicht, haar en nek. Veel mannen maken de fout deze delen te vroeg aan te raken.

Vrouwen zijn vaak erg verdedigend als het gaat om deze streken. Daarom is dit niveau 3 van EXPO. Maak ook niet de fout om deze stap over te slaan want dan krijg je later meestal last van last minute resistance.

Dit kun je doen:

 • Veeg iets van haar gezicht af (er hoeft niets op haar gezicht te zitten 😉 )
 • Kom heel dicht bij haar gezicht met jouw gezicht terwijl je met haar praat omdat het zo luidruchtig is (en zorg dat jullie gezichten elkaar aanraken)
 • Raak haar mooie ketting aan die ze om heeft (terwijl je “per ongeluk” ook gewoon haar nek aanraakt
 • Knijp speels in haar wangen (zachtjes!)

7. EXEX niveau 3

De bedoeling van deze stap is om haar voor te bereiden op zoenen. Dit wordt gedaan op een zeer rustige, voorzichtige en romantische manier.

Tijdens deze stap zal je veel tijd moeten spenderen aan het creëren van een relaxte sfeer, het behouden van een goede seksuele spanning en oogcontact.

Deze dingen kun je allemaal doen tijdens EXEX 3:

 • Haar hoofd op je schouder leggen
 • Jouw gezicht richting haar nek brengen en aan haar haar ruiken
 • Lichtjes haar gezicht strelen met je vinger en oogcontact houden
 • Je vingers door haar haar laten gaan en oogcontact houden
 • Oogcontact houden terwijl je met de palm van je hand haar nek vasthoud

Je merkt dat bij deze stap jullie gezichten steeds dichter bij elkaar komen. Wanneer je bijvoorbeeld haar gezicht streelt (of een ander voorbeeld), moet je steeds wat dichter bij haar gezicht komen (voorbereiden op zoenen).

De volgende stappen…

De bovenstaande stappen kunnen heel kort (dertig minuten) tot vrij lang (vier uren) duren. Het ligt er maar net aan hoe snel de vrouw verder wil gaan. Uiteraard volgen er nog meer escalaties na deze stappen, deze zal je vinden in mijn volgende artikel!

Succes met de escalaties!

 

16 Reacties op "Escaleren Bij Vrouwen"

 1. EJ

  says:

  Hey mikey, kun je deze 2 (exex/expo) ook met elkaar combineren?
  Ej

 2. Mikey

  says:

  Beste EJ,

  Bedankt dat je de moeite hebt genomen om te reageren! En goede vraag!

  Om te beginnen en om even duidelijkheid te creëren:

  Verplaats jezelf eens in een vrouw, zou je het dan fijn vinden als een man je ineens expres aan komt raken zonder dat je diegene kent?

  De meeste vrouwen zijn hier niet van gediend, begin dus ALTIJD met EXPO om te peilen of ze er open voor staat.

  Knoop dit goed in je oren ;-)

  Je kan in eerste instantie het beste gewoon mijn stappenplan volgen want EXPO en EXEX zijn echt twee totaal verschillende dingen.

  Wanneer je meer ervaring hebt kun je gaan combineren. Zorg wel dat je de stappen aanhoud en ga bijvoorbeeld niet stap 2 met stap 7 combineren. De combinatie zal eigenlijk een soort van een overgang zijn naar de volgende stap. Zorg er wel voor dat je de stappen zelf gewoon uitvoert voordat je een overgang maakt. Voorbeeld:

  Je bent met een meid aan het praten en hebt haar bovenarm aangeraakt (stap 2). Je hebt haar één of meerdere keren naar je toe getrokken bij haar bovenarm (stap 2). Vervolgens maak je een punt waar zij het mee eens is en geeft haar een high five (stap 2). Terwijl je haar de high five geeft, pak je haar hand vast en neem je haar ergens mee naar toe om te gaan zitten (stap 3).

  Zie je de overgang? Je gaat als het ware over van stap 2 naar stap 3 door op een subtiele manier op de situatie in te spelen. En vooral als jullie het bijvoorbeeld samen ergens over eens zijn, zal ze positieve gedachten over je hebben en zal de overgang naar stap 3 dus automatisch ook makkelijker gaan.

  Door het steeds op een rustige manier verder op te bouwen zal je veel meer succes bereiken dan wanneer je alles te snel wil. Je kan dan, zoals wij dat noemen, haar "anti sletten verdediging" (ASV) aanwakkeren waardoor ze je juist gaat afstoten.

  Wees dus subtiel, begin eerst de stappen te oefenen en ga daarna pas werken aan het perfectioneren van je overgangen.

  • P.J.

   says:

   Ik geef hier Koorts gelijk ik, je stap ook niet zomaar op een vrouw af die je niet kent en vraag of ze met je mee gaat naar huis.
   Dan krijg je meteen (als je pech hebt) een klap in je gezicht.

   Rustig op bouwen is de sleutel, dus niet meteen vol gas erop af stappen OKÉ.

 3. EJ

  says:

  Oké super Dankjewel voor je antwoord!

 4. Ali

  says:

  Beste Mikey,

  Ik ken een meisje waarop ik heel erg verliefd ben.
  Alleen is de probleem dat ik niet met haar durg te praten(openlijk)
  of ik weet niet wat ik moet zeggen. Nou is het zo dat zij mij soms high-fives geeft of soms haar tong uitsteekt en het heen en weer beweegt of mij complimenteert. Maar ik doe gewoon niks terug wat moet ik doen?

  • Mikey

   says:

   Ali,

   Bedankt voor je reactie, excuus voor de late reactie terug.

   Zoals beschreven in mijn escalatie stappenplan kan je verschillende dingen doen om het tot een hoger niveau te brengen bij een vrouw.

   Dat je het niet durft is je grootste valkuil, je moet nou eenmaal over die drempel heen en lef tonen.

   Je hebt namelijk 2 opties:

   1. Je doet net als nu helemaal niks.
   Effect: Het blijft zoals het is en er gebeurt verder niets meer tussen jullie.

   2. Je probeert te escaleren bij haar.
   Effect: Je komt erachter of je serieus iets met haar kan beginnen of niet.

   Wat heb jij te verliezen als je het doet? Als je niets doet verlies je sowieso en niet geschoten is altijd mis. Door actie te ondernemen ga je het gevecht aan met jou angst, je maakt voor jezelf de drempel nu steeds hoger. Doorbreek dit!

   Tevens kun je er achter komen of ze nou wel de moeite waard is om mee verder te gaan. Wanneer je merkt dat ze het echt niet wil, kan jij zelf ook weer verder met andere vrouwen in plaats van dat je al je energie steekt in iemand waarbij het niet lukt.

   Ik hoop je hiermee alsnog te hebben geholpen. Succes en laat nog eens van je horen!

   Groeten,

   Michael

 5. Ej

  says:

  Hey Ali, ik had exact hetzelfde probleem, maar als zij dus laat blijken dat zij Jou leuk vind waarom zou je dan niks terug doen?, wat kan je mis gaan als ze Jou echt leuk vind accepteerd ze de dingen die jij terug doet, misschien is het ook handig om het op een ander meisje uit te proberen in iedergeval leer je dan van je fouten, ook die je bij haar maakt (je kunt het dan niet eens fouten noemen want je leert er gewoon van. Echt ali er kan je niks gebeuren ik heb deze ervaring al op gedaan want ik heb nu een bloedmooie vriendin!

  Groeten Ej

 6. Ali

  says:

  Bedankt,en ik zal het proberen.

  Ali

 7. Wim

  says:

  Ja dan maag je ook niet echt te laat binnen komen als je alle stappen moet gaan doen . En je went ook noord waar zo een vrouw ziet . En buiten in de kou lijkt mee ook niet als . Maar ik denk dat door de kou wel eerder tegen elkaar staat . In de zomer maakt het toch niet uit hoe lang je bezig bent . Maar dan moet het ook niet regen wat dan is de lol er ook ga van af oom er lang over te doen . Of help de regen ook engte mee oom wat stappen over te slaan . Ja ik heb ook gelezen dat geen stappen moet over slang .

  Ik kom heel vaak niet verder dar dan oogcontact en hallo zegen . En soms ook praten met die vrouw die ik versieren wil . En verlegen ben ik niet maar het gaat zo als het gaat . Ik vind het ook niet altijd leuk dat het niet verder gaat . Maar ik krijg wel het gevoel dat het aan mijn zelf te danken heb . Als heel leven niet veel oom mensen hebt ge geven . ja als geen vader en moeder liefde hebt ge kregen toen ik klein kind was . En dan heb al heel veel gemist oom het goed te doen bij de vrouwen bij het versieren . Toen ik na 45 jaar was krijg ik wel echte liefde van mijn moeder . Maar daar heb ik niks aan als zij het veel later doet dat het moest zijn . Want ze hand het moet een doen toen ik geboren werd dan was het ook veel beter over ge komen dan nu . Ik schok er van dat ze het echt minde wat ze zijde . Maar ik heb het gevoel dat het bij Wim niet is aan is ge komen . Want mijn gedachten en gevoel is noch steeds het zelfde als toen er over lieg de er over oom dat ik kon horen dat het wel minde wat ze zegde .

  Als achter staat van liefde het is het dan ook moeilijker oom vrouwen te gaan versieren . Of zeg ik nu iets stoms . En hou ik mee zelf voor de gek . Want met een goede hart op de goede blik kom ook niet veer als er niks mee doet . En liefde geven en krijgen is toch het mooiste wat ken hebben zegen ze wel eens . Maar dan moet je ook weten hoe daar mee oom moet gaan . Ik sluit mee heel gauw af van mensen waar ik van hou of waar ik sex mee wil hebben . Ja het is ook noch eens moeilijk als heel veel allen bent en het ook niet eens erg vind ook .

  Maar ik vind dat ik het zelf niet slicht doet hoe ik naar de mensen en vrouwen doe in 2011 de tijd zo het mij wel leren als ik maar meer mijn best ga doen oom het beter te kennen doen .

 8. E.J.

  says:

  P.J. ik weet niet hoe oud u bent, maar tegenwoordig gaat het zo (bij mij):
  - Oogcontact
  - Dansen/schuren
  - Zoenen
  - mee naar huis nemen
  DE Tactiek is volgensmij: gewoon Doen

 9. thom

  says:

  Ik ben 11 en super geil. Ik trek me elke avond af maar ik wil eens een keer een meisje beffen en dat zij mij pijpt. Weet iemand hoe ik dit kan aanpakken. Alvast bedankt thom

 10. Gijs

  says:

  hahaha die thom hahaha

 11. Gijs

  says:

  waitwhat

 12. Bas

  says:

  Beste mikey ik zit met een probleem er is een meid en die heeft het net uitgemaakt en het is nu 2 dagen verder en we vinden elkaar heel leuk en de hele klas die weet dat ook ineens maar het probleem is dat we elkaar leuk vinden maar het gaat zo snel en nu hadden we een afspraak om een maand gewoon vrienden te zijn maar dat is echt heel moeilijk want ik wil haar niet zien als een vriend maar als mijn vriendin. Wil je me alsjeblieft helpen.

  • ton

   says:

   Bas, ga samen wat leuks doen, je weet vast wel iets wat zij en jij leuk vinden?
   have fun...

   • ton

    says:

    Samen besluiten die maand te skippen.
    Iedereen ziet het toch al?
    wat was de reden van die maand?
    En is die reden nog geldig?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *