7 Tips als het Gesprek Stil Valt / Doodloopt op WhatsApp of Tinder

Herken je het? Je bent in gesprek met een heel leuk meisje in de kroeg. Jullie hebben een leuke klik en praten over van alles en nog wat. Maar dan opeens lijkt het alsof jullie even geen gespreksstof meer hebben, en het gesprek valt stil. Jullie kijken elkaar een beetje onwennig aan en glimlachen. Ongemakkelijk…

Tegenwoordig vindt er zoveel contact plaats via online chat, dat zo’n situatie niet heel vaak meer voorkomt. Maar ook op Whatsapp of Tinder kan je gesprek doodlopen! De ‘stilte’ is dan misschien minder ongemakkelijk, maar nog steeds niet fijn. Ontdek in dit artikel wat je moet doen als je gesprek stilvalt op Whatsapp of Tinder!

Tip 1: Af en toe stilte is niet erg!

Het is heel begrijpelijk dat je zoveel mogelijk met een leuk meisje wilt praten. Zeker als jullie een goede klik hebben en met elkaar kunnen lachen, wil je het liefst de hele dag met haar chatten. Wanneer er dan op een gegeven moment een dood moment in jullie chat gebeurt, dan kun je in paniek schieten.

gesprek-stil1Je denkt dan dingen als:

 • Waarom praat ze niet meer met me?
 • Heeft ze geen interesse meer?
 • Heb ik iets verkeerds gezegd?
 • Ben ik saai geworden?
 • Praat ze misschien met iemand anders?

Voordat je zulke gedachten je brein laat beheersen: stop en relax! Het is heel normaal om even een stilte in jullie chat te hebben.

Sterker nog, als je continu met haar chat wordt ze op een gegeven moment erg moe van je.

Het is dus best prima om een paar uur niets tegen elkaar te zeggen. Dit kan ook een dag zijn, afhankelijk van hoe vaak jullie met elkaar chatten. Mijn voornaamste punt is om niet te gehaast te proberen het gesprek gaande te houden. Dat kan heel geforceerd overkomen, waardoor ze het juist minder leuk kan vinden om met je te praten. Speel een beetje hard to get.

Je moet de stilte ook weer niet te lang laten duren. Dan kan zij namelijk denken dat je geen interesse meer in haar hebt, en dat is ook niet de bedoeling. Op zo’n moment kun je natuurlijk makkelijk vragen naar wat ze de dag ervoor gedaan heeft. Maak je dus niet te druk om een korte stilte!

De beste Tinder openingszinnen gratis ontvangen?

De meeste mannen worden genegeerd op Tinder, vaak omdat ze de meest saaie en kansloze openingszinnen gebruiken.

Klik hier en ontdek de 50 beste Tinder openingszinnen waar vrouwen wél op reageren.

Tip 2: Wees niet ongemakkelijk over de stilte

Dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. Hoe je omgaat met een gesprek dat stilvalt, kan ontzettend sterk beïnvloeden hoe een meisje over je denkt. Wie weet zegt ze wel een tijdje niets om jou te testen, het is zomaar mogelijk! Hoe moet je dan met de stilte omgaan?

Het belangrijkste is om niet ongemakkelijk over de stilte te doen.

gesprek-stil2Je vraagt je misschien af wat ik hiermee bedoel. Een voorbeeld van ongemakkelijk met de stilte omgaan is door hem te benoemen. Een paar voorbeelden:

 • Waarom antwoord je niet?
 • …?
 • Ben je er nog?
 • Heb je geen interesse meer of zo?
 • Waarom zeg je niets meer?
 • Enzovoorts…

Het is misschien begrijpelijk om zoiets te zeggen als je conversatiepartner niet meer reageert, maar doe het alsjeblieft niet. Je komt hierdoor vooral wanhopig en een beetje irritant over. Het kan namelijk best vervelend zijn als iemand direct beledigd reageert, als je even niet gelijk antwoordt. De meeste meisjes knappen hier dan ook op af.

Wat je wel nog kunt doen, is heel overdreven reageren op het feit dat ze niets meer zegt. Door het te ridiculiseren, maak je er een grapje van en laat je zien dat je het niet zo erg vindt. Zeg bijvoorbeeld iets als: “Je hebt nu al een dag niet gereageerd, ik ben er zo kapot van dat ik gisteravond een hele bak Ben & Jerry’s naar binnen heb gewerkt”.

Het hangt wel af van de algemene toon van jullie gesprek of je dit kunt doen. Als jullie niet zo vaak grapjes maken, is het een beter idee om zo’n opmerking niet te maken.

Tip 3: Stel vragen, maar op de goede manier

Eén van de meest basic tips om een conversatie gaande te houden, is door vragen te stellen. Het kan heel simpel zijn; het gesprek valt een beetje stil, je stelt een vraag, de ander reageert, en je hebt weer een nieuw gesprek.

Toch is het niet altijd zo makkelijk. Op een gegeven moment kan de conversatie namelijk eerder overkomen als een verhoor dan een gesprek. Als jij alleen maar vragen blijft stellen en zij alleen maar antwoordt, dan heb je nog steeds geen leuk gesprek. De kans is dan groot dat jullie conversatie doodloopt.

Bovendien: waarom wil je een gesprek gaande blijven houden? Gewoon omwille van het gesprek, of omdat je die ander beter wilt leren kennen? Dat laatste natuurlijk! Het is dus aan jou om zowel het gesprek verder te helpen als om een betere band te scheppen met je gesprekspartner. Dat doet me denken aan een quote die ik laatst las:

Je luistert niet naar iemand om alleen te antwoorden; je luistert om diegene te begrijpen.

Kortom, je wilt meer weten dan alleen de standaard informatie, dan de standaard vragen. Je gaat op zoek naar emotionele informatie; informatie op basis waarvan jullie een band kunnen opbouwen. Mensen worden immers bevriend met anderen vanwege emoties, niet vanwege feiten.

gesprek-stil3

Je gaat dus vragen stellen om iemand beter te leren kennen. Dat is eigenlijk heel simpel; je hebt alleen een change of mind nodig. Je moet met een andere insteek de vragen stellen om te voorkomen dat het gesprek stilvalt. Ik geef je een paar voorbeelden.

 • “Wat studeer je?” of “Wat voor werk doe je?” > “Oh, je studeert X. Wat vind je daar zo leuk aan?” “Je werkt als X, wat voor voldoening haal je daaruit?”
 • “Wat voor huisdier heb je?” > “Je hebt een hond, wat vind je het leukst aan hem?”
 • “Wat is je favoriete film?” > “Wat zorgt ervoor dat je keer op keer weer die film kunt kijken?”
 • “Wat voor hobby’s heb je?” > “Waardoor ben je begonnen met X hobby?”

Met deze vragen ga je dus dieper in op de emoties en diepere kenmerken van je gesprekspartner. Zo kun je een saai gesprek over werk of studie veel interessanter maken. Gebruik daarbij in combinatie de volgende tip!

Tip 4: Deel persoonlijke informatie met haar

Ik heb je net al uitgelegd hoe belangrijk het is om emotionele informatie met elkaar te delen. Alleen zo bouwen jullie een betekenisvolle band op, waarbij jullie echt een klik voelen. Daarbij is het natuurlijk niet alleen belangrijk dat je haar intrigerende vragen stelt, maar dat ook jij jouw aandeel in de conversatie levert!

gesprek-stil4Wees daarom niet bang om wat meer persoonlijke dingen met haar te delen, als jullie al een tijd chatten. Hiermee geef je een paar dingen aan:

 • Je laat zien dat je je open en kwetsbaar durft op te stellen;
 • Je geeft een teken van vertrouwen;
 • Je geeft aan dat je jullie gesprek serieus

Dit zijn dingen die elke vrouw kan waarderen. Op Whatsapp en vooral op Tinder praat ze met genoeg mannen die het leven niet serieus genoeg nemen. Deze mannen zijn enkel op zoek naar seks en sturen het gesprek zo vaak als ze kunnen die richting op. Als je verder wilt komen met een meisje, moet je dat dus juist niet doen!

Door juist persoonlijk met haar te worden, onderscheid je je van andere mannen.

Nu bedoel ik ook weer niet dat je direct je diepste geheimen moet vertellen. Dat kan haar juist afschrikken. Het gaat juist om andere dingen; wat je leuk vindt in het leven, wat je passies zijn, waar je moeite mee hebt, wat jouw leven betekenis geeft.

Dit kun je het beste relateren aan wat zij heeft gezegd. Als ze dus vertelt over haar vakantie in Italië, vertel jij over je eigen ervaringen daarmee. Wat vond je leuk aan het land, wat maakt dat jij het zo bijzonder wilt of er graag heen wilt? Door zo telkens persoonlijke informatie met elkaar te delen, wordt het gesprek veel interessanter en loopt het minder snel dood.

Tip 5: Maak haar aan het praten met statements

Het principe van vraag-en-antwoord kennen we allemaal wel. We weten ook allemaal dat dit soms meer kan voelen als een politieverhoor dan als een gesprek. Daarom zijn statements een veel betere manier om een meisje aan het praten te krijgen!

Wat je hierbij doet, is een statement maken over het meisje om zo een reactie uit te lokken. Deze statements beginnen bijna allemaal met “Jij lijkt me een meisje dat…” Je vult dan iets in waarvan jij denkt dat het past bij het meisje met wie je praat.

gesprek-stil5

Natuurlijk moet dit wel een beetje een educated guess zijn: je kunt niet zomaar wat gaan roepen in de hoop dat je gelijk hebt. Als ze bijvoorbeeld vaak heeft gepraat over haar huisdier, kun je zeggen: “Jij lijkt me iemand die heel zorgzaam is”.

Het leuke met zo’n statement is dat je heel makkelijk een reactie uitlokt. Ze wilt namelijk ofwel het statement bevestigen, ofwel het ontkennen. Bevestiging is altijd leuk, dan lijk je een soort helderziende die precies weet met wie hij aan het praten is. Maar ook ontkenning is prima: je hebt dan namelijk een heel nieuw gespreksonderwerp.

Wissel dus af en toe gewone vragen af met statements en je voorkomt dat het gesprek stilvalt, of je brengt wat leven in een dood gesprek.

Tip 6: Spreek met haar af!

Chatten op WhatsApp of Tinder is natuurlijk heel leuk en vrijblijvend. Je kunt praten wanneer je wilt en je hoeft je toch iets minder zorgen te maken over wat je zegt. Een chat is dan ook een prima basis voor een goede band. Het is echter ook niet meer dan dat: een basis.

gesprek-stil6

Om een meisje echt te leren kennen en een relatie op te bouwen, moet je haar in het echt ontmoeten.

Op een gegeven moment is het toch echt tijd om met haar af te spreken. Zeker als jullie al een tijdje leuk aan het chatten zijn, zit ze er eigenlijk op te wachten tot je haar mee uitvraagt. Misschien heeft ze al weleens wat hints gegeven!

Nu denk je misschien: is het niet gek om haar uit te vragen precies als het gesprek stilvalt? Wanneer jullie veel chatten, kan het bijna niet anders dan dat het gesprek een keer doodloopt. Dat is dan ook helemaal niet erg. Sterker nog, het geeft je juist ruimte om haar mee uit te vragen.

Zeg gewoon iets als: “Hé, ik zat te denken, we chatten al zo lang maar we hebben elkaar nog nooit ontmoet, heb je zin om binnenkort samen koffie te drinken?”

Kies voor iets ongedwongen, het liefst in de buurt van andere mensen. Je kunt ook voorstellen om samen iets te doen, zoals naar een museum of naar de dierentuin. Je kunt ook dit artikel lezen over ideeën voor een eerste date.

Tip 7: Weet wanneer het gesprek ten einde is

Laten we eerlijk zijn: niet elke chat op Tinder of WhatsApp is een lang leven voorbestemd. Soms passen jullie toch niet zo goed bij elkaar, of zit er achter dat knappe koppie helemaal geen leuke persoonlijkheid. Het is dan helemaal niet erg om het zinkende schip te verlaten!

Er zijn genoeg situaties waarin je niet moet proberen om het gesprek gaande te houden. Het is dan duidelijk dat zij niet genoeg interesse in je heeft. Je kunt natuurlijk nog proberen om met deze tips het gesprek weer leven in te blazen. Maar als zelfs dat niet werkt? Dan kun je beter op zoek gaan naar je volgende Tinder-match.

gesprek-stil7

Hoe weet je nu of een meisje geen interesse meer in je heeft? Check daarvoor de onderstaande kenmerken die vaak voorkomen wanneer ze niet meer geïnteresseerd is:

 • Ze reageert vaak met “oké” of “lol” of iets dergelijks;
 • Ze stelt nooit vragen terug;
 • Ze vertelt niet of nauwelijks iets uit zichzelf;
 • Ze begint nooit het gesprek, dat doe jij altijd;
 • Ze ‘vergeet’ regelmatig op je berichtjes te reageren zonder zich te verontschuldigen;
 • Ze is niet geïnteresseerd in wat jij te zeggen hebt;
 • Ze deelt weinig tot geen persoonlijke of emotionele informatie.

Het is aan jou om te voorkomen dat een leuk gesprek een vroegtijdige dood sterft. Pas dus deze 7 tips toe en wie weet vind jij wel de ware via WhatsApp of Tinder!

Zo krijg je meerdere dates en one-night-stands per week via Tinder

Meer succes op Tinder?

Veel mannen maken dezelfde domme fouten die hen er van weerhouden écht succes te krijgen op Tinder.

Ontdek hoe wij 193 dates hebben gehad via Tinder met een match- en chatsysteem dat KRANKZINNIG goed werkt.

Leer het revolutionaire 3-stappenplan van het Tinder Date Systeem en krijg het succes wat je altijd al had willen hebben.

Tinder Date Systeem Risicovrij Uitproberen »»

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d