De 4 Primaire Levensbehoeftes van een Man (o.a. Vrouwen Versieren)

Geluk vinden in het leven, daar is toch iedereen naar op zoek? Het is de hoogste levenskwaliteit die we als mens kunnen ervaren. Tevreden zijn en gelukkig worden komt echter niet vanzelf. Je moet er iedere dag weer keihard aan werken.

Ik wil 4 primaire levensbehoeften met jullie delen die belangrijk zijn in dit proces.

Levensbehoefte  1: Gezondheid

Mensen die ooit ernstig ziek zijn geweest en zich hebben weten te herstellen van een vreselijke ziekte, komen er vaak achter wat nou werkelijk belangrijk is in het leven.

Niet je dagelijkse beslommeringen op het werk maar die kleine dingen in het die je weer het gevoel geven dat je leeft.

Je kinderen zien genieten en ravotten in de tuin of het wandelen met de hond en je partner in het bos terwijl je de vogels op de achtergrond hoort fluiten en de dauw over de velden ziet wegtrekken.

Een goede gezondheid (zowel fysiek als mentaal) is  naar mijn mening het belangrijkste wat een mens kan bezitten.

Gezonde inspanning met sporten verbetert je immuunsysteem.  Mentale weerbaarheid kun je opbouwen door middel van meditatieoefeningen.

Het zorgt ervoor dat je de controle houdt over je emoties en je eigen gedrag.

Levensbehoefte 2: Familie en Vrienden

Wij mensen zijn sociale dieren. Iedereen heeft een kleine cirkel van mensen om zich heen waar ze de meeste tijd mee doorbrengen, die ze kunnen vertrouwen en waar ze steun bij zoeken op in moeilijke tijden.

Denk hierbij aan liefde, vriendschap en andere sociale relaties.

Mensen willen hun ideeën spiegelen aan die van anderen.  Naast ontspanning en erkenning zorgt menselijk contact er ook voor dat we onszelf blijven ontwikkelen.

Je ontwikkelt je nu eenmaal sneller met de inzichten van anderen erbij.

Levensbehoefte 3: Arbeid & Geld 

Veel mannen hebben de drang naar een succesvolle carrière binnen onze kapitalistische maatschappij.

In de Westerse wereld komt het er op neer dat succes wordt gekoppeld aan de carrière en het geldvermogen van mensen.

Alhoewel ik persoonlijk gezondheid en vriendschap belangrijker vind dan een succesvolle carrière, ben ik me er wel van bewust dat arbeid een belangrijke rol speelt in ons leven.

Niet alleen zorgt werken voor financiële onafhankelijk, het zorgt ook voor structuur en dat je naar dingen gaat uitkijken na een week hard werken.

Werken stimuleert je brein en geeft je het gevoel dat je er toe doet in onze maatschappij. Belangrijk daarbij is dat je iets doet wat bij je past en waar jij je bij goed voelt.

Financien

Iedereen heeft wel eens een tekort aan geld in zijn leven gehad. Het voelt niet prettig en het maakt je afhankelijk van anderen.

Het kan zorgen voor een depressie, onrust of een gebrek aan zelfvertrouwen. Ook al verdienen wij Europeanen gemiddeld meer dan mannen uit andere continenten, onze levensstijl zorgt ervoor dat we veel van ons zuurverdiende geld onnodig opbrassen aan onnodige zaken zoals consumententroep die ons afleiden van de belangrijke zaken in het leven.

Veel mensen zien niet in dat wat spaargeld je mentale rust kan geven wanneer je het – op wat voor gebied dan ook – even moeilijk hebt.

Ik ben erachter gekomen dat meer materialistische spullen je uiteindelijk niet gelukkiger zullen maken.

Wij Westerlingen denken dat voldoende geld ons leven compleet maakt. Niet is minder waar.

Je zult je uiteindelijk nog steeds somber voelen wanneer je een flinke bankrekening hebt maar op de andere primaire levensbehoeften tekort komt.

Levensbehoefte 4: Vrouwen

Voor de heteroseksuele  gezonde man zal de vrouw altijd een belangrijke factor in zijn leven blijven. Tot op de laatste dag dat hij zijn adem uitblaast en zijn testosteron definitief beneden peil  zakt.

De natuur heeft de man nu eenmaal genen gegeven die ons iedere dag weer  instinctief vertellen dat we zoveel mogelijk moeten neuken met het andere geslacht om onze toekomst veilig te stellen.

Dat is ook de reden waarom zelfs mannen die bezet zijn, hun ogen niet kunnen afhouden van een aantrekkelijke dame die ze toevallig tegenkomen.

Seksuele actieve mannen ervaren vaak een grotere mate van geluk en tevredenheid in hun leven.

Ook al wordt je minder actief met vrouwen versieren en heb je andere levensdoelen gevonden, seks zal voor de meeste mannen altijd een belangrijke rol blijven spelen.

Balans

Begrijp dat al deze primaire levensbehoeften die ik in dit artikel benoemd heb, met elkaar zijn verbonden. Ieder punt is met elkaar verweven en heeft invloed op een ander.

De sleutel van geluk en tevredenheid is balans.

Focus je dus niet teveel op één van deze punten maar probeer een balans zien te vinden in deze primaire levensbehoeften.

Waak ervoor dat je geen obsessie krijgt voor één van de primaire levensbehoeften zoals  vrouwen versieren, geld verdienen of het zoeken van erkenning bij vrienden en familie.

Wederkerig kunnen mensen zich alleen handhaven, gelukkig voelen en tot ontplooiing komen wanneer zij de juiste balans vinden.

Deze primaire levensbehoeften staan nooit stil. Iedere dag weer zul je er even bij stil moeten staan om ervoor te zorgen dat ze in balans met elkaar blijven.

Het betekent ook dat je hard zult moeten werken aan jouw doelen en dat je risico’s neemt die andere mensen niet durven te maken.

4 Reacties op "De 4 Primaire Levensbehoeftes van een Man (o.a. Vrouwen Versieren) "

 1. marcel

  says:

  Niet geschoten is altijd mis.

  • lieven

   says:

   neen dat is niet waar.voor mij eerst een vrouw anspreken voor een gezellige babbel dat is veel belangrijker toch.

   • jos

    says:

    Kijk een babbelaar.. gezellig... veeg voor de babbel eerst maar de voeten, hij praat op de grond ook wel "deurmat"

 2. Rick

  says:

  Hoe zit t dan met de homoseksuele en ongezonde man? Daar wordt hier niks over gezegd.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *