9 Effectieve Gespreksonderwerpen voor Whatsapp en Tinder

Hoera! Je hebt (eindelijk) een leuke match op Tinder! Je hoopte al dat dit meisje jou ook naar rechts zou swipen – en nou heeft ze het nog gedaan ook. Ze reageerde zelfs op je bijzonder flauwe openingszin. Kortom, er lijkt wel iets in te zitten. Maar dan slaat het noodlot toe: jullie gesprek begint dood te lopen… Je hebt geen gespreksonderwerpen meer!

Wees niet bang: het voordeel van Tinder (en WhatsApp) is dat je niet on the spot iets moet bedenken om te zeggen. Je hebt dus even de tijd om dit artikel te lezen – en 10 geniale gespreksonderwerpen te ontdekken! Na dit artikel zal je nooit meer gespreksstof tekort komen en het gesprek oneindig lang kunnen laten duren.

Hoe zorg je voor goede gespreksstof op de app?

gespreksonderwerp1Chatten – het is een van de beste uitvindingen van de afgelopen decennia. Het feit dat je gewoon altijd en overal met iemand kan praten, zonder het ongemakkelijke van real life contact, blijft gewoon fantastisch. Maar hierdoor ligt er ook een gevaar op de loer.

Zoals ze met jou chat, kan ze met nog tientallen andere mannen chatten.

En die mannen willen allemaal hetzelfde: met haar daten of met haar naar bed. Je moet je dus zien te onderscheiden van al die andere mannen, en dat terwijl dat op de chat veel moeilijker is. Je kunt via Tinder of Whatsapp namelijk minder van je charisma en charmes laten zien. Hoe zorg je dan dat ze jou boven de rest verkiest?

Door leuke gespreksonderwerpen aan te dragen! Met hoeveel mannen ze ook chat, als jij het over leuke en interessante dingen blijft hebben, zal ze het meest met jou blijven praten. Leuke gespreksstof kan dus het verschil betekenen tussen wel of geen date.

De beste Tinder openingszinnen gratis ontvangen?

De meeste mannen worden genegeerd op Tinder, vaak omdat ze de meest saaie en kansloze openingszinnen gebruiken.

Klik hier en ontdek de 50 beste Tinder openingszinnen waar vrouwen wél op reageren.

Gespreksonderwerpen die je totaal moet vermijden

gespreksonderwerp2Voordat ik begin met goede gespreksonderwerpen, is er ook wat gespreksstof die je juist moet vermijden. Deze onderwerpen komen namelijk in elk gesprek wel aan bod, en iedereen vindt ze eigenlijk vreselijk saai. Je zal haar alleen maar doodvervelen als je het over de volgende dingen gaat hebben:

 • Wat ze studeert
 • Wat voor werk ze doet
 • Waar ze woont
 • Wat voor weer het is
 • Letterlijk vragen wat haar hobby’s zijn

Ik noem dit altijd ‘verjaardagsonderwerpen’.

Het zijn dingen die je oom aan je vraagt als je hem na een half jaar weer op een verjaardag zit en je gedoemd bent om met die man te blijven praten. Je hebt helemaal geen zin om hier lang over te praten, maar jullie hebben ook niet voldoende gemeen om het over andere dingen te hebben.

Waar je beter ook niet over kunt praten, zijn dingen als politiek en maatschappelijke discussies. Dit zijn vaak onderwerpen waar je eerder gezeik mee krijgt dan een leuk gesprek. Bewaar dit dus voor als je met je vrienden in de kroeg aan het ouwehoeren bent.

Ten slotte moet je haar niet vervelen met random feitjes. Heel leuk dat jij weet hoe lang een vrouwelijke walrus zwanger is, of wat het meest effectieve gevechtsvliegtuig in de Tweede Wereldoorlog was, maar dat boeit haar helemaal niets. Maar waar moet je het dan wel over hebben?

Goede gespreksstof volgt de volgende drie regels

Er zijn eigenlijk drie belangrijke regels voor een gespreksonderwerp voor Tinder of WhatsApp. Ze moeten voldoen aan deze voorwaarden:

 • Ze helpen jullie om een band te vormen
 • Ze wekken emoties bij haar op
 • Je stelt je er kwetsbaar mee op

Want wat wil je eigenlijk met een appgesprek bereiken?

Je wilt een speciale band met haar vormen, zorgen dat ze jou leuk vindt.

En je gaat geen band met haar kweken door alleen maar over koetjes en kalfjes te praten. Je wilt juist zorgen dat het gesprek wat dieper gaat, dat jullie passies en emoties erin naar voren komen. Alleen dan leer je elkaar écht kennen.

Op deze manier stel je je bovendien kwetsbaar op. Lang niet alle mannen zijn comfortabel met het praten over emotionele of diepgaande onderwerpen, terwijl vrouwen dat juist heel aantrekkelijk vinden! Hoe meer jij van jezelf laat zien – van je echte zelf – hoe sneller ze je leuk vindt.

Lees hier meer tips over haar versieren op WhatsApp.

Goed, ik zal je niet langer laten wachten. Dit zijn 10 geweldige gespreksonderwerpen voor Tinder en WhatsApp!

Gespreksonderwerp #1: Reizen en vakanties

gespreksonderwerp3Dit is een inkoppertje. Als je op Tinder zit, garandeer ik je dat de helft van de meiden wel iets van “♥ reizen” of “Travelling the world” in hun bio heeft staan. En zo niet, is het alsnog een goed gespreksonderwerp.

Iedereen houdt namelijk van reizen en vakanties!

Met dit onderwerp heb je eigenlijk al ontzettend veel gespreksstof. Vrouwen raken namelijk niet uitgepraat over reizen die ze gemaakt hebben, vakantiebestemmingen waar ze geweest zijn of plannen om ooit nog een bepaald land te bezoeken.

Hoe begin je een gesprek over dit onderwerp? Bijvoorbeeld met de volgende vragen:

 • Waar ben je voor het laatst op vakantie geweest?
 • Wat is de leukste vakantie die je ooit gehad hebt?
 • Ik zie dat je van reizen houdt, wat is je droombestemming?
 • Heb je een horrorverhaal van een bepaalde vakantie?

Laat haar vervolgens niet alleen het woord voeren, maar haak in op wat ze zegt. Vertel over jouw eigen vakanties, plaatsen die jij nog graag wilt bezoeken. Zo leer je elkaar beter kennen en heb je ook nog leuke gespreksstof!

Gespreksonderwerp #2: Eten en koken

gespreksonderwerp4Ik zei dat iedereen wel van reizen houdt. Oké, dat is misschien niet helemaal waar – sommige mensen zitten het liefst in hun eigen vertrouwde huis. Gelukkig is er iets waar echt íedereen van houdt: eten!

Heb jij weleens een vrouw meegemaakt die niet van eten houdt? Ik ook niet! Dit is dus een prima gespreksonderwerp om weer wat gespreksstof te hebben.

Je kunt bijvoorbeeld praten over iets dat je laatst gegeten hebt. Denk aan een restaurant waar je geweest bent, of (nog beter) iets dat je zelf gekookt hebt. Misschien vind je koken wel heel leuk – dan heb je niet alleen gespreksstof, maar kom je ook nog eens aantrekkelijk over!

Vraag natuurlijk ook aan haar wat zij lekker vindt. De kans is groot dat het pizza of sushi is. Wat je dan kunt doen, is voorstellen om samen pizza of sushi te maken. Samen koken is namelijk een hele leuke, laagdrempelige, maar ook persoonlijke bezigheid. Je hebt namelijk alle tijd om gezellig met elkaar te praten terwijl je kookt.

Gespreksonderwerp #3: Muziek, boeken, films, series, games

Kortom: entertainment. We doen allemaal wel dingen om onszelf te vermaken in onze vrije tijd.

Maak het gesprek dus niet te serieus, en focus je op leuke dingen.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen Netflix. Grote kans dus dat jouw Tindermatch of WhatsAppgesprekspartner ook films of series kijkt. Probeer gemeenschappelijke interesses op dit gebied te vinden: houden jullie allebei van detectives, of juist van drama? Nog beter is het natuurlijk als je haar een serie kunt aanraden om samen te kijken!

USA, New Jersey, Jersey City, Young woman reading book at home

Vanwege Netflix en andere vormen van entertainment lezen steeds minder mensen boeken. Er zijn echter nog genoeg vrouwen die echte boekenwurmen zijn. Verdiep je dan een beetje in haar interesses: vraag naar haar favoriete boeken en waarom ze die zo tof vindt. Als je zelf ook van lezen houdt, is dat alleen maar makkelijker.

Ten slotte: muziek. Het is heel standaard om naar haar ‘muzieksmaak’ of ‘favoriete band/artiest’ te vragen. Vraag dus bijvoorbeeld eens iets waar ze naar luistert wat slechts weinig mensen van haar zouden verwachten, of naar haar guilty pleasure. Uiteindelijk kom je er toch wel achter waar ze normaal gesproken naar luistert. Wie weet kunnen jullie wel samen naar een concert!

Gespreksonderwerp #4: Jullie passies

gespreksonderwerp6Zoals gezegd, wil je gespreksstof aanhalen die emoties bij haar opwekt – en dan het liefst positieve emoties natuurlijk! Het is daarom altijd een fantastisch idee om achter haar passies te komen. Waarom doet ze de dingen die ze doet? Waar wordt ze echt gelukkig van?

Het kan alleen lastig zijn om zo’n passievol gesprek eruit te persen. Vrouwen praten vaak met veel mannen, en hebben geen tijd of geen zin om met veel enthousiasme over dingen te vertellen.

Je kunt haar enthousiasme opwekken door zelf met veel passie te vertellen.

Zeg dus niet: “ik ben dokter, het is wel leuk maar ook heel druk”. Saai! Kom met iets als: “niet om op te scheppen, maar ik heb al meer levens gered dan Superman”. Vertel waaróm je jouw werk doet en wat je er zo leuk aan vindt. Jouw energie is aanstekelijk; zij zal dan ook veel eerder vertellen over haar passies.

Dit is natuurlijk van toepassing op alle aspecten van jullie levens. Misschien ben je wel heel gepassioneerd over het muziekinstrument dat je bespeelt, of is zij dol op haar honden. Hoe enthousiaster je over jezelf kunt vertellen, hoe leuker ze je vindt en hoe meer gespreksstof je hebt!

Gespreksonderwerp #5: Dieren

Sommige mensen houden gewoon heel erg van dieren. En nee, daarvoor hoef je geen Freek Vonk te heten. Ik ben bijvoorbeeld gek op honden: als een chick op Tinder een hond in haar profiel heeft, is de kans 99% dat ik haar naar rechts swipe.

Bovendien: vrouwen vinden mannen die van dieren houden zeer aantrekkelijk.

Probeer dus uit te zoeken of ze van dieren houdt, of ze huisdieren heeft en wat haar lievelingsdier is. Het klinkt misschien als een flauw, kinderachtig onderwerp, maar je kunt er behoorlijk wat gespreksstof uit halen. Kattenmensen zijn bijvoorbeeld vaak zelfstandig, terwijl hondenliefhebbers er graag op uit trekken.

Gespreksonderwerp #6: Jeugd

Je wilt je Tindermatch niet alleen oppervlakkig kennen. Je wilt zo veel mogelijk van haar weten, haar diepste gedachten doorgronden, haar ziel aan jezelf blootleggen. Waar moet je dan beginnen?

Juist, bij de jeugd!

Elk mens heeft dingen als kind meegemaakt die nog steeds (voor een deel) bepalen hoe ze nu zijn. Bovendien kun je op het gebied van jeugd veel gemeenschappelijke kenmerken achterhalen. Wie weet waren jullie allebei gek op Pokémon, of hadden jullie hetzelfde favoriete televisieprogramma.

gespreksonderwerp7

Gebruik bijvoorbeeld de volgende vragen om meer te weten over de jeugd van je match:

 • Heb je broers of zussen? Hoe was jullie band?
 • Hoe was je als kind? (Druk, braaf, rustig, opstandig, enz.)
 • Wat wilde je vroeger worden?
 • Wat deed je graag als kind?
 • Wat is het meest indrukwekkende dat je hebt meegemaakt in je jeugd? (Persoonlijk, niet te snel vragen)

Gespreksonderwerp #7: Random vragen

Oké, soms weet je gewoon écht even niet waar je het over moet hebben. Dat is niet zo erg – soms is het juist beter om even een paar uur of een dag niet te chatten. Maar heb je net een leuk gesprek, en dreigt het dood te vallen?

Bedenk een random vraag en zorg dat ze een leuk antwoord kan geven.

Misschien ken je wel het dilemma op dinsdag. Dit is een site waar je elke dinsdag een nieuw dilemma kunt vinden met twee keuzeopties. Om maar een voorbeeld te geven: je moet elke dag een broodje vaseline eten of als iemand je slecht nieuws vertelt, krijg je de slappe lach. Bizar genoeg om een gesprek mee uit te lokken!

Wees wel een beetje terughoudend met zulke vragen. Op een gegeven moment komt het heel geforceerd over als je telkens zo’n vraag stelt, wanneer er even geen gespreksstof is.

Gespreksonderwerp #8: Seks

Jazeker, zelfs seks is een goed gespreksonderwerp op WhatsApp of Tinder. Tenminste, als je het op de juiste manier aanpakt. Je begint natuurlijk niet over seks als je pas twee dagen met haar chat. Na een tijdje kun je echter speels het onderwerp van seks opbrengen.

gespreksonderwerp8

Stel: ze heeft een keer een gekke actie uitgehaald terwijl ze dronken was, waardoor ze door de politie in de handboeien werd geslagen. Jij kunt dan iets zeggen als: “Oh, dat vond je wel kinky zeker”. Zo laat je haar op een speelse, onschuldige manier aan seks denken, zonder dat ze denkt dat je een viespeuk bent.

Na een tijdje kun je wat meer expliciete vragen over seks stellen. Let hierbij op haar reactie: is ze comfortabel met praten over seks? Sommige vrouwen zijn nu eenmaal preutser dan andere – houd daar rekening mee.

Gespreksonderwerp #9: Daten!

Je kunt natuurlijk niet altijd op Tinder of WhatsApp blijven praten. Op een gegeven moment moet je elkaar toch in het echt ontmoeten. Wacht dus niet te lang en vraag haar op date als je voelt dat het klikt tussen jullie! Wie weet wordt het wel iets tussen jullie…

Zo krijg je meerdere dates en one-night-stands per week via Tinder

Meer succes op Tinder?

Veel mannen maken dezelfde domme fouten die hen er van weerhouden écht succes te krijgen op Tinder.

Ontdek hoe wij 193 dates hebben gehad via Tinder met een match- en chatsysteem dat KRANKZINNIG goed werkt.

Leer het revolutionaire 3-stappenplan van het Tinder Date Systeem en krijg het succes wat je altijd al had willen hebben.

Tinder Date Systeem Risicovrij Uitproberen »»

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d