Zijn Pickup Artists Bullshit? De Beste & Slechtste Trucs

Pick Up Artist Mystery

Pickup artiesten zijn gespecialiseerd in het ontmoeten, aantrekken en verleiden van vrouwen. Ze hebben van vrouwen versieren hun werk gemaakt.

Wanneer de meeste mannen uitgaan, blijft het in de kroeg vaak bij een slappe glimlach of het aanbieden van een drankje. Dat hier weinig resultaat mee behaald wordt is bekend.

De PUA weet daarentegen precies hoe hij het hart van een vrouw binnen enkele minuten kan veroveren.

In dit artikel vertel ik jullie de beste en slechte trucs en technieken die PUA’s mannen aanleren.

***************************

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben Je Niks!

Je kan alle versiertactieken overslaan en goed worden in versieren door te werken aan je sociale zelfvertrouwen.

Andersom werkt het precies hetzelfde. Als jij diep van niet jezelf erop vertrouwt dat jij een vrouw waard bent, dan zal je haar nooit krijgen.

Ze zal aanvoelen dat jij je voelt alsof je niet op dezelfde hoogte als haar zit. Ze zal je afwijzen.

Als je goed oplet dan zit achter elke versiertechniek sociaal zelfvertrouwen verscholen.

Daarnaast kan je sociaal zelfvertrouwen op elk vlak in je leven gebruiken.

Het is nuttig voor je werkrelaties, je vriendschappelijke relaties, je familierelaties en natuurlijk je liefdesrelaties.

Dus klik op deze link, werk aan je zelfvertrouwen en ontdek het verschil dat sociaal zelfvertrouwen maakt met vrouwen.

***************************

Waar Komt PUA Vandaan?

Mannen die vrouwen verleiden hebben eigenlijk altijd al bestaan. De hedendaagse pick up artists, zijn eigenlijk pas echt ontstaan in de tijd dat het internet erg populair werd, rond 1990.

In deze jaren kwamen de eerste vrouwenverleiders bij elkaar via het internet, om tips uit te wisselen over hoe een vrouw het beste verleid kon worden.

In de begindagen van het internet, spraken PUA’s vooral met elkaar via internetfora. Niet veel later schreef de zelfbenoemde dating-guru Ross Jeffries een boek over hoe je het snelst een vrouw in je bed kan krijgen.

Een PUA bedacht meestal van te voren al wat hij tegen een vrouw zou gaan zeggen, waarna de resultaten al snel besproken werden op een forum. Door de discussie die daar op volgde, kon iedereen iets leren.

Niet iedereen is het eens met de denkwijze van een PUA. Sommige mensen beschouwen het zo snel mogelijk verleiden van een vrouw als iets wat niet goed is.

Maar natuurlijk is er niets verkeerd aan het verleiden van een vrouw.

De Explosie van de Pickup-community 

De pick up community werd over de jaren steeds iets populairder, maar in 2005 werd het pas echt bij veel mannen bekend. In 2005 schreef Neil Strauss namelijk het boek ‘The Game’, waarin hij zijn eigen belevingen in de PUA-wereld beschreef.

Dit boek zorgde ervoor dat duizenden mannen ook PUA wilde worden, waardoor de populariteit enorm steeg. Het boek is tevens twee maanden lang een New York Times bestseller geweest.

Helaas zijn er ook veel charlatans actief in de Pickup-wereld die met hun slechte trucs er juist voor zorgen dat mannen maar weinig resultaat boeken.

Hieronder lees je de beste technieken die je van een PUA wilt leren en de slechtste trucs die je absoluut wilt vermijden.

Vind je het moeilijk om vrouwen te benaderen?

Werken aan je sociale zelfvertrouwen zou dan een goede eerste stap kunnen zijn.

Als je je sociale zelfvertrouwen op orde hebt dan zal de angst om gesprekken te beginnen sterk verminderen.

Klik op de link hieronder om er meer over te ontdekken:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Slechte Truc #1: De Onzin van Magische Goocheltrucs

magictrick

Dankzij het boek beroemde boek ‘The Game’ van Neil Strauss werden magische trucjes en kaartspelletjes gemeengoed in de pickup wereld.

Pickup-artiesten gingen pseudowetenschap toepassen met vrouwen versieren. Ze kochten boeken als ‘handlezen voor dummies’ en vertelden vrouwen dat ze de toekomst konden voorspellen.

Met hun ‘magische’ trucjes weten ze vrouwen te entertainen maar de waarheid is dat ze eigenlijk niets hebben om op terug te vallen.

Een vrouw krijgt geen indruk van je als je op een date alleen maar goocheltrucjes met haar doet.

Natuurlijk is het leuk en grappig om een enkele keer te doen, maar voorkom dat je jezelf gaat zien als Merlijn de Tovenaar.

Je date zal al snel gaan denken dat je sociaal gestoord bent en je onbewust gaan vergelijken met haar World of Warcraft-verslaafde broertje.

Slechte Truc #2: De Waarheid Over  ‘Gouden’ Pick-up Lines  

pickuplines

Sommige pickup-artiesten beloven je gouden bergen met de juiste openingszinnen.

Alsof dat ene cruciale zinnetje ervoor zorgt dat je een vrouw aan het eind van de avond mee het bed in krijgt.

Wantrouw pickup-artiesten die zich enkel bezighouden met ludieke openingszinnen.

Door je teveel bezig te houden met de juiste openingzin zeg je eigenlijk tegen jezelf ‘ik ben niet goed genoeg met vrouwen en heb daarom originele openingszinnen nodig zodat vrouwen me leuk zullen gaan vinden’.

Je begrijpt dat je met deze denkwijze niet veel vrouwen zult versieren.

Want ook al had je de beste openingsin ter wereld, het zou je uiteindelijk geen enkele voordeel geven ten opzichte van andere mannen.

Waarom?

Omdat openingszinnen en leuke verhalen slechts tijdelijk werken.

Een vrouw die je hebt aangesproken met een originele openingszin zal er misschien even om lachen, maar zich daarna weer snel omdraaien als jij haar aandacht niet weet vast te houden.

Er zijn bepaalde factoren die een belangrijkere rol spelen om aantrekkingskracht op te bouwen.

Het oefenen en onthouden van goede openingszinnen om vrouwen te verleiden  is daarom zonde van je tijd.

Vernietig deze denkwijze en begin met het werken aan een sterke persoonlijkheid om aantrekkelijk te worden voor het vrouwelijke geslacht.

Het is dat krachtige geloof in jezelf dat je goed genoeg bent en geen flauwe openingszinnen nodig hebt om vrouwen te kunnen verleiden.

Als jij niet tevreden bent met je huidige resultaten, dan zijn er een aantal dingen die je kan doen:

 • Je kunt je focussen op magische trucjes en grappige openingszinnen waarmee je haar aandacht even weet vast te houden maar uiteindelijk aan het einde van de avond alleen naar huis gaat.

OF

 • Je begint met het kweken van meer zelfvertrouwen en werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Op deze manier zul je congruent overkomen en heb je geen kunstjes meer nodig om de aandacht van een vrouw te krijgen.

Je leert hoe je sekswaardig wordt en een man kunt zijn die zich aantrekkelijk opstelt zonder ook maar één woord gezegd te hebben.

Slechte Truc #3: Het Massaal Benaderen van Vrouwen

puamassapproach

Er is een grote groep pickup-artiesten dat zweert bij het massaal benaderen van vrouwen.

Dit zou volgens hen een van de beste manieren moeten zijn om af te komen van talloze angsten die je hebt met vrouwen  versieren.

Amerikaanse bedrijven als RSD duwen je richting iedere vrouw die je tegenkomt om maar af te komen van je hardnekkige aanspreekangst.

Ook al geeft de vrouw op dat moment te kennen dat ze geen zin heeft om met je te praten, dan nog moet je blijven staan. Hierdoor zou je ongevoelig moeten worden voor de reactie van anderen.

Op deze manier zou je volgens deze pickup-artiesten na 1000 benaderingen een baas moeten zijn in het aanspreken van vrouwen.

Waarom Je Geen Robot Wilt Zijn

De bedenkingen die ik heb bij dit soort massabenaderingen is dat het veel stress met zich mee brengt.

Ik sta er niet van te kijken dat sommige deelnemers bij dit soort cursussen met een burnout naar huis gaan.

Mannen vergeten op deze manier namelijk  dat vrouwen versieren eigenlijk een leuke bezigheid moet zijn waarbij je geniet van de (fysieke) interactie met een vrouw.

Ze zijn teveel bezig met scoren waardoor het een averechtse werking heeft op hun uiteindelijke resultaten.

In plaats van een absurd aantal vrouwen aan te spreken stel ik voor dat je rond de 100 vrouwen benaderd.

Op deze manier doe je voldoende ervaring op met vrouwen benaderen en blijf je ook je menselijke kant behouden.

Gebruik je tijd om aan je sociale vaardigheden te werken in plaats van bij een vrouw te staan die jou overduidelijk te kennen geeft dat ze je niet ziet zitten.

Vrouwen blijven tenslotte mensen. Je wilt vrouwen versieren niet gaan zien als een wiskundige benadering omdat je op deze manier nooit een connectie zult opbouwen.

Slechte Truc #4: Peacocking: Opvallen door opzichtige kleding en uiterlijk

puamystery

‘Peacocking’ werd vooral populair gemaakt door de Amerikaanse pickup-artiest ‘Mystery’.

Peacocking slaat op de pauwen-theorie waarbij de mannelijke vogel zich zo opvallend mogelijk gedraagt met zijn gekleurde verenkleed en sierveren om een wijfje voor zich te winnen.

In de pickup-wereld wordt hiermee voornamelijke extreme, opvallende kleding en/of uiterlijk bedoeld dat iemand bewust doet om zich te onderscheiden van de rest van de mannen.

De intentie is  om daarmee aandacht te trekken van vrouwen in clubs of op straat.

De gedachte erachter is dat vrouwen dit soort mannen aantrekkelijk vinden omdat:

 • Deze mannen zelfvertrouwen uitstralen door zich te distantiëren van de rest
 • Ze voelen zich op hun gemak in de meest extreme kleding en zijn niet bang om op te vallen

Werkt het in Nederland?

‘Peacocking’ is niet voor iedereen geschikt en ik zou het je in Nederland ook niet aanraden (behalve dan met carnaval).

De kans is groot dat je voor schut staat en het tegenoverstelde bereikt. Nederlandse vrouwen zijn vaak te nuchter voor dit soort onzin.

Natuurlijk zul je de aandacht krijgen van sommige vrouwen, de vraag is alleen of ze je niet zullen behandelen als een clown.

Heeft Mystery het dan helemaal mis? Natuurlijk niet. Je moet begrijpen dat de Nederlandse cultuur nu eenmaal verschilt van de Amerikaanse.

Bovendien is het alweer enige tijd geleden dat Mystery met peacocking introduceerde.

Tijden veranderen nu eenmaal.

Wat ik je als Nederlander aanraad is om je smaakvol te kleden die ervoor zorgen dat je er goed en aantrekkelijk uitziet.

Neem daarbij een stijlvolle armband of horloge, een leger ‘dog tag’ of een gave tatoeage en je zult meer dan genoeg aandacht krijgen.

Dit is een uitstekende manier om op een positieve manier op te vallen zonder dat je voor aap staat.

Beste PUA Truc #1:  Lichaamstaal herkennen (indicaties van interesse)

Gelukkig zijn er ook veel goede PUA trucs die je beter laten worden in het versieren van vrouwen.

Veel mannen hebben er totaal geen idee van of een vrouw hun leuk vindt.

Hierdoor vinden ze het lastig om te gaan voor de zoen of fysiek te worden met de vrouw. Ze durven niet te escaleren, bang dat ze zijn voor een eventuele afwijzing.

Hoe komen we er nou achter of een vrouw ons leuk vindt?

Het probleem met vrouwen versieren is dat er maar weinig vrouwen zijn die zich verbaal durven te uiten dat ze je leuk vinden.

Sommige mannen durven pas in actie te komen als ze ‘groen licht’ hebben.

Amerikaanse pickup-artiesten bedachten de term IOI (Indicators of Interest).  In het Nederlands noemen we dit indicaties van interesse.

Hiermee worden vrouwelijke gedragingen bedoeld die ze bewust of onbewust naar jou communiceert op het moment dat ze je aantrekkelijk vindt.

De meeste mannen zijn blind voor deze indicaties van interesse. Maar door er steeds vaker op te letten zul je op een gegeven moment deze interessesignalen gaan herkennen.

Deze subtiele signalen van een vrouw geven je een indicatie of een vrouw je leuk vindt en of het tijd wordt voor de volgende stap van escalatie.

Hieronder een opsomming van actieve indicaties van interesse. Dit zijn vrouwelijke signalen waarbij ze iets doet of vraagt om je aandacht te krijgen.

#1: Actieve indicaties van interesse

 •  Ze raakt je vaak aan
 •  Ze geef je een duwtje tegen je schouders
 •  Ze geeft je een kleine pets je op bovenbenen
 •  Ze herstart het gesprek als deze tussen jullie stilvalt
 •  Ze zit veelvuldig aan haar haren
 •  Ze vraagt wat je naam is
 •  Ze lacht vaak om wat je zegt (ook al is het soms niet eens grappig)
 •  Ze geeft je complimentjes
 •  Ze daagt je uit
 •  Ze vraagt of je een vriendin hebt

#2: Passieve indicaties van interesse

 • Haar vriendinnen gaan naar huis maar ze blijft bij je
 •  Ze volgt je op het moment dat je ergens heenloopt
 • Ze geeft geen weerstand op het moment dat je fysiek met haar bent
 • Ze accepteert blindelings je instructies (‘kom we gaan hierheen’)
 • Ze schrikt en ontwijkt je niet op het moment dat je dichterbij komt

Als laatste hebben we nog typische vrouwelijke lichaamstaal gedragingen die ze zowel bewust als onbewust inzet om aan te geven dat ze je leuk vindt.

#3: Lichaamstaal onder de loep

 •  Ze leunt in om dichterbij jou te komen
 •  Ze luistert aandachtig met grote ‘puppy-ogen’
 •  Ze gooit haar haren naar achteren
 • Ze geeft haar nek ‘bloot’
 • Ze spiegelt jouw lichaamstaal
 • Ze spreekt met een enthousiaste stem.

Zoals je hierboven ziet zijn er tientallen signalen die aangeven of een vrouw interesse in je heeft.

Nu zegt één interessesignaal natuurlijk niet meteen dat ze ook automatisch met je naar bed zal gaan.

Gebruik haar IOI’s voornamelijk als indicatoren die aangeven of je op de goede weg bent.

Opeenstapeling van IOI’s Als Indicatie

Eén IOI hoeft niet zoveel te betekenen, maar bijvoorbeeld tien IOI’s binnen een uur zijn een sterke aanwijzing dat ze je aantrekkelijk vindt.

Trap Niet In De Valkuil van IOI’s

Nu je het geheim van indicaties van interesse weet, wil ik je behoeden voor een fout die dan vaak gemaakt wordt:

Je wacht af tot een vrouw genoeg IOI’s geeft..

Alhoewel indicaties van interesse een goed hulpmiddel zijn om te kijken of een vrouw je leuk vindt, wil je hier niet altijd op wachten.

Niet iedere vrouw is namelijk hetzelfde en geeft evenveel interessesignalen af. Sommige vrouwen zijn wat meer gesloten dan anderen.

Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat ik weinig IOI’s van een date kreeg maar later op de avond wél met haar in bed belandde.

Als ik op zo’n avond geen poging had ondernomen om fysiek te escaleren -vanwege onvoldoende aan IOI’s – dan had ik nooit seks met mijn date gehad.

Dus in plaats van af te wachten op voldoende interessesignalen, is het juist verstandig om af en toe gewoon actie te ondernemen om te kijken of ze het accepteert.

Alleen op deze manier kom je erachter waar je werkelijk staat in het verleidingsproces.

Niet geschoten is altijd mis!

Beste PUA Truc #2: Vertrouwen opwekken en Comfort (rapport)

comfortpua

Wat de eerste pickup-artiesten heel goed door hadden is dat comfort en vertrouwen opwekken ontzettend belangrijk is om vrouwen te versieren.

De Amerikaanse pickup-artiesten noemen dit ‘building rapport’.

Helaas is de betekenis een beetje vertroebeld door mensen die het op een verkeerde manier interpreteerden en gebruikten.

Het komt er in ieder geval op neer dat een vrouw pas seks met je zal hebben als ze zich bij jou op haar gemak voelt.

Het is dat gevoel wat ze heeft dat ze je op dat moment kan vertrouwen en openhartig met jou durft te zijn.

Hoe wek je vertrouwen en comfort op?

Door jezelf zo nu en dan kwetsbaar op te stellen. Vertel bijvoorbeeld een heftig verhaal dat je normaal gesproken niet aan iedereen zou vertellen.

Laat zien dat je te vertrouwen bent door het over je familie en vrienden te hebben. Laat een schattige foto zien van je huisdier of vertel dat je moeder altijd voor iedereen klaar staat.

Geef haar ook de kans om kwetsbare dingen met je te delen. Dit zal ervoor zorgen dat ze zich prettig bij je voelt.

Beste PUA Truc #3: Vrouwen Kwalificeren (qualification)

qualifcatie

In het pickup boek ‘The Game’ wordt ook vaak gesproken over ‘qualification’.  Dit is een krachtige manier om vrouwen voor je te winnen.

Veel pickup-artiesten doen aan kwalificeren. Kwalificeren zorgt ervoor dat een vrouw het gevoel krijgt dat je haar om nog meer redenen leuk vindt, dan alleen haar grote borsten.

Door je date te kwalificeren voelt ze zich gewaardeerd en zal ze uiteindelijk een diepere connectie met je krijgen. Het laat haar zien dat je niet onder de indruk bent van haar uiterlijk en andere zaken zoals persoonlijkheid en bijvoorbeeld sportiviteit net zo belangrijk vindt.

Hoe vertalen we dit naar de praktijk?

Stel vragen waardoor ze zich gaat kwalificeren:

 •  ‘Ik heb een hekel aan mensen die alleen maar op de bank liggen en nooit eens de armen uit de mouwen steken. Hoe zit dat bij jou?’
 • ‘Bij koken draait het om smaak. Koken is voor mij een passie en ik vind het heerlijk om samen te koken. Wat is jouw passie, behalve werken?
 • ‘Wat zou nu in je opkomen als ik naar je beste kwaliteiten zou vragen?’

Je draait hiermee de rollen om. In plaats van wanhopig op zoek gaan naar haar goedkeuring, zorg je ervoor dat zij juist haar best gaat doen.

Door de juiste vragen te stellen kom je erachter of jullie bij elkaar passen.

Pick up artists van vandaag de dag

De pick up community bevat tegenwoordig tienduizenden aanhangers. Ondanks dat PUA nog steeds een beetje een ‘ondergrondse’ sfeer heeft, kennen veel mensen het principe.

Momenteel zijn er op het internet honderden sites beschikbaar met informatie over hoe je het beste een vrouw kunt verleiden.

Hoe de PUA community zich in de toekomst zal handhaven is natuurlijk niet bekend, maar zolang er mannen interesse hebben in het beter worden in het verleiden van vrouwen, is het einde nog lang niet in zicht.

De PUA-wereld is erg divers en er bestaat geen stereotype PUA.

Van de echte meesterverleiders kun je erg veel leren, zodat je zelf ook binnen enkele minuten een vrouw om je vinger kunt winden.

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon Zomerdijk heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Er is geen enkele goede versierder die geen zelfvertrouwen heeft.

Zelfvertrouwen zit namelijk achter elke goed uitgevoerde versierpoging.

Als je zelfvertrouwen op orde is, dan zal je automatisch de juiste lichaamstaal uitstralen en de juiste woorden zeggen.

Bekijk Simon’s unieke aanpak en ontdek direct of het voor jou werkt:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

8 Reacties op "Zijn Pickup Artists Bullshit? De Beste & Slechtste Trucs"

 1. Amro says:

  Het was mij inderdaad ook opgevallen dat het een nieuwe rage is. Ik denk dat ik gewoon een natural ben :).

  Top artikel trouwens. Mooi geschreven en zeer helder. Ik vond dit een artikel dat miste op dit blog maar zoals we zien gaat het vooruit hier :)

  De natural born regular!

  • Jonathan Johnson says:

   Haha, maar ook natuurtalenten kunnen nog steeds beter worden Amro!

   Bedankt voor je compliment en houdt het blog goed in de gaten, er komen nog een aantal artikelen aan over dit onderwerp!

   Dennis

  • Barry says:

   Lucky bastard met je natuurtalent hahahah, maar ben wel eens met wat je zegt :)

 2. Guido says:

  goed, ik had dus een compleet verkeerd beeld van dit soort mensen hahahaha
  dacht dat ze allemaal gladde praters maar complete losers waren XD

 3. Sergio says:

  vroeg me af wat nu het onderscheid is tussen een PUA of gewoon iemand die veel vrouwen aan de haak kan slaan. Als dat lukt, ben je dan gelijk een pua of is het pua-zijn meer een ''sport'' of zoiets hahaha

  • Piet says:

   Volgens mij is het zo goed als hetzelfde. De naam zegt het al een beetje; pick-up artist. Je bent dus heel goed in het oppikken van dames. Zou je ook een sport kunnen noemen want echt serieus is het niet natuurlijk. Ik geloof niet dat dit soort pick up artists heel lang gelukkig kunnen zijn met hun werkwijze. Ja ze hebben vaak seks met misschien wel de mooiste vrouwen maar ze willen alleen maar meer meer meer. Op een gegeven moment kan dat niet meer en hebben alle vrouwen door dat je maar een sneue praatjesmaker bent. Ik zou lekker gaan settelen met een vrouwtje die je echt leuk vindt en die jou ook leuk vindt want daar word je veel gelukkiger van. Tenminste dat is mijn advies.

   Groet van Piet

 4. Dennis says:

  Fijn dat je alle onzin en goeie tips voor me uitgelicht hebt Jonathan, nu hoef ik al die troep niet meer te kopen ;)

 5. Dion says:

  Nou, ik weet het niet meer hoor. Ik heb jouw site denk ik van voren naar achter gelezen en alle tips opgeschreven, maar het lukt mij nog steeds niet om een vrouw in bed te krijgen. Volgens mij heb ik echt de uitstraling van een zoutzak en ook nog te weinig ballen om echt door te zetten. Ik merk gewoon dat chicks anders op mij reageren als op andere gasten die ze versieren. Ze tonen nooit interesse en proberen altijd zo snel mogelijk weg te komen....

  Nou ben ik niet de mooiste maar het zal toch echt wel mee vallen. Ik denk dat ik echt moet gaan proberen om af te vallen en een make-over te doen want anders gaat het nooit wat worden met me... Ja m'n moeder zegt dat ze op me zou vallen als ze jong was maar ja wat heb ik daar nou weer aan. Ik ben helemaal radeloos Oscar...

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d