9 Tips om over Je Ex / Iemand Heen te Komen + 4 Fouten

Als je dit leest dan is de kans groot dat je relatie verbroken is. Ineens is het tussen jullie over en uit. De relatie is ten einde gekomen.

Naarstig ben je op zoek bent naar tips om over je ex heen te komen. Als je het niet zelf hebt uitgemaakt, kan dit heel onwerkelijk voelen.

Negatieve emoties krijgen de overhand en het verdriet maakt je gek. Hoe kom je er vanaf?

Lees in deze blog hoe je over je ex heen komt en wat je wel en absoluut niet moet doen bij het verwerken van liefdesverdriet.

In deze blog leer je onder andere:

 • Wat je onmiddellijk wilt doen nadat je ex de relatie heeft uitgemaakt
 • Hoe je ervoor zorgt dat liefdesverdriet niet de overhand krijgt
 • Op welke manier je liefdesverdriet het snelste kunt verwerken
 • Waarom een verbroken relatie uiteindelijk het beste in je naar boven haalt
 • En nog veel een veel meer..

Hoe Je Over Je Ex Heen komt en Je Liefdesverdriet Verwerkt

Verlaten worden door je ex is altijd pijnlijk. Het betekent dat degene waar jij nog iets voor voelde, niet meer hetzelfde voelde voor jou. Dit leidt tot heftig liefdesverdriet.

Ze is niet meer tot je aangetrokken. De natuurlijke aantrekkingskracht tussen jullie is verdwenen.

Onderzoek heeft vastgesteld dat het gevoel van verliefdheid bij een gezonde relatie gemiddeld 2 jaar duurt. Na die tijd wordt de seksuele aantrekkingskracht minder en gaat die heftige verliefdheid over in een soort van ‘houden van’.

Dingen die de eerste jaren spannend waren worden nu saai of misschien wel vervelend. De interesse in de ander neemt af en ruzie en frustratie krijgen thuis de overhand. Er worden fouten gemaakt en de paniek slaat toe. Je partner wilt afstand van je nemen en de relatie komt ten einde.

Het hebben van een relatie is fijn op vele fronten. Je kunt bij de ander volledig jezelf zijn, jullie kunnen alles aan elkaar kwijt en je hebt altijd iemand om je te steunen. Wanneer je alles hebt geprobeerd maar niets lijkt te helpen, dan kan liefdesverdriet je hele leven gaan beheersen.

Ben jij sinds kort weer single nadat je een lange relatie achter de rug hebt?

Hartstikke vervelend natuurlijk, maar met onze liefdesverdriet tips kom je er in een mum van tijd weer bovenop!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

#1: Verbreek het contact met je ex

gebroken hart

Het is erg verleidelijk om in contact te blijven met je ex als je veel om hem of haar geeft. Maar vaak is het contact verbreken met je ex het beste wat je kunt doen, hoe moeilijk dit ook klinkt.

Het kan ook zo zijn dat ze je negeert of geblokkeerd heeft op whatsapp. In dat geval wil je het verbroken contact even laten voor wat het is.

En ik zal je ook vertellen waarom: er is namelijk een belangrijke reden waarom jullie  niet meer bij elkaar zijn.

Ondanks dat je waarschijnlijk je ex mist, was er al enige tijd geen sprake meer van romantiek en liefde.

De keuze om afstand te nemen van je ex is een moeilijke maar wel de juiste. Zie je ex als een drug waar je naar hunkert. Vaak is streng voor jezelf zijn de enige manier waarmee je liefdesverdriet kunt stoppen.

De ‘geen contact regel’ betekent simpelweg dat je geen contact meer opneemt met je ex voor een bepaalde periode. Denk aan minimaal twee of drie maanden.

Het is een cold turkey maatregel om jezelf voorgoed te genezen van liefdesverdriet.

Met geen contact hebben met je ex bedoel ik:

 • Geen tekstberichten op whatsapp of per sms sturen
 • Niet bellen of telefoontjes aannemen
 • Niet haar bewust opzoeken (denk aan haar werk of woonplaats)
 • Verwijderen of blokkeren op Facebook
 • Geen contact zoeken via jullie gezamenlijke vrienden
 • Geen Facebook berichten posten op je tijdlijn die overduidelijk voor je ex zijn bedoeld

Als je erg afhankelijk was van je ex, dan zal je het met deze maatregel moeilijker hebben dan iemand die naast zijn of haar relatie een druk sociaal leven en een leuke baan heeft.

Neem je leven in eigen hand en laat jezelf en je omgeving zien hoe sterk je bent.

Sta  jezelf niet toe om je ex weer in je leven te laten, want zelfs minimaal contact is voldoende om liefdesverdriet weer de overhand te laten krijgen.

#2: Focus op jezelf

Hoe gek dit ook klinkt, maar gebruik de tijd waarin je geen contact hebt met je ex. De hele dag op de bankhangen is het ergste wat je kunt doen om over liefdesverdriet heen te komen.

Een relatiebreuk is ontzettend confronterend en dat maakt het ook zo lastig om ermee om te gaan. Wanneer je wakker wordt ligt je ex niet naast je. Het besef dat dit nooit meer zal zijn doet nu eenmaal pijn.

Misschien denk je nu ‘wat doe ik hemelsnaam met al die vrije tijd?’. Nou, wat dacht je van werken aan jezelf? Wie zegt dat jij jouw ex nodig hebt om gelukkig te zijn?

Leef je eigen leven! Doe alles wat je kunt om jezelf beter te laten voelen. Wees je eigen beste vriend en zorg voor jezelf omdat niemand anders het voor je zal doen.

Je moet leren dat je je ex niet nodig hebt om gelukkig te zijn. Er is een groot verschil tussen iets willen en daadwerkelijk nodig hebben.

Nu je weer op jezelf aangewezen bent, krijg je de mogelijkheid om jezelf helemaal te herontdekken.

Je bent als persoon een individu en ook zonder je partner kun jij prima functioneren en mooie dingen meemaken. Gelukkig zijn zit in jezelf, niet in je relatie.

#3: Relativeer je situatie

relativeer je situatie

Hoe zwaar het ook is, probeer de situatie te relativeren. Het probleem bij het verwerken van liefdesverdriet is dat je een toekomst met je ex voor je zag die als het ware van de een op de andere dag is verdwenen.

Het is moeilijk om plotseling afstand te doen van jullie leven samen. Maar toch is het belangrijk dat je alles relativeert, want geloof me een verbroken relatie is niet het einde van de wereld, ook al voelt dat op dit moment wel zo.

Denk eens aan al die dingen die je wel nog steeds hebt: familie, vrienden en misschien wel kinderen en huisdieren. Ben dankbaar dat je gezond bent en koester de mensen om je heen.

Het positieve van een verbroken relatie is dat je in ieder geval weet wat je wel en niet meer wilt.

Je hebt een duidelijker beeld gekregen van wat je wel en niet zoekt in een relatie. Was jouw ex bijvoorbeeld altijd jaloers en heb je daarom je vrienden verwaarloosd?

Dan weet je nu in ieder geval dat je zo’n bezitterig persoon nooit meer wilt!

#4: Heb geduld

Je hebt vast wel eens van het spreekwoord ‘tijd heelt alle wonden’ gehoord. En dat geldt zeker zo voor liefdesverdriet.

De open wond van liefdesverdriet is nu nog vers en pijnlijk, maar na verloop van tijd zal de pijn van het verdriet vanzelf overgaan. Je kunt niet je huidige situatie in één dag veranderen.

Daarom is het zo belangrijk dat je in de tussentijd meer bezig bent met jezelf en minder met je ex.

Blijf niet passief in je bed liggen maar ga erop uit en verzet je gedachten.

Een van de beste dingen die je kunt doen om het piekeren en de dwangmatige gedachten aan je ex te stoppen is door actie te ondernemen. Ga daarom onmiddellijk dingen doen die je bezighouden.

#5: Praat erover met mensen die je vertrouwt

Wat doe je als liefdesverdriet je de hele dag bezig houdt en niet meer in staat bent om ergens anders aan te denken? Praat over de situatie met goede vrienden en familie!

Waarschijnlijk wil je op dit moment het liefste alleen zijn, maar praten over je gevoelens kan helpen om liefdesverdriet een plekje te geven.

Het probleem met piekeren is dat jezelf de enige persoon bent in het gesprek. Je raakt zo gevangen in je eigen gedachten en ziet geen andere uitweg meer.

Daarom is het verstandig om met mensen erover te praten. Praten kan enorm opluchten.

Je hebt even een gesprek met iemand anders dan je eigen gedachten en dat kan een enorm verschil maken.

Daarnaast kunnen mensen die er iets verder vanaf staan je adviezen geven. Je ontdekt dat je altijd een keuze hebt, hoe moeilijk de situatie ook is.

#6: Begin met sporten

ga sporten

Hoe kom je snel over iemand heen denk je? Door op de bank te blijven liggen of door intensief te sporten? Ga voor dat laatste want van sporten krijg je energie.

Het klinkt wat tegenstrijdig maar het is echt zo! Tijdens het sporten maken je hersenen endorfine aan. Dit is een stofje dat je vrolijk maakt en de pijn van liefdesverdriet vermindert.

Het is een geweldige manier om jezelf goed te voelen.

Welke sport je wilt gaan doen maakt in principe niet uit:

 • Hardlopen
 • Tennissen
 • Voetballen
 • Fitnessen

Kies iets uit wat je leuk vindt en bij je past. Behalve dat sporten ontzettend goed is om die positiviteit weer terug te laten komen en rust in je hoofd te krijgen, helpt het je ook om je vrije tijd in te vullen.

#7: Ga op ontdekkingsreis!

Had je ex een hekel aan verre buitenlandse reizen en wilde jij altijd al een keer naar Azië? Nu is het je kans om de wereld te ontdekken!

Behalve liefdesverdriet geeft een verbroken relatie je ook alle tijd om dingen te ondernemen. Probeer je tijd te besteden aan dingen die je altijd graag had willen doen.

Verlaat je comfortzone en boek met je beste vrienden een reis die je nooit meer zal vergeten.

Door nieuwe dingen op te zoeken en onbekende mensen te leren kennen, worden je oude herinneringen steeds verder naar de achtergrond geduwd.

Nu je weer op jezelf aangewezen bent, krijg je de mogelijkheid om jezelf helemaal te herontdekken. Even ontsnappen aan de realiteit en geweldige landen bezoeken.

Pak je koffers en zorg ervoor dat je even wat anders aan je hoofd hebt!

#8: Begin met online daten

tinder online dating app

Wat belangrijk is om in te zien is dat je ex niet de enige persoon is op deze aardbol.

Waarschijnlijk heb je daar in het begin helemaal geen behoefte aan maar toch is het belangrijk dat je nieuwe mensen gaat ontmoeten.

Het kan de eerste keer misschien wat raar en ongemakkelijk aanvoelen omdat je jaren in een relatie hebt gezeten. Veel mensen vergeten hoe ze moeten flirten als ze weer vrijgezel zijn.

Mocht je het wat eng vinden om meteen een kroeg in te duiken, dan kan online dating of Tinder uitkomst bieden.

Je hoeft je deur niet eens uit en kunt toch rustig rondkijken naar andere vrijgezellen en een gesprekje met iemand beginnen.

Het is wel belangrijk dat je weet hoe je jouw kansen met online dating kunt vergroten. Een goede online dating profieltekst vergroot de kans op succes met vrouwen.

#9: Neem de lusten zonder de lasten

Ook al ben je in de loop der jaren gehecht geraakt aan je ex, het kan zijn dat de seksuele aantrekkingskracht er niet meer was.

Misschien was de seks tussen jullie zo slecht dat je er helemaal geen behoefte meer aan had. Maar seks speelt in de meeste relaties toch een grotere rol dan je misschien denkt.

Nu je vrijgezel bent zie je eigenlijk pas wat je allemaal gemist hebt. Je raakt opgewonden van die aantrekkelijke vrijgezelle mensen om je heen. Het wordt tijd om je seksleven te herontdekken!

Seks met een nieuw persoon zorgt daarnaast voor wat nieuwe spanning in je leven. Je voelt je gewild en geeft vrouwen de meest intense orgasmes.

Dit alles geeft je zelfvertrouwen een enorme boost. Je hebt weer het besef dat je er nog steeds mag zijn. Vrouwen versieren na je relatie is wat dat betreft de beste manier om over je ex heen te komen.

4 Liefdesverdriet Fouten Die Je Niet Wilt Maken

Fout #1: Negatieve emoties de overhand laten krijgen

kwaad zijn

Liefdesverdriet is misschien wel een van de meest pijnlijke en zware emotie die er bestaat.

Vroeg of laat gaat het gelukkig wel over, maar als je er middenin zit dan is het een ware nachtmerrie die maar niet lijkt over te gaan. Negatieve emoties als boosheid en verdriet voeren de boventoon.

Het is volkomen menselijk om je te laten leiden door je negatieve emoties, maar dit is niet bevorderlijk voor je verwerkingsproces.

Over je ex heen komen lukt alleen als je in staat bent om je eigen emoties te sturen.

Je eigen gedachtes zijn veel krachtiger en oefenen bovendien veel meer invloed op je gemoedstoestand uit dan dat je misschien zou denken.

Soms moet je even rationeel denken naar de situatie kijken zodat je negatieve emoties om kunt zetten in positieve emoties.

 Fout #2: Je ex blijven lastigvallen

stalken

Als de waarheid eenmaal tot je doordringt dat je jouw ex definitief kwijt bent, dan kan het heel aanlokkelijk zijn om haar te stalken op social media of whatsapp. Jij wilde je ex helemaal niet kwijt!

Je raakt geobsedeerd en doet er alles aan om hem of haar terug te krijgen. Het probleem is alleen dat je ex lastigvallen niet de juiste oplossing is.

Het zal je liefdesverdriet niet doen verminderen. Je maakt het jezelf alleen maar moeilijker om van je ex afscheid te nemen.

Hoe kom je snel over iemand heen? Nou, niet door jullie oude vakantiefoto’s te bekijken of zijn of haar Facebook profiel vierentwintig uur per dag in de gaten te houden.

Houd de eer aan jezelf en neem van je ex afstand. Al is het maar om jezelf op de langere termijn beter te voelen of om vervelende consequenties in de toekomst te voorkomen.

Fout #3: Geen verantwoording nemen

Veel mensen verwijten het einde van een relatie altijd aan de ander. Het was de ander die jou nooit begreep, is vreemdgegaan of voortdurend ruzie maakte.

Maar diep van binnen weet je zelf ook wel dat relaties niet zomaar verbreken uit het niets. Het is belangrijk dat je ook naar je eigen rol in dit verhaal kijkt.

Het is namelijk erg makkelijk om je ex de schuld te geven van de verbroken relatie, maar bedenk eens goed dat je zelf waarschijnlijk ook het nodige hebt bijgedragen aan jullie einde.

Misschien was je vaak van huis, toonde je nooit je gevoelens of vermeed je seks. Neem je eigen verantwoordelijkheid zodat je diezelfde problemen in de toekomst met een ander voorkomt.

Fout #4: Niet aan jezelf werken

Bored, Overweight Man Sits On The Sofa

Denk eens terug aan je allereerste en laatste relatie. Was je toen anders? Misschien was je vroeg vrij verlegen of kon je moeilijk je emoties uiten.

Door de jaren heen heb je geleerd om dingen te veranderen. Zo geldt het ook voor relaties.

Uit iedere relatie kom je weer anders uit; soms gebroken of misschien wel opgelucht.

Doe iets met die kritiek van je ex. Stop met je meest slechte gewoontes en werk aan een verbeterde versie van jezelf.

Ga afvallen als je de afgelopen jaren te dik bent geworden of zorg ervoor dat werkstress niet weer de overhand krijgt in een nieuwe relatie.

Je Relatiebreuk Herstellen Is Mogelijk Met De Juiste Aanpak

Wil jij het exacte stappenplan en de beste tips om je ex voorgoed terug te krijgen?

Als je meer tips van een echte expert wilt horen om je ex terug te krijgen dan kan je terecht bij Edwin Edinga.

Hij heeft namelijk een geweldig eBoek geschreven met honderden tips en adviezen om je weer met je ex te kunnen herenigen voor het te laat is.

Met dit eBoek heeft hij al honderden mannen en vrouwen geholpen hun ex terug te krijgen.

Lees direct meer informatie door op deze link te klikken:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d