6 Manieren om Beter om te Gaan met Wispelturige / Labiele Vrouwen

Als er één cliché is dat helaas maar al te waar is, dan is het dat vrouwen van Venus komen, en mannen van Mars. Er zitten op bepaalde vlakken nu eenmaal flinke verschillen tussen de meeste mannen en vrouwen. Dit kan de communicatie tussen de twee zelfs onder de beste omstandigheden af en toe erg moeilijk maken.

Dat geldt bijvoorbeeld als je met een wispelturige of labiele vrouw te maken hebt. Voor je gevoel doe je niks fout, maar ineens is ze ongelofelijk boos op je, en krijg je allerlei scheldwoorden en beschuldigingen naar je hoofd geslingerd. Zo’n situatie is natuurlijk voor niemand erg prettig, zeker als je niet weet hoe je hiermee om moet gaan. Dat is dan ook precies waarmee ik je zal helpen in dit artikel!

***************************

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben Je Niks!

Je kan alle versiertactieken overslaan en goed worden in versieren door te werken aan je sociale zelfvertrouwen.

Andersom werkt het precies hetzelfde. Als jij diep van niet jezelf erop vertrouwt dat jij een vrouw waard bent, dan zal je haar nooit krijgen.

Ze zal aanvoelen dat jij je voelt alsof je niet op dezelfde hoogte als haar zit. Ze zal je afwijzen.

Als je goed oplet dan zit achter elke versiertechniek sociaal zelfvertrouwen verscholen.

Daarnaast kan je sociaal zelfvertrouwen op elk vlak in je leven gebruiken.

Het is nuttig voor je werkrelaties, je vriendschappelijke relaties, je familierelaties en natuurlijk je liefdesrelaties.

Dus klik op deze link, werk aan je zelfvertrouwen en ontdek het verschil dat sociaal zelfvertrouwen maakt met vrouwen.

***************************

Tip 1: Laat niet over je heen lopen

Een vrouw die te maken heeft met nogal wat schommelingen in haar emoties, zal af en toe ineens heel fel of zelfs agressief uit de hoek kunnen komen. Ze zullen sneller plotseling boos, verdrietig, gefrustreerd, of een combinatie daarvan zijn, en die gevoelens moeten ze ergens kwijt.

Dat kan natuurlijk best intimiderend zijn, zeker als een stemmingswisseling voor jouw gevoel ineens uit de lucht komt vallen. Veel mannen weten hierdoor niet zo goed wat ze moeten doen. Het komt vervolgens maar al te vaak voor dat ze volledig over zich heen laten lopen. Ze doen alles wat hun partner ze op dat moment opdraagt, en gaan volledig mee in wat ze zegt.

Ik snap die impuls best, maar het is natuurlijk niet de beste manier om met een dergelijke situatie om te gaan. Als je totaal over je heen laat lopen door een labiele vrouw, ongeacht wat ze zegt of doet, dan kun je zeker weten dat dit op termijn misgaat. Jij wordt er niet bepaald gelukkiger van om je continu in alles aan haar aan te moeten passen

Maar ook zij zal het op den duur vervelend gaan vinden dat je nooit tegengas geeft. Ik hoef je vast niet uit te leggen dat mensen in zulke situaties zelden lang samenblijven.

Als ze iemand wil die in alles meegaat wat ze zegt, dan koopt ze maar een hond.

Dat je af en toe tegengas moet geven, betekent natuurlijk ook weer niet dat je net zo hard terug moet gaan schreeuwen en boos moet worden als zij. Een ruzie los je niet op door allebei zo boos mogelijk op elkaar te worden. Maar ga dus ook niet zomaar mee in alles wat ze zegt. Vraag jezelf altijd af of het wel terecht is dat ze boos op je is. Dit zal zeker bij labiele vrouwen vaak niet het geval zijn.

Tip 2: Noem haar nooit onredelijk

Kijk, ik snap best dat het flink frustrerend kan zijn als je constant te maken hebt met heftige stemmingswisselingen. Zij slingert continu van alles naar je hoofd, waarvan je zelf het idee hebt dat het volkomen onredelijk en irrationeel is. Dit kan allemaal nog zo waar zijn, maar dat betekent niet dat het een goed idee is om dit ook tegen haar te zeggen.

Hoe onredelijk wat ze zegt ook is, het heeft geen zin om haar persoonlijk aan te vallen. Wat ze zegt kan helemaal nergens op slaan, maar alsnog moet je haar nooit onredelijk noemen, of iets wat daar op lijkt. Als je zegt dat zij onredelijk is, of zelfs alleen dat ze zich onredelijk gedraagt, dan zal ze dit opvatten als een persoonlijke aanval. Een labiele vrouw ziet het niet als kritiek op haar gedrag op dat moment.

Als mensen zich aangevallen voelen, dan schieten ze uiteraard in de verdediging.

Voelt ze zich eenmaal persoonlijk aangevallen, dan zal ze alleen maar bozer op je worden. Ze zal niet meer luisteren naar wat je inhoudelijk te zeggen hebt, al heb je nog zoveel gelijk. Maar als je de vorige tip hebt gelezen, dan weet je ook dat je niet zomaar over je heen moet laten lopen. Je moet dus wel enige kritiek op haar gedrag kunnen leveren. Hoe zit dat dan precies?

Ik geef meteen aan dat het moeilijk is om hier een balans tussen te vinden. Een middenweg die vaak goed werkt, is om je alleen te richten op wat ze zegt. Zeg dus niet dat zij of haar gedrag fout zijn, maar leg specifiek uit waarom je de dingen die zij op dat moment zegt niet waar of niet eerlijk vindt.

Doe dit zo rustig mogelijk. Als je tegen een labiele vrouw begint te schreeuwen, dan versterk je haar gedrag. Reageer je juist rustig op haar geschreeuw, dan is de kans groter dat ze zelf ook doorkrijgt dat ze zich niet helemaal normaal gedroeg.

Vind je het moeilijk om vrouwen te benaderen?

Werken aan je sociale zelfvertrouwen zou dan een goede eerste stap kunnen zijn.

Als je je sociale zelfvertrouwen op orde hebt dan zal de angst om gesprekken te beginnen sterk verminderen.

Klik op de link hieronder om er meer over te ontdekken:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Tip 3: Laat zien dat je naar haar luistert

Een labiele vrouw zal nu eenmaal veel vaker last hebben van heftige emoties. Soms zijn de dingen die ze zegt daardoor moeilijk serieus te nemen. Als er echter één ding is dat die emoties alleen maar versterkt, dan is het wel het idee dat je haar niet serieus neemt. Neem dus altijd de tijd om naar haar te luisteren, ook als je denkt te weten wat ze te zeggen heeft.

Als ze begint te schreeuwen, dan kan het al een heleboel helpen om gewoon te zeggen “schat, waar ben je zo boos om?”. Mensen zeggen nog wel eens dat dit een vraag is die je nooit moet stellen. Maar als je echt geen idee hebt, dan werkt het nog altijd beter dan gewoon maar gokken. Ze zal vast even geïrriteerd zijn dat je het zelf niet doorhebt.

Meestal krijg je zo in elk geval wel een gesprek op gang, en krijg jij dus de kans om jezelf te verdedigen.

Hoewel het belangrijk is om jouw kant van het verhaal aan haar te vertellen, is het wel belangrijk om haar eerst uit te laten praten. Laat haar eerst haar hele verhaal afmaken. Wees stil terwijl ze dat doet, en laat zien dat je naar haar luistert. Ga niet kinderachtig met je ogen rollen of afkeurende geluiden maken, want dan heeft het natuurlijk geen zin.

Als een labiele vrouw heeft kunnen zeggen wat haar dwarszit, dan is de kans groot dat ze vanzelf al een stuk rustiger is geworden. Misschien heeft ze zelf ook door dat ze overdreven heftig reageerde. Dat is vaak het effect als je dergelijke dingen hardop zegt. Jij kan vervolgens je zegje doen in een setting die veel minder vijandig is dan eerst het geval was. Zo is de kans dus veel groter dat je er uiteindelijk uitkomt.

Tip 4: Probeer je in haar te verplaatsen

Eén van de redenen dat het erg moeilijk is om met een wispelturige vrouw om te gaan, is dat het heel moeilijk kan zijn om je in haar te verplaatsen. Jij bent zelf waarschijnlijk emotioneel wat stabieler. Hierdoor zijn jouw beslissingen en handelingen waarschijnlijk een stuk rationeler en beter doordacht dan die van haar. Daarom snap je soms totaal niet waarom zij doet wat ze doet.

Toch kan het juist helpen om je in haar te proberen te verplaatsen. Ik bedoel hiermee niet per se dat je moet begrijpen hoe ze denkt, want dat gaat je waarschijnlijk toch niet lukken. Iemand die wordt geleid door haar emoties weet dat zelf waarschijnlijk ook niet. Wat ik hier wel mee bedoel, is dat je een beetje empathie voor haar probeert te hebben.

Natuurlijk is het voor jou heel vervelend dat zij zo wordt geleid door haar emoties. Maar waarschijnlijk vindt ze dit zelf ook niet bepaald leuk. Labiele vrouwen kunnen er vaak heel weinig aan doen dat ze reageren zoals ze reageren.

Het is dus niet helemaal eerlijk om hen de schuld te geven van hun emoties. Je hoeft nogmaals niet alles zomaar te pikken, maar je kan wel wat meer geduld hebben met haar.

Waarschijnlijk zou ze zelf ook het liefst wat rationeler reageren op dingen.

Het helpt hierbij om af en toe even stil te staan bij de positieve eigenschappen van de vrouw in kwestie. Of het nu je vrouw, je vriendin of iets vrijblijvender is, er is een reden dat je op deze vrouw bent gevallen. Waarschijnlijk is ze op bepaalde momenten een heel leuk persoon om tijd mee door te brengen. Door dit in je achterhoofd te houden, wordt het makkelijker om geduld op te brengen wanneer ze zich even wat minder leuk gedraagt.

Tip 5: Zoek eventueel hulp

Als je het hebt over een labiele of wispelturige vrouw, dan heb je het vaak over een vrouw die wat moeilijk haar emoties kan reguleren. Hierdoor is deze vrouw wat moeilijk in de omgang. De meeste vrouwen die wat wisselvallig zijn, hebben echter geen last van diepgewortelde psychologische problemen. In een aantal gevallen is dit echter wél zo.

Sommige vrouwen zijn gewoon een beetje lastig, maar andere hebben daadwerkelijk last van psychische problemen, zoals borderline. In zo’n geval wordt het een stuk moeilijker om de relatie te redden, omdat de problemen vele malen groter zijn. Wanneer je partner last heeft van psychische problemen, kun je beter professionele hulp inschakelen.

Psychologische hulp zoeken zou net zo normaal moeten zijn als met buikpijn naar de huisarts gaan.

In het minst ingrijpende geval kan zulke hulp alleen bestaan uit relatietherapie. Je hebt dan een therapeut die jullie helpt om problemen in jullie relatie op te lossen. Voor veel mensen is deze vorm van therapie al genoeg om hun relatie op de rit te houden.

Zijn haar problemen echter een tikkeltje ernstiger, dan kan het goed zijn als zij zelf psychologische hulp zoekt. Het probleem ligt dan minder in de communicatie tussen jullie, en meer in het feit dat haar eigen problemen te groot zijn. In zo’n geval is het echt nodig dat ze met een psycholoog aan haar problemen gaat werken. Anders is jullie relatie hoogstwaarschijnlijk gedoemd om te mislukken.

Het kan natuurlijk nog wel even erg lastig zijn om een labiele vrouw ervan te overtuigen dat ze deze hulp ook daadwerkelijk nodig heeft. Een relatietherapeut zal nog wel gaan, maar als je voorstelt dat zij psychologische hulp zoekt, dan zal ze zich al snel aangevallen voelen. Breng dit dus zo tactvol mogelijk, maar als je denkt dat het nodig is, doe het dan wel echt.

Tip 6: Bedenk of deze vrouw het waard is

Deze laatste tip zal misschien erg hard klinken, maar ik denk toch dat het belangrijk is dat dit wordt genoemd. Het is nu eenmaal erg moeilijk om te leven met een erg wispelturige of labiele vrouw. Als dit je leven in zodanige mate gaat beheersen dat je hier ongelukkig van wordt, dan is het misschien maar gewoon het beste om de relatie te beëindigen.

In de meeste gevallen zal de relatie best te redden zijn. Je moet jezelf dus afvragen of ze alle tijd en moeite waard is die je in deze relatie moet stoppen. Dat klinkt wellicht hard, maar uiteindelijk is het beter voor zowel jezelf als voor haar.

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon Zomerdijk heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Er is geen enkele goede versierder die geen zelfvertrouwen heeft.

Zelfvertrouwen zit namelijk achter elke goed uitgevoerde versierpoging.

Als je zelfvertrouwen op orde is, dan zal je automatisch de juiste lichaamstaal uitstralen en de juiste woorden zeggen.

Bekijk Simon’s unieke aanpak en ontdek direct of het voor jou werkt:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *