Lexa Ervaringen? Ontdek De Voor- en Nadelen Van Deze Datingsite

LexaLexa is een datingsite dat valt onder het moederbedrijf Meetic, gevestigd in Luxemburg.

In dit artikel vertel ik je een aantal feiten over Lexa en wat de voor- en nadelen zijn van deze website.

De groei van Lexa

Lexa is duidelijk de snelst groeiende datingsite in Nederland. Vijf jaar geleden kende bijna niemand het nog en nu zijn er meer bezoekers op Lexa dan op Relatieplanet (volgende Alexa ranking statistieken).

Reden hiervoor kan zijn dat Lexa reclame maakt op televisie.

Ikzelf ben toch meer een fan van Relatieplanet in plaats van Lexa. Hieronder beschrijf ik de voor- en nadelen van Lexa.

Voordelen van Lexa

Lexa heeft enorm veel leden dus je hoeft je niet zorgen te maken over of er iemand is die bij je past.

Gezien de enorme groei van de mobiele telefoon heeft Lexa ook een app gemaakt zodat je zelfs in de trein kunt daten :P.

Een ander voordeel is dat je heel specifiek kunt zoeken in Lexa. Je kunt zelfs zoeken op postcode. Op die manier weet je zeker dat de date dichtbij woont, wat wel zo handig is.

Daarnaast kun je zoeken op religie, leeftijd, opleiding, inkomen, uiterlijke eigenschappen, lifestyle, etc. Geavanceerd zoeken is in ieder geval erg uitgebreid.

Nou hebben we de voordelen wel zo’n beetje gehad…

Nadelen van Lexa

Als je gebruiksvriendelijkheid wilt, is Lexa niet de beste website die je kunt gebruiken. Er zijn ontzettend veel knopjes en als je niet zo handig bent zie je door de bomen het bos niet meer.

Daarnaast moet je oneindig veel vragen beantwoorden nadat je je hebt aangemeld. Ze zouden je veel meer vrijheid kunnen geven, vind ik.

Dus gewoon eerst je account aanmaken en dan de gebruiker zelf de keuze te geven om de boxen in te vullen in plaats van het direct te willen weten. Mensen zitten op een datingsite om mensen te ontmoeten, niet om oneindig vragen te beantwoorden.

Daarnaast zijn de antwoorden van de vragen niet altijd even duidelijk. In plaats van dat mensen gewoon zelf iets kunnen invullen heb je keuze uit enkele voorgeprogrammeerde antwoorden waarbij de kans best aanwezig is dat jouw antwoord er niet bij staat.

Soms staan de antwoordmogelijkheden ook niet eens op alfabetische volgorde waardoor je lang moet spitten door de antwoorden (zoals welke sporten je doet).

Een betere datingsite…

Je kunt absoluut mensen ontmoeten op Lexa, dat mag duidelijk zijn, maar een beter alternatief is toch echt Relatieplanet.

Daar krijg je veel meer vrijheid dan op Lexa en er zitten ongeveer evenveel leden.

Dit is slechts mijn mening. Als jij een andere mening hebt, kun je die hieronder achterlaten.

Om je aan te melden op Relatieplanet kan je hieronder op de link klikken:

Gratis Aanmelden Bij Relatieplanet

16 Reacties op "Lexa Ervaringen? Ontdek De Voor- en Nadelen Van Deze Datingsite"

 1. Tim says:

  In België heb je Twoo.be welke de laatste tijd veel in de media is geweest. Heb zelf ook een profiel aangemaakt en moet zeggen dat het goed geprobeerd is, het is gratis maar hier zijn toch wat beperkingen aan maar dat moet je voor jezelf uitmaken natuurlijk.

  • Tim says:

   Al bij al, leuk tijdverdrijf maar vind dat beter iemand aanspreekt in real life...

   • Jonathan Johnson says:

    Ja, in real-life gaat de communicatie ook veel sneller. Daarnaast kan je ook verslaafd raken aan datingsites. Dus dat je bijvoorbeeld continue aan het checken bent of je nieuwe berichten hebt gekregen...

  • frans says:

   De Nederlanse Twoo is een verschrikking. Alles gaat met chat. ontzettend gebruiksonvriendelijk....ingewikkeld niet te geloven...En gratis...mijn hoela...je moet voor alles betalen ) credits...Kut!!!! En zeer onaantrekkelijke vrouwen!!!!! Gratis he....!!!Gratis sites zitten vol met kanslozen..

 2. Oscar says:

  De opkomende nieuwe dating site nicedating vind ik perssonlijk een hele goed wereld wijde site.
  deze site zit in een netwerk van bijna 4 miljoen gebruikers , altijd kans dus.
  zelf ik heb daar een leuke zweedse vrouw ontmoet en ga er van de zomer heen...joepie!
  nadeel is misschien dat het in het engels is (google ) vertalen dus!
  de vele vragen? super want dan heb je gewoon echt een serieuze match.
  daarnaast zit ik nog steeds bij Relatie planet ook een topper hoor.

  • frans says:

   Naar Zweden??/ ben je gek!!! Misschien laat ze het afweten en wacht niet op je op het vliegveld...Er zit veel fake op hoor op datingsites!!! Vooral op Lexa

 3. John H. says:

  De schrijver heeft helemaal gelijk. Wat ik verder nog als nadeel over Lexa kwijt wil, is dat het vluchtig is doordat je never weet/mag weten! wie nou betaald member is en wie niet. Je weet dus nooit of je berichtje daadwerkelijk gelezen is. Je mag ook geen opmerkingen plaatsen over of je wel of niet betaald lid bent, in je profiel.. heel kinderachtig!
  Tevens kan Lexa hierdoor onbeperkt doorgaan met het aanbieden van profielen die misschien slechts 1 weekend opgesteld en gebruikt zijn, maar er jaren op staan. Lexa zit stikvol vluchtige/ongebruikte/onserieuze profielen dus.
  Als je Lexa langer gebruikt, merk je dat alles er op gericht is om geld te verdienen: een platte database (ondanks de nogal zwart/wit-'quiz') met vaak kinderachtige regels. Nog een nadeel: op de app zie je niet wanneer iemand voor het laatst heeft ingelogd.

  Relatieplanet steekt veel beter in elkaar, komt serieuzer over. Het type mensen dat er komt is meestal ook anders. Daarnaast hoeft 1 van beide slechts betaald member te zijn om de ander een (gratis leesbaar!) berichtje te sturen.
  Twee minpunten: ze hebben effectief een stuk lager aantal leden dan Lexa (ze buiten hun voordelen niet goed uit/maken minder reclame?) en de laatste verandering van lay-out (wellicht om de app te kunnen integreren) maakte het uiterlijk/het navigeren slechter dan hoe het before was.

 4. john says:

  Lexa bedondert de boel.VOOR MANNEN Heel veel fake-profielen of leden die geen lid meer zijn, althans niet actief. Ik zie er best goed uit en schrijf een leuk profiel. Op 50plus ,met veel minder leden krijg ik altijd respons. Op lexa niet. Nu sta ik er drie dagen gratis op...de score? 100 profielbezoekers in 12 uur....en geen enkel bericht !!!!. Ook zie ik altijd dezelfde profielen, die ook vrijwel altijd on line zijn. Mocht je een flirt ontvangen of favoriet zijn, dan haakt de dame snel af, of geeft niet thuis. En...lexa leest je mailverkeer!!!!!!! Als je een lid schrijft dat je het niet vertrouwt op lexa dan ontvang je een waarschuwing. Evenals bij uitwisseling van persoonlijk mailadres. Voor mannen is lexa onbetrouwbaar, ( je ontvangt nogal eens mail van lekkere jonge vrouwen....bullshit!!!) Van de andere kant weet ik het niet. Wel vernam ik dat er nogal wat vervelende mannen op lexa zitten. Ik ken maar twee sites die betrouwbaar zijn. 50plus ( voor ouderen natuurlijk) en Relatieplanet. De laatste site heeft erg passieve en kieskeurige leden. 50plus vind ik zonder meer het best...Ook kan je daar gratis uit de voeten. Voor mij nooit,nooit, nooit Lexa meer, geen cent heb ik er voor over. Ik heb gezegd, en daar moet U het mee doen....................

 5. Anne says:

  Ik ben een betaalde lid van Lexa en heb nu honderden berichten verstuurd, wat mij op valt is dat bijna nooit iemand terug schrijft, het is natuurlijk niet verplicht, maar wel zo netjes en als haast niemand terug schrijft krijg je wel argwaan, hebben meer mensen hier last van ( mogen ook vrouwen zijn die tegen het zelfde probleem aanlopen ) mijn is Anne maar ben een man, heb ook mee gemaakt dat mensen mij hun favoriet maakten, maar dat zij bij hoog en bij laag vol hielden dat nooit gedaan te hebben, zou graag wat reacties zien.

  • frans says:

   Ja Anne ook mijn ervaring!!! Ook bv honderden bezoekers op je profiel en niet 1 bericht, Veel flirts en favoriet en de dames weten van niks. Als je een bericht stuurt krijg je een lauw, neutraal antwoord of meestal helemaal geen antwoord..ook bij leden die zg Premium lid zijn. Er staan heel veel oude lege profielen op. En leden die er eindeloos op staan..OOk leden die 24 uur actief on line zijn....En....scammers. Heel veel profielen van met name buitenlandse vrouwen (30 j jonger dan ik), die gelijk hun emailadres geven en wachten op de jouwe als je reageert en dan je pc hacken..(bankrekening)...Zo heb ik eens op een dag 7 profielen laten verwijderen!!!! Allemaal fake.Ook kreeg ik elke keer ( ik sta er altijd gratis op via aanbieding) een flirt/favoriet van een aantrekkelijk premium lid....die schreef ik dan aan, zag dat het bericht gelezen was.....en niks antwoord. Conclusie: Lexa is een twijfelachtige/foute site, die ik niet vertrouw. Ik zou er nooit geld voor betalen. Maar op de meeste sites is het voor het mannendeel niks (meer). Vrouwen zijn voorzichtiger, afstandelijker, wantrouwender, op hun hoede geworden. Dat was pakweg 5 jaar geleden wel anders, toen maakte ik het ene na het andere contact/relatie...en ...werd veel aangeschreven. Dat is helemaal voorbij...ook bij 50plus!!!! Relatie sites zijn zeker voor mannen een waste of time and money!!! En...veel vrouwen zitten er alleen maar op uit "nieuwsgierigheid...ja..een beetje mailen en voor de rest niks.O..Knuz.nl is een gratis datingsite...daar heb je eerder en makkelijker succes!!! En er is ook een chatsite voor mannen en vrouwen!! ( maar...merendeel geen aantrekkelijke vrouwen.....)

   • m.de Jonge says:

    Ik heb een aantal jaren geleden verscheidene dates gehad. De een is nog gekker dan de ander. Ben gestalkt door een man waar ik nooit een date mee heb gehad. Ergste is nog dat er een vent was die mij de meest vreselijke dingen heeft verteld. Deze meneer vond het leuk dat een vrouw een kandelaar in haar *** stopte die hij aan mocht steken. Hoe ziek ben je dan. Was ik klaar met Lexa.

  • Mike says:

   Lexa voegt mensen automatisch toe aan favorieten, dat hoef je dus niet handmatig te doen. Daarnaast laat lexa profielen die niet meer actief zijn en geen abbo meer hebben gewoon nog staan om te doen alsof ze veel leden hebben

 6. Who Cares says:

  Probeer eens een vraag aan Lexa te stellen; kun je na "ik ben geen robot" oeverloos plaatjes blijven aanklikken. Ik ben toch niet zo mesjogge, dat ik na de 20e nog steeds fout aanklik ?? Zo lijkt Lexa zich van al die "kloteklanten" af te sluiten. En let wel: er worden TONNEN, MILJOENEN verdiend met een website als deze. Lexa is bovendien bepaald niet de goedkoopste.

 7. Jeff says:

  Ik werd bij lexa gewoon zenuwachtig van die ongevraagde pop-up reclames. Heb gevraagd of dit uit kon maar dat kon blijkbaar niet. En ik betaalde er ook nog voor!

  Nadeel van datingsites in het algemeen zijn: inactieve profielen, gefilterde foto's, oude foto's.

  Die eerste twee kunnen ze echt wel oplossen: periodiek stuur je de leden een bericht die ze moeten aanklikken om in te loggen om het account te behouden. En die gefilterde foto's moet de redactie controleren. Ik ben mij toch een paar keer flink geschrokken van wie ik voor mij zal als het op een ontmoeting aan kwam. En dat waren dames die in hun profiel aangaven graag een eerlijke man tegen te komen en dan begint het zo?

  Dit bovenstaande verschijnsel van 'defensieve projectie' is overigens schering en inslag op datingsites. De defensieve onderdelen in de tekst in de profielen zeggen blijkbaar veel over de persoon zelf en dat zal bij mannen niet anders zijn verwacht ik.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d