6 Tips om te Beginnen aan een Nieuwe Relatie na een Scheiding

Een relatiebreuk is nooit een pretje, maar een scheiding is nog vele malen ingrijpender. In een huwelijk ben je vaak jarenlang bij elkaar geweest, of in ieder geval hielden jullie genoeg van elkaar om te trouwen. Als uiteindelijk blijkt dat jullie relatie het op de lange termijn toch niet redt, dan kan je hele leven ineens ineenstorten.

Velen zullen je vertellen dat je uiteindelijk weer een nieuwe relatie moet zoeken, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je bent er over een lange tijd aan gewend geraakt om met één specifieke persoon om te gaan. Het kan daarna lastig zijn om met iemand anders een connectie te vinden. Daarom heb ik voor jou 6 tips om een nieuwe relatie te krijgen na een scheiding.

***************************

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben Je Niks!

Je kan alle versiertactieken overslaan en goed worden in versieren door te werken aan je sociale zelfvertrouwen.

Andersom werkt het precies hetzelfde. Als jij diep van niet jezelf erop vertrouwt dat jij een vrouw waard bent, dan zal je haar nooit krijgen.

Ze zal aanvoelen dat jij je voelt alsof je niet op dezelfde hoogte als haar zit. Ze zal je afwijzen.

Als je goed oplet dan zit achter elke versiertechniek sociaal zelfvertrouwen verscholen.

Daarnaast kan je sociaal zelfvertrouwen op elk vlak in je leven gebruiken.

Het is nuttig voor je werkrelaties, je vriendschappelijke relaties, je familierelaties en natuurlijk je liefdesrelaties.

Dus klik op deze link, werk aan je zelfvertrouwen en ontdek het verschil dat sociaal zelfvertrouwen maakt met vrouwen.

***************************

Tip 1: Neem de tijd voor je weer het liefdespad op gaat

Als je net gescheiden bent, dan zul je je waarschijnlijk erg eenzaam voelen. Je bent lange tijd gewend geweest dat er iemand was met wie je van alles over je leven kan delen. Hierdoor kun je een ontzettende leegte gaan voelen. Een veel voorkomende reactie hierop is dat je deze leegte zo snel mogelijk weer wil opvullen met een nieuwe relatie. Dat is echter heel onverstandig om te doen.

Natuurlijk kan een nieuwe relatie je een heleboel bieden. Maar een goede relatie zul je niet vinden als je zo snel mogelijk een nieuwe partner wilt. De basis van een goede relatie is niet wanhoop, maar een connectie met iemand. Als je zo snel mogelijk een nieuwe partner wilt, kun je niet goed beoordelen of je echt voor iemand aan het vallen bent.

“Zou jij zelf een relatie willen met iemand die jou ziet als de vervanger van zijn of haar ex?”

Bovendien geef je jezelf geen tijd om je gevoelens te verwerken. Als je uiteindelijk weer een gezonde relatie wil kunnen hebben, dan is het belangrijk dat je je vorige relatie kan afsluiten. Wanneer je meteen in een nieuwe relatie springt, ben je jezelf voor de gek aan het houden.

Je zult dan later merken dat je alsnog met deze gevoelens zal moeten dealen. Je nieuwe relatie heeft dan bovendien weinig kans van slagen. Geef jezelf dus even de tijd om echt met je gevoelens te dealen.

Een scheiding kan gevoelens in gang zetten die erg lijken op een rouwproces. Daarom moet je ok bij een scheiding de tijd nemen om door dit proces heen te gaan. Pas daarna ben je weer emotioneel stabiel genoeg om normaal verder te kunnen gaan met je leven. Je doet er niemand een plezier mee als je je gevoelens ontkent en zo snel mogelijk weer een nieuwe partner zoekt.

Tip 2: Geniet even van het vrijgezellenleven

Je snapt nu hopelijk dat je niet gelijk het liefdespad op moet gaan, en eerst even de tijd moet nemen om je gevoelens te verwerken. Maar daarna zul je toch wel klaar zijn om weer aan een nieuwe serieuze relatie te beginnen? Je bent inderdaad meer in een positie waarin dat weer mogelijk is. Ik zou je wel aanraden om het eerst even allemaal wat minder serieus te nemen.

Je bent nu voor het eerst in lange tijd weer single. Dit brengt allerlei vrijheden met zich mee die je in een relatie niet zou hebben. Het is goed voor je om even de tijd te nemen van die vrijheden te genieten. Je gaat ze namelijk missen als je te snel weer een relatie begint, en niet meer zo vrij bent.

Deze periode is de uitgelezen kans om van alles uit je systeem te krijgen, zodat je later niet het idee krijgt dat je iets hebt gemist. Ik zou je ook aanraden om wat meer losse seksuele contacten te hebben. Als je jarenlang alleen maar met dezelfde persoon seks hebt gehad, dan kan het ontzettend opwindend zijn om het eens met iemand anders te doen.

Bovendien leer je zo weer gelukkig te zijn in je eentje. Je hebt misschien nu nog het gevoel dat je per se een relatie nodig hebt. Dat gevoel is onterecht; je bent goed zoals je bent, en kunt ook in je eentje gelukkig zijn.

Het moment dat je dat beseft, is het moment dat je toe bent aan een nieuwe relatie.

Je begint dan alleen een relatie als je de andere persoon dusdanig leuk vindt dat je met hem/haar specifiek een relatie wilt. Het is niet meer zo dat je alleen een relatie wilt. En dat is het beste!

Vind je het moeilijk om vrouwen te benaderen?

Werken aan je sociale zelfvertrouwen zou dan een goede eerste stap kunnen zijn.

Als je je sociale zelfvertrouwen op orde hebt dan zal de angst om gesprekken te beginnen sterk verminderen.

Klik op de link hieronder om er meer over te ontdekken:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Tip 3: Bouw een nieuwe relatie rustig op

Wanneer je weer iemand leuk vindt, dan kan het verleidelijk zijn om zo snel mogelijk een relatie te willen beginnen. Jij weet allang wat je wilt, dus het enige wat je hoeft te doen is die andere persoon hiervan te overtuigen, toch? Ook hierin moet ik je helaas ongelijk geven: je kan een nieuwe relatie veel beter rustig opbouwen.

Elke relatie moet je behandelen alsof het je eerste is.

Denk maar eens terug aan de relatie die je had met je voormalige echtgeno(o)t(e). De kans is bijzonder klein dat jullie binnen een paar weken ineens een ontzettend hechte relatie hadden. Waarschijnlijk zijn jullie over een veel langere periode langzaam naar elkaar toe gegroeid. Dit leidde er op een gegeven moment toe dat jullie een serieuze relatie kregen.

Dit is de manier die ik altijd aan mensen aanraad, of het nu gaat om hun eerste of hun dertigste relatie. Als je een relatie langzaam opbouwt, hebben jullie langzaam de tijd om steeds intiemer met elkaar te worden. Alleen dan weten jullie zeker dat jullie wel écht goed bij elkaar passen. Haast je jezelf een relatie in, dan is de kans veel groter dat je grote problemen pas later opmerkt.

Tip 4: Zoek niet naar een vervanger van je ex-partner

Veel mensen die na een scheiding een nieuwe partner zoeken, kijken vooral naar wat ze missen aan hun vorige huwelijk. Dit heeft tot gevolg dat ze op zoek gaan naar iemand die zoveel mogelijk lijkt op hun ex. Dit is misschien logisch, maar uiteindelijk is het geen goede strategie.

Geen twee relaties zijn gelijk, dus het heeft geen zin om mensen met je ex te vergelijken. Bovendien zal niemand het kunnen opnemen tegen de geromantiseerde herinnering aan je ex. Als je iemand echter op zijn of haar eigen kwaliteiten beoordeelt, dan zal je beeld waarschijnlijk een stuk positiever zijn. De kans is dan een stuk groter dat je ziet dat iemand eigenlijk toch wel heel goed bij je past.

Bovendien is er vast een reden dat je uiteindelijk van je vorige partner gescheiden bent. Misschien moet je dit zien als een teken dat je toch niet zo goed bij je ex paste als je aanvankelijk dacht. Het heeft dan ook geen zin om op zoek te gaan naar iemand die op je ex lijkt – dat is vragen om problemen.

Als je het weer op zoek gaat naar precies dezelfde relatie, zal deze waarschijnlijk ook op precies dezelfde manier eindigen.

Ga dus zo veel mogelijk weer met een open blik de datingwereld in. Het is helemaal niet raar als je ex nog steeds door je hoofd spookt, aangezien je lange tijd samen bent geweest. Probeer ondanks dat ook open te staan voor vrouwen die totaal anders zijn dan je ex. Misschien vind je zo wel iemand die nog veel beter bij je past dan je ex…

Kleine kanttekening is overigens nog wel dat je ook niet moet gaan overcompenseren. Als je helemaal klaar bent met je ex-vrouw, ben je misschien geneigd om juist op zoek te gaan naar iemand die totaal anders is. Dit is natuurlijk ook niet de beste manier. Je bent dan misschien gescheiden, maar je hebt wel ooit goed bij je ex gepast – en dus past een totaal ander iemand waarschijnlijk niet bij je.

Tip 5: Wees niet bang voor afwijzing

Als jij lange tijd met iemand getrouwd bent geweest, dan is het even geleden dat je hebt gedatet. Deze wereld zal waarschijnlijk weer enorm wennen zijn voor jou. Iets waar veel mensen bang voor zijn na een scheiding, is dat ze afgewezen kunnen worden door nieuwe mensen.

Dit is natuurlijk iets waar elke man wel bang voor is, maar recent gescheiden mannen ervaren dit probleem vaak nog een stuk heftiger. Ze zijn gewend om met één vrouw samen te zijn, en zijn dus een vrij veilige situatie gewend. Je had je partner al gevonden, en dus hoefde je niet meer bang te zijn om ineens door haar te worden afgewezen.

Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat je je niet moet laten tegenhouden door deze angst. In de praktijk is dat wel even iets makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zal ik je nog enigszins gaan proberen te motiveren om deze gevoelens op de achtergrond te houden.

Het belangrijkste om bij daten in je achtergrond te houden, is dat je niets te verliezen hebt.

Je hebt op dit moment geen relatie, en als een vrouw je afwijst, heb je nog steeds geen relatie. Uiteindelijk is er dus niets veranderd. Het kan als een enorm groot risico voelen om op een vrouw af te stappen. Maar als je er eventjes over nadenkt, dan merk je dus dat er eigenlijk helemaal geen risico bestaat.

Daarnaast is het belangrijk dat je je zelfvertrouwen niet te sterk laat beïnvloeden door een afwijzing. Smaken verschillen nu eenmaal, en niet elke vrouw die je versiert zal jou ook leuk vinden. Denk zelf maar eens na over alle mensen die je ontzettend respecteert, maar simpelweg niet aantrekkelijk vindt. Als een vrouw je afwijst, dan is dat waarschijnlijk omdat je gewoon haar type niet bent.

Tip 6: Verzin geen smoesjes voor jezelf

Als allerlaatste tip wil ik je nog even meegeven dat je het gewoon weer moet gaan proberen. Veel mannen verzinnen allerlei excuses waarom ze niet weer beginnen met daten. In de meeste gevallen doen ze dit vooral omdat ze bang zijn dat het ze uiteindelijk niet zal lukken. Op die manier kom je natuurlijk niet veel verder.

Uiteindelijk zul je jezelf gewoon een schop onder de kont moeten geven en je weer op het liefdespad moeten durven begeven, anders wordt het nooit meer wat. Met deze tips moet dat zeker lukken! Ik wens je veel succes met een nieuwe relatie vinden na een scheiding.

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon Zomerdijk heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Er is geen enkele goede versierder die geen zelfvertrouwen heeft.

Zelfvertrouwen zit namelijk achter elke goed uitgevoerde versierpoging.

Als je zelfvertrouwen op orde is, dan zal je automatisch de juiste lichaamstaal uitstralen en de juiste woorden zeggen.

Bekijk Simon’s unieke aanpak en ontdek direct of het voor jou werkt:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *