10 Tips om Je Scheiding te Verwerken en Je Gebroken Hart te Helen

Een scheiding is misschien wel het meest pijnlijke wat een mens kan overkomen in het leven. Je hebt samen met je partner heel veel tijd en liefde geïnvesteerd, maar uiteindelijk is toch gebleken dat jullie niet bij elkaar passen. Het problematische is dat je niet met elkaar verder kan, maar dat je vaak ook het gevoel hebt dat je niet zonder elkaar verder kan.

Als je na je scheiding nog heel lang rond blijft lopen met een steen in je maag en het lastig vind om je horizon te verzetten en misschien eens te kijken naar andere potentiële partners, dan heb je waarschijnlijk een gebroken hart. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een gebroken hart te helen. In dit artikel geef ik 10 tips om je scheiding te verwerken en je gebroken hart te helen.

Ben je al klaar voor een nieuwe relatie?

Voordat je aan de tips begint die het verwerken van een scheiding makkelijker kunnen maken, moet je jezelf één vraag stellen: ben je klaar voor een nieuwe relatie? Als je dit niet zeker weet, dan doe je er goed aan om het volgende artikel kort te lezen. Als je dit gelezen hebt, dan ben je helemaal klaar voor de 10 tips om je scheiding te verwerken en je gebroken hart te helen. Succes met de tips!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Scheiding verwerken tip #1: Krop het niet op

Als je net uit een relatie komt die je hart gebroken heeft, dan lijkt het vaak voor je gevoel alsof de wereld vergaan is. Dit is een heel natuurlijke reactie. Het is wel zaak om zo snel mogelijk afleiding te zoeken. Dit kan op allerlei verschillende manieren, al zou ik niet aanraden om je direct in een volgende liefde te storten, emotioneel moet je namelijk nog je scheiding verwerken.

Wat wel heel belangrijk is, is om de scheiding niet op te kroppen. Probeer erover te praten met de mensen om je heen, of het nu familie, collega’s of vrienden zijn. Velen van hen hebben dit ook al eens meegemaakt en kunnen wellicht hun ervaringen met je delen. Daarnaast weten zij hoe belangrijk een beetje ondersteuning is.

Mensen helpen van nature graag anderen.

Daarvoor is het dus wel belangrijk dat je open bent over je scheiding en je relatiebreuk. Niemand zal je hulp aanbieden als ze niet weten dat er iets aan de hand is. Dit betekent natuurlijk niet dat je alles meteen aan de grote klok moet hangen met alle ins en outs, maar je doet er echt verstandig aan om je gevoelens en gedachten de vrije loop te laten en er niet mee te blijven zitten.

Scheiding verwerken tip #2: Omring je met vrienden

Zoals ik in de eerste tip al aangaf, is het belangrijk om je gevoelens de vrije loop te laten en mensen te zoeken die voor wat afleiding en steun kunnen zorgen. De belangrijkste groep mensen bij wie je bij een scheiding kunt aankloppen voor steun en toeverlaat zijn je vrienden. Zij kennen je beter dan wie dan ook (behalve misschien je ex) en weten dus ook hoe je emotioneel in elkaar steekt.

Het is wel belangrijk om, voordat je steun gaat zoeken bij vrienden, je af te vragen bij welke vrienden je het beste kunt aankloppen. Waarschijnlijk hebben jij en je ex een (grote) gemeenschappelijke vriendengroep. Je kunt je wellicht voorstellen dat het misschien niet een goed plan is om bij iemand uit de gemeenschappelijke vriendengroep aan te kloppen. Je ex hoeft namelijk niet alles te horen.

Scheiding verwerken tip #3: Ga op zoek naar nieuwe contacten

De derde tip om je scheiding te verwerken en je gebroken hart te helen, komt heel goed van pas als je tegen het probleem aanloopt dat er maar weinig van je vrienden buiten de gemeenschappelijke vriendenkring van jou en je ex vallen. Als dit het geval is dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar nieuwe contacten.

Belangrijk is wel dat dit vriendschappelijke en geen seksuele contacten zijn.

Daarnaast moet je je wel van het feit bewust zijn dat het mensen kan afschrikken als jij, net nadat je ze hebt ontmoet, meteen je hele levensverhaal en lijdensweg op tafel gooit. Probeer dus eerst de ander een beetje te leren kennen, win zijn of haar vertrouwen, en daarna kun je erover na gaan denken om je gedachten omtrent je ex en je scheiding met de nieuwe vriend te delen.

Scheiding verwerken tip #4: Probeer het af te sluiten samen met je ex

De vierde tip in de lijst is zowel cruciaal als moeilijk. Om je scheiding en je gebroken hart een plek te geven, is het nodig dat jij en je ex om tafel gaan en proberen er samen op een fatsoenlijke manier uit te komen. Er kunnen echter nogal wat emoties meespelen bij een dergelijk gesprek.

Daarom is het belangrijk dat je je goed voorbereidt en weet wat je wil gaan zeggen.

Zo maak je de kans zo groot mogelijk dat je de scheiding echt een plekje kan geven en kunt laten rusten. Als je ex volop de aanval kiest tijdens een dergelijk gesprek kan het overigens ook helpen bij de verwerking van je verdriet. Als je ex namelijk niet in staat is tot een normaal menselijk gesprek met iemand die gebroken voor haar zit, dan is je ex waarschijnlijk niet de juiste voor je.

Scheiding verwerken tip #5: Durf om hulp te vragen

Tegenwoordig is vrijwel iedereen in de maatschappij enorm op zichzelf gericht. Hierdoor kroppen we veel van onze echte gevoelens op en komen we soms nauwelijks in contact met anderen. Daarnaast bestaat er in de samenleving het idee bij veel mensen dat je alle problemen zelf de baas moet kunnen omdat je anders zou falen. Dit is niet waar. En ik zal je uitleggen waarom.

Er kunnen situaties ontstaan waarin je niet weet wat je met jezelf aan moet. Een scheiding is een goed voorbeeld van een dergelijke situatie. Op zo’n moment is het belangrijk dat je om hulp durft en kunt vragen. Er zijn veel mensen die je kunnen helpen om je leven weer een beetje op de rit te krijgen, of het nu een therapeut, coach of sportinstructeur is: durf om hulp te vragen.

Scheiding verwerken tip #6: Kies voor jezelf

Mensen die nog midden in de zeer emotionele fase zitten hebben, vaak de neiging om hun ex maar moeilijk los te laten. Het is belangrijk dat je jezelf realiseert dat je geen relatie meer hebt met je ex en dat daarmee ook een aantal veranderingen optreden. Zo ben je nu helemaal vrij om altijd voor jezelf te kiezen.

Het is belangrijk weer de controle te claimen over je eigen leven.

Gun jezelf dus die ene dure reis waar je eigenlijk altijd van dacht: “dit is te duur”. Ga weer aan de slag met de zaken die op een lager pitje kwamen te staan gedurende de relatie met je ex. Twijfel dus niet en pak die oude hobby weer op waar je al jaren niet meer aan bent toegekomen.

Scheiding verwerken tip #7: Kom erachter op wat voor vrouwen je eigenlijk valt

Als je hart al een tijdje gebroken is kan het natuurlijk erg goed werken om een nieuwe liefde te ontmoeten. Maar nieuwe liefdes komen niet altijd zomaar aanwaaien, soms moet je echt je best doen om met anderen in contact te komen. Als je een gebroken hart hebt, moet je je op den duur wel gaan afvragen waar je hart sneller van gaat kloppen: blond, brunette, slank, curvy…

Het maakt helemaal niets uit wat je voorkeur is, zolang je zelf maar weet waar je naar op zoek bent.

Als je echt geen enkel idee hebt op wat voor soort vrouwen je valt dan zijn er twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid (die helaas maar al te vaak voorkomt) is dat je eigenlijk op zoek bent naar een tweede versie van je ex. Heeft je ex bijvoorbeeld bruin haar? Dan zal je alleen op brunettes vallen.

Je valt niet alleen op je ex

Als je alleen op vrouwen valt die heel erg op je ex lijken, doe je niet alleen jezelf daarmee te kort, maar ook de vrouw om wie het gaat. Als je erachter komt dat je alleen op vrouwen valt die als twee druppels water op je ex-vriendin lijken, dan wordt het de hoogste tijd om eens verder te vissen in de vijver: je moet op vrouwenjacht.

Je raadt het al: de tweede mogelijkheid houdt in dat je niet weet op welk type vrouwen je valt omdat je al een tijdje ‘out of the game’ bent. Hoogste tijd om een paar dates te plannen met leuke en spontane dames: je merkt vanzelf of je hart sneller gaat kloppen voor één van hen. Mocht je nou moeite hebben met het regelen van een date, vraag je vrienden om hulp!

Zodra je een date hebt geregeld (of hebt laten regelen) dan kun je hier nog meer tips lezen over het versieren van vrouwen.

Scheiding verwerken tip #8: Sta open voor nieuwe ontmoetingen en avonturen

De achtste tip voor het verwerken van je scheiding en het lijmen van je gebroken hart sluit heel goed aan bij de zevende tip. Het is heel belangrijk om jezelf open te stellen voor nieuwe ervaringen, avonturen en ontmoetingen. Waarschijnlijk leefde je met je ex een vrij burgerlijk leven. Stop daarmee. Het is tijd om buiten je comfort zone te treden en de wereld te ontdekken.

Dat levert je niet alleen heel veel adrenaline en nieuwe ervaringen op: een omgevingswisseling zorgt er ook voor dat je ontzettend veel nieuwe mensen (en dus ook leuke vrouwen!) leert kennen. Het is tijd om weer te gaan daten en opnieuw verliefd te worden, want zeg nou eerlijk, als je thuis zit met een gebroken hart en een pesthumeur hebt: wat heb je dan eigenlijk nog te verliezen?

Scheiding verwerken tip #9: Ga sporten

Na een relatiebreuk voelen veel mensen zich alsof de bodem onder hun voeten vandaan geslagen is. Je voelt je futloos, je slaapt slecht en misschien zorg je ook minder goed voor jezelf (dit komt vooral voor in de fase waarin mensen nog medelijden met zichzelf hebben). Er is geen enkele vrouw die dit aantrekkelijk vindt.

Wat vrouwen wel aantrekkelijk vinden, zijn goed verzorgde en getrainde mannen.

En nu je relatie voorbij is, heb je alle tijd om volop te gaan sporten, goed voor jezelf te zorgen en in topconditie te raken. Daarnaast maak je tijdens het sporten het stofje dopamine aan. Het stofje dopamine zorgt ervoor dat je een moment van geluksgevoelens ervaart. Als je gaat sporten zul je er binnen de kortste keren aan verslaafd raken, want het heeft een zelfde werking als alcohol of tabak.

Scheiding verwerken tip #10: Probeer te veel contact met je ex te vermijden

Bij tip 4 heb ik je de tip gegeven om het goed af te sluiten met je ex. Afsluiten betekent dat je het achter je laat. Toch zijn er veel mannen die hun ex-vriendin dusdanig missen dat ze proberen af en toe nog met hun ex-vriendin in contact te komen. Dit is echter het domste wat je kunt doen. Je zult terugvallen in je liefdesverdriet en de pleister op je hart zal er keihard afgescheurd worden.

Wil je het echt rigoureus aanpakken? Verwijder je ex-vriendin dan van alle social media-kanalen en gooi haar telefoonnummer uit je telefoon. Op deze manier kan je ook niet verdrietig worden van eventuele foto’s van je ex en haar nieuwe lover. Daarnaast kan je ex zich ook niet meer met jouw leven bemoeien als ze geen contact meer met je kan opnemen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d