50 VEEL Voorkomende Valkuilen en Misverstanden In De Seduction Community

Vrouw die nerd extreem leuk vindHieronder staan vijftig veel voorkomende valkuilen en misverstanden in de seduction community (wat houd ik toch van de letter ‘v’, net zoals in m’n bedrijf :P).

Ik snap dat sommige mensen het niet eens zullen zijn met sommige van deze valkuilen en misverstanden die ik ga noemen maar dan moet je gewoon een reactie achterlaten onder deze post. Je kunt ook aanvullingen doen natuurlijk.

Ik vertel deze valkuilen voornamelijk uit mijn eigen ervaringen en die van de honderden mannen die ik heb ontmoet en met wie ik uit ben geweest in de seduction community.

Ook zijn deze inzichten gebaseerd op alle vragen die Jonathan en ik dagelijks krijgen in onze mailbox en de trainingen die ik zelf heb gegeven.

Overigens is het niet mijn bedoeling om negatief te zijn over de seduction community. Als ik zou moeten opschrijven wat de community mij allemaal gebracht heeft kan ik honderden punten opschrijven.

Toch wil ik (voornamelijk newbies) deze vijftig punten vertellen omdat ze daarmee tijd kunnen besparen want in vele valkuilen en misverstanden heb ik vroeger heilig geloofd en die hebben mij de verkeerde kant opgestuurd.

#1 Je superieur voelen enkel omdat je de theorie kent

De eerste heb ik zelf vroeger veel meegemaakt. Alleen al de theorie gaf mij een gevoel dat ik beter was op het gebied van pickup dan anderen, zoals vrienden, klasgenoten, familie, etc.

Achteraf gezien was dat natuurlijk grote onzin. Het superieur voelen is sowieso geen slim plan. Enkel ervaring en evaluatie maakt je goed na verloop van tijd.

#2 (Subtiel) opscheppen omdat je stiekem onzeker bent

Veel pua’s scheppen op over hun successen. Sommigen doen dit gewoon door te zeggen met hoeveel vrouwen ze naar bed zijn gegaan, anderen doen het veel subtieler en impliciet.

In beide gevallen doen ze dit om indruk te maken op andere pua’s en zich op die manier een hoge plaats te geven in de community.

Ze zoeken dan niet meer goedkeuring bij vrouwen, maar hebben dat vervangen door het zoeken van goedkeuring van andere mannen in de community.

Kortom, ze zijn nog steeds onzeker maar hebben een andere manier gevonden om er mee om te gaan.

#3 Over theorie en state praten in de club

Dit is er eentje die ik zelf ook honderden keren gedaan heb en vele pua’s nog zien doen. Ze gaan uitgebreid met elkaar praten over de theorie zonder dat ze nog een set hebben gedaan.

Het is best goed om na een succesvolle of gefaalde set even te praten met je wing wat er nou gebeurde maar maak het niet te lang en ga gewoon door met je avond.

Door over state te praten is de kans alleen maar kleiner dat je er in komt.

#4 De hele wereld gaan zien als pickup

Ook een hele bekende voor mezelf. Je kent alle theorie en probeert in alle sociale situaties de theorie toe te passen.

Natuurlijk levert dit veel inzicht op, maar het is toch een vreemde manier om de wereld te gaan zien, bijvoorbeeld dat je bij iedere man commentaar gaat geven als hij ook maar één compliment geeft aan een vrouw en alles zien in DHV/DLV, negs, ioi’s, iod’s, etc., etc.

Ook scores geven aan een vrouw van HB1 t/m HB10 is wel een beetje vreemd. Ook omdat HB zelf al hot babe betekent. Wat is dan in vredesnaam een HB? Een vrouw die een 6 is maar toch een HB. Dat slaat eigenlijk nergens op. Ook duidt het op de objectivering van de vrouw.

#5 Iedere vrouw hetzelfde maken

Vaak wordt je verteld van: “Deze techniek werkt op iedere vrouw want ze zijn hardwired om hierop te reageren”, etc., etc.

Dit is natuurlijk onzin. Er zal nooit een techniek zien die altijd werkt. Je gebruikt een techniek die over het algemeen het beste werkt voor jou en probeert dan zo snel mogelijk te kalibreren wie de vrouw in kwestie is om haar op haar gemak te stellen.

De ene vrouw is bijvoorbeeld minder direct dan de ander dus dan moet je je daar even aan aanpassen. Overigens is het een slecht idee om je volledig te gaan aanpassen want dan ben je je eigen en haar tijd aan het verspillen omdat jullie dan waarschijnlijk toch niet bij elkaar passen.

#6 Weglopen bij de eerste tekens van desinteresse

Als newbie is dit een gebruikelijke valkuil. Een vrouw laat ook maar iets van desinteresse zien en je geeft het gelijk op. Meestal wijs je jezelf af in deze gevallen omdat je simpelweg gefocust bent op deze signalen.

Als je er niet op gefocust bent zie je het vaak niet eens meer, waardoor je gewoon verder gaat met het gesprek en de vrouw vanzelf wel geïnteresseerd raakt.

Hetzelfde geldt voor tests. Er zijn flink wat mannen die het continu hebben over een test die ze kregen en dat ze er niet doorheen zijn gekomen. Maarja, wat als je nou gewoon niet denkt in termen van testen? Dan is het probleem toch opgelost. Jij zou de vrouw een test moeten geven.

#7 Jezelf wijsmaken dat je goed bezig bent

Dit is een vervelende. Vroeger ging ik wel eens uit en dan sprak ik één vrouw op een avond terwijl ik me eigenlijk had voorgenomen om er tien aan te spreken.

Aan het einde van de avond praat je het toch voor jezelf goed omdat je toch in ieder geval bent uitgeweest. Dat is natuurlijk helemaal waar, maar laat het niet te vaak gebeuren als je een doel stelt want het is belangrijk om jezelf te belonen als je je doel hebt behaald en jezelf te straffen als je dat niet doet.

Geef jezelf dus regelmatig een trap onder je kont want iedereen heeft dat wel eens nodig om sneller vooruit te gaan.

#8 Eerst alle theorie kennen voordat je ook maar iets gaat doen

Ook weer één waar ik mezelf mee kan identificeren. Je leert eerst alle theorie (wat überhaupt nooit allemaal te leren en te onthouden valt omdat er gewoon té veel theorie is) om dan pas actie te gaan ondernemen.

Ook hoop je dan direct succes te hebben. Kortom, je bent jezelf aan het verdedigen om te kunnen falen, wat nou eenmaal bij het spelletje hoort.

Hoe meer afwijzingen hoe meer succes en op een gegeven moment denk je niet eens meer in termen van afwijzing. Het is óf het gaat nergens naartoe of het gaat ergens naartoe (nummer, zoenen, date, seks, relatie, etc.).

#9 Naar seminars gaan voor het gevoel dat je goed bezig bent (mentale masturbatie)

Ik ging vroeger vaak naar seminars ook al wist ik de theorie al. Ik deed het achteraf gezien toch vaak om het gevoel te krijgen dat ik echt vooruit ging en om weer motivatie te krijgen (wat naar mijn idee enkel vanuit jezelf moet komen als je echt vooruit wilt gaan).

Toch zijn er heel wat mannen die het voor de mentale masturbatie doen. Ze krijgen dan weer even het idee dat ze echt aan zichzelf aan het werken zijn. In werkelijkheid is er geen vooruitgang maar het idee dat ze bezig zijn om vooruit te gaan, is al een geweldig gevoel op zichzelf voor hen.

Zorg er dus voor dat je altijd iets toepast wat je leert op een seminar voordat je naar de volgende gaat. Zo niet, dan ben je eigenlijk je tijd aan het verdoen.

#10 Je eigenwaarde en zelfvertrouwen laten afhangen van je aantal closes

Dit is een pijnlijke valkuil. Je voelt je geweldig als je weer een nummer, kiss-close of f-close hebt gehad en baseert daar weer op dat je een waardevol en zelfverzekerd persoon bent.

Toch blijven het aantal closes nooit genoeg en wil je altijd meer omdat je je dan waardevoller en zelfverzekerder zou moeten worden. Aan het einde van de dag kom je erachter dat jij degene bent die bepaalt hoeveel eigenwaarde je hebt in plaats van het aantal closes.

#11 Een paar vrouwen aanspreken en zeggen dat het niet werkt

Dit is het idee dat je het toch wel frappant zou vinden als al de theorieën werken en dat je zelf maar wat hebt lopen aanrommelen in de laatste jaren. Je moet dan zeg maar aan jezelf toegeven dat er mensen zijn die eigenlijk veel meer succes behalen in misschien ook wel veel minder tijd.

Dit op zichzelf is al zo confronterend dat je zou willen dat de theorieën niet werken. Je gaat dan uit en bent al zo gefocust op het feit dat het niet kan werken dat het inderdaad niet werkt.

Natuurlijk zijn er ook mannen die het wat langer proberen maar met te weinig testresultaten de conclusie trekken dat deze technieken niet werken.

#12 Jezelf beter voelen omdat je meer closes hebt dan een ander

Pickup moet je uiteindelijk doen voor jezelf. Het gebruiken van pickup om jezelf beter te voelen dan een ander is een heel ander doel. Je bent dan bezig een doel te bepalen waarbij je je gaat vergelijken met andere mensen om die dan te verslaan.

De enige persoon waar je je mee zou moeten vergelijken is jezelf en niemand anders. Het vergelijken met anderen is vaak ook bijna onmogelijk omdat iedereen uniek is. Het is dan bijna appels met peren vergelijken.

#13 Niet begrijpen dat je vrienden geen interesse hebben in pickup

De meesten die al een tijdje in de community zitten zullen het volgende wel herkennen. Je vertelt je vrienden enthousiast over pickup maar ze blijken het hele wereldje niet te begrijpen of ze voelen ze zich zo geconfronteerd met hun eigen succes op het gebied van vrouwen en dating dat ze er niets van willen weten.

Als je een paar technieken gebruikt in de club en ze zien dat ze werken, willen ze opeens wel weten wat je deed.

Het komt er op neer dat ze pas iets willen weten als ze het recht voor hun neus zien en als het makkelijk lijkt. Zo gauw ze echt moeite moeten doen en op een dieper niveau de theorie moeten begrijpen geven ze het direct op.

Over het algemeen zijn dit dus de mensen die eerst iets willen zien en er daarna pas in gaan geloven. Ik heb gemerkt dat de echt succesvolle mensen het tegenovergestelde denken. Zij hebben zo’n sterk geloof en krachtige visie dat ze het afdwingen om succesvol te worden. Ze hebben het geloof al VOORDAT ze het zien.

#14 Tijdelijk stoppen met pickup

Tijdelijk stoppen met pickup is naar mijn idee toch een beetje vreemd en vaak wordt het nooit meer opgepakt. De uitspraak ‘van uitstel komt afstel’ is in dit geval dan ook accuraat.

Ik snap dat je meer tijd wilt besteden aan je werk, hobbies, etc., maar is dating en vrouwen niet gewoon iets wat je altijd en overal kan trainen? Dit betekent natuurlijk niet dat je altijd bezig hoeft te zijn, want dan maak je jezelf gek.

Maar ik denk dat iedereen wel een avond in de week kan uitgaan. Dat zijn de momenten waar je mensen (en dus ook vrouwen) kunt ontmoeten. Als je niet een avond in de week kunt uitgaan, is er naar mijn idee iets mis met je leven.

#15 Denken dat je superman moet zijn

Toen ik begon wilde ik de perfecte man worden voor vrouwen. Ik wilde precies die man worden waar iedere vrouw naar smachtte.

Er zijn hier drie dingen mis mee: 1) je bent compleet bezig je aan te passen aan de vrouw om bevestiging te krijgen 2) vrouwen willen geen perfecte man, en die is er ook niet 3) iedere vrouw is anders dus je kunt nooit overal in de smaak vallen.

Het is simpelweg een onmogelijk en nutteloos doel!

Leer te houden van je onzekerheden en minder goede eigenschappen en je bent vele malen aantrekkelijker.

#16 Eén fout is fataal mindset

Je denkt in termen dat als je één fout maakt dat de vrouw niet geïnteresseerd is in je. Ik heb dit regelmatig gezien. Een pua spreekt een vrouw aan, ik zie dat het gesprek goed gaat en dat er spanning is maar de pua geeft het op omdat hij denkt dat hij iets fout heeft gedaan of over het hoofd heeft gezien. Je krijgt dan uitspraken als ‘ik ben haar vergeten te laten kwalificeren’ of ‘ik had haar moeten zoenen’.

Het opvallende van deze uitspraken is altijd dat ze doen alsof het niet meer te herstellen is en dat het een verloren zaak is. Het lijkt mij duidelijk dat dat dan niet het probleem is. Het probleem is dat je denkt dat je alles precies volgens het boekje moet doen om een vrouw geïnteresseerd in je te maken. In dit geval wijs je jezelf af, de vrouw heeft hier niets mee te maken.

#17 Jezelf te serieus nemen

Om jezelf kunnen lachen is belangrijk. Niet alleen om eens een keer wat minder druk op jezelf te zetten maar het is ook gewoon gezond.

Als je een keer keihard wordt afgewezen, maak er dan een grap over met je vrienden. Ik heb dit vaak gedaan. Ik vertel dan een verhaal aan een wing hoe ik was afgewezen of hij vertelt op zijn beurt mij misschien weer een verhaal. De opmerkingen die vrouwen dan gemaakt hebben naar je (waar je op dat moment misschien wel even mee zat) gebruiken we dan geregeld als grappen als we elkaar weer zien.

Op die manier worden afwijzingen juist materiaal om met je vrienden te bespreken om over te lachen. Daarnaast zit je er nooit meer mee als een vrouw dezelfde opmerking gebruikt. In dat geval kan je waarschijnlijk je lach niet inhouden omdat je vrienden je hiermee geplaagd hebben.

#18 De peacock theorie overdrijven en er bij lopen als een clown

Dit is eigenlijk de grappigste valkuil. Vaak zie ik mannen die ‘over the top’ de peacock theorie toepassen waardoor ze juist minder aantrekkelijk worden.

Natuurlijk is het leuk om af en toe iets uit te proberen maar het is toch het beste om de kleding te kiezen die bij jouw style hoort zodat jouw kleding en persoonlijkheid congruent blijven.

Daarnaast ben je je ook erg aan het aanpassen om in de smaak te vallen bij de vrouwen in plaats van omgekeerd. Een opvallend kledingstuk is prima als er een verhaal achter zit of omdat het bij jou past, maar overdrijf het niet.

Als je een kledingstuk alleen gaat dragen omdat je uitgaat om vrouwen te ontmoeten snap je de peacock theorie niet.

#19 Geen doelen stellen

Het doel ‘zoveel mogelijk vrouwen aanspreken’ is GEEN doel.

Het is meer een zin om jezelf aan te moedigen en eentje waarmee je nooit kan reflecteren of je in ee bepaalde tijd bent vooruitgegaan.

Een doel moet gesteld worden met het SMART model. Dat betekent dat het doel specifiek moet zijn, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.

Het doel ‘drie vrouwen aanspreken’ is dan al beter dan ‘zoveel mogelijk vrouwen aanspreken’. Ik raad sowieso aan om aan het begin van het jaar je doelen te bekijken en te reflecteren. Ook raad ik je aan om je doelen net iets hoger te stellen dan realistisch is zodat je er het maximale uit probeert te halen. Als je dan net niet je doel haalt ben je toch verder gekomen dan als je je doel lager had gesteld.

#20 Een tweede persoonlijkheid ontwikkelen

Deze heeft ook te maken met het overdrijven van de peacock therie. Het is prima als je wat opvallende kledingstukken gaat dragen, maar mijn vraag is dan: “Ga je die ook dragen in het dagelijks leven?”

Als het antwoord ‘nee’ is, kun je eigenlijk spreken van iemand met een dubbele persoonlijkheid.

In kleine mate is dat overigens geen probleem, want we spelen in principe allemaal rollen in verschillende situaties. Als ik op mijn studie een gesprek heb met mijn begeleidster ga ik ook niet keihard met haar staan flirten zoals ik dat in de club zou doen. Maar goed, toch heb ik zo af en toe mijn opmerkingen in die situaties omdat ik het dan niet kan laten.

Een echt dubbele persoonlijkheid zal in ieder geval geen rust in je leven brengen omdat je continu aan het switchen bent en moeilijkheden krijgt als je lange termijn relaties aangaat met vrouwen.

#21 Niet realiseren dat je vrouwen kunt kwetsen!

Dit vind ik het meest irritante in de community!

Sommige pua’s denken dat vrouwen verleiden een soort spel is en dat ze vrouwen gelukkig maken door ze snel het bed in te lullen. Maar niets is minder waar. Veel vrouwen ontwikkelen al snel gevoelens voor de man als ze het met hem bed delen en voelen zich afgestoten en gekwetst als de man daarna niet meer wil afspreken.

Het is de taak van de man om in te schatten of een vrouw er ‘ok’ mee is als ze eenmalig seks hebben. Als je verkeerde verwachtingen stelt, kan dit leiden tot emotionele schade bij de vrouw en een minder vertrouwen in de mens. Je schaadt haar dus op meerdere plekken.

De reden dat sommige pua’s toch vrouwen nog kwetsen is dat ze het vaak niet doorhebben omdat ze zo bezig zijn met hun eigen behoeftes te bevredigen.

Nu zullen er mannen zijn die zeggen: “Ik heb duidelijk aangegeven dat het enkel bij seks zou blijven tegen de vrouw, en daarmee ging ze akkoord”. Deze mannen realiseren zich niet dat bijna alle vrouwen stille hoop hebben dat het toch nog uitloopt op een relatie en als dat na weken of maanden niet doorgaat zijn vele diep gekwetst.

#22 Zoveel mogelijk vrouwen layen om de ware te vinden

Sommige mannen willen een vrouw voor een lange termijn relatie en hun tactiek is dan om zoveel mogelijk vrouwen in bed te krijgen.

Ze realiseren zich niet dat dit zorgt voor een andere mindset en dat je niet ‘stil kunt staan’ met een vrouw. Je bent simpelweg altijd op zoek naar een nieuwe vrouw, ook al is de huidige vrouw misschien wel prima geschikt voor een relatie.

Iedere vrouw wordt dan vervangen door een volgende vrouw. Veel vrouwen oppikken en een relatie beginnen zijn twee verschillende dingen met verschillende mindsets en gedragingen. De één zal niet automatisch leiden tot de ander.

#23 Telefoonnummers krijgen maar niet bellen of sms’en

Hier ik heb ik mij vaak om verbaasd. Een beginnende pua gaat uit en krijgt een nummer (of meerdere nummers).

Toch besluit hij niet om de vrouw te bellen of te sms’en. Waarom niet? Nou ja, dat zijn eigenlijk dezelfde excuses die mannen gebruiken als ze een vrouw niet willen aansprekn. Ze hebben gedachtes als: ze vindt me toch niet leuk dus het is zinloos, ik voel me ongemakkelijk om haar te bellen, ik vind haar toch niet leuk, etc., etc.

#24 Doelwitten of gehele sets stelen of verknallen van wings

Dit is een heel goede manier om ervoor te zorgen dat geen enkele wing meer met je uit wil. Ik heb het vele malen zien gebeuren en ook zelf meegemaakt… Je spreekt een set aan en na een paar minuten komt erop eens een pua bij je staan die je ‘zogenaamd’ komt wingen.

Door zijn gebrek aan sociale vaardigheden wordt de set direct ongemakkelijk, daalt de energie en daalt mijn waarde direct door de grond. In de ergste gevallen steelt de wing je target door gewoon gelijk met haar te praten… Of nog erger: de wing gaat bij jou en de vrouw staan terwijl je met haar in isolatie bent!

#25 Te vroeg naar huis gaan

In dit opzicht zijn Jonathan en ik altijd ‘die-hards’ geweest. Wij zijn/waren bijna altijd degenen die tot sluitingstijd blijven als we uitgaan met een groep pua’s.

Dit is dan ook essentieel, want er zijn maar al te vaak pua’s die een paar uur (of ook al een uur) voordat de tent sluit al naar huis gaan. Dit is niet de mindset. Als je echt graag beter wilt worden moet je gewoon altijd tot het gaatje gaan. Ik heb maar al te vaak meegemaakt dat ik in het laatste uur (meerdere) closes heb gehad.

#26 Een sociale robot worden

Deze valkuil is algemeen bekend. Dit zijn de mannen die zo obsessief met de zinnen en routines bezig zijn dat ze niet eens meer weten hoe je een gesprek op een andere manier kunt starten.

Dit zorgt in de meeste gevallen dan ook niet voor meer sociale vaardigheden. Daarnaast maakt het je ook raar en zullen vrouw snel van je af willen komen nadat ze een aantal dates met je gehad hebben. Rond die tijd hebben ze namelijk door dat je niet zo aantrekkelijk bent als dat je je voordeed in het begin.

Toch blijf je er maar mee doorgaan omdat het korte termijn resultaten geeft wat leidt tot een heleboel zelfbevestiging. Daarnaast zeggen gurus ook dat routines het beste werken, en je gelooft dat gurus het altijd bij het rechte eind hebben (waarom zijn ze anders gurus?).

#27 Direct een natural willen worden

Deze is grappig. Sommige mannen zijn een paar maanden in the game en willen direct een natural worden. Ze geloven heilig in de theorieën van Tyler Durden die hun vertellen dat ALLES kan werken. Dus ze gaan uit en gebruiken openers als: “Houd je van jonge of oude kaas?”

Het resultaat wat het hun oplevert is te verwaarlozen, het zijn enkel wat sociaal rare gesprekken zonder intentie, oprechte interesse of seksuele spanning.

Daarnaast zou een natural ook nooit een ‘opener’ gebruiken. Een natural is iemand die van nature goed is met vrouwen. Het is dan ook wel vreemd dat je dat dan in één keer wilt leren. Daarnaast gebruikt een natural geen game en denkt hij totaal niet na over wat hij aan het doen is.

Natural game is de ULTIEME magische pil die je wordt aangeboden, maar het werkt voor geen meter. Als je een natural wilt worden zal dat een heleboel werk gaan kosten. Je zult alle facetten één voor één moeten leren, zoals lichaamstaal, oogcontact, weten wat seksuele spanning is, vaak met vrouwen daten, werken aan je stemgeluid, uiterlijk verzorging, sociale vaardigheden, humor, dominantie, gespreksvaardigheden en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Je kunt het zien als een puzzel van duizend stukjes die je zo langzamerhand in elkaar zet.

Direct een natural worden is een fabeltje. Ga eerst routines gebruiken, kijken hoe vrouwen erop reageren, etc., etc. Op een gegeven moment zullen de eerste facetten automatisch gaan gebeuren totdat bijna alles natuurlijk gaat.

#28 Geloven hoeveel closes andere mannen/pua’s hebben gehad

Zoals ik al zei kunnen pua’s veel opscheppen en soms ook heel subtiel. Vroeger geloofde ik eigenlijk bijna altijd wat deze mannen tegen mij zeiden.

Toch merkte ik achteraf bijna iedere keer dat ze gelogen hadden. In zeker 95% van de gevallen was het grote onzin. Tegenwoordig geloof ik dan ook GEEN enkele man (inclusief alle dating gurus) als hij vertelt hoeveel vrouwen hij heeft gehad, behalve mijn beste vrienden.

Het is te vaak onzin en het is zinloos om iedereen maar te geloven. Daarnaast kan je dit ook erg onzeker maken (ook gemotiveerd overigens), dus is het slimmer om het gewoon te negeren wat andere mannen tegen je zeggen. Dit geldt overigens ook voor de mannen buiten de seduction community. Deze mannen hebben ook altijd prachtige verhalen om indruk te maken maar wat ze eigenlijk allemaal gemeen hebben is dat ze onzeker zijn.

#29 Geloven dat iemand die weinig vrouwen aanspreekt slecht is

Deze is ook goed van toepassing op mezelf. Ik merk regelmatig dat mannen mij raar aankijken als ze weten dat ik een datingadviesbedrijf heb, en dat ze vinden dat ik weinig vrouwen aanspreek.

Zij denken dat ik een soort van machine ben die iedere vrouw om zijn vinger kan winden en dat ik altijd en overal vrouwen aanspreek (want dan ben je goed). De definitie van een goede pua is voor mij iets heel anders. Dat is meer in de richting van: iemand die enkel kwalitatieve vrouwen wil ontmoeten, alleen als hij daar ZIN in heeft en ook echt zijn intenties laat zien in plaats van een sociaal wenselijk en gestuurd gesprek voert.

Zelf ben ik heel relaxed als ik uit ben en maak me nergens druk om. Als ik weinig open kan dat juist een goed teken zijn, want al die energie die ik dan heb opgebouwd kan er zomaar uitkomen als ik een vrouw zie waar ik ECHT geïnteresseerd in ben.

Ik heb vaak zoiets van: hebben jullie maar commentaar dat ik weinig open, want ik doe waar ik zin in heb. Aan het eind van de avond zijn zij meestal moe van het openen en gaan ze naar huis terwijl ik ik in isolatie zit met een leuke meid. Maar goed, zoals ik al zei gaan de meeste pua’s al weg voor sluitingstijd dus ze zien me niet eens meer :P.

#30 Geloven dat iemand die veel vrouwen aanspreekt goed is

Dit is de tegenovergestelde van hierboven. Ik zie vaak mannen bewonderend kijken als een man meerdere vrouwen achter elkaar aanspreekt.

Hun definitie van succes met vrouwen is zoveel mogelijk vrouwen aanspreken en gesprekken voeren. Terwijl het er bij succes met vrouwen er toch echt om gaat dat er iets gebeurt tussen de man en de vrouw, ook al is het maar een boeiend gesprek van een uur dat wordt afgesloten met het uitwisselen van een telefoonnummer.

Als je succesvol wilt zijn met vrouwen moet je ook niet uitgaan om met vrouwen te praten maar uitgaan met de mindset dat je een vrouw wilt closen als ze de moeite waard is voor jou om te closen.

#31 Een vrouw closen enkel voor het closen

Deze is pijnlijk voor de vrouw. Een pua closed een vrouw enkel omdat hij weer eens een keer wil closen, voor zijn ego of voor zelfbevestiging. Want ja, het is al zo lang geleden dat hij een close had…

De pua realiseert niet dat hij ook echt met een persoon bezig is in plaats van met een streepje boven zijn bed. Het gevolg kan zijn dat hij de vrouw kwetst.

#32 De community gebruiken om je opwaarts te kunnen vergelijken

Er is altijd een klein groepje in de community die een uitweg heeft gevonden om zichzelf opwaarts te vergelijken met andere mannen. Dit ligt ook weer in het verlengde van opscheppen over je successen om goedkeuring te krijgen van de andere mannen.

Dat is natuurlijk heel gemakkelijk, want het mag duidelijk zijn dat de meeste mannen in de community erg onzeker zijn. Daar is natuurlijk niets mis mee, want zij zijn wel degenen die aan zichzelf werken, als ze ook echt actie ondernemen natuurlijk en niet aan mentale masturbatie doen.

#33 Er volledig in opgaan als één iemand negatief is

Ook een heel herkenbare voor mezelf. Je plaatst een field- of layreport en iedereen is positief, behalve één persoon. Wat doe je? Je gaat fel met hem de discussie aan en probeert er voor te zorgen dat hij ook positief over je is.

Kortom, je bent weer aan het proberen om van iedereen bevestiging te krijgen dat je cool bent. Daarnaast is het ook zo dat er ALTIJD negatieve mensen zijn. Vaak proberen deze subtiel jou ook naar hun (lage) niveau te krijgen.

In het begin, toen Jonathan en ik e-mails kregen van mannen die zeiden dat we moesten oprotten of opkankeren, vond ik dat ook even irritant, maar het is nou eenmaal altijd zo dat er een aantal negatieve en brutale mensen zijn.

#34 Alleen tienen en negens willen hebben (als newbie)

Dit is nog één van de beste excuses die mannen gebruiken. Ze durven eigenlijk een vrouw niet aan te spreken en vertellen dan dat ze enkel negens en tienen willen, zelfs als ze (extreem) weinig ervaring hebben.

Ze realiseren zich niet dat het behouden van een negen of tien bijna onmogelijk is als je weinig ervaring hebt. Je gaat je namelijk afhankelijk opstellen, hebberig, etc., en dit soort vrouwen rennen dan het hardst weg. Je zult toch echt eerst aan jezelf moeten werken of een aantal minder mooie vrouwen daten om dit te kunnen bewerkstelligen.

#35 Denken dat uiterlijk en verzorging niets meer uitmaakt

Dit is ook weer één van de nadelen van de theorieën van Tyler Durden. Volgens hem maakt het helemaal NIETS uit hoe je eruit ziet. Omdat Tyler zo’n grote naam heeft zijn er genoeg mannen die hem direct geloven.

Maar goed, niets is minder waar… Als je er goed uitziet krijg je sneller aandacht van vrouwen, en uiterlijke verzorging is zeker belangrijk! Bijna iedere vrouw aan wie je dat zult vertellen zal het met je eens zijn.

Het klopt natuurlijk wel dat als je super knap bent, maar je weet je geen houding te geven, dat de lelijke man toch vele malen succesvoller is. Toch blijft het zo dat de lelijke man over het algemeen langer bezig is om succesvol te zijn met vrouwen dan de knappe man. De aantrekkelijke man kan namelijk sneller zelfvertrouwen opwekken. Wel kan de lelijke man langer doorgaan met ontwikkelen en daarmee de aantrekkelijke man met vlag en wimpel inhalen qua succes.

#36 Een vrouw beledigen om aantrekkingskracht op te bouwen

Dit is een beginnersfout. Je bekijkt de theorieën van Mystery over neggen en je overdrijft het door de vrouw te beledigen. De kalibratie is dus ver te zoeken.

Dit heeft met name een slecht effect bij onaantrekkelijk vrouwen die dan graag willen dat je oprot. Ook vrouwen proberen te plagen over zaken als haar gewicht zijn not done.

#37 Doen alsof je standaarden hebt

Vele mannen die de Mystery Methode hebben bekeken gebruiken letterlijk de kwalificatievragen van Mystery. Het enige probleem is dat ze eigenlijk GEEN standaarden hebben. Ze moeten dan maar spelen dat ze die hebben.

Het grappige daarvan is dat het hele effect van kwalificatie daarmee niet goed werkt. Als jij op ieder mogelijk antwoord zegt: ‘Wow, dat is leuk’, heeft de vrouw dat wel door.

Het kwalificeren werkt naar mijn idee veel beter als je ook vragen gaat stellen waarvan je persoonlijk veel waarde hecht aan het antwoord, of als je kwalificatie indirect verwerkt in verhalen (zonder die ingestuurd te hebben). Dat is de enige manier om aantrekkelijker over te komen.

Daarnaast verspil je je eigen tijd en de tijd van de vrouw ook niet. Want als je je standaarden faked komen jullie er vast achter dat jullie er niet bij horen.

#38 Denken dat de dating gurus het beste zijn

Deze zit heel diep. Als mens zijnde zullen we altijd geneigd zijn om theorieën van autoriteiten voor waar aan te nemen. Ook gaan we er van uit dat gurus en experts het beste zijn, terwijl deze mensen in de meeste gevallen het beste kunnen verkopen.

Of David DeAngelo, Mystery, Tyler Durden en Neil Strauss echt goed zijn weten we allemaal niet want bijna niemand heeft ze zelf in actie gezien.

Toch geloof ik zelf heus wel dat ze zeker vaardigheden hebben, want hun theorieën werken wel degelijk. Toch is het vreemd om gelijk maar aan te nemen dat deze mannen de besten van de besten zijn.

En zelfs nu ik dit zeg, zullen er mensen denken: “Nee hoor, Neill Strauss, Mystery etc. zijn super goed!” Die gedachte laat maar weer eens zien hoe sterk dit mechanisme werkt in mensen.

#39 Nutteloze doelen stellen

Met nutteloze doelen stellen bedoel ik doelen stellen waar je eigenlijk helemaal NIETS aan hebt. Dit zijn doelen als: “Ik wil seks hebben met een vrouw op het toilet waarbij ik dit en dit met haar doe…”.

Ik vraag me dan altijd af: “Denk je echt dat het je gelukkig maakt?” Kijk, het is leuk om eens een avontuur te hebben, maar om het als doel te stellen is nergens voor nodig. Het heeft meer te maken met ego en het stoer willen vertellen aan je vrienden.

Kortom, je bent weer iets aan het doen voor zelfbevestiging terwijl jij uiteindelijk de persoon bent die zichzelf moet bevestigen.

#40 Onrealistische doelen stellen

Er zijn genoeg mannen die binnen enkele maanden evenveel vaardigheden willen hebben als de allerbesten in de community. Niet alleen is dit niets meer dan een leuke fantastie (met fantastisch veel mentale masturbatie) maar ook geen concreet en realistisch doel.

Het enige wat er gaat gebeuren is dat je teleurgesteld raakt en het opgeeft. Na enkele maanden kom je erachter dat je bijna geen stap verder bent gekomen.

Zoals ik al zei kan je beter een klein doel stellen en het SMART-model gebruiken dan een vaag doel dat veel te ver van je afligt.

#41 Na een meeting direct naar huis gaan

Ik heb dit altijd opmerkelijk gevonden. Je gaat naar een meeting en mensen vertellen dat ze die avond niet uitgaan. Natuurlijk snap ik dat er een aantal mensen de volgende dag moeten werken of andere verplichtingen hebben, maar het percentage wat na een meeting naar huis gaat is naar mijn idee wel erg hoog.

Je gaat naar een meeting om over vrouwen en dating te praten en je gaat daarna gewoon weer naar huis? Voorspelt naar mijn idee weinig goeds.

#42 Denken dat seks met zoveel mogelijk vrouwen je gelukkig gaat maken

Deze overtuiging had ik vroeger toen ik begon met pickup. Ik denk dat de reden is geweest dat ik in mijn jeugd nooit succesvolle relaties heb gezien. De scheiding van mijn ouders staat denk ik wel in de top 10 van Nederland van meest bizarre, intense en hatelijke scheidingen. Ook de ouders van mijn beste vrienden waren gescheiden.

De oplossing om gewoon met zoveel mogelijk vrouwen seks te hebben was dan best een goede oplossing, ook voor de zelfbevestiging natuurlijk.

Sommige newbies hanteren dezelfde tactiek. Ik zou zeggen: “Bespaar je de moeite, want het gaat je niet gelukkig maken!”

#43 Vrouwen overtuigen dat de pickup technieken echt werken

Dit is altijd iets waar ik niets van snapte. Ik vertelde een vrouw een aantal technieken om vrouwen te versieren die ik had geleerd in de seduction community maar de vrouwen reageerden altijd alsof de technieken niet zouden werken.

Het irriteerde mij vreselijk omdat ik er 100% van overtuigd was dat ze wel zouden werken. Ten slotte hanteerde ik de technieken al maanden met succes.

Toen las ik nogmaals de volgende zin: “Er is een groot verschil tussen wat een vrouw zegt tot waar ze zich tot aangetrokken voelt en waar ze daadwerkelijk op reageert.”

In het begin snapte ik deze zin niet, maar dit veranderde toen ik terugdacht aan alle gesprekken die ik gehad had met vrouwen die ik wilde duidelijk maken dat de technieken daadwerkelijk werkten.

Vanaf die dag ben ik er ook mee gestopt want het is compleet zinloos. Ik vertel ze alleen technieken waarvan ik zeker weet dat ze het me eens zijn. Alleen als een vrouw uiterst bewust is van sociale dynamieken en aantrekkingskracht heeft het zin om het te vertellen.

#44 Vrouwen hun mening vragen over onderwerpen die je niets interesseren

In het begin heb ik duizenden sets geopend met het vragen over een vrouwelijke mening. In het begin werkte dat overigens prima maar na een tijd steeds minder.

Ik wist eigenlijk ieder mogelijk antwoord op elke vrouwelijke mening die ik vroeg waardoor de gesprekken totaal niet meer persoonlijk werden.

Het is veel effectiever om een mening te vragen die persoonlijk relevant is, of die spontaan in je opkomt. Een uit het hoofd geleerde vraag is ook moeilijk te brengen. Het is wel goed om het uit te testen natuurlijk, maar leer ook gesprekken te starten op verschillende manieren.

#45 Sekstechnieken bestuderen als maagd zijnde

Dit is ook iets wat voorkwam in de The Game volgens mij. Dit zijn de mannen die sekstechnieken aan het bestuderen zijn terwijl ze nog niet eens een vrouw durven aanspreken.

Kortom, ze zijn met het laatste stadium bezig terwijl ze nog nooit het eerste stadium hebben gepasseerd.

Aan de andere kant snap ik dat het je meer zelfvertrouwen kan geven als je wat van seks weet. Maar goed, seks ga je niet leren door een video te zien of een boek te lezen.

#46 Je smaak voor vrouwen aanpassen voor andere mannen

Ook een vreemde. Dit zijn de mannen die vrouwen gaan closen omdat andere mannen zeggen dat een bepaalde vrouw aantrekkelijk is. Dit duidt weer op het zoeken van bevestiging, iets wat voornamelijk mannen doen die onzeker zijn.

Daarnaast ben je weer niet bezig met te doen wat JIJ wilt. Zoals al gezegd, gaat het erom dat jij de doelen bepaalt die jij zelf bepaalt. Andere mensen hebben daar niets mee te maken.

#47 De kwaliteit van een vrouw baseren op haar uiterlijk

In pick-up wordt continu gesproken over HB’s. Dit is de kwaliteit van de vrouw. Daarnaast hebben vele mannen het er ook over dat ze een vrouw willen ontmoeten met bepaalde persoonlijke kwaliteiten en dat ze daarop moeten kwalificeren.

Als we echt vrouwen willen kwalificeren op hun persoonlijkheid, waarom hebben we het dan nog continu over fysieke aantrekkelijkheid?

Ik vind het opmerkelijk dat we niet zijn overgestapt op PB’s. PB’s? Ja, personality babes. Het zou naar mijn idee waardevoller zijn als mensen in een fieldrapport iets zeggen als: “Ik ging gister uit en na 15 minuten had ik echt door dat ik met een PB8 aan het praten was… bla bla”.

Het hebben van standaarden zit niet enkel in de uiterlijke kwaliteit, alhoewel vele pua’s zich nog steeds zo gedragen. Het is in dat opzicht allemaal een beetje tegenstrijdig.

#48 Denken dat iedere vrouw te versieren is

Dit is een heel bekende. Er wordt verteld door een datingguru dat je iedere vrouw kunt versieren. En wat doe je? Je gelooft hem direct. Na een korte (of misschien wel lange) tijd kom je erachter dat het onmogelijk is.

De fantasie is prachtig, maar de uitvoering zal nooit plaatsvinden. Er zal nooit één magische tip zijn waar alle vrouwen voor vallen. Als die er wel zal zijn, zal die zo snel doorverteld worden aan andere mannen dat de techniek op een gegeven moment herkend wordt door iedere vrouw waardoor de techniek niet meer zou werken.

Er zal nooit een magisch geheim zijn. Het geheim is dat er geen geheim is.

#49 Hypnose bandjes luisteren om je approach anxiety kwijt te raken (raak je nooit kwijt)

Dit is er één waar ik vaak om moet lachen. Dit zijn de mannen die lekker thuis blijven op een zaterdagavond en een hypnosebandje opzetten om hun onbewust te trainen om NOOIT meer approach anxiety te voelen. Approach anxiety kwijtraken is op zichzelf al iets wat compleet onmogelijk is.

AA zal er altijd zijn en je moet er gewoon mee leven. Er zijn ook positieve kanten van AA overigens, bijvoorbeeld dat je dan het gevoel hebt dat je leeft en de beloning na het succesvol verleiden van de vrouw intenser wordt ervaren.

Een hypnosebandje is een mooi idee, waarvan ook wetenschappelijk is aangetoond dat het positieve effecten kan hebben, maar een ultieme oplossing zal het nooit worden. Om je AA te verminderen en er beter mee om te gaan moet je toch echt vrouwen gaan aanspreken.

#50 Denken dat pick-up al je problemen oplost

Ik spraak laatst iemand die regelmatig langs een psycholoog gaat om te praten over zijn depressiviteit. Hij dacht vroeger dat de seduction community al zijn problemen zou oplossen, inclusief de depressie. Natuurlijk zal dit nooit waar kunnen zijn, terwijl veel mannen het toch willen gebruiken als geneesmiddel voor de huidige problemen die ze hebben.

Wel heb ik verhalen gehoord van mensen met een angststoornis die door het aanspreken van onbekende vrouwen hun symptomen gedeeltelijk zijn kwijtgeraakt en niet eens meer medicijnen hoefde te slikken.

Maar goed, als je echt problemen hebt moet je gewoon professionele hulp zoeken, zoals een bezoek aan de psycholoog. Een paar vrouwen oppikken uit de club zal niet je problemen oplossen.

Slotwoord

Na het schrijven van al deze valkuilen zie ik toch wel dat veel van deze valkuilen te maken hebben met dat je gedurende een bepaalde tijd in een tunnelvisie zit en geen objectief beeld hebt.

Het is net zoals verliefd zijn. Je ziet dan alle positieve aspecten van een persoon, maar als de relatie verbroken is verbaast het je dat je deze persoon überhaupt echt leuk hebt gevonden.

Ik denk dat mensen deze tunnelvisies continu meemaken. Sommige tunnelvisies zijn hardnekkig en kunnen jaren duren, andere een aantal maanden. Toch zie je deze gehele weg van tunnelvisies achteraf heel helder in en neem je het jezelf zelfs kwalijk. Vaak heb je dan ook niet door dat je op dat moment misschien ook wel in een nieuwe tunnelvisie zit.

Nu is het prima om af en toe in een tunnelvisie te zitten omdat dit je laat focussen op één ding, waardoor dat ene ding zich optimaal kan ontwikkelen. Toch is het altijd goed om in- en uit- te blijven -zoomen, en om alles van meerdere kanten te bekijken.

Ik hoop dat je wat nieuwe inzichten hebt gekregen van dit artikel van maar liefst 6714 woorden!

P.S. Ben ik nog een valkuil of misverstand vergeten? Laat het me in een reactie hieronder weten!

 

***************************

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben Je Niks!

Je kan alle versiertactieken overslaan en goed worden in versieren door te werken aan je sociale zelfvertrouwen.

Andersom werkt het precies hetzelfde. Als jij diep van niet jezelf erop vertrouwt dat jij een vrouw waard bent, dan zal je haar nooit krijgen.

Ze zal aanvoelen dat jij je voelt alsof je niet op dezelfde hoogte als haar zit. Ze zal je afwijzen.

Als je goed oplet dan zit achter elke versiertechniek sociaal zelfvertrouwen verscholen.

Daarnaast kan je sociaal zelfvertrouwen op elk vlak in je leven gebruiken.

Het is nuttig voor je werkrelaties, je vriendschappelijke relaties, je familierelaties en natuurlijk je liefdesrelaties.

Dus klik op deze link, werk aan je zelfvertrouwen en ontdek het verschil dat sociaal zelfvertrouwen maakt met vrouwen.

***************************

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon Zomerdijk heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Er is geen enkele goede versierder die geen zelfvertrouwen heeft.

Zelfvertrouwen zit namelijk achter elke goed uitgevoerde versierpoging.

Als je zelfvertrouwen op orde is, dan zal je automatisch de juiste lichaamstaal uitstralen en de juiste woorden zeggen.

Bekijk Simon’s unieke aanpak en ontdek direct of het voor jou werkt:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

2 Reacties op "50 VEEL Voorkomende Valkuilen en Misverstanden In De Seduction Community"

 1. Marwin says:

  Bedankt! Super handige tips.. Alleen soms gebruik je begrippen, woorden, technieken, waarvan ik (en waarschijnlijk ook anderen) geen idee heb wat ze zijn.
  Zo ben ik via jullie site er wel achtergekomen wat PUA betekent, maar heel veel is ook voor mij nog een raadsel (zoals peacock theorie, HB, state, DHV/DLV, negs, ioi’s, iod’s etc.)

 2. Jonathan Johnson says:

  Bedankt voor je compliment!

  Dit artikel is vooral geschreven voor de pick up artist van de seduction community.

  Hier kun je alle pick up artist termen/afkortingen vinden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d