Versieren Met Social Media? Ontwijk Deze Valkuil

cell stressWe kunnen haast niet tot nooit meer zonder: Whatsapp, Ping, Facebook, Hyves, Twitter… en je zou er zeker nog een paar aan de lijst kunnen toevoegen. Ze zijn ook allemaal super handig als je even snel een berichtje wilt sturen of even op je profiel wilt kijken of er nog berichtjes of updates zijn over het feestje waar je heen gaat.

Maar om hiermee vrouwen te gaan versieren? Wat zijn de tijden veranderd zeg.

Zelf heb ik wel eens whatsapp-gesprekken gelezen, met de intentie om een vrouw te versieren, die wel 45 minuten tot een uur duurden, en er werden allemaal dingen verteld die je eigenlijk persoonlijk aan de vrouw moet vertellen.

De woorden die je leest op een mobiel, tablet of computerscherm zijn niet te vergelijken met de kracht van hij die het in eigen persoon durft te vertellen. In dit artikel deel ik mijn gedachten en wat tips over het gebruik van social media wanneer het op vrouwen versieren aankomt, veel leesplezier…

Whatsapp, Ping & SMS

Net zoals ik in de introductietekst al een beetje vertelde, ik heb whatsapp-gesprekken gelezen die voor mij gezien veel te lang duurden. De berichtjes van de mannen waren veel te lang en de dames reageerden er weinig tot niet op.

Wanneer het op versieren aankomt, probeer het sms’en/berichtjes versturen kort maar krachtig te houden en maximaal binnen vijf à zes berichtjes een date te regelen, soms kan het wel in minder.

Man: ”Hai, het was leuk je te ontmoeten vandaag, X :)” Vrouw: ”Ja vond ik ook, hoe gaat het met je? X.” Man: ”Cool, jij en ik donderdag een drankje doen.” Vrouw: ”Is goed, waar en hoelaat?” enz. enz.

Dit is maar een voorbeeld, maar dit is merendeels wat ik lees wanneer ik merk en hoor dat het goed gaat.

Stel dat je in een gesprek zit met een dame, niet via sms maar wanneer je haar daadwerkelijk voor het eerst ontmoet/hebt aangesproken, spreek dan alvast iets af! Je hebt haar op woensdag ontmoet, om bijvoorbeeld dan op vrijdag iets te gaan drinken. Dit maakt het afspreken van tijden via sms ook veel makkelijker.

De Eerste SMS

Het eerste berichtje via whatsapp, ping of sms is om nog even kort haar emoties stimuleren. Jullie eerste ontmoeting was leuk (toch?) dus daarom vertel je: ”Het was leuk je te ontmoeten” of ”Was cool je spontaan te ontmoeten.” Probeer het daarna kort te houden zoals in het voorbeeld hierboven.

Waarom heb je haar nummer eigenlijk? Niet om een virtueel theekransje te houden, maar om een afspraak met haar te maken om haar weer te zien. Niet via Skype, het liefst voor jou (jullie) dan ergens in de stad bij een leuk café’tje.

Bewaar De Conversatie

Natuurlijk zou je heel veel brandende vragen kunnen hebben zoals:

 • Wat doe je voor werk?
 • Wat ben je van afkomst?
 • Dat is een leuke tas die je bij je had, waar heb je die gehaald?

Wat dan ook voor leuke vragen je hebt, bewaar ze voor wanneer jullie afspreken! Als je wat over conversatie technieken wilt weten staan er nog wat blogs hier op deze site erover.

Via een sms-gesprek kan een vrouw niet helemaal voelen wat je precies bedoelt. Mensen in het algemeen hebben hun eigen interpetatie van wat ze lezen via sms. Iets wat normaal bedoeld is kan gezien worden als kwaad zijn, als je vaak chat of sms’t dan weet je wat ik bedoel.

Met behulp van al die leuke icoontjes -> 😉 😛 🙂 kan het wat luchtiger en leuker overkomen, maar het liefst ze je haar gezicht toch?

De meeste vrouwen voelen zich ook veiliger achter een whatsapp-gesprek. Ze hebben tijd om na te denken, ze hoeven niet te reageren als ze niet willen en je weet zelf ook niet echt wanneer ze reageren. Laat je niet gek maken als ze niet reageert, ze heeft het zelf vast een beetje druk.

Vroeger was het zo dat je zelfs huistelefoonnummers op een papiertje geschreven kreeg en waren vrouwen veel minder verlegen om een babbeltje te doen via de telefoon.

Tegenwoordig zijn e-mails, sms’jes en Facebookberichten veel veiliger en vrouwen kunnen er zelfs van schrikken of in paniek raken wanneer je ze daadwerkelijk belt. Een manier om dit op te lossen is als je het al vanaf het begin vertelt:

”Hey, ik ben niet zo’n genie met sms’jes dus ik ga jou morgen een belletje geven om wat af te spreken.”

Ik wil niet zeggen dat het onmogelijk is, alles is mogelijk, een vrouw van top tot teen versieren via social media zou in een uitzonderlijk geval kunnen werken. Alhoewel het is veel mooier en gemeender om in het echt met haar te zijn. Wat heb je liever, een berichtje waarin staat: ”Ik wil je hand vasthouden.”

Of dat ze bij jou is en jullie handen in elkaar liggen…

8 Reacties op "Versieren Met Social Media? Ontwijk Deze Valkuil"

 1. Jonathan Johnson avatar picture

  Jonathan Johnson

  says:

  "Vroeger was het zo dat je zelfs huis telefoonnummers op een papiertje geschreven kreeg en waren vrouwen veel minder verlegen om een babbeltje te doen via de telefoon."

  Je slaat de spijker op zijn kop! Het is tegenwoordig (jammer genoeg en terwijl de technologie hard voorruit gaat) meer gebruikelijk dat mensen berichten uitwisselen naar elkaar in plaats van dat ze elkaar spreken aan de telefoon.

 2. Cornelis

  says:

  "Stel dat je in een gesprek zit met een dame, niet via sms maar wanneer je haar daadwerkelijk voor het eerst ontmoet/hebt aangesproken, spreek dan alvast iets af! Je hebt haar op woensdag ontmoet, om bijvoorbeeld dan op vrijdag iets te gaan drinken. "

  Stel het gesprek haar zo, nadat je elkaar net ontmoet en ff gesproken hebt:

  ik: laten we anders vrijdag wat gaan drinken, dan praten we dan verder".
  zij: ohja, lijkt me leuk maar vrijdag dan kan ik niet helaas.
  ik: ...??

  Hoe zou jij hiermee omgaan Arellius? (je hebt haar nummer nog niet/of wel, doet er niet zoveel toe eigenlijk)

  Ben benieuwd.

 3. Arellius

  says:

  Hai Cornelis,
  Bedankt voor je reactie.

  Als het haar toch leuk lijkt, betekent het natuurlijk dat ze geen nee heeft gezegd.

  ''Oh oh de drukte :P Ik ga even kijken of ik zaterdag wat heb staan, anders zondag :) ''

  Zou een antwoord van mij zijn. Onthou dat ze geen nee heeft gezegd, spreek dan een ander datum af. Of laat haar met een voorstel komen, ga er dan niet te gretig op in als je die dag kan.

  Dat zou ik voorstellen.

  Alhoewel je zegt ''stel'' dus het is niet gebeurd, en als het nog niet gebeurd is heb je niks te vrezen :) Maar het kan geen kwaad om alvast een oplossing te hebben idd*

  Groetjes,
  Arellius

 4. Cornelis

  says:

  Hey Arellius,

  Thanx voor je reactie, het is inderdaad nog niet gebeurd (voor zover ik me herrinner)
  Maar omdat jij zei, spreek gelijk een datum af...9 van de 10 x heeft ze natuurlijk al iets op die ene dag die je dat voorstelt, dus het lijkt me goed om daar alvast op voorbereid te zijn idd ;)

  Thanx!

 5. maurits

  says:

  heyy jongens is het goed als een dame heel veel laat lachen ? want ik was laats met 2 dames en ik liet ze heel veel lachen dat is iets goeds toch ? voor de eerste date met ze ?

 6. Arellius

  says:

  Hai Maurits,

  Dat is zeker goed, beter dan wat de meeste mannen doen.
  Veel succes en plezier*

 7. Mark

  says:

  Ze maakt me helemaal gek

  Leuke vrouw ontmoet (een vriendin van een vriend van me). Uitgegaan met haar, een vriendin van haar en die vriend van me. Ze pakte mijn handen beet en we gingen dansen, ze gaf me een high five en hield 2 tellen mijn hand vast, ze wilde niet dat ik vroeger naar huis ging, ze voegt me 2 dagen later toe op facebook, geeft (zonder dat ik er direct naar vraag) haar nummer.

  Binnen, dacht ik. Ik vraag op whatsapp geinteresseerd of ze nog gaat stappen dit vanavond. Is het van ' ja morgen' 'jij?' 'oh ok'

  Ontzettend kortaf :(
  Ik snap er echt niks meer van. De ene keer denk ik van ze is geinteresseerd want flirt fysiek met me, voegt me toe op facebook en geeft haar nummer en vervolgens wanneer ik haar een bericht stuur via whatsapp reageert ze kortaf en bijna ongeinteresseerd.

  Ik zit altijd mis lijkt het wel. Eerst dacht ik dat een meisje me niet leuk vond, hoorde ik een aantal maanden later van een vriendin van haar dat ze me eigenlijk wel leuk vond. En met deze heb ik ook zoiets. Zal ik er moeite voor doen of niet? Kortaf reageren is toch meestal een teken van desinteresse? Maar waarom dan eerst dat geflirt enzo?

  Gr Mark

 8. Johan

  says:

  Ik ben toch meer van het versieren in de kroeg of discotheek. Dan weet je vaak gelijk hoe iemand in het echt is.

  mvg

  Johan
  --------------------
  Whatsapp pc

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *