Waarom Je Altijd Een Condoom Wilt Dragen Tijdens De Seks

Voor veel mannen is een condoom dragen de ultieme nachtmerrie. Iedere man die seks heeft gehad weet dat een condoom de seks een stuk minder lekker en intens maakt. Logisch, er zit immers een laagje rubber tussen jou en de vrouw.

Lees in dit artikel mijn ervaring over condooms en veiligheid en dingen die me daarbij opvielen met vrouwen versieren.

Het grootste probleem van de condoom is dat het je penis gevoellozer maakt. Daarbij heeft een condoom ook negatieve impact op de stijfheid van de penis. Hij wordt sneller slap tijdens het penetreren.

Sommige mannen komen er minder snel klaar door. Al zou dat – naast veiligheid – een van de weinige dingen zijn die positief zijn aan het dragen van een condoom.

Russische Roulette

Wanneer je een vrouw rationeel zou vragen of ze het belangrijk vindt dat een man een condoom zou moeten dragen, dan is de kans 99,9% dat ze JA zegt. Vraag je haar of ze met haar laatste 5 bedpartners het veilig heeft gedaan, dan zal ze je het antwoord schuldig blijven en rode wangetjes krijgen.

En de reden is dat vrouwen zich sneller overgeven aan emoties. Rationeel weten ze dat het gevaarlijk is en ze de kans lopen dat ze zwanger raken, maar in het heetst van de strijd geven ze er weinig om.

Ik heb ooit eens bij wijze van een test bij een aantal dates gewacht met het pakken van een condoom tot de vrouw het zou benoemen. In de helft van de gevallen werd er niet over gesproken en kon er seks plaatsvinden zonder condoom.

Dit gaf mij het vermoeden dat vrouwen misschien nog erger zijn dan mannen.

Enige tijd geleden sprak ik een medewerker van een GGZ-SOA kliniek. Deze dame vertelde mij dat de kans minimaal is dat heteroseksuele mensen HIV oplopen.

De heteroseksuele mannen die het opliepen waren voornamelijk mannen die thuis een vrouw op de bank hadden zitten en ondertussen op een donkere parkeerplaats zich lieten nemen door andere mannen.

Alhoewel de kans dus klein is dat je HIV oploopt als je seks hebt zonder condoom met een heteroseksuele vrouw, is het wel mogelijk dat je haar bezwangerd of SOA’s oploopt.

Zo zijn genitale wratten in principe niet gevaarlijk, maar vanuit esthetisch oogpunt ziet er gewoon niet uit.

Daarbij zal een vrouw meteen aan je beginnen te twijfelen wanneer ze dat tijdens het pijpen tegenkomt op je penis.

Waarom Je Een Vrouw Niet Wilt Vertrouwen

Vertrouw een vrouw nooit als ze zegt dat ze zich onlangs heeft getest op geslachtsziektes.

Een van de meest vreselijke dingen die een man kan voelen is dat paranoide gevoel wanneer je met een vrouw seks hebt gehad zonder condoom.

Het laatste wat je wilt is een kind krijgen van een vrouw waar je geen toekomst in ziet.

Begrijp dat je in Nederland heel wat jaartjes alimentatie kan betalen, ook heb je het kind nooit gewild.

Ik zie ook regelmatig dat vrouwen hun eventuele zwangerschap als een chantagemiddel gebruiken. Het zijn vaak vrouwen die stapelgek op je zijn en waarmee je het zonder condoom hebt gedaan.

Op het moment dat ze voelt dat ze je kwijt begint te raken, brengen ze nog wel eens de ‘zwangerschaptwijfel’ ter sprake.

Ze zijn dan een of twee dagen te laat met hun menstruatie en beginnen je via whatsapp lastig te vallen dat ze in paniek zijn omdat ze misschien zwanger van je zijn.

Raak niet meteen in paniek. Het is normaal dat een menstruatiecyclus enkele dagen kan afwijken. Dat weet de vrouw zelf ook wel, alleen dat verteld ze je niet. Ze wilt namelijk puur jouw reactie bekijken.

Ben daarom meteen duidelijk dat je niet staat te wachten op een kind en dat je het niet tof van haar vindt dat je ze jou hiermee lastigvalt, terwijl ze nog niet eens een zwangerschapstest heeft gedaan.

Je wilt wegblijven van vrouwen die je leven op zijn kop kunnen zetten en je in onzekerheid laten of ze zwanger zijn of niet. De kans is groot dat ze nog meer mentale issues heeft waar je vroeg of laat achterkomt en mee mag leren omgaan.  

Vanaf het moment dat een vrouw zwanger van je is heeft zij de touwtjes in handen.

Voorkom dit soort ellende door in het begin een condoom te dragen.

Daarbij geeft een SOA-test niet meteen uitsluitsel of je HIV hebt opgelopen omdat het enkele maanden duurt voordat dit in het bloed zichtbaar wordt.

Zoals ik al eerder schreef is de kans klein dat je als heteroseksuele man HIV oploopt, maar dat onzekere gevoel gedurende die maanden dat je in afwachting bent van de uitkomst is verre van prettig.

Veel vrouwen vinden het moeilijk om uit te spreken dat ze onlangs nog bij de huisarts zijn geweest en zich moesten laten behandelen. Helemaal als ze je net pas kent en zich beter wilt voordoen dan ze in werkelijkheid is.

Seks Zonder Condoom? Maak Afspraken!

Wanneer jullie vaker daten en je haar beter leert kennen zou je het kunnen overwegen om het zonder condoom te doen. Check dan wel van te voren of ze een spiraaltje heeft of de pil slikt.

Maak ook bespreekbaar dat je verwacht dat ze eerlijk en oprecht tegen je is mocht er ooit iets gebeuren.

Ook al zit je nog niet in een relatie, wanneer jij met haar regelmatig seks hebt en haar als een scharrel begint te zien dan mag je open kaart spelen. De kans is groot dat zij dat van jou ook verwacht.

Vrouwen doen nu eenmaal gekke dingen wanneer ze genoeg alcohol op hebben.

Je wilt niet weten hoevaak vrouwen vreemdgaan  na het stappen en het thuis nooit bespreekbaar maken omdat ze zich schamen.

Mijn advies is om ALTIJD een condoom in je jas of broekzak te dragen.

Wanneer je op stap gaat raad ik je er aan om er minimaal twee mee te nemen. Wanneer je wat gedronken hebt of enthousiast bent dat er geneukt wordt, dan wil je nog wel eens het condoom openscheuren.

Speel niet met je veiligheid en die van een ander en gebruik dat rubbertje.

1 Reactie op "Waarom Je Altijd Een Condoom Wilt Dragen Tijdens De Seks"

  1. ton

    says:

    Verantwoording nemen voor de situatie is het enige issue, dan voorkom je heel veel ongemak en alle punten die hier genoemd worden.Het is ook zeer mannelijk omdat te doen, je laat dan zien dat hij in charge ben zonder haar te onderdrukken.
    Achteraf heb je altijd spijt en dat wil je niet. Relaties zijn op vertrouwen gebaseerd en niet op sprookjes. Ik heb mijn ideen en daar wijk ik niet van af.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *