Zelfvertrouwen Met Behulp Van Affirmaties

Populaire aantrekkelijke man

Deze post gaat over het krijgen van meer zelfvertrouwen.

Een manier om dit te krijgen is door het regelmatig oefenen van zogeheten ‘affirmaties’.

Ik zal beide begrippen kort uitleggen en je praktische tools geven waarmee je aan de slag kunt om dit op jezelf toe te passen.

Wat is zelfvertrouwen precies?

Wat bedoel ik met zelfvertrouwen? Of wat is zelfvertrouwen? Nou. Zelfvertrouwen is letterlijk genomen dat je op jezelf vertrouwt. Het gevoel dat je niemand anders nodig hebt om te bereiken wat je wilt. Je weet wat je kunt, weet waar je sterktes en zwaktes liggen, weet waar je verbeterpunten liggen, etc. Kortom, je hebt als het ware een duidelijk maar toch sterk en positief beeld van jezelf, waarop jij kunt vertrouwen. Je kunt vertrouwen op je eigen mogelijkheden en gaat vastberaden en zelfverzekerd door het leven.

Weinig zelfvertrouwen en uitingen hiervan

Hoeveel zelfvertrouwen heb jij? Hoe meet je dit? Dit vond ik vroeger altijd een aantal goede vragen. Zelfvertrouwen is lastig te bepalen. Het is een bepaald gevoel dat je over jezelf hebt.

Echter, ik ga er vanuit dat je zelfvertrouwen nog niet optimaal is. Dat doe ik niet om je vervelend te laten voelen, maar om je uit de brand te helpen en inzicht te laten krijgen in jezelf. Is het namelijk zo dat jij ALTIJD jezelf bent? Is het namelijk zo dat jij ALTIJD die leuke vrouw aanspreekt? Zijn je antwoorden op beide vragen ‘JA’, dan kun je deze post gerust overslaan en feliciteer ik je diep vanuit mijn hart. Zijn je antwoorden anders, dan adviseer ik je toch om te blijven doorlezen en te blijven leren.

Je ego is erg goed in het verbergen van niet volledig zelfvertrouwen. Stel je wilt een vrouw aanspreken diep van binnen, dan komt je ego wel met een smoesje om dit niet te doen. Ze is niet mooi genoeg, ze is te jong, ze is te oud, ze is te lang, te kort, er loopt een moeder bij, een vriendin, ze heeft haast, ze heeft misschien een vriend, etc. Allemaal excuusjes om voor jezelf maar goed te praten dat aanspreken op dat moment niet hoeft. Echter wat schuilt hier vaak achter? Juist. Angst.

Wat denk je dat een persoon als Brad Pitt of Johnny Depp zou doen? Hebben zij iets te verliezen? Hebben zij een gigantische hoeveelheid bewijs van een persoon met zelfvertrouwen? Heeft een afwijzing van een meid die ze niet kennen ook maar enige invloed hierop? Waarschijnlijk niet. Ze zijn solide als een rock als het aankomt op zelfvertrouwen.

Je kunt hier tegenaan kijken met een gedachte als: ‘Potverdorie, dat ga ik nooit bereiken, hè, vervelend toch’, of vanuit een lerend perspectief met enige nieuwsgierigheid zoals: ‘Hey, wat zou ik hier nou van kunnen leren, en zou ik dit niveau kunnen benaderen of misschien zelfs evenaren?’. Ook weer uitingen van je huidige zelfvertrouwen.

Ik ga ervan uit dat je nu wel een aardig idee hebt wat zelfvertrouwen inhoudt en dat je wellicht nog iets bij kunt leren van mijn artikel.

Affirmaties

Affirmaties zijn korte, bekrachtigende, positieve en in de huidige tijd geformuleerde zinnetjes, die jezelf meer zelfvertrouwen geven. Vaak worden ze in de ochtend (of op een ander vast tijdstip) voor de spiegel meerdere keren uitgesproken.

Wat veel mensen vergeten is dat de juiste fysiologie en bijbehorende tonaliteit (manier van spreken; denk aan volume, kwaliteit van geluid, etc.) ook enorm belangrijk zijn om het realistisch te laten overkomen voor je hersenen.

Affirmaties worden gemaakt aan de hand van drie kernwoorden, te weten:

IK BEN… IK KAN… IK WIL…

Voorbeelden hiervan zijn:

Ik ben perfect gezond in mijn gedachten, lichaam en geest Ik ben een geweldig persoon en ik gebruik mijn wijsheid dagelijks Ik ben gepassioneerd over alles wat ik doe Ik kan met mijn bedrijf financieel onafhankelijk worden Ik kan ieder probleem dat op mijn pad komt eenvoudig oplossen Ik kan meer dan dat ik denk Ik wil graag positieve feedback internaliseren Ik wil graag met meer zelfvertrouwen door de wereld gaan Ik wil mijn visualisatie oefeningen dagelijks doen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van affirmaties. Wanneer je deze dagelijks op een vast tijdstip van de dag oefent, zul je na een tijd geweldige resultaten beginnen te merken. Dat beloof ik jou nu bij deze!

Oefening

Ik daag je uit om een kort lijstje, van tien tot vijftien, echt persoonlijke affirmaties te maken en deze dagelijks drie keer op te lezen, voor de spiegel. Uiteraard met de juiste lichaamstaal en overtuiging. Ook wanneer de affirmaties (nog) niet je realiteit zijn, is het extra belangrijk om even te doen alsof. Voor je hersenen lijkt het namelijk zo alsof je dat wel al bent.

Ga lekker aan de slag!

We horen jouw ervaringen graag!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *