Ben Je te Verlegen om Vrouwen te Versieren?

Succesvolle man - niet dromen, maar doen

Waarschijnlijk kijk je nu op VVV om beter te worden in het versieren van vrouwen. Gelijk heb je. Goed dat je aan jezelf aan het werken bent. Maar misschien kun je alle kennis niet gelijk toepassen. Misschien vind je jezelf niet zo sociaal, ondanks dat veel mensen dat over je zeggen.

Misschien heb je nog geen positief zelfbeeld van jezelf. Zou je op feestjes het liefst in de muur verdwijnen? Of je voelt je in een discotheek verlegen en verschuilt je achter het drinken van liters alcohol.

Je bent niet alleen: bijna de helft van de mensen is verlegen. Helaas veroorzaakt de rest een dermate grote hoeveelheid herrie dat het amper opvalt. Mocht je te verlegen zijn om vrouwen te versieren, dan heb ik hier een aantal tips voor je.

Geef jezelf wat tijd om te wennen

Verlegen mensen komen simpelweg langzamer ‘op gang’. Echter, als je hen tijd en ruimte geeft om te acclimatiseren, raken ook zij hun verlegenheid kwijt. Verlegen mensen hebben vaak onrealistische verwachtingen.

Ze denken per direct in de juiste mood te raken zodra ze op een feestje zijn. Als dat niet gebeurt, denken ze dat ze minder sociale vaardigheden bezitten dan anderen. En dat is niet zo. Take your time… relax!

Vergelijk jezelf niet met de sociaalste mensen

Ongeveer vijftig procent van de mensen heeft last van verlegenheid. Toch denken verlegen mensen vaak dat ze de enige zijn die zich op dat moment niet optimaal op hun gemak voelen. Dat komt doordat ze zich (onrealistisch) vergelijken met de verkeerde mensen: de spreker op het podium, de succesvolle versierder in de kroeg, diegene met de meeste ‘social proof’.

Probeer daarom eens te letten op die rustige mensen die ook niet direct uitbundig uit de hoek komen. Of vergelijk je met jezelf hoe je ook thuis had kunnen blijven zitten, op de bank voor de tv met een grote zak chips!

Geef gebeurtenissen positieve betekenissen

Verlegen mensen hebben sterk de neiging zichzelf telkens de schuld in eigen schoenen te schuiven als ze falen in sociale situaties, terwijl ze hun successen toeschrijven aan geluk.

Probeer eens een nieuwe manier van denken toe te passen als het tegenzit in de discotheek. Als iemand bijvoorbeeld een gevatte opmerking van jou mist, zeg dan niet meer tegen jezelf: ‘Damnit, ik bén gewoon niet grappig’, maar zeg een keer: ‘Ah, wat jammer dat die meid of gast een andere vorm van humor waardeert.

Smalltalk

Leg veel contacten met anderen. Zeg bijvoorbeeld iets tegen een vreemde bij de bushalte, in de sportschool of in de supermarkt. Vraag even naar een zaak waar je een goede kop koffie kunt drinken, geef een complimentje of bied vrijwillig je hulp aan.

Zorg dat jij altijd wat te zeggen hebt. Zo kun je zo nu en dan een krant lezen, zodat je weet wat er in de wereld speelt. Stel daarnaast open vragen en geen gesloten (antwoord: ‘ja’ of ‘nee’) vragen.

Op deze manier zet je een gesprek op gang waarbij je bewust veel input van de ander losmaakt, waar jij op jouw beurt weer op kan inspelen. Op deze manier conditioneer je jezelf naar een veel socialer leven via deze korte smalltalks.

Focus op datgene wat goed gaat

Focus alleen maar op de dingen die goed gaan. Bijvoorbeeld:

 • Je hebt een vrouw aangesproken
 • Je bent gaan stappen
 • Je hebt geprobeerd om een nummer te krijgen
 • Je hebt een spa rood besteld

In plaats van:

 • Je bent afgewezen
 • Je bent in de discotheek en hebt het even niet naar je zin
 • Die meid heeft je geen nummer gegeven
 • Het voelde vervelend om de drang naar alcohol weer te voelen

Maak die verlegenheid niet te belangrijk

Verlegen mensen maken hun verlegenheid vaak veel te belangrijk. De focus en identificering ligt vaak –onbewust- volledig hierop. Wie ik ben? Oh, die verlegen persoon. Snap je.

Maar je bent veel meer dan dat gozer! Je bent een topkerel. Anders las je dit nu niet. Je bent veel en veel meer dan de persoon die zo nu en dan verlegen is. Ga eens terug naar een moment waarbij je verlegenheid gewoon ‘poef’ helemaal weg was!

Maak eens een lijstje met al je positieve eigenschappen om jouw verlegenheid volledig in perspectief te plaatsen.

2 Reacties op "Ben Je te Verlegen om Vrouwen te Versieren?"

 1. Twin

  says:

  Dat klopt gewoon helemaal :O

 2. Kenny ennekens

  says:

  Ik dacht dat verlegenheid ook altijd mysterieus was :D als je hun geen aandacht gaf dacht ik dat zij dachten van 'who's that boy?' :D En dan een kleine dosering aftershave erbij die niet te agressief is zodat je radius van geur niet te ver te ruiken is zodat de vrouw waar je naast gaat zitten dichterbij wilt komen om je parfum beter te ruiken. Maarja misschien minder roken zodat je parfum beter effect heeft kan ook helpen, niet?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *