7 Gespreksfouten om te Vermijden met Vrouwen Versieren

Een goed gesprek voeren met een vrouw op een date zorgt ervoor dat ze je aantrekkelijk gaat vinden, maar het vereist wel een aantal vaardigheden.

Wij mannen neigen ernaar om indruk te maken en interessant te worden gevonden door de persoon met wie we in gesprek zijn. Helemaal wanneer onze gesprekspartner een aantrekkelijke vrouw is.

Veel mannen doen het vaak op zo’n manier dat ze juist het tegendeel bewerkstellingen en de vrouw in kwestie ‘wegjagen’.

Waarom doen ze dit?

Meerdere redenen liggen voor de hand:

 • Niet iedereen weet hoe ze een interessant gesprek kunnen voeren
 • Sommige mensen luisteren niet naar wat de ander te vertellen heeft
 • Mannen worden dommer in het gezelschap van vrouwen

‘Dommer’ zul je misschien denken?

Onderzoekers aan de Radboud Universiteit van Nijmegen bevestigden in 2012 dat mannen minder goed bleken te presteren als hun werd verteld dat ze werden geobserveerd door vrouwen.

gespreksfouten6

De prestaties van de vrouwen werden daarentegen niet beïnvloed door mannelijke observanten.

Mannelijke deelnemers vertellen dat ze werden geobserveerd door vrouwen bleek al genoeg te zijn om hun dommer te maken, ook al hadden ze de vrouwelijke observanten in kwestie niet gezien (en wisten ze dus ook niet of ze überhaupt wel aantrekkelijk was).

Kortom, het dus helemaal niet zo gek dat veel mannen fouten maken als ze in gesprek zijn met een vrouw.

In dit artikel behandel ik de meest voorkomende gespreksfouten die mannen maken als ze in gesprek zijn met een vrouw en ik hoop dan ook dat je deze fouten in de toekomst zult gaan vermijden.

Een leuk of interessant gesprek voeren dat ervoor zorgt dat ze je aantrekkelijk gaat vinden, kan namelijk hét verschil maken of ze je de volgende dag zal herinneren of nogmaals wilt ontmoeten.

***************************

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben Je Niks!

Je kan alle versiertactieken overslaan en goed worden in versieren door te werken aan je sociale zelfvertrouwen.

Andersom werkt het precies hetzelfde. Als jij diep van niet jezelf erop vertrouwt dat jij een vrouw waard bent, dan zal je haar nooit krijgen.

Ze zal aanvoelen dat jij je voelt alsof je niet op dezelfde hoogte als haar zit. Ze zal je afwijzen.

Als je goed oplet dan zit achter elke versiertechniek sociaal zelfvertrouwen verscholen.

Daarnaast kan je sociaal zelfvertrouwen op elk vlak in je leven gebruiken.

Het is nuttig voor je werkrelaties, je vriendschappelijke relaties, je familierelaties en natuurlijk je liefdesrelaties.

Dus klik op deze link, werk aan je zelfvertrouwen en ontdek het verschil dat sociaal zelfvertrouwen maakt met vrouwen.

***************************

Gespreksfout #1: Haar Aandacht Geforceerd terugclaimen

Goede menselijke conversaties hebben een natuurlijk ritme van luisteren en praten. Wanneer iemand constant aan het woord is komt dit het gesprek niet ten goede. De spanningsboog van de luisteraar zal uiteindelijk dusdanig zakken dat hij of zij niet meer luistert.

Op het moment dat een man door heeft dat de vrouwelijke luisteraar eigenlijk amper luistert, zal hij extra zijn best doen om haar aandacht terug te krijgen.

Hij wordt wanhopig en probeert de aandacht op een dusdanige wijze terug te krijgen dat het onnatuurlijk en geforceerd overkomt.

Zodra een vrouw dit aanvoelt (en dat is al erg snel als je wanhopig gedrag vertoont) zal ze je extra laten werken en uit de tent lokken.

Iedere minuut dat je gefrustreerd als een clown haar aandacht probeert terug te claimen zal het vermoeden bevestigen dat je voor haar niet sekswaardig bent.

Gespreksfout #2: Sarcastische Humor Niet Begrijpen

gespreksfouten 5

Humor is leuk en werkt aanstekelijk op mensen. Vrouwen zijn dol op humor. Goede, doortrapte humor zegt iets over iemand.

Sarcastische mensen zijn vaak slimmer, leuker en succesvoller. Sarcasme ontstaat in een bepaald gebied in je hersenen dat niet ieder mens kan bereiken.

Dat betekent dus ook dat niet iedereen in staat is om sarcastische grappen te begrijpen.

Je herkent het misschien wel op je werk of opleiding. Je maakt een sarcastische opmerking en een enkeling reageert met een domme reactie. Hij of zij begreep de grap niet.

Mensen die sarcastisch gedrag vertonen zijn eigenlijk sociaal intelligent. En sociale intelligentie is belangrijk om vrouwen te versieren.

Een vleugje zelfspot kan dan ook geen kwaad en de meeste vrouwen waarderen het omdat het aangeeft dat je niet perfect bent (je stelt je immers kwetsbaar op).

Personen die zich perfect voortdoen hebben vaak wat te verbergen.

Vind je het moeilijk om vrouwen te benaderen?

Werken aan je sociale zelfvertrouwen zou dan een goede eerste stap kunnen zijn.

Als je je sociale zelfvertrouwen op orde hebt dan zal de angst om gesprekken te beginnen sterk verminderen.

Klik op de link hieronder om er meer over te ontdekken:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Gespreksfout #3: Het Hardste Lachen Om Je Eigen Humor

gespreksfouten2

Dan heb je ook nog een categorie mannen die het hardste moeten lachen om hun eigen grappen.

Dit soort mannen melken ieder grapje van zichzelf helemaal uit en komen er nog tien keer op terug. Dat het aanstekelijke effect ondertussen wel verdwenen is, begrijpen ze niet.

Wat ze hiermee subcommuniceren is dat ze zich eigenlijk minderwaardig voelen, vandaar de instinctieve behoefte om ook maar  meteen de reactie van de vrouw (het lachen) over te nemen.

Zo compenseren ze hun gebrek aan zelfvertrouwen.

Heb jij die behoefte ook? Stop daar dan onmiddellijk mee en geef mensen vijf tot tien seconden de ruimte om te lachen over hetgeen dat je verteld hebt.

Vervolgens kun je er zelf ook (bescheiden) om lachen.

Zo valt het niemand op dat je mensen bewust aan het lachen probeerde te maken met je grapjes en voorkom je dat je te boek komt te staan als de ‘grappenmaker’.

Cabaretiers Zijn Sociaal Superieur

Cabaretiers zijn meesters op het gebied van sociale intelligentie.

Zij vertellen een verhaal of een grap op dusdanige wijze en de luisteraars beginnen al te lachen voordat ze überhaupt de clou hebben gehoord.

Op het moment dat de cabaretier met een quasi verontwaardig gezicht vraagt ‘waarom de mensen op de eerste rij moeten grinniken’, barst de hele zaal in lachen uit.

Gespreksfout #4: Constant Stopwoordjes Gebruiken

Stopwoordjes hebben een positieve en negatieve kant.

Je herkent het vast wel, bepaalde woorden worden vaak gebruikt als je bij je vrienden bent.

Mensen nemen nu eenmaal automatisch elkaars gedrag over. Dit betekent dus ook dat ze elkaars stopwoordjes gebruiken en manier van spreken overnemen.

Zodra mensen verbondenheid en gelijkheid met elkaar voelen dan hebben ze de instinctieve neiging om elkaar na te doen. Deze vorm van imitatie zorgt voor saamhorigheid.

Zo gebruikte mijn ex nog jaren – na onze relatie – bepaalde stopwoordjes die ze onbewust van mij had overgenomen. Het was zelfs zo erg dat mijn naam in haar sociale omgeving automatisch werd genoemd, wanneer ze een van deze stopwoordjes gebruikte.

Wat Stopwoordjes Nog Meer Communiceren

De negatieve kant van stopwoordjes zoals ‘weet je’ of ‘snap je’ na iedere zin, is dat het kan overkomen alsof je constant goedkeuring nodig hebt van je gesprekspartner.

Je geeft je gesprekspartner op die manier niet de mogelijkheid om zelf na te denken of hij of zij het daarmee eens is wat je te verteld.

Ook komt het over alsof je ieder rustmoment in ieder gesprek wilt opvullen met zinloze woorden. Daarnaast heeft het iets straattaal-achtig en lijkt het alsof je een beperkte woordenschat hebt.

Let er dus op dat je bepaalde woorden niet om de haverklep zegt.

Gespreksfout #5: Zoeken Naar Verbale Herkenning

gespreksfout5

Als je tegen een vrouw praat en ze geeft geen verbale herkenning terug (knikken, aankijken, open houding) dan kan dit ervoor zorgen dat je haar aandacht wilt terugclaimen (zie gespreksfout 1).

Wanneer een vrouw niet meteen reageert dan hebben sommige mannen de neiging om er nog een extra vraag tegenaan te gooien. Ze worden wanhopig en willen een reactie van haar zodat ze zich niet ongemakkelijk voelen.

Je verliest aantrekkingskracht op het moment dat je te erg je best gaat doen en je de vraag blijft terugvuren tot ze antwoord geeft.

Op het moment dat een vrouw niet reageert zoals je wilt dan is het beter om verder te gaan met het gesprek. Ook al had je eigenlijk gehoopt dat een bepaald gespreksonderwerp indruk op haar zou maken.

Zie het zo, als het onderwerp dusdanig interessant voor een vrouw was geweest, dan zou ze er wel op gereageerd hebben.

Dus ga in dat geval verder en doe alsof er niets aan de hand is. Je bereikt dan op een gegeven moment een nieuw onderwerp waar ze wel geprikkeld door raakt.

Mocht je toch haar mening willen weten over iets, vraag dan op een bijna autoritaire wijze wat haar mening daarover is. Doe dit kort en krachtig in plaats van op een omslachtige manier.

Dit straalt mannelijkheid uit in plaats van onzekerheid.

Gespreksfout #6: Je Bent Teveel Aan Het Woord

Teveel praten is een van de grootste afknappers voor vrouwen.

Ten eerste komt het ontzettend behoeftig over en daarnaast geef je haar niet de kans om na te denken over wat je haar gezegd hebt.

Het is juist goed om soms na te denken over bepaalde zaken in plaats van dat ieder woord eruit wordt geflapt. Geef een vrouw de tijd om te reageren en houdt tot die tijd je mond!

Door haar voor de meeste tijd in een gesprek aan het woord te laten, blijf je mysterieus en ongrijpbaar en zal ze de behoefte voelen om jouw vragen te stellen hoe jij daarover denkt.

Laat haar voor iedere informatie  werken en biecht niet meteen je hele geschiedenis op. Het zal je een stuk aantrekkelijker maken.

Gespreksfout #7: Opscheppen Als Overcompensatie

gespreksfouten3

Dit is er eentje waarin iedereen zich wel herkent. Iedereen heeft in zijn leven die fase wel eens gehad om verbaal indruk te maken op anderen.

Vaak zijn het jonge of onzekere mensen die verbaal proberen op te scheppen om op die manier indruk te maken op anderen.

Denk hierbij aan de volgende situatie:

Jij: Ik kom net terug van de skivakantie, wat heb ik het daar geweldig gehad met mijn vader! We hebben echt genoten van het skiën in de bergen.

Gesprekspartner: Skiën? Je moest eens weten wat ik gedaan heb! Dat was nog veel gaver! We hebben gesnowboard in het hoogste berggebied van Europa!

In plaats van oprecht te luisteren naar de gesprekspartner, gebruiken deze mensen meteen de overtreffende trap om zijn of haar gesprekspartner te imponeren. Empathisch luisteren is aan deze mensen niet besteed en het zegt tegelijkertijd iets over het gebrek aan sociale intelligentie.

Want wat deze mensen niet snappen is dat het eigenlijk verdomd kinderlijk is om op die manier ‘indruk’ te maken op een ander.

Voorbeeld #2:

Gesprekspartner: Sommige mensen zijn zo geobsedeerd met hun lichaam. Het zal me echt een worst wezen hoe hoog mijn vetpercentage is. Ik vind dat zo kansloos, die beachboys. Ik geniet liever van mijn eten. Is het niet het belangrijkste om gewoon gelukkig te zijn wie je bent?

Opvallend vaak hoor je dit soort filosofische verhalen uit de mond van volslanke mensen.

Want ook al vroeg niemand naar zijn oordeel over sporten en afvallen, hij voelde toch de behoefte om dit kenbaar te maken ‘voor het geval dat’.

In werkelijkheid proberen ze hun onzekerheden (over hun dik zijn) te camoufleren door te doen alsof het ze niet ’totaal niet boeit’.

Hoe vertalen we dit met betrekking tot vrouwen versieren?

Wanneer je kaal bent, zeg dan niet met een serieuze toon tegen een vrouw ‘kale mannen zijn sexy’. Het feit dat je het benoemd zegt iets over je onzekerheid.

Want als het je werkelijk niet zou deren dat je zo kaal als een knikker bent, dan was je er nooit als eerste over begonnen.

Onthoud dat de meeste vrouwen sociaal intelligenter zijn dan mannen en snel door hebben wanneer je op dit soort manieren (geforceerd) indruk probeert te maken.

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon Zomerdijk heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Er is geen enkele goede versierder die geen zelfvertrouwen heeft.

Zelfvertrouwen zit namelijk achter elke goed uitgevoerde versierpoging.

Als je zelfvertrouwen op orde is, dan zal je automatisch de juiste lichaamstaal uitstralen en de juiste woorden zeggen.

Bekijk Simon’s unieke aanpak en ontdek direct of het voor jou werkt:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

2 Reacties op "7 Gespreksfouten om te Vermijden met Vrouwen Versieren"

 1. koen says:

  Op papier is dit makkelijk praten praktijk kan altijd anders uitlopen.
  Hoe werkt dit voor mensen met autisme VB met NLD NON verbale
  Communicatie stooris enz

  • stephane says:

   Hallo,

   Ik ken een meisje met een bipolaire stoornis maar met zo iemand kan je zelfs geen deftig gesprek houden en een relatie moet je zeker niet aan beginnen. Uit hun buurt zijn als ze manisch en hypo manisch zijn en depressief zijn want je hebt daar niks aan. Ik heb de relatie stopgezet want je hebt er gewoon niks aan zeker als ze in die fases zitten.

   Ik ben blij dat ik die relatie heb stopgezet daar valt echt niet mee te leven. Een vriendschap is zelfs uitgesloten en veel vrienden haken af. Wie moet zo iemand hebben?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d