Subtiele Signalen Van Vrouwen – Deel I

Woman Blushing

Vrouwen kunnen echt heel subtiel zijn met signalen afgeven, het is soms te moeilijk om het duidelijk te zien en men heeft een scherp oog nodig om deze op te merken.

Vrouwen zijn veel meer van de lichaamstaal dan van woorden. Een vrouw zou kunnen vragen: ‘’Zou ik dat boek van jou mogen lenen ?’’, maar wat ze met haar lichaamstaal vertelt is: ‘’Ik wil jou graag beter leren kennen’’, sterker nog: ‘’Ik vind jou leuk.’’

Echt absurd, hè!? Zelf vind ik vrouwen zo magisch en ik vind het een hartstikke leuke uitdaging om de signalen te lezen die ze mijn kant op sturen wanneer wij aan het flirten zijn.

Een meerderheid van de mannen zijn meer van de woorden, een man kan zeggen: ‘’Ik vind jou lekker’’, of: ‘’Ik vind jou leuk’’, maar laat het niet met acties zien.  Het is af en toe best lastig en soms zelfs frustrerend wanneer een vrouw zegt: ‘’Ik liet het hem merken dat ik hem leuk vind, alleen hij ziet het gewoon niet!’’ Dat is een beetje een overdreven stelling vind ik zelf, want de hints kunnen af en toe iets tè subtiel zijn.

In dit artikel leg ik uit op welke signalen je kan letten, en hoe je ze kan spotten.

De meest opvallende signalen

Oogcontact is echt essentieel in de dating wereld, in elkaars ogen kijken vertelt alleen al zoveel.

Je ziet het in films, leest het in boeken en af en toe hoor je misschien dat het echt gebeurd is dat een man en een vrouw alleen naar elkaar keken en ze waren tot elkaar aangetrokken.

Wanneer een dame dus voor langer dan drie seconden jou in je ogen kijkt, en jij kijkt terug dan heeft zij een gemeende interesse in je, ongeacht de glimlach, dit is een duidelijk teken dat je haar kan gaan aanspreken. Een snelle tip wat je dan kunt zeggen in zo’n situatie:

‘’Hi.. [glimlach, altijd je glimlach opzetten], ik kon het niet weerstaan om even gedag te komen zeggen, mijn naam is…’’

Of deze zin nou wel of niet werkt, tsja… Er is maar één manier om daar achter te komen. Gewoon doen!

Terug naar het oogcontact, wanneer jullie in elkaars ogen kijken van een afstand en jullie houden dit voor langer dan drie seconden aan, glimlach en geef een subtiel knikje [kin naar boven, niet naar onder].

Wanneer zij glimlacht, ongeacht of ze wegkijkt, kan het alleen maar leuker worden tenzij je haar niet aanspreekt. Wacht je te lang met aanspreken? Dan kan het zijn dat ze gaat denken dat je geen interesse hebt en alleen spelletjes speelt, of dat je al een vriendin hebt en je alleen maar eventjes aan het flirten bent. Met deze signalen van haar kant, pak je kans!

Je bent ervoor gegaan…

Je hebt de kans genomen en je hebt jezelf geïntroduceerd. Wanneer jij haar een hand geeft en jij blijft hem vasthouden en zij trekt haar hand niet weg, dan is dat ook een duidelijk signaal dat zij zeker een stapje verder met jou wil gaan. Hou de spanning erin door oogcontact te blijven vasthouden, wrijf zachtjes over haar hand met jouw duim. Ze zal het niet overdreven laten merken, maar je zou een hartstilstand krijgen als jij wist wat nu in haar hoofd speelde met zulke subtiele maar intieme acties.

Plaagjes slaan

Wanneer jij een grap vertelt of je bent een klein beetje brutaal geweest, zal zij jou een beetje slaan maar met de intentie van plagen. Ze slaat je natuurlijk niet hard, maar ik denk dat je het wel herkent, dat slaan en wanneer ze je vertelt: ‘’Haha, gekkie.’’ Of: ‘’Haha, wat een stouterd ben je ook, hè?’’ Pats, zo op je arm of schouder.

De signalen worden lastiger om te lezen

Nu komen we bij de hints waar de meeste mannen moeite mee hebben om te lezen. Ik zet ze eerst even op een rijtje dan leg ik ze zo grondig mogelijk uit.

 • Wimpers die in één keer veel wapperen
 • Op haar onderlip bijten
 • Een stukje meer van haar lichaam laten zien
 • Haar pupillen liegen nooit!

De Eerste, waperende wimpers. Dit is een teken van verlegenheid en bescheidenheid. Stel dat je haar een mooi compliment geeft dan zullen sommige vrouwen met hun wimpers gaan wapperen, soms gebruiken vrouwen dit ook waneer ze iets willen als verleidingsmechanisme.

De Tweede, bijten op haar onderlip. Ik weet dan niet wat je hebt gezegd of precies hebt gedaan, maar zij wil jou zoenen en ze is nu best opgewonden. Je kan nu gaan denken van: ‘’Nee, joh! Wat? Dat zo’n kleine hint nou zoiets betekent!?’’ Ja hoor, echt wel. Maar alleen waneer jij je kaarten goed hebt gespeeld.

De Derde, een stukje meer bloot geven. Wanneer je op een date bent met een dame en ze draagt een trui die best laag kan zitten zal ze die van haar schouder halen. Stel dat ze een jurk aan heeft met een blote rug maar daaroverheen een jas, zal ze die jas uit doen om meer van haar lichaam te laten zien.

De Vierde, haar pupillen. Het maakt niet uit of je de hints niet kan lezen of dat je nou denkt dat ze liegt, de pupillen kunnen niet liegen want daar heeft niemand controle over, ook jij niet. Wanneer mensen opgewonden raken gaan de pupillen groter worden.

Let op ! Wees je er van bewust dat een dame die je aan het verleiden bent niet in een te donkere ruimte zit want de pupillen worden ook groter in een donkere omgeving. Let ook op dat ze niet in te fel licht kijkt, zoals bijvoorbeeld de zon, want pupillen worden te klein en hebben dan geen kans om groter te worden.

Wanneer kun je het dan wel spotten ? In een café waar het niet al te fel of al te donker is, huiskamerverlichting, overal waar er niet te veel of te weinig verlichting is. In de verlichting van een grijze dag of in de supermarkt is goed.

Wordt vervolgd…

Er zijn meerdere hints waar je op kan letten en de hints zijn echt heel erg subtiel.

Meer in het volgende deel; Subtiele Signalen Van Vrouwen – Deel II

8 Reacties op "Subtiele Signalen Van Vrouwen - Deel I"

 1. Kamafive

  says:

  Ik durf maar steeds niet te geloven dat als een vrouw je langer als 3 seconde aankijkt echt daadwerkelijk interesse toont. Wat nou als ze een beetje wegdroomt of iets.. dan wilt dat toch niet zeggen dat ze echt interesse heeft?

  En stel ik spreek haar dan aan, is het dan leuk om te refereren naar het oogcontact? Of is dat uit den boze?

  En nog 1 vraagje. Stel ik doe een leuke (party) zonnebril op tijdens een feest. Hiermee kan je spieken of vrouwen naar je kijken, zonder dat ze weten dat jij naar hun kijkt. Heeft een vrouw dan ook echt interesse of kijkt ze alleen maar naar je omdat je opvalt met je zonnebril?:)

 2. Arellius

  says:

  Hallo Kamafive,

  In beide gevallen is er maar één manier om daar achter te komen, op haar afstappen en aanspreken.
  ''Hai, wat een leuke uitstraling heb jij..''

  Succes !

  Groetjes,
  Arellius

 3. arno

  says:

  ik wil een vrouw versieren

 4. lovetosmile

  says:

  Ik ben een meisje (eigenlijk al jongvolwassene, maarja...) en ik ben echt stapelgek op een jonge die ik al superlang ken. Ik probeer signalen te sturen, maar hij merkt het echt niet en ik snap hem soms echt niet. Soms vraagt hij opeens: en hoe is het in de liefde, en de andere keer praat hij over zijn ex. Ik zou echt blij zijn als je daar toevallig ook instructies voor hebt.
  Kan je mij helpen??

 5. Arellius

  says:

  Hey lovetosmile,

  Leuk dat we een keertje een reactie krijgen van een dame.
  Mijn eerste gedahcte toen ik dit had gelezen was; ''Stuur hem door naar deze website.''
  Haha :)

  Maar aan de andere kant ik begrijp je heel goed, vandaar dat ik dit artikel ook heb geschreven. Er zijn wel wat dingen die je kunt doen.

  - Als je hem echt leuk vind dan kan je je signalen wel wat duidelijker maken. Als hij het dan nog niet snapt dan kun je het even op still zetten en even afwachten of hij dan initiatief neemt, of je kan het dan later ook weer een beetje opstarten.

  - Neem't hem niet kwalijk als hij je signalen niet ziet, niet alle mannen zijn even scherp.

  - Neem een tikkeltje meer initiatief, zoals zijn hand vasthouden, het conversatie naar sex leiden, iets meer flirten en dan hem een beetje laten werken.

  Heel veel succes :)

 6. Tigerlady

  says:

  Hello,

  ook een reactie vanwege een vrouw hier terug. ;-)
  Ben 35 en heb al een tijde een crush op een oudere man die mij les gaf in een opleiding en nu is deze afgelopen. Er is heel veel oogcontact geweest en paar knipogen van hem en soms zag hij het inderdaad niet dat ik zat te staren, soms zat hij echt doordringend te kijken als hij iets uitlegde maar verder is er niks van gekomen. Ik zie hem waarschijnlijk niet meer terug en zou hem een kaartje willen sturen met de vraag of hij zin heeft in een date..
  Was te verlegen tijdens de opleiding en weet niet of hij getrouwd is enz omdat hij een ring draagt, maar heeft wel eens vermeld dat hij gescheiden is maar die ring hield mij echt wel tegen en ook wou wachten tot na de opleiding, maar nu vraag ik me af of ik het beter niet gewoon opstuur en dan zie of ik al dan niet reactie krijg..
  Wat zouden mannen vinden als ze een kaartje kregen met een aapje op met de tekst gewoon om even te zeggen dat ik je denk?

  • ton

   says:

   Tigerlady,
   gewoon doen dat kaartje , mannen zijn net mensen net als vrouwen.
   We willen allemaal het zelfde maar op tegengestelde manieren bereiken.
   Ik krijg ook wel eens berichten van verlegen dames en dat vind ik ook leuk!
   succes en vooral hopelijk leuk resultaat.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *