Een Positieve Indruk Is Heel Belangrijk! Gedragsvorm 1

Ik heb in mijn vorige post verteld over drie soorten gedragsvormen. Eén daarvan ga ik in deze blogpost nader uitleggen!

Meneer Sociaal is de eerste die ik ga beschrijven.

Dit komt omdat hij normaal gesproken de eerste is die je in een gesprek naar voren moet laten komen.

Dit gedrag zorgt voor een energieke, gezellige en vooral leuke sfeer. Hij maakt een goede indruk door gezellig en vrolijk te zijn.

De mensen die deze gedragsvorm hanteren zijn diegene waar je graag mee gaat hangen of iets gaat doen. Ze zijn gezellig en maken een avond gewoonweg leuker. Ook heeft hij altijd een verhaal te vertellen en hoef je dus niet bang te zijn voor gênante stiltes.

In tegenstelling tot de meneer Comfortabel, die altijd nadenkt over wat hij zegt en vaak erg serieus is, zegt de sociale persoon wat in hem opkomt en is dus ook eigenlijk niet vaak serieus.

Mensen zijn daarom relaxed in zijn gezelschap. Deze persoon is erg goed in de eerste vijf minuten van een conversatie. Het nadeel is alleen dat dit karakter het moeilijk vindt om een band te creëren met de andere mensen of om ze te verleiden omdat zijn gespreksstof niet diepgaand genoeg en oppervlakkig is.

Je zult zien dat aan het het begin van een gesprek, als je een groep mensen opent, het heel handig is om het sociale gedrag te tonen. Mensen accepteren je aanwezigheid. Helaas worden vrouwen hem ook snel zat omdat hij te eentonig en oppervlakkig is om een band te creëren met de personen waarmee hij praat. Hij wordt dan een soort clown… Ken je dat? Dat iemand heel de tijd ‘moppen aan het tappen’ is? Dat is de eerste vijf minuten leuk. Daarna wordt het bijna vervelend.

Gebruik dit karakter dus alleen in de eerste paar minuten totdat je een goed tweezijdig gesprek hebt en ze willen dat je bij hun blijft.

Extroverte mensen zullen het makkelijk vinden om in dit karakter te stappen, waar introverte mensen het onwijs moeilijk zullen vinden.

Hoe toon je met overtuiging deze gedragsvorm?

– Wees energiek!

Gebruik verschillende toonhoogtes in je stem, lichaamsbeweging, maak oogcontact, gebruik gebaren en gezichtsuitdrukkingen. Als je deze vijf dingen regelmatig doet (en dus oefent) zul je zien dat mensen in je energieniveau meegaan. Dit is wat je wilt bereiken.

– Wees positief!

De mens vindt het over het algemeen maar makkelijk en bijna ‘leuk’ om altijd maar negatief te zijn.. Zeuren over het werk, over het weer, over de mensen om hem heen. Alhoewel mensen makkelijk contact met elkaar maken door het praten over negatieve dingen wordt een positief onderwerp toch wel verkozen boven een negatief onderwerp.

Ik bedoel niet dat je als een vrolijk kindje rond moet huppelen, je moet wel realistisch blijven. Maar er is altijd de keuze of je over iets positiefs of negatiefs wilt praten.

– Heb het naar je zin!

Geniet van de buitenlucht, van de muziek, van je werk, van de sfeer, van je eten, je drinken. Leer te genieten van dingen. De meeste mensen geven altijd de indruk het niet naar hun zin te hebben. Dit is onaantrekkelijk en trekt geen mensen aan.

Zoals je weet worden mensen van nature aangetrokken tot mensen die het wel naar hun zin hebben. Je wilt een deel zijn van het plezier! Enthousiasme, passie en blijdschap zijn besmettelijk. Mensen willen ermee besmet worden, dus zorg dat je deze ‘gevoelens’ uitstraalt.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *