Gebroken Hart: Houden Van Haar, Net Als De Zon Van Afrika Houdt

Geschreven door Arellius

Drie jaar geleden was ik naar Kenia gegaan voor zes maanden en dat was om een reden, een heel bijzondere reden. Ik was het jaar daarvoor naar Ethiopië toe gegaan voor werk en daar had ik haar ontmoet. Ik bleef er maar twee weken, zij ook. Toen het tijd was om afscheid te nemen liet dat een heel groot gat achter in mijn hart.

We hadden elkaar vijf maanden niet gezien, en toen ben ik naar Kenia gegaan voor haar. Waarom? Ik was echt heel erg verliefd, ik zag onze tijd samen vijf maanden daarvoor niet zomaar als een vakantieliefde, ik dacht dat zij de ware zou zijn. Ze had een hotel kamer geboekt, eenmaal aangekomen bij het hotel in Kenia tussen vier en vijf uur in de ochtend klopte ik aan de deur, ze deed open en ze schrok. Ik stond er, ik was er gewoon echt.

Geen seconde later was ze in m’n armen, het beste gevoel ter wereld als je de persoon waarvan je het meest houdt weer na zo lang in je armen hebt. Twee weken later vertelde ik haar dat ik van haar hield, maar ze vertelde het niet terug, dat vond ik wel oké, als ze het maar van mij wist.

Na een paar maanden van heel erg verliefd zijn ging het uit door een meningsverschil. We waren gewoon te anders, de chemie was er wel voor liefde, maar de rest klikte gewoon niet. Een weekje later wilde ik haar terug, maar ze had al iemand anders, en ik maar huilen net als een kind die in z’n eentje verdwaald is in een grote stad. 

Een maandje later moesten we voor ons werk naar China. We waren gewoon vrienden, maar ik voelde nog steeds zoveel voor haar, ik hield heel erg veel van haar. Ik heb haar kunnen verleiden, terwijl haar nieuwe vriendje nog in Kenia zat, en wij aan de andere kant van de wereld. Een achtbaan van emoties, bitter en zoet. Toen ze even weg was, zag ik een notitieboekje, ik pakte hem op en las het. Het was geen notitieboekje maar een dagboek! Privé!

Ik wilde het eerst niet lezen, een stemmetje in m’n hoofd zei: ”Nee!” Maar een stemmetje in m’n hand die naar het dagboek greep zei: ”Ja!” 

Ik las haar dagboek en daarin stond, rond de tijd dat ik haar vertelde dat ik van haar hield, dat zij van een ander hield. KRRRRRAK!!! Alsof je hoort dat glas gaat breken, kwam er een ontzettende scheur in m’n hart, ik schrok er heel erg van. Was ik voor niks naar Kenia gegaan?! Hield zij de hele tijd van iemand anders terwijl ik mijn hart en ziel aan haar gaf?! Wat moest ik doen?? 

Ik legde het dagboek weer terug op het kastje, ik liep de kamer uit en zat emotieloos op het bankje voor de lift. Vijf minuten later kwam ze door de deuren van de lift, ze vroeg me wat er aan de hand was…

In dit artikel schrijf ik over hoe je je ex kan terug krijgen en hoe je over een gebroken hart heen kan komen.

Veel leesplezier…

Emotioneel Werk

*Snik-snik* De traantjes even wegvegen van het verhaaltje, we gaan beginnen met het echte werk.

Hoe meer je met je ex hebt meegemaakt, hoe beter. Heb je een vriendin gehad met wie je echt veel hebt gedeeld?

Van adembenemende gebeurtenissen tot gevaarlijke, een aantal herinneringen dat alleen van jullie is. Als jullie bijvoorbeeld een souvenir hebben als aandenken van dat soort momenten dan kan dat ook heel goed in je voordeel werken.

Momenten waar jullie super sterke emoties hebben gedeeld maakt de connectie tussen jullie alleen maar sterker. En dan is het uiteraard alleen maar moeilijker om elkaar, emotioneel, los te laten.

Ook al zouden jullie beide een nieuw persoon in je leven hebben, dan blijft diegene in je hoofd zitten. In sommige gevallen zou je het bijna een spirituele connectie kunnen noemen. Sommige banden zijn gewoon bijna onmogelijk te breken, en het kan heel erg hinderen als je gewoon verder wilt zonder aan diegene te denken.

Wanneer je hebt besloten om actie te ondernemen om haar terug te winnen, kan ik je vast vertellen dat het wel wat werk kost. Emotioneel dan. Het verschilt natuurlijk per persoon hoeveel werk dat is. Maar in de meeste gevallen is het niet makkelijk, vooral als ze al iemand anders heeft.

Vrouwen zijn veel meer van de “dat heb ik gehad en nu wil ik gewoon verder gaan met mijn leven, ik wil iets anders voor de verandering”. Terwijl mannen meestal in dezelfde cyclus blijven van: “Vergeet haar! Ik wil haar terug, nee toch maar niet, oké, nu wel. Laat maar, ik kan niet zonder haar. Drama drama drama.”

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Terug Naar De Mooie Tijden

”Hey, we hebben best veel meegemaakt, hè. We waren toen best in een gevaarlijke situatie, en toen ik je knuffelde gaf je me een blik die ik nooit eerder in mijn leven had gezien. Ik wist zeker dat je je veilig voelde, het leek alsof ik de eerste keer naar een zonsondergang keek.”

Dit is een voorbeeld van mooie herinneringen terughalen. Wat je eigenlijk aan het doen bent is weer de emoties stimuleren die jullie toen heftig voor elkaar voelden. Een periode waar zij gelukkig was met jou en dat zij jou het gevoel gaf dat je de wereld aankon. Wanneer je dit aan haar vertelt zal ze voelen wat jij voelt en in een kwetsbare staat komen. Als ze druk bezig is met andere dingen en ze een mentale blokkade heeft voor emoties dan zal het veel moeilijker zijn om het ijs te dooien, bij wijze van. Maar als jullie alleen zijn, eerst een gezellig praatje, en dan naar het onderwerp schakelen van ‘hoe het vroeger was’…

Je begint niet met: ”Hey, weet je nog hoe het vroeger was ?”

Ze wil niet meer weten hoe het vroeger was, ze weet het, maar ze wil het vergeten, daarom is het ook uit tussen jullie. Stel je bent met je ex in gesprek over iets leuks, hoe mooi het leven is, om dat maar als voorbeeld te noemen. Dan zou je iets kunnen zeggen in de zin van:

”Haha, ja pretparken zijn zo geweldig! Elke keer wanneer ik door de ingang loop krijg ik weer zo’n gevoel van spanning. Het spannendst vind ik het geluid van de tik-tik-tik-tik die je hoort wanneer de achtbaan omhoog gaat, aan de top een beetje langzaam gaat en dan WHOOOSH!! Super hard naar beneden. De spanning van achtbanen doet me een beetje denken aan de tijd toen we…..”

En daar ga je verder met jouw verhaal.

In het voorbeeld wek je een gevoel van spanning op, maar je moet het natuurlijk wel goed overbrengen. De ‘tik-tik-tik-tik‘ vertel je rustig, en dan bij de ‘WHOOOSH!!‘ verhef je je stem een beetje en vertel je de rest met enthousiasme. En vanaf ‘doet me een beetje denken aan..‘ ga je er weer rustig in en vertel je wat voor een mooie ervaring jullie hadden, die te vergelijken is met de spanning van een achtbaan.

Ze heeft al een gevoel van spanning door hoe je je verhaal hebt verteld, dus dan is de overschakeling van achtbanen naar herinneringen over jullie makkelijker dan wanneer je het onderwerp in één keer wilt brengen. Wanneer je haar dan vertelt hoe mooi jullie het hebben gehad en hoeveel jullie wel niet hebben meegemaakt zal dat haar weer op de denkwijze zetten van hoe het is als jullie samen zijn, op een mooie manier.

Je ex terug krijgen: Signalen in een blender

Je kan vrienden zijn met je ex, maar dan ben je opeens een beetje kribbig tegen haar en heeft ze géén idee waarom. Dan doe je iets vriendelijks voor haar en is ze hartstikke blij maar dan moet je weer gaan want je hebt een andere afspraak, meer tijd heb je niet voor haar.

Wat je ook zou kunnen doen tussen al deze verwarring is haar een belletje geven om haar uit te nodigen voor een feestje. Stel dat ze er positief op reageert, zeg je diezelfde dag gewoon af. Wat de reden daarvoor is? Dat kan je haar niet vertellen, sterker nog, ze mag het niet weten en je vertelt het haar gewoon niet. Als ze aan je vraagt of je ‘met andere meiden aan het daten bent’ vertel je: ”Zoiets”.

Wat voor een vaag antwoord is dat dan? “Zoiets.” Het is wel zo of niet zo. Maar dat weet ze niet zeker, en als ze zich er druk om maakt is dat een heel goed teken dat ze nog iets voor je voelt.

Wanneer ze aan je vraagt waarom je zo vreemd aan het doen bent? Nou, je vertelt haar dat je helemaal niet vreemd aan het doen bent, je hebt het gewoon druk met een nieuw project. Wat voor een nieuw project? Dat vertel je haar liever niet want anders verpest het je vibe. Ze zal je echt belachelijk vinden en wellicht een beetje tot echt boos op je worden omdat je zo raar aan het doen bent.

Als ze boos wordt: ”Zo, ik ben blij dat je tenminste nog ‘iets’ voelt.” Je een beetje als een sarcastische klootzak gedragen met een vleugje humor mag wel.

Op het punt dat ze verward en of boos wordt, kan ze niet meer zo goed nadenken en weet ze niet echt wat ze van je moet vinden. En dit is goed, want dat betekent dat ze kwetsbaar is en dat ze op een andere gang van gedachten komt dan ‘jou vergeten’. En wanneer ze kwetsbaar, verward en/of boos is wil ze uiteindelijk wel een uitleg naar waarom je zó vaag aan het doen bent. Dus kan je met haar afspreken en in een diep filosofisch gesprek komen, waar je dus ook overschakelt naar de mooie herinneringen terughalen.

Muziek in de achtergrond ‘per toeval’ opzetten die jullie beide kennen. Een nummer of aantal nummers dat jullie hebben gehoord of opgezet toen jullie een mooi moment hebben gedeeld helpt ook.

Waarschuwing

Deze methode kan gemeen zijn voor haar, je brengt haar in verwarring en ze kan verdrietig worden als ze kwetsbaar wordt en het kan jou dan ook pijn doen als je haar aan het huilen ziet.

Je zult er wellicht spijt van hebben na afloop. Maar, je ex terug winnen is niet een simpel iets.

Het is uit gegaan om een reden, wat voor reden dan ook. En het verleden ongedaan maken is nou eenmaal niet makkelijk. Je moet sterk in je schoenen kunnen staan, een goed gevoel voor timing hebben, en als ze al een nieuw vriendje heeft, daar ook mee om weten te gaan.

Persoonlijk heb ik nooit gehad dat ‘haar nieuwe vriendje’ me vertelde dat ik moest oprotten. Maar voor het geval dat jij wel zoiets meemaakt heb ik wel iets leuks voor je dat je kan zeggen.

”Ohja, en hoe is het met je nieuwe vriendje? Gaat hartstikke goed zo te zien, hij lijkt me ook een best cool persoon. Hij zorgt heel goed voor je en van wat ik hoor is hij er ook altijd voor je. Zou me niks verbazen als hij ook goed kan koken, hahaha.”

Je bent zeer positief over hem, je zet hem op een voetstuk. Hoger dan waar jouw ex haar huidige vriendje nu plaatst.

De bedoeling is eigenlijk best gemeen, het is net alsof je een strooien pop neerzet en jouw ex het laat omslaan alsof ze het steekspel doet. Je kent het wel, zo’n ridder op een paard die met zo’n lange staaf op de strooien oefenpop afstormt. Je plaatst je ex haar vriendje op een voetstuk (strooien oefenpop) maar zo geweldig is hij waarschijnlijk niet. Dus jouw ex zal dan dat beeld omslaan als een ridder die op zijn paard erop af stormt!

Jij hebt die dingen allemaal wel gedaan voor haar, minstens de helft, en je weet waarschijnlijk dat hij wellicht lang niet zo veel voor haar doet. Dus onbewust zal ze weten dat jij toch beter was geweest.

Ik weet het, ik weet het. Zo manipulatief als het maar kan, maar hey… Het werkt! Mits je het goed uitvoert natuurlijk.

Niet Meer Te Herstellen

Je hebt alles gegeven. Al heb je het beste advies van je vrienden en het internet gekregen, het wil maar niet lukken. Of als je in een hele andere situatie zit:

 • Ze is vreemd gegaan met je beste vriend.
 • Plotseling verdwenen, zonder een berichtje achter te laten.
 • Door heftige ruzie is het uitgegaan.
 • Zij uit het niets, zonder uitleg, heeft het uitgemaakt omdat ze het niet meer zag zitten.
 • Of in het ergste geval, ze is nu een engel in de hemel is en je gewoon niet meer verder kan.

Voor elk van de net genoemde scenario’s zijn er verschillende niveaus van pijn, voor elke man is het anders. Een gebroken hart doet nou eenmaal pijn, zo is het. En als jij hier nu doorheen gaat kan ik alleen maar sympathie tonen. Een gebroken hart kan best gevaarlijk zijn, het kost wel eens levens omdat mannen (zowel als vrouwen) gewoon niet weten hoe verder te gaan en kunnen weinig tot geen inzicht krijgen over wat de toekomst in petto heeft.

Gebroken hart > geen motivatie > niks doen > depressie…

En uit een depressie komen, verschilt ook in heftigheid, is ook écht moeilijk.

Het repareren van een gebroken hart: Waar te beginnen ?

Het heeft geen zin om het gevoel te negeren, want het blijft bij je. Bijvoorbeeld, zou je een relatie van vijf jaar tot langer kunnen vergeten? Misschien als je een hamer een paar keer tegen je kop slaat maar de kans dat dat gebeurt is ook klein, en als het dan wel gebeurt dan heb je ook nog eens een hersenschudding. Oké dan, nu heb je fysiek pijn, mentaal pijn en ook nog eens een gebroken hart. Laat die hamer maar in de gereedschapskist liggen dan.

Net als angst moet je het niet gaan bevechten, maar het confronteren en erover heen komen! Wat zijn de meeste dingen die je hoort of waar je zelf aan denkt bij een gebroken hart?

 1. Er zal niemand zijn zoals haar.
 2. Ik blijf altijd alleen.
 3. Ik haat vrouwen! Ik ga vrouwen terug pakken!
 4. Ik kan gewoon niet meer verder.
 5. Liefde? Wat een bullshit!!

 

1. Dat is waar, iedereen, elke vrouw is uniek. Maar is dat niet de hele bedoeling van iemand anders vinden? Ik geef toe, hoe fantastischer ze was hoe moeilijker het gaat zijn om een vrouw te vinden die over de vorige lat heen springt, bij wijze van. Maar die vrouw is er wel.

Hoeveel mensen zijn er op aarde? Zeven miljard ongeveer, wellicht een beetje meer. 

Hoeveel daarvan zijn vrouwen? > Hoeveel daarvan zijn van jouw leeftijd? > Hoeveel daarvan zitten er in een groot land als Brazilïe, Noord Amerika, China of Rusland? > Hoeveel zijn er single? > Met hoeveel zou je op een date kunnen? > Wat zijn de kansen dat je iemand geweldig kan vinden???

Als je zo fanatiek op zoek zou gaan, durf ik te wedden dat jouw ex helemaal niet te vergelijken is met de vrouw die je dan uiteindelijk weer vindt! En die jou zelfs nóg beter behandelt als je ex! Reizen helpt ontzettend veel. In de begintekst vertelde ik dat ik verliefd werd in Ethiopië, en toen naar Kenia ging. Als ik op haar zou wachten in Nederland, zonder haar te kennen, denk je dat ik haar dan ooit ontmoet had? Heel onwaarschijnlijk, hè?

Het kan zijn dat jouw smaak meer onder de Nederlandse vrouwen valt. En dat is prima. Hoeveel vrouwen zijn er vrijgezel in Nederland? Hoeveel kunnen er ook nog vrijgezel worden? Zelfs in Nederland zouden tienduizend single vrouwen té veel zijn om allemaal te gaan daten om erachter te komen wie nou echt bij jou past als de ware. Misschien haal je de honderdste vrouw niet eens.

2. Ohja? Blijf je altijd alleen als je zo fanatiek op zoek zou gaan? En je vrienden dan? Je vrienden en familie geven toch om je? Ik hoop dat je ze niet vergeten bent. Je alleen voelen zit in je gedachten, en jij beheert je gedachten. Als dat andersom te werk gaat, ga je je inderdaad eenzaam voelen.

Voel je je alleen? Plaats jezelf in een positieve omgeving van goede mensen, je vrienden, je familie. Als je moet lachen om een grappige actie of stelling die iemand doet of zegt. Voilá! Je zit op het juiste pad om je beter te voelen. Je omgeving is ontzettend belangrijk wanneer jij je kwetsbaar voelt. Hoe  beter je omgeving, hoe meer gemotiveerd je wordt om weer het juiste pad op te gaan en op de positieve gang van gedachten te komen.

Jij creëert jouw eigen realiteit, dus als je jezelf incheckt bij het ‘Heartbreak Hotel’ omsingel je jezelf met elementen die het gevoel van een gebroken hart versterken.

3. Haat je daadwerkelijk alle vrouwen? Iemand zou kunnen beargumenteren dat je alle vrouwen van de wereld niet hebt ontmoet. Het is alleen je ex die je pijn heeft gedaan en alle andere vrouwen die je tegenkomt weten niet van de situatie af. Een andere vrouw zou medelijden met je kunnen hebben en het óók verschrikkelijk vinden wat je ex bij je heeft geflikt.

Vrouwen kunnen nou eenmaal een koud hart hebben, zo zijn mensen. Het is moeilijk als je in een staat van haat zit, maar het is heel belangrijk dat je er wat helderder naar kijkt. Je zou kunnen zeggen: ”Niemand begrijpt mij! Niemand begrijpt de pijn die ik heb!” 

Een gebroken hart is nou eenmaal een onprettig iets. Het hoort nou eenmaal bij het leven, en als je een gebroken hart hebt of had, dan vind ik persoonlijk dat je je leven goed leidt. Deze stelling verbaast je misschien maar ik zal je vertellen waarom. In vergelijking met al die andere mannen die ware liefde nooit gekend hebben, sterker nog, die het niet eens durven, heb jij een waardevolle les geleerd. Wat je situatie dan ook is.

Een gebroken hart is een teken dat je heel erg, maar dan ook heel erg van iemand gehouden hebt en je ook super veel, op emotioneel en wellicht spiritueel vlak, hebt geïnvesteerd.

Des te meer je hebt geïnvesteerd des te meer pijn het doet. Maar het is goed wanneer je zoiets meemaakt, een gebroken hart ziet er mooier uit. Het is een teken van ervaring, veel mooier dan een hart dat helemaal geen liefde kent.

4. Lees deel 3.

5. Er zijn verschillende soorten en maten van liefde. Natuurlijk is de liefde die je gekregen hebt van je ex niet te vergelijken met die van je beste vriend of een familielid. Maar het is gelukkig niet de enige vorm van liefde.

Dit is dan een mooie gelegenheid om ‘liefde’ echt te gaan onderzoeken. Hoeveel verschillende soorten liefde zijn er? Van wie hou ik (vrienden/familie) en van wat hou ik? Een wereldreis helpt met jezelf beter leren kennen. Je komt verschillende situaties tegen en je reageert dan in andere landen anders dan dat je in Nederland hebt gereageerd.

Motie creëert emotie. Als je een lichaamshouding aanneemt van zelfvertrouwen dan zullen je gedachten dat oppikken als een signaal dat je je zo wilt gedragen, dus ga je je beter voelen. Als je de hele dag met je schouders omhoog en naar voren zit, je borstkast in en je kin omlaag zodat je blik alleen maar naar de grond gericht is, gaat je brein het opvatten als een negatieve emotie en zul je je ook zo voelen. Let dus ook goed op je lichaamstaal.

Meditatie, yoga, pilates, fitness of een fanatieke dans houdt je lichaam fit, positief en scherp. Hoe beter je lichaam zich gaat voelen, hoe beter jij je gaat voelen. Zit je nog niet op een sportschool? Schrijf je in! (Het is niet de bedoeling dat ik reclame maak voor sportscholen, maar het helpt wel als je fanatiek sport).

Minimaal een halfuur per dag cardio zal echt wonderen doen, het heeft ook ontzettend voor mij geholpen. Nogmaals, je lichaam fit houden houdt je ook in een positieve vibe! Nu ga ik een klein beetje streng zijn: De hele dag thuis zitten klagen over hoe slecht het leven wel niet is heeft ook totaal geen nut! Als je blijft doen wat je altijd doet, dan zul je ook krijgen wat je altijd hebt gekregen. Confronteer je pijn, zet je energie om in een fanatieke sport om een activiteit te doen, een hobby, die je een tijdje hebt laten zitten. Zet je focus ergens anders!

Tot Slot

Er is geen formule voor liefde, het is nou eenmaal zo complex en het maakt een gigantisch groot deel uit van je leven. Of je het nou wilt of niet. Het ligt ook totaal aan jou hoe je ermee omgaat. Liefde heeft geen wetten, geen grenzen en al helemaal geen beperkingen. De grenzen die jij stelt in de liefde stel je zelf. Geen mens op aarde kan dat voor jou bepalen.

Liefde is overal en voor altijd en in alles te vinden…

Groetjes, Arellius

https://www.youtube.com/watch?v=LTaBAwMX5SI

P.S. Meer geniale tips om je ex terug te krijgen?

Als je meer geniale tips wilt moet je bij Edwin Edinga zijn van de ‘Ex Terug Methode’.

Hij heeft in het geheim al duizenden mensen geholpen met het terugwinnen van hun verloren liefde.

Klik direct op de link voor meer info:

Ex Terug Methode + Bonussen Volledig Risicovrij Uitproberen

 

2 Reacties op "Gebroken Hart: Houden Van Haar, Net Als De Zon Van Afrika Houdt"

 1. Jonathan en Oscar says:

  Goed verhaal Arellius,

  Het krijgen van een gebroken hart hoort inderdaad bij het leven.
  Goede tips ook over het omgaan met een gebroken hart en het terug krijgen van een ex.

  Luister naar de woorden van deze wijze man.

  Jonathan

 2. anoniem says:

  Ik moet mijn verhaal ergens kwijt.
  Ik was verliefd op een meisje en ik d8 dat zij op mij was...
  Ze had opeens verkering met een jongen... dat brak mijn hart...
  Ik had even tijd nodig...
  Ze had het met hem uitgemaakt en ik greep mijn kans.
  Ik vroeg haar uit en ze zei ja.
  Maar ik wist niet dat ze me gewoon als een "maatje" zag.
  De volgende dag zag ik haar met een jongen.
  Ze zoende hem.
  Ik wou het opgegeven.
  Zonder deze tips was ik niet eens hier.
  Bedankt

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

prediksi bola hari ini situs togel deposit qris Pascol4d Pascol4d Pascol4d bandar togel terpercaya 2023 rtp pascol4d rtp gacor pascol4d Pascol4D Pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d pascol4d bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto bobatoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto ltdtoto MICIN4D KARI4D situs togel gacor pascol4d