Het Belang Van Een Diepe Stem

Man met duidelijke stemHoe krijg je het voor elkaar dat mensen beter naar je luisteren? Waarom luisteren meiden soms niet als jij aan het praten bent?

Veel mensen vragen zich dit af en hebben te maken met dit probleem. Om de één of andere reden krijgen ze niet de aandacht die ze verdienen. Maar waar ligt dit dan aan? Vaak is dit te wijten aan je stem en aan je houding. Je stem is niet hard en diep genoeg, en je straalt onzekerheid uit.

Leer in dit artikel wat het belang is van een diepe stem en een zekere houding.

Uit onderzoek is gebleken dat mannen met een lage stem automatisch veel meer macht hebben dan mensen met een hoge stem. Mensen die veel moeten speechen weten dan ook het belang van een diepe stem. Als je een diepe stem hebt, zullen mensen automatisch beter naar je luisteren.

Ook is gebleken dat mannen met een lage stem meer aandacht van vrouwen krijgen en sneller aantrekkelijker worden gevonden.

Een lage stem komt erg alphamannetjes-achtig over, en laat het nou net zijn dat vrouwen alphamannen automatisch aantrekkelijker vinden.

Nu zul je denken, wat als ik geen lage stem heb?

Dan zul je hier aan moeten werken!

Je kunt namelijk zelf met je stem oefenen om zekerder over te komen. Natuurlijk kun je niet van de ene op de andere dag van een hoge stem naar een lage stem overschakelen, maar je kunt wel oefenen om zekerder en rustiger te praten.

Hou je hoofd recht, en zorg ervoor dat je schouders relaxed zijn.

Sta ontspannen met je benen uit elkaar, en je voeten naar buiten wijzend.

Haal goed adem, en spreek met zelfvertrouwen!

Neem je stem op!

Vind jij het ook altijd zo verschrikkelijk om jezelf te horen praten in een geluidsopname? Doe er wat aan.

Neem jezelf eens een keer op als je een normaal gesprek hebt met een vriend. Analyseer dit.

Je zult horen dat je misschien wel te snel praat, en dat je moeilijk verstaanbaar bent. Probeer dus wat rustiger te praten en praat met wat meer zekerheid. Het is belangrijk om af en toe stiltes te laten vallen. Dit legt een goede klemtoon op hetgeen wat je gaat zeggen, en wat je zojuist gezegd hebt. Praat rustig, kalm en beheerst.

Ga ook eens de deur uit, om daar je stem te oefenen. Kijk wat het resultaat is als je bijvoorbeeld in een groep moet praten. Let op je stem, maak hem dieper en praat rustig.

Je kunt ook speciale stemoefeningen doen, iets wat ik zeker aanraad!

Stembanden zijn spieren, dus waarom zou je die ook niet trainen? Het is alleen maar goed voor je.

Train ook je ademhaling, want ook dat is belangrijk voor een goede stem. Let op wanneer je pauzes neemt, en wanneer je doorpraat. Probeer niet teveel informatie in één zin te doen.

Onderzoekers uit de School of Social Psychology te Tilburg hebben aangetoond dat als je met een diepere stem praat, je jezelf een stuk machtiger voelt. Het is dus ook goed voor je zelfvertrouwen. En een goed zelfvertrouwen is nou juist wat vrouwen zo aantrekkelijk vinden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *