Hoe Maak Je Goed Gebruik Van Je Stem?

Een man die schreeuwt.Wist je dat je stem jou kan helpen bij het versieren van vrouwen?

Als je je stem goed gebruikt, kun je veel sensueler overkomen, en ook veel mannelijker en zelfverzekerder.

In dit artikel zal ik je vertellen hoe belangrijk een goed gebruik van je stem is, en hoe je je stem goed kunt gebruiken!

Je aandacht er bij houden…

Je zult het zelf ook wel eens meegemaakt hebben. Je hebt een presentatie bijgewoond van iemand, maar simpelweg doordat diegene zo’n saaie en monotone stem had, kon je je aandacht er niet bij houden, terwijl het misschien best een leuke en interessante presentatie was.

Dat is jammer, maar wel begrijpelijk. Want een goede stem bepaalt of jij blijft luisteren of niet.

Als de spreker geen goed gebruik maakt van zijn stem, haak je waarschijnlijk al snel af.

Zo is het eigenlijk ook bij het versieren van vrouwen.

Als een vrouw aan iemand zijn stem hoort dat diegene erg onzeker is, zal die minder interesse in die persoon hebben, en dus ook sneller geneigd zijn om het gesprek te stoppen, of weg te gaan.

Maar wat is nou eigenlijk ‘een slechte stem’?

Praat niet te snel!

Denk bijvoorbeeld aan te snel praten. Dat is een heel belangrijke. Als je te snel praat, is het ten eerste al moeilijk om je aandacht op die persoon te vestigen. Ook zorgt het ervoor dat het erg onzeker overkomt.

De persoon die snel praat, wil eigenlijk helemaal niet praten, en zegt het daarom heel snel, en dat komt dus heel erg onzeker over!

Als je dus met iemand aan het praten bent, of je bent een presentatie aan het houden, zorg dan dat je je stem onder controle houdt.

Maar hoe zorg je nu voor een betere, aantrekkelijkere stem?

Allereerst is het belangrijk dat je je stem onder controle hebt, en dat doe je door zelfverzekerder te zijn.

Ik heb me altijd al verbaasd dat je stem eigenlijk van zo’n groot belang is, en dat je zelfverzekerdheid zoveel invloed kan hebben op je non-verbale gedrag.

Wees zelfverzekerd!

Als je zelfverzekerd bent, zul je merken dat je veel meer gemak hebt tijdens het praten. Probeer dus eerst om erg zelfverzekerd te zijn!

Vervolgens moet je werken aan je ademhaling. Het is belangrijk dat je precies op het goede moment ademhaalt, zodat je op de goede momenten een rustpauze inlast.

Je zult merken dat je veel rustiger praat, en dat is voor de luisteraar veel fijner om naar te luisteren. Je probeert dan niet zoveel in één zin te proppen!

Ik raad je ook aan om je stem eens op te nemen, en te luisteren naar hoe jij nou eigenlijk klinkt. Hieruit kun je veel halen, en zo kun je veel aanpassen. Je moet het wel uit een normaal gesprek doen, waar je er eigenlijk geen rekening mee houdt dat het wordt opgenomen.

Zo kun je je stem analyseren, en kijken wat je kunt verbeteren!

Vrouwen vallen meestal op mannen die een diepe stem hebben. Probeer dan ook zoveel mogelijk ‘uit je keel te praten’.

Dit kun je niet van de één op andere dag veranderen, maar naar verloop van tijd kun je je stem wel zo aanpassen, dat het veel aantrekkelijker is voor vrouwen, en je sowieso een veel fijnere stem hebt om naar te luisteren!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *