Is Romantiek Een Beetje Dood?

aangetrokken vrouw

En we zijn weer terug! Na een beetje vakantie en bijkomen van de allerlaatste Koninginnedag is het weer tijd om mijn perceptie en tips te delen over vrouwen, en ze natuurlijk te variëren.

De titel zegt het al, en dit is waar ik de laatste tijd over na heb gedacht. Ik had laatst een boek gekocht met allemaal hele mooie poëzie erin, en ik dacht bij mezelf hoe prachtig het zou zijn om dit zo spontaan aan een dame voor te lezen. Wat zouden ze ervan denken in 2013? Er was eens een tijd waarin je dat gewoon kon doen, op een dame aflopen en door middel van een gedicht dat jij hebt geschreven voor te lezen je liefde aan haar verklaren.

Het kan wel romantisch zijn, voor twee à drie minuten, en daarna verklaart ze je voor gek. Waarom vallen vrouwen er niet voor als een blok? Het zijn toch prachtige woorden en je legt je hart op tafel met een mooi gedicht. Maar helaas leven we niet in een tijd waarin dat zo makkelijk gaat.

Het gaat tegenwoordig veel meer om status, gedrag en of de vrouw jou ook wel geschikt vindt om de vader te zijn van haar kinderen later. Daar zit het hem ook een beetje in. Wanneer kunnen we wel weer terug naar de tijd van Shakespeare? ”Oh dame van schoonheid met uwe mooie bruine en rode haren en sprankelende ogen als juwelen, ik zit hier nu op één knie mijn liefde te verklaren want het kan me niks schelen!”

Is romantiek dood? Of leeft het nog wel een beetje. Hierbij mijn perceptie erover en uiteraard wat tips wanneer je het wel kan gebruiken. Veel leesplezier…

Timing !

Dit is ontzettend belangrijk, want als je op het verkeerde moment je liefde verklaart wanneer de tijd nog niet rijp is dan kan het zijn dat je heel erg teleurgesteld gaat zijn.

Ik ben het zelf een beetje oneens met de stelling; ”Neem mij zoals ik ben of neem mij helemaal niet.” Soms kan je wel een beetje als een over-de-top-lieverdje overkomen. Als je echter meer succes wilt hebben met vrouwen moet je dit wel even kunnen loslaten. Ik ken een man die géén actie onderneemt met vrouwen terwijl hij dat makkelijk zou kunnen, hij verzint constant excuusjes voor ons en zichzelf om het maar niet te gaan doen, en zijn grootste excuus is: ”Dat is gewoon wie ik ben, en als ze me niet kunnen accepteren dan houdt het op.”

Er schuilt wel een beetje waarheid in, maar het is een te groot verschil tussen klagen en maar niet durven tegenover gewoon een man zijn en er voor gaan. Als je het een kans geeft (een vrouw benaderen) en ze toont geen interesse terug, helemaal goed. Maar wat je niet moet doen is helemaal geen actie ondernemen en dan ook nog eens gaan klagen, zo werkt het niet.

Je liefde uit het niets verklaren heeft een aantal [grote] afwijkingen, namelijk;

 • Te veel, te snel.
 • Ze wil de verantwoordelijkheid niet.
 • Het zou kunnen dat de vrouw lang niet op hetzelfde level zit qua gevoel als jij.

Te veel en te snel wil zeggen dat verliefd zijn een best heftig ”iets” is. Als ik het ga hebben over wat liefde is dan ben ik nog geen drie artikelen verder, maar om het even heel kort te houden, het zijn best een hoop emoties die je dan over iemand heen gooit, en of iemand dat op dat specifieke moment (in haar leven) wil? Dus als jij je liefde verklaart aan een dame heeft ze dan een verantwoordelijkheidsgevoel, in de zin van: ”Shit, ik moet hier nu iets mee doen, anders kan hij hier echt lang in blijven zitten.”

Tenminste, de aardige en eerlijke vrouwen die vertellen je dat het niet wederzijds is.

Pas dus hiermee op, want dit leidt naar het pad van wanhoop en onbegrip voor vrouwen. Waarschijnlijk voor elk ster in het heelal is er wel het volgende gezegd… ”Het gebeurt mij altijd, dat ik in de friend-zone kom!”

Romantisch Zijn

Romantiek betekent eigenlijk: een idealistisch beeld van een intieme gebeurtenis. Maar jouw beeld, en het beeld van vrouwen komen zelden overeen. Meestal wanneer het spontaan is, dan is het pas echt romantisch. Als jullie hand in hand over het strand heen lopen bij een mooie zonsondergang? Een mooi beeld is dat, maar of zij hetzelfde denkt is een ander verhaal, misschien haat ze al dat zand tussen haar tenen?

Dit is waar communicatie en elkaar goed leren kennen van toepassing zijn. Eén van de beste vragen die ik ken, die je aan een vrouw kunt stellen tijdens een gesprek, is:

”Wat is het meest romantische dat een man ooit voor je heeft gedaan?”

En ik geef alle credits aan een man die hier een genie in is en die deze zin bedacht heeft, die ook inmiddels een goede vriend van me is geworden.

Wat vraag je hiermee? Of er ooit iemand is geweest die wat romantisch voor haar heeft gedaan, en dit zet haar aan het denken over jou. Ze zal dan denken hoe het zou zijn als jij wat romantisch voor haar deed. Als ze niks kan bedenken, kan je altijd antwoorden met: ”Echt waar?! Haha, jammer.”

En dit zal dan een beetje indiceren dat jij wel iets romantisch voor haar zal doen. Waar ze dan stiekem naar uitkijkt.

3 Reacties op "Is Romantiek Een Beetje Dood?"

 1. Ahmed

  says:

  Beste Arellius,

  Dit heeft niks met bovenste onderwerp te maken.
  Maar wat vinden jullie van de dating programma Take me out en met dat bedoel ik die kieskeurige vrouwen.

 2. Cornelis

  says:

  Ahmed, over Take me Out. 99% van die meisjes is te dom om te poepen. Dat is geen afspiegeling van alle vrouwen, en zeker niet de leuke vrouwen die je wilt mag ik hopen. Bovendien willen ze ook graag in het programma zijn/blijven en komen ze niet voor de mannen maar voor de aandacht. Als ze een man kiezen zijn ze eruit.

 3. Arellius

  says:

  Eigenlijk hoef je ook niet slim te zijn om te poepen, dat gaat vanzelf of je't nou wilt of niet :)

  Om je vraag te beantwoorden Ahmed;
  Ik vind het wel een interesant programma, en heb best wel wat respect voor de minder knappe mannen die op de show komen. Lijkt me niet zo chill als je al die rooie lichtjes ineens ziet aan gaan, [tjieuw-tji-tji-tjeuw-tjeuw'] haha.

  Vrouwen mogen kieskeurig zijn, als er een leuke man staat echt wel dat ze willen blijven tot het einde, vaak genoeg zie je wel een aantal groene lampjes branden die hoopte dat ze gekozen werden.

  K'zou wel nerveus zijn, maar lijkt me wel cool om op de show te gaan. Je staat 1vs1 met vele mogelijke afwijzingen, een angst voor vele mannen! Best spannend haha.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *