Leeftijd, Maakt Het Uit?

Sterke jongen

Ik heb laatst een best interessante talkshow gezien, en het onderwerp was een 13-jarige jongen die ontmaagd werd door een dame van 20. Zijn moeder was hier heel erg van geschrokken, omdat de dame van 20 ook nog zwanger bleek te zijn.

Maar dat terzijde, maakt leeftijd een groot verschil in liefdesrelaties?

Naar mijn mening verschilt dit heel erg. Het ligt eraan hoe zowel de man áls de vrouw zich gedragen tegenover elkaar.

Een vrouw van 30 jaar die aan het daten is met een 21-jarige, kan dat? Zouden ze met elkaar goed kunnen opschieten en waar staan ze allebei in hun leven, wat zijn hun plannen voor later?

In dit artikel vertel ik mijn perceptie over leeftijdsverschil, veel leesplezier.

Gedragingen

Het eerste wat misschien in je opkomt is: ‘’Het ligt eraan hoe je je gedraagt.’’ En daar heb je helemaal gelijk in. Van wat ik heb ervaren kunnen mannen van in de veertig zich net zoals een jongen van zeventien gedragen, van wat ik persoonlijk heb gehoord van vrouwen tussen de vijfendertig en de veertig.

Waar vrouwen het meest van houden:

 • Dat je zelfstandig bent. Vast werk, niet per se super rijk, maar wel een voldoende inkomen.
 • Je staat sterk in je schoenen
 • Je bent niet kinderachtig, maar kinderlijk zijn mag wel. Er zit een heel groot verschil in!
 • Een goed gevoel voor humor

Het lijstje kan nog héél lang doorgaan, maar van wat ik weet zijn dit de meest voorkomende aspecten waar vrouwen zich tot aangetrokken voelen.

Kinderlijk vs. Kinderachtig

Dit verschil is voor mij zo belangrijk om te kennen en mannen weten het, alleen besteden ze er niet veel aandacht aan om het te gaan onderzoeken voor mijn gevoel. Het is mischien niet de exacte politiek correcte definitie van de woorden, maar dit is hoe ik het zie en ik zie het vaak zo werken.

Kinderachtig

Ik zat een keertje in een discotheek met een vriendin van me te praten en haar vriendje die iets verderop de bar stond met twee á drie van z’n vrienden om zich heen, was een lasertje aan het schijnen door de discotheek heen. Hij en z’n vrienden zaten er nog om te giechelen van waar het kleine rode stipje belandde.

Ik keek naar haar, en ze keek terug naar mij in schaamte. Beiden, zij en haar vriendje, zijn iets van 26 jaar oud. Op dat moment leek haar vriendje veertien te zijn, lol trappen in de bioscoop met z’n lasertje. Sindsdien noemen we hem Laser Boy. En tot op de dag van vandaag schaamt ze zich er nog een beetje voor, ze weet dat hij kinderachtig kan zijn. Die avond was ze ook heel boos op hem. Waarom? Omdat hij zich echt als een klein kind gedroeg.

Kinderlijk

Ik heb een tijdje een bijzondere vrouw van 42 gedatet, het was een opmerkelijke tijd. Zelf ben ik 24.

Ik had haar meegenomen op een date naar Artis in Amsterdam, een hele mooie plek om een dame mee te nemen. Gezellig en lief praten, wandelen en allemaal leuke, merkwaardige dieren bekijken. Totdat we bij een soort van speeltuin kwamen, net voor het restaurant. Ik zie een groot klimrek met een lange glijbaan en ik denk bij mezelf: ‘’Ooooh, daar wil ik echt op klimmen en naar beneden gaan!!’’

Dus ik zei tegen haar: ‘’Het innerlijke kind leeft nog in me en ik heb de drang om daarop te gaan, fuck it, ik wil een beetje leven!’’ Ze kreeg zelf ook een glimlach en toen ik bijna boven was klom zij er ook in en ging ze ook van de glijbaan. Ik legde mijn jas op de glijbaan en ging als Superman naar beneden.

De landing was niet zo vlekkeloos gegaan als ik had gedacht maar ik had het zo naar mijn zin, en zij ook. Een dame van 42 die met een 24- jarige nog van de glijbaan afgaat als een stelletje kleuters? Hoe dan?

Dit waren mijn percepties over Kinderlijk tegenover Kinderachtig dus.

Een punt dat ik hier ook wil maken is dat ik geloof dat iedereen nog een innerlijk kind in zich heeft van rond de acht jaar oud. Nog lang geen tiener en nog aan het nagenieten van zijn of haar kleutertijd, dit in combinatie met een drang naar avontuur, en je komt met kinderlijke dingen weg.

De bedoeling is om een connectie te maken met het innerlijke kind van een vrouw. Iedereen wil plezier hebben zonder zorgen, als een kind, om in het moment te leven en niet te denken aan wat er daarvoor of daarna zal gebeuren. Het is in het begin wel even uitzoeken hoe dat werkt, het is niet iets wat iemand anders je kan aanleren.

Wat je kunt zeggen…

Ik hoor wel eens mannen die zeggen:  ‘’Ze vindt me te jong, wat moet ik doen?’’

Nou, om het maar heel concreet te vertellen. SEKS ! Als je goed bent in bed, tenminste, als je dat zo kan laten overkomen (in combinatie met zelfvertrouwen en een vleugje humor) zal een vrouw minder streng op je leeftijd letten.

Wanneer een iets oudere dame aan jou vraagt: ‘’Hoe oud ben jij wel niet?’’ Kan je antwoorden met: ‘’Jong genoeg om het vaak te doen, oud genoeg om het goed te doen.’’ Met een ondeugend glimlachje en goed oogcontact is deze best een killer!

Voordat ik deze zin kende en vertelde, had ik ook best moeite met leeftijdsverschillen. Ik kwam telkens mooie dames tegen van rond de dertig maar ze knapten af op het feit dat ik toen nog maar twee- en drieëntwintig was. Maar toen ik deze zin en seksuele intentie in de conversatie noemde zijn m’n kansen met de wat oudere dames zeer omhoog geschoten vergeleken met de tijd daarvoor.

Dus zolang je maar kunt aantonen dat je of veel van seks weet, sterker nog kunt aantonen dat je een beest bent in bed, zul je er minder moeite mee hebben.

Heel veel succes!

8 Reacties op "Leeftijd, Maakt Het Uit?"

 1. Bas

  says:

  Aurellius baas! Je zou een boek moeten schrijven, altijd hele originele en interessante artikels!

 2. GeForce

  says:

  Beste Arellius,

  Toevallig schreef ik daar deze week iets over op het forum;

  Eén van mijn exen is vijftien jaar ouder dan ik ben, een echte MILF. ;-) Ik leerde haar in het uitgaansleven kennen. Iets vrijblijvends groeide uiteindelijk uit tot een relatie van een paar jaar waar ik nog altijd met een goed gevoel aan terug denk. Nog steeds hebben we een hele goede band met elkaar.

  Ik heb me altijd al meer op mijn gemak gevoeld bij oudere dames dan jonge grietjes. Veel jonge grietjes weten amper waar je het over hebt of het interesseert ze niet zodra je serieuze zaken zoals (politiek, geschiedenis) behandeld. Dat maakt ze in mijn ogen een stuk minder 'aantrekkelijk'. Ik denk dat oudere dames ook eerder geneigd zijn om zich te settelen omdat hun biologische klok tikt. Jonge meiden weten het vaak allemaal nog niet en krijgen al snel bindingsangst.

  Je hoeft je ook niet op een puberale manier te bewijzen. Ze zijn vaak wat 'rijper' in levenservaring en hebben wat meer te bieden dan een jong grietje op het gebied van sex, financien, ervaring, vriendschap enz.

  De andere kant van de medaille is ook weer het leeftijdsverschil. Ik vind het moeilijk om te accepteren dat mijn ex fysiek ouder wordt.

  • ron

   says:

   nou lig er aan ik zelf ben 48 jaar en ik ga toch meer voor de jongere vrouwen want daar kan je beter mee praten over het sex leven dan de wat oudere vrouwen vind ik de oudere kunnen er zo in door drammen vind ik

 3. Arellius

  says:

  Bas,

  Hartstikke bedankt man :)

  GeFroce,

  Helemaal met je eens. Eén van de mooiste dingen was dat ze me vertelde hoe het écht was in de jaren 80' en hoe zij het allemaal meemaakte. Wat was dat een mooie tijd zeg*

  • John

   says:

   Ik ben zelf 51 als het om de sex gaat maakt het niet uit danis het puur sex maar een vrouw van 19 kan je wel sex me hebben maar in de omgang en wat ze wil zijn, ze wispelturig ik zelf hou van een lekkere rijpe vrouw in bed die weet wat ze wil en nog niet alles moet ervaren en niet schrikt als ik haar beft vingert met 1234 vingers of haar onder spuit

 4. Hassan

  says:

  Toen ik een vrouw waar ik contact mee heb naar huis had gebracht vroeg ze nog aan mij of ik wist hoe oud zij was en hoe oud ik ben zij is 27 en ik 24 en ze vroeg nog aan mij of ik het erg vond wat zou dit kunnen betekenen als ze me dit vraagt?

 5. Rene

  says:

  Mooi verhaal. Wat zijn jullie ervaringen met jongere vrouwen? Ik ben 50 en merk dat ik vaak niet val op leeftijdsgenoten. Anderzijds vraag ik (en vriendinnen) me af of ik wel realistisch ben als ik smacht naar 20- en 30-jarigen. Ik denk dat ik geestelijk beter pas bij jongeren dan vrouwen met kort haar en niks te melden. :-)

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *