Normen, Waarden En Gedrag In Het Versieren

WarningWaarom is het hebben van bepaalde standaarden belangrijk?

Dat is een interessante vraag om over na te denken.

Zelf kwam ik tot de gedachtegang dat je hiermee mensen die je ontmoet kunt leren kennen en kunt ”screenen” op bepaalde eigenschappen.

Wat wel het belangrijkste is, is dat het erom gaat dat je met iemand goed kunt opschieten. Soms zoek je bijvoorbeeld naar veel humor maar kom je iemand tegen die misschien niet zoveel humor heeft, maar wel waar je het goed mee kunt vinden. Dan is het laatste uiteraard belangrijker.

Daarom is het zetten van een standaard zo paradoxaal. En daarom vind ik dat je eigenlijk moet letten op zogenaamde negatieve standaarden.

Wat dat betekent? Oneerlijkheid bijvoorbeeld. Wanneer iemand vaak tegen jou liegt is dat uiteraard een reden om niet met diegene meer om te gaan. Ook al is het een bloedmooie vrouw. Uiteraard verdient iedereen op zijn minst een tweede kans maar er is ergens een grens.

Verander deze grenzen niet voor een mooie vrouw. Dit is heel belangrijk.

Voorbeeld: Als een vriend tegen je liegt over [onderwerp A] dan word jij heel boos.

De meeste mannen zouden een stuk flexibeler reageren als een mooie vrouw over hetzelfde onderwerp zou liegen. De meeste mannen willen haar alsnog heel graag het bed in krijgen, dus laten zij hun normen en waarden zakken in deze situatie. En juist DAT gedrag drijft haar alleen maar verder weg van de man. Want ze weet hierdoor dat deze mannen ”slap” zijn en oneerlijk. Als iets niet door de beugel kan kun je dat gerust laten merken.

Wat ik belangrijk vind is dat je onbevangen op zoek gaat naar leuke mensen. Heb geen lijstje in je hoofd. Kijk of je met iemand kunt opschieten. Dat is het allerbelangrijkst.

En wees geen perfectionist in je eisen. Iedereen heeft imperfecties en zwakke kanten. Ook jij.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat je geen eisen aan haar stelt die je zelf ook niet zou kunnen waarmaken. Wees ook hierin redelijk. Als je zelf bijvoorbeeld oneerlijk bent kun je niet gaan eisen dat zij wel eerlijk naar jou is. In dat geval moet je echt eerst aan je eigen gedrag werken en ben je ook nog niet klaar voor het hebben van een relatie.

Waarom is dit allemaal belangrijk en waar is de relatie met het ontmoeten van vrouwen?

Dit heeft allemaal te maken met sociale status en zelfverzekerdheid. Als jij niet zomaar je gedrag aanpast voor een vrouw en dus je eigen normen en waarden behoudt in haar bijzijn blijf je jezelf, en dat is aantrekkelijk.

Het gedrag waarmee ze misschien bij anderen wel mee wegkomt (en dat weet ze, omdat een hoop mannen sponzen worden bij mooie vrouwen!) lukt bij jou niet. Dat maakt jou uniek en authentiek. Als je daarnaast ook nog laat merken dat je haar kwaliteiten waardeert versterkt dit het alleen nog maar. In het begin wanneer je laat merken dat ”ongepast gedrag” niet door de beugel kan, kun je nog weleens een snauwende reactie krijgen.

Laat dit je niet van je stuk afbrengen. Ze is dit niet gewend en probeert jouw sociale waarde (in een groep misschien) gelijk weer omlaag te halen.

Houd voet bij stuk op een aardige manier en ze zal jou ook accepteren.

Accepteer elkaar en elkaars zwakheden en spreek elkaar daar op een normale en constructieve manier op aan. Doe dit niet alleen bij vrouwen, maar ook bij de rest van je omgeving.

Fijne jaarwisseling gewenst!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *