6 Dingen die Je NOOIT moet Doen bij een Onbeantwoorde Liefde

Er zijn weinig dingen zo vervelend als onbeantwoorde liefde. Jij hebt sterke gevoelens voor iemand, maar die persoon heeft dergelijke gevoelens niet voor jou, waardoor jij je gevoelens moet wegstoppen. Het kan moeilijk zijn om hiermee om te gaan, en er zijn dan ook een boel mensen die op dit gebied grove fouten maken.

Er zijn namelijk een aantal dingen die je nóóit moet doen bij een onbeantwoorde liefde. Dingen die de situatie alleen maar erger en ongemakkelijker maken, of dingen die je eventuele kansen bij die persoon nog kleiner maken. Ik zal in dit artikel bespreken welke dingen dat zijn, en waarom je die dingen nooit moet doen. Het gaat om de volgende punten:

  • Een liefdesverklaring doen
  • Haar social media stalken
  • Zwelgen in zelfmedelijden
  • Je gevoelens wegstoppen
  • Jezelf de schuld geven
  • Haar idealiseren in je hoofd

***************************

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben Je Niks!

Je kan alle versiertactieken overslaan en goed worden in versieren door te werken aan je sociale zelfvertrouwen.

Andersom werkt het precies hetzelfde. Als jij diep van niet jezelf erop vertrouwt dat jij een vrouw waard bent, dan zal je haar nooit krijgen.

Ze zal aanvoelen dat jij je voelt alsof je niet op dezelfde hoogte als haar zit. Ze zal je afwijzen.

Als je goed oplet dan zit achter elke versiertechniek sociaal zelfvertrouwen verscholen.

Daarnaast kan je sociaal zelfvertrouwen op elk vlak in je leven gebruiken.

Het is nuttig voor je werkrelaties, je vriendschappelijke relaties, je familierelaties en natuurlijk je liefdesrelaties.

Dus klik op deze link, werk aan je zelfvertrouwen en ontdek het verschil dat sociaal zelfvertrouwen maakt met vrouwen.

***************************

1: Een liefdesverklaring doen

Ik snap natuurlijk dat het ontzettend frustrerend is als jij hele sterke gevoelens voor iemand hebt die zij vervolgens niet voor jou heeft. Ik snap ook heel goed dat die frustratie er vaak toe leidt dat mensen een liefdesverklaring doen aan de persoon in kwestie, omdat ze haar haar willen doen inzien hoe ze zich voelen, in de hoop dat dat misschien iets uithaalt.

Hoe goed ik die impuls ook snap, ik kan je alleen maar aanraden om dit nooit te doen. Als iemand al heeft aangegeven dat ze niet in jou geïnteresseerd zijn, dan is de kans dat een extra liefdesverklaring daar verandering in brengt zo goed als nul. Zij weet namelijk allang dat je gevoelens voor haar hebt, en heeft dus al genoeg tijd gehad om over haar eigen gevoelens na te denken.

Bovendien is liefde niet rationeel. Je kan iemand er niet van overtuigen gevoelens voor jou te hebben, want dat is simpelweg niet hoe gevoelens werken. Je kan wel argumenten aandragen waarom jullie theoretisch goed bij elkaar zouden passen, maar als het gevoel er niet is, dan zal dat er niet ineens wel zijn nadat jij dit hebt uitgelegd.

Een liefdesverklaring kan de situatie daarbovenop ook nog eens erger maken dan hij al was. Een liefdesverklaring kan namelijk erg wanhopig of obsessief overkomen. Je mag dan misschien wel echt wanhopig zijn, maar het is nou niet bepaald een aantrekkelijke eigenschap in een man. Hierdoor bestaat de kans dat ze nog negatiever over je zal denken dan al het geval was. Hierdoor zijn je kansen bij haar dus alleen maar kleiner geworden.

“De meeste vrouwen vallen niet op stalkerige mannen.”

Dit laatste geldt overigens in alle situaties, niet alleen in de situatie dat een vrouw al heeft aangegeven niet in je geïnteresseerd te zijn. Als je benieuwd bent naar de redenen waarom een liefdesverklaring eigenlijk nooit een goed idee is, verwijs ik je graag door naar dit artikel.

2: Haar social media stalken

In de tijd voor sociale media was het makkelijker om afgewezen te worden. Het deed weliswaar even pijn, maar vervolgens werd je niet continu geconfronteerd met de vrouw die je had afgewezen. Vandaag de dag is dat wel anders. Waarschijnlijk volg je de persoon die jou heeft afgewezen op verschillende social media, en wordt je dus continu aan haar herinnerd.

Dit is op zichzelf al vervelend genoeg, maar het zorgt er bovendien vaak voor dat mannen de vrouw in kwestie gaan social media-stalken. Steeds opnieuw worden ze weer verleid om naar haar profiel door te klikken, waar ze vervolgens urenlang naar haar foto’s en statusupdates zitten te staren.

“Door het internet is obsessie nog nooit zo makkelijk geweest.”

Dat dit niet bepaald gezond is, dat kun je waarschijnlijk zelf ook wel bedenken. Waarschijnlijk gaat ze nooit van gedachten veranderen wat jou betreft, en dus is het niet gezond om aan haar vast te blijven hangen. Je zou haar eigenlijk moeten loslaten, maar sociale media zorgen ervoor dat je steeds weer naar haar wordt teruggezogen. Hierdoor accepteer je niet dat het waarschijnlijk nooit iets zal worden tussen jullie, waardoor je je liefdesverdriet alleen maar onnodig verlengt.

Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan om de vrouw die je heeft afgewezen niet te stalken op social media, omdat je haar de hele tijd ziet langskomen en dus weer in de verleiding komt. Daarom raad ik je aan om haar meldingen te dempen. Dit is een optie die je bij de meeste social media kan aanvinken op iemands profiel, zodat je hem of haar niet meer ziet langskomen in je tijdlijn.

Vind je het moeilijk om vrouwen te benaderen?

Werken aan je sociale zelfvertrouwen zou dan een goede eerste stap kunnen zijn.

Als je je sociale zelfvertrouwen op orde hebt dan zal de angst om gesprekken te beginnen sterk verminderen.

Klik op de link hieronder om er meer over te ontdekken:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

3: Zwelgen in zelfmedelijden

Ik snap best dat het niet leuk is als iemand je liefde niet beantwoordt, en het is dan ook heel normaal om verdrietig te zijn wanneer dit gebeurt. Veel mensen gaan echter niet op een goede manier om met zulk verdriet. Zij isoleren zichzelf, en zien het liefst de hele dag niemand, zodat ze alleen kunnen zwelgen in hun verdriet. Dit is wel zo ongeveer het slechtste wat je kunt doen.

Als je de hele dag alleen met je gedachten bent, dan zal je verdriet alleen maar erger worden. Dit zelfversterkende effect is natuurlijk wel het laatste wat je wil, want bij onbeantwoorde liefde is verdriet niet een erg productieve emotie: waarschijnlijk gaat ze jou nooit zien zoals jij haar ziet, en je kan moeilijk je hele leven verdrietig blijven omdat iemand je niet zag zitten.

“Mensen zijn sociale wezens, en niemand wordt gelukkig van dagenlang alleen zijn.”

Mijn advies is dan ook: ga eropuit. Blijf vooral leuke dingen doen met vrienden, zodat je jezelf zo nu en dan kan afleiden van je eigen gedachten en emoties. Na een tijdje kan het ook goed zijn om weer te gaan daten (of om zelfs maar een keertje een one-night stand te hebben). Dat is namelijk ook een erg goede manier om weer hoop voor de toekomst te krijgen.

Je kan je ook in je werk storten als je merkt dat je te vaak alleen bent met je gedachten. Eigenlijk maakt het niet zo gek veel uit wat je doet, zolang je er maar voor zorgt dat je met iets bezig bent dat totaal niet te maken heeft met de vrouw die je heeft afgewezen.

4: Je gevoelens wegstoppen

Zojuist heb ik je uitgelegd dat het niet goed is om de hele dag alleen te zijn met je eigen gedachten en gevoelens, en om te zwelgen in zelfmedelijden. Dit lijkt misschien tegenstrijdig met de tip die ik je nu ga geven, maar ik zal je uitleggen waarom dat niet zo is. Niet zwelgen in zelfmedelijden is namelijk iets heel anders dan het volledig wegstoppen van je emoties.

Het is goed om actief te blijven en andere mensen te blijven zien, maar je kunt hier ook te ver in gaan. Als je jezelf helemaal geen tijd geeft om verdrietig te zijn, zul je alleen maar merken dat je verdriet groeit. Als je dan op een later moment alsnog gedwongen wordt om met deze gevoelens te dealen, zal dit veel lastiger zijn.

Bovendien móet je eigenlijk wel door deze fase van verdriet heen als je uiteindelijk wil accepteren dat het niks gaat worden tussen jou en een bepaalde vrouw, zodat je later weer door kunt met je leven. Verdriet dwingt je om de harde feiten onder ogen te komen, zodat je na verloop van tijd niet anders kan dan deze feiten aanvaarden. Pas dan kun je over haar heen komen.

“Je kan niet over iets heen komen als je niet erkent dat het bestaat.”

Het is dus belangrijk dat je een balans weet te vinden tussen te veel zwelgen in je verdriet en het volledig wegstoppen van je gevoelens. Dit zal voor iedereen anders zijn, maar ik kan je wel zeggen dat je jezelf het best elke dag even kan toelaten om verdrietig te zijn, maar ook moet zorgen dat je elke dag tenminste één ander persoon ontmoet. In mijn ervaring werkt die aanpak voor bijna iedereen.

5: Jezelf de schuld geven

Als jij gevoelens voor iemand hebt, en die persoon geeft aan dat niet voor jou te hebben, dan kan dat als een persoonlijke afwijzing voelen. Erg goed voor je zelfvertrouwen is dat daarom doorgaans niet. Veel mannen gaan hierdoor aan zichzelf twijfelen. ‘Als zij me niet wil, dan zal er wel iets mis zijn met mij, of zal ik het wel volledig fout hebben gedaan’.

Op zichzelf is er natuurlijk niks mis met leren van je fouten, dus een klein beetje introspectie is helemaal niet erg. Als jij oprecht het idee hebt dat je iets fout hebt gedaan richting haar, dan mag je best van die fout leren. Wat je echter niet moet doen, is jezelf de schuld geven van het feit dat zij jou niet ziet zitten. Dit is niet alleen irrationeel, maar ook heel slecht voor jouw emotionele staat.

Zoals ik eerder in dit artikel al even zei, is liefde niet rationeel. Een vrouw kiest niet aan de hand van een checklist of ze wel of niet gevoelens voor je heeft; die gevoelens zijn er gewoon wel of niet, en daarbij spelen ook een aantal biologische factoren (zoals feromonen) een rol, waar je totaal geen invloed op hebt.

Dat je iemand niet met rationele redenen kan overtuigen om verliefd op je te worden, betekent andersom ook dat je niet iets fout hebt gedaan enkel en alleen omdat een vrouw geen gevoelens voor jou heeft. Er hoeft niets mis met jou te zijn. Je zou perfect kunnen zijn in alle opzichten, en tóch zullen er vrouwen zijn die niets voor je voelen.

“Liefde heeft vaak meer met geluk dan met ratio te maken.”

Hoewel ik dus zeker snap dat je jezelf de schuld geeft als het je niet lukt om een vrouw voor je te winnen, slaat dat dus eigenlijk nergens op als je er langer dan een paar seconden over nadenkt. Je hebt waarschijnlijk simpelweg pech gehad, en je zal het gewoon in de toekomst bij andere vrouwen moeten blijven proberen tot je een keer geluk hebt. Dat klinkt misschien nogal vermoeiend, maar de afwijzingen die je ongetwijfeld nog zal meemaken zullen minder hard aankomen als je jezelf blijft vertellen dat het niet per se jouw fout is.

6: Haar idealiseren in je hoofd

Zoals ik al meer dan eens in dit artikel heb aangestipt, is liefde niet bepaald een rationeel proces. Dit zie je ook aan het fenomeen van de ‘roze bril’, waarmee wordt bedoeld dat verliefde mensen elkaar niet rationeel kunnen beoordelen, en elkaar enorm romantiseren in hun hoofd. Je kan iemands fouten niet meer zien, en je ziet alleen het mooie in iemand.

Dat is natuurlijk hartstikke leuk als de liefde wederzijds is, maar als dat niet zo is, dan wordt deze roze bril heel vervelend. Jij hebt een ideaalbeeld in je hoofd van iemand met wie je niet samen kan zijn, en daardoor wordt het moeilijker om haar los te laten. Voor jouw gevoel heb je de ideale vrouw laten lopen, en je zou alles doen om nog een kans bij haar te kunnen maken.

Als je een vrouw uiteindelijk los wil kunnen laten, is het van levensbelang dat je haar niet idealiseert in je hoofd. Sta eens stil bij de dingen die je vervelend aan haar vind, en bij haar imperfecties. Ik snap dat dat op dit moment misschien moeilijk is, maar als het je lukt, zal het veel makkelijker worden om te accepteren dat ze jou niet ziet zitten, zodat jij weer door kan met je leven.

Het kan hierbij helpen om wat meer met haar om te gaan. Dit klinkt misschien paradoxaal, omdat je dan weer aan haar wordt herinnerd, maar toch kan het helpen. Probeer eens écht een gesprek met haar te voeren, over iets wat jíj interessant vindt. Dit kan helpen om haar niet als de ideale vrouw, maar als een gewoon mens te gaan zien, en het is veel makkelijker om over een mens met gebreken heen te komen.

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon Zomerdijk heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Er is geen enkele goede versierder die geen zelfvertrouwen heeft.

Zelfvertrouwen zit namelijk achter elke goed uitgevoerde versierpoging.

Als je zelfvertrouwen op orde is, dan zal je automatisch de juiste lichaamstaal uitstralen en de juiste woorden zeggen.

Bekijk Simon’s unieke aanpak en ontdek direct of het voor jou werkt:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *