Oogcontact Is Cruciaal

eye contactEén van de eerste dingen die je leert wanneer je beslist om beter te worden met vrouwen versieren is oogcontact. Waarom? Om recht en vooral verleidelijk in iemands ogen te kunnen kijken is een teken van zelfvertrouwen, en een teken dat je de spanning aankan.

Stel dat je van ver oogcontact houdt met een dame in een club en jij kijkt als eerste weg, dan is dat een indicatie voor haar dat je de spanning niet aankon. Als je beslist om toch naar haar toe te gaan is het alleen maar meer werk om te laten zien dat je sterk in je schoenen staat.

Ze zeggen wel eens dat de ogen de ramen zijn voor de ziel, dat geloof ik wel. Alleen door in iemands ogen te kijken kan je al voldoende over die persoon weten.

In dit artikel focus ik me op het belang van oogcontact, veel leesplezier.

Blijf Kijken

Zoals ik al een beetje aangaf in de introductietekst kunnen vrouwen inschatten hoe sterk jij in je schoenen staat als man d.m.v. jouw oogcontact te analyseren. Stel dat je dan een beetje sjans hebt in de club en jij kijkt als eerste weg, dan kan dit een aantal dingen betekenen:

 • Ze denkt dat je onzeker bent
 • Ze zal wel denken dat je de spanning niet aankan
 • Je bent toch niet zo geïnteresseerd in haar

Als jij wegkijkt wijs je haar ook af, bij wijze van.

Wanneer je oogcontact met een dame in de club kunt vasthouden van een meter of drie – vier, hou het vast. Er zijn twee dingen die vaker voorkomen in zo’n situatie:

 • Ze kijkt weg
 • Jullie houden zelfs na vijf seconden oogcontact

Ik zou zeggen, wanneer jullie het al vijf seconden kunnen volhouden, straal je beste glimlach richting die leuke dame en stap erop af. In het geval dat ze wegkijkt kan je haar natuurlijk ook benaderen en iets vertellen in de zin van;

‘’Hoi, ik zag je kijken en ik wilde je graag ontmoeten.’’ [Dit is maar een voorbeeld, eigen inbreng mag uiteraard.]

Oogcontact Overdag

Wanneer je een dame overdag benadert, blijf oogcontact houden. Dit laat ook zien dat je niet afgeleid wordt door wat er om je heen gebeurt.

Je zou even weg kunnen kijken om je telefoon te pakken wanneer jullie nummers uitwisselen of wanneer je een gebaar maakt en je kijkt even in de richting van wat je omschrijft met je handen, maar blijf die mooie spanning erin houden!

Valkuilen en Oplossingen

Over het algemeen betrappen vrouwen wel vaker mannen die naar hun borsten kijken. De meeste dames knappen af bij de gedachte dat een man maar één ding wil, dus daarom is het ook zo belangrijk, wat je haar ook vertelt om in haar ogen te kijken. Ook al vertel je haar dat ze mooie borsten heeft, kijk in haar ogen wanneer je het zegt, dan weet ze tenminste dat je het meent.

Probeer niet te veel heen en weer te kijken van oog naar oog, dit kan een klein beetje overkomen als onzeker. Het beste wat je kan doen is in haar rechter oog blijven kijken (voor jou links). Maak je geen zorgen als je denkt dat het er vreemd uitziet of als je denkt dat je dan zijwaarts begint te kijken, want het is niet zo, daarmee maak je je oogcontact nog sterker.

Als je toch eventjes los wilt laten, maak dan een driehoek. Van het rechter oog (links voor jou) naar haar voorhoofd, dan naar haar linker oog (rechts voor jou) en weer terug naar haar rechter oog (links voor jou). Of ondersteboven, van haar rechter oog naar haar mond kijken en weer terug naar haar linker oog. Kijk niet langer dan een halve tot één seconde naar elk punt.

Groetjes, Arellius

5 Reacties op "Oogcontact Is Cruciaal"

 1. www

  says:

  ik heb de indruk dat oogcontact eerder nefast kan zijn , vooral te lang kijken. vrouwen zullen dan eerder denken , er zit weer een te staren naar ons.
  ik zou eerder stellen , als je oogcontact maakt , geef de dame een ondeugend glimlachje mee en ga er na vijf of tien minuten tegen babbelen.

 2. Chode21

  says:

  Prima stuk! Alleen is in het linker oog kijken beter dan in het rechter oog, omdat het dat oog in verbinding staat met de rechter hersenhelft die op zijn beurt weer de emoties controleert. Misschien nog aan te passen?

 3. Arellius

  says:

  Hey Chode21,

  Dank je wel, dat is helemaal waar. Ik denk voor de mensen die net beginnen met vrouwen versieren het handiger is als ze simpel beginnen, het is al moeilijk genoeg voor vele om te blijven kijken, vandaar.

  In een ander artikel zal ik wel wat meer uitleggen.

  Hallo www,

  Als dat voor jou werkt. Helemaal goed :)

 4. gerry

  says:

  Ogen vertellen heel veel. Het meest hoe jij jezelf voelt op dat moment. Als jij moe of verlegen bent dan moet je niet proberen dit spel te spelen. Pas als jij je prettig voelt en geluk uitstraalt, dan ben je ook werkelijk in staat om goed oogcontact te kunnen maken. Je straalt dan "zelfverzekerdheid"uit en dar voelen vrouwen. Het is net als met een hond, die ziet, ruikt en voelt als jij onzeker bent.Zo reageerd een vrouw ook. Een man merkt niet zo direct maar een vrouw wel. Die hebben daar een speciaal gevoel voor kunnen ontwikkelen en hebben een selectief gedrag. Verstandig als man om daar gebruik van te maken

 5. Arellius

  says:

  Hai Gerry,

  Je maakt een goed punt, alleen zou ik het hond/vrouw voorbeeld niet vertellen in de bijzijnde van vrouwen ^_^
  Ik snap dat je het goed bedoelt, alleen niemand wilt met een hond vergeleken worden (maakt niet uit hoe mooi je ze zelf vind)...

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *