Seksueel Zelfvertrouwen

Seksueel zelfvertrouwen

Vandaag zal ik het een en ander met jullie delen over seksueel zelfvertrouwen. Een punt wat van mij meer belicht mag worden.

Vaak leren we op talloze manieren hoe wij van de eerste ontmoeting tot aan het bed zelfverzekerd kunnen zijn in de omgang met vrouwen, maar vanaf het moment dat de deur dichtgaat wordt er nog maar weinig over gesproken.

Ik vind het nogal jammer dat daar een taboe op heerst.

Deze post zal niet ingaan op bepaalde ”technieken” tijdens de seks, omdat ik niet geloof dat je maar met genoeg technieken een fantastisch seksleven zal krijgen.

Ik geloof dat als je een gezond seksueel zelfvertrouwen hebt je dat wel zal krijgen en dat technieken daarin ondergeschikt zijn. Uiteindelijk wordt het orgasme van een vrouw niet fysiek, maar op een mentaal (intrinsiek) niveau opgewekt.

Ik heb vroeger een lange tijd last gehad van verschillende angsten in interacties met vrouwen. Soms als ik pas net een vrouw had aangesproken dacht ik al veels te ver vooruit, of werd ik nerveus op ”het moment” van zoenen (terwijl dat moment alleen door jezelf gemaakt kan worden) en dan spreek ik niet eens over het aanraken van vrouwen..

Dit was allemaal toen ik bewust begon met het leren omgaan met vrouwen. Ik dacht laatst nog eens goed na over waar deze angsten toen destijds vandaan kwamen.

Het was allemaal terug te leiden naar het gebrek aan seksueel zelfvertrouwen en het ongemak dat ik had met het uiten van mijn seksualiteit naar vrouwen. Als ik namelijk toen al zou weten dat ik vrouwen onvergetelijke ervaringen zou kunnen geven had ik haar echt wel meegenomen naar huis hoor!

Dus deze angsten die veel mannen hebben, zijn dus grotendeels gestoeld op het feit dat je ergens bang bent slecht te presteren in bed. Maar vanaf daar, hoe gaat het dan verder?

Hoe kun je wel op een eerlijke manier zonder zelfdeceptie echt seksueel zelfvertrouwen opbouwen? Dit gaat door middel van actie. Er zijn online talloze ”producten” te vinden die je dit zelfvertrouwen willen geven dmv hypnose-tapes en dergelijke. Ik geloof daar niet in. Want je vertelt jezelf dingen, of wordt aangespoord jezelf dingen te vertellen die in dit huidige moment nog niet waar zijn.

Niet erg eerlijk. -> Actie is het juiste woord. Wat voor actie? Begin met kleine stapjes. Heb je al seks dan kun je werken aan zaken als haar plezier.

Ik raad ook aan altijd haar plezier boven dat van jezelf te stellen. Als je deze instelling hebt zul je al snel met kop en schouders boven andere mannen uitsteken.

Dit kun je dan te horen krijgen van haar omdat je vooral geeft, in plaats van neemt tijdens de seks, vervolgens zal zo je zelfvertrouwen op seksueel gebied toenemen en is de groei van dit zelfvertrouwen toegenomen.

Als je grote stappen neemt (zoals het doen van gewaagde dingen die zij niet van jou gewend is) ben je al sneller gedoemd tot falen. Ze kan je hierop veroordelen of afwijzen en dat zal weer een deuk opleveren in het seksueel zelfvertrouwen.

Waarom is deze zogenaamde seksuele zelfverzekerdheid zo belangrijk?

Omdat je het uitstraalt naar vrouwen. Al tijdens de eerste oogcontacten. Het zal nog meer doorstralen in je interacties. Je zult minder aan het ”nadenken” zijn tijdens het praten met vrouwen en meer plezier uitstralen en kunnen geven. Je zult een beter seksleven hebben.

Eigenlijk is het een vicieuze opwaartse spiraal waarin je jezelf kunt gaan bevinden. Als je een hoop ”sekstechnieken” kent en doet, maar seksueel niet zelfverzekerd bent zal het een slechte impact hebben.

Iemand die slecht in bed is maar weet hoe hij goed moet vingeren is gewoon een nerd. Iemand die seksueel zelfverzekerd is kan technieken inzetten, maar dan klopt het omdat zijn zelfverzekerdheid op seksueel vlak dat benadrukt.

Fijne dag en veel fun toegewenst!

1 Reactie op "Seksueel Zelfvertrouwen"

  1. Dennis

    says:

    Mooi artikel en je hebt zeker gelijk over het feit.

    Vaak leren we op talloze manieren hoe wij van de eerste ontmoeting tot aan het bed zelfverzekerd kunnen zijn in de omgang met vrouwen, maar vanaf het moment dat de deur dichtgaat wordt er nog maar weinig over gesproken.

    En daar ga jij nu verandering in maken begrijp ik hier uit?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *