Sociaal Viben

sociaal vibenWaar gaat het nou eigenlijk om in een gesprek met een vrouw?

Gaat het alleen maar om wat je zegt of ook om hoe je het brengt?

Natuurlijk gaat het om hoe je het brengt en hoe je in het gesprek staat!

Heb je wel eens gehad dat je met een groep vrienden was en dat de sfeer zo goed was dat alles leuk was en er om elke grap werd gelachen zelfs voordat de ‘Punch Line’ was gezegd?

Vaak kunnen deze mensen niet eens uitleggen waarom ze om alles moeten lachen.

Is het dan puur en alleen om de humor en de goede grappen? NEE!

Het gaat om DE VIBE. De vibe is heel belangrijk tijdens het samen zijn met mensen.

Mensen die zeker van zichzelf zijn die zijn aan het sociaal viben.

Dit houdt in dat je mensen het naar hun zin maakt en dat je het gezellig hebt.

Goed sociaal viben:

Man 1 : Moet je luisteren! Voor hoeveel euro denk je dat ik deze jas heb gekocht? Man 2 : Ooo, eh 150 euro?? Man 1: Nee! Ik heb hem voor 50 euro geregeld! Man 2: Wow, goed gedaan!

Doordat M2 zo reageert voelt M1 zich goed over zijn aankoop en is er een enthousiasme ontstaan over dit onderwerp. Dit is het hele idee van sociaal viben!

Slecht sociaal viben:

Man 1 : Moet je luisteren! Voor hoeveel euro denk je dat ik deze jas heb gekocht? Man 2 : Ooo, eh 40 euro ?? Man 1: Nee… Hij kostte 50 euro. Man 2: Oo, oké. Naja, goed gedaan.

Hier reageert M2 met de gedachte: “Als hij het zo zegt heeft die vast een dealtje gemaakt. Ik ga laten zien dat ik slim ben en niet in zijn ’test’ trap en gok expres laag!”

Door deze reactie is M1 niet blij over zijn aankoop en is er totaal geen enthousiasme ontstaan.

M1 doelde er helemaal niet op om M2 te testen. Hij wilde gewoon iets leuks vertellen en daarmee aangeven dat hij het gewoon naar zijn zin wil hebben.

De onzekere man zal reageren zoals het tweede voorbeeld aangeeft: om zijn vriend te verslaan in ‘zijn test’ en daarmee (denkt hij) hogere waarde/prijsheid te demonstreren.

De zekere man zal meepraten volgens het eerste voorbeeld en zal weten dat zijn kans om hogere waarde/prijsheid te demonstreren nog wel komt.

Vrouwen zullen dit ook zeker herkennen wanneer een man goed of slecht vibed! Daarom is het belangrijk dat je als man goed vibed.

Als je slecht vibed en dus mensen hun verhaal niet laat afmaken dan is dat beledigend naar je vrienden. Dit is niet slim want het is juist goed om te laten zien dat je een hechte band met je vrienden hebt en altijd lol met ze hebt!

Hiermee geef je indirect ook weer aan dat je niet van een vrouw afhankelijk bent wat de Attraction Switch ‘een uitdaging zijn’ activeert.

Door het sociaal viben goed toe te passen, zul je ook meer vrienden hebben en dus populair worden en status te krijgen. Mensen willen graag bij je zijn!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *