Wees Niet Zo Serieus !

Exen weer bij elkaar

In de wereld van vandaag is iedereen ‘so serieus’. Een beter woord ervoor, vind ik, is dat iedereen best formeel kan zijn. Uit persoonlijke ervaring merk ik dat Nederland een best formele en zakelijke gedachtegang heeft. Dat is Hollandse nuchterheid, zonder omwegen objectief naar een situatie kijken.

Het kan zijn dat jij het, als pure Nederlander, anders ervaart dan ik. In tegenstelling tot jou ben ik namelijk geen pure Nederlander.

Af en toe kunnen vrouwen je ook testen en vaak hebben mannen dat niet door, dit kan dan verkeerd geïnterpeteerd worden door een man en dan als ‘gemeen zijn’ overkomen voor een man. Ongeacht of de vrouw gemeen tegen je is voor haar eigen plezier of niet, één van de sterkste trucs wanneer het op vrouwen versieren aankomt is speels zijn.

Wanneer je met een mooie dame in gesprek bent, en ze is je een beetje aan het plagen of ze vraagt je een beetje een rare vraag, neem het niet te serieus en reageer er speels op. Dit mag vooral in de discotheek gedaan worden, omdat iedereen er sowieso is om plezier te hebben.

In het volgende artikel deel ik mijn perceptie over het speels zijn, en speels reageren op wat de vrouw zegt. Veel leesplezier…

Sterk in je schoenen staan

Wanneer het lijkt alsof een vrouw je een serieuze vraag stelt dan hoef je het niet serieus op te nemen. Als ze bijvoorbeeld aan je vraagt: ”Ben je homo?”, hoe zou je er dan op reageren? Voel jij je dan beledigd of ben je dan verbaasd dat ze het vraagt? Je zou er zeker niet boos op moeten reageren, dat verminderd dan je kansen met haar als je door zo’n simpele vraag al geïrriteerd wordt.

De verschillende soorten antwoorden gaan als een gek door mijn hoofd heen, hier een paar voorbeelden om je een idee te geven:

 1. ”…Ja, ik ben homo, maar nu dat ik jou heb gezien ben ik weer hetero.”
 2. ”…Hmm, weet ik eigenlijk niet, zoen me, dan komen we erachter.”
 3. ”…Als ik niet homo was, zou je dan tot me aangetrokken zijn?”
 4. ”…Ik ben eigenlijk lesbisch, ben alleen aangetrokken tot vrouwen.”

Over de tweede opmerking, als ze je niet terugzoent zeg je: ”Hmm, blijkbaar ben ik niet homo.”, en glimlach je. En de derde opmerking, als ze ”Ja” zegt, dan zeg je simpelweg: ”Jouw geluksdag dus, ik ben niet homo.”

Niet Wat, Maar Hoe

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Het is niet wat je doet, of wat je zegt. Eerder ‘hoe’ je het zegt en ‘hoe’ je het doet. Onthoud dat wanneer je een speels antwoord geeft op haar serieuze vraag, dat ze het wel kan opvatten als een grapje en ook niet als iets serieus. Als ze aan je vraagt of je een player bent? ”Natuurlijk ben ik een player, jij bent nummer zes van vandaag.” Maak er een grapje over.

Als ze aan je vraagt of je al die lieve dingen ook tegen alle andere vrouwen zegt? ”Natuurlijk zeg ik het tegen alle vrouwen, maar bij jou meen ik het.” Breng dit ook op een speelse manier over, maar meen ook dat je het bij haar wel meent. In het begin kan het een beetje complex en verwarrend lijken omdat er wel een achterliggende gedachte zit in het grapje of de opmerking die je vertelt, maar het is alleen maar een kwestie van vaak doen en jouw manier van ‘overbrengen’ te vinden.

Het ligt er ook een beetje aan wat de vrouw zegt, als ze iets wil weten of gewoon een (gemene) opmerking maakt, die ze stiekem niet echt meent. Als ze tegen je zegt dat je lelijke schoenen aan hebt: ”Oh, dankjewel, ik dacht zelf dat ze er veel erger uitzagen, die van jou zijn wel leuk!”

Je wilt het commentaar dat ze levert nooit beledigend opvatten, ze is je maar of aan het testen of aan het plagen. Dit is waarom ze het vaak een spelletje noemen. Een man van waarde geeft ook waarde, die neemt geen waarde van anderen af. Bijvoorbeeld: Als jij tegen de vrouw terug zou zeggen dat ze ook lelijke schoenen heeft en geen smaak in kleding, tsja. Dan beledig je haar en kom je nergens als je haar in bed wilt hebben…

Vragen of opmerkingen? Laat gerust een reactie achter.

Groetjes, Arellius*

2 Reacties op "Wees Niet Zo Serieus !"

 1. Padzorz

  says:

  Nog een goeie die ik al eens gebruikt hebt als ze me steekt: "Ah maar dat vind ik schattig van jou ". Daar kunnen ze dan helemaal niet tegen.

 2. Jos

  says:

  Bedankt voor dit leerzame artikel! Ik weet me nog te herinneren dat een meisje tegen me zei dat ik een lelijke broek aan had. Toen zag ik dat als een belediging en dus schold ik haar uit :$

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *