7 Leuke Vragen voor Oneindige Gespreksstof op Whatsapp / Tinder

Elke man die een beetje ervaring heeft met Tinder kent de volgende situatie wel: je ziet een leuke vrouw langskomen op Tinder, en swipet haar naar rechts. Eigenlijk denk je dat ze wel out of your league zal zijn, maar dan heb je onverwacht ineens toch een match met die vrouw. Je opent de chat en… je weet niet wat je moet zeggen. Of erger nog: je zegt iets, en ze reageert niet.

Als je dit wil voorkomen, is het van essentieel belang om een gesprek op de juiste manier te beginnen, en ook later zul je het gesprek gaande moeten houden. Een goede manier om dit te doen, is door de juiste vragen te stellen. Hiervoor moet je wel de juiste vragen stellen – maar welke zijn dat? Dat vertel ik je in dit artikel!

Hoe weet ik nu precies welke vragen geschikt zijn om een Tindergesprek gaande te houden en welke niet? Met het beantwoorden van die vraag zal ik je vandaag proberen te helpen. Ik zal je een aantal leuke vragen geven waarmee je het gesprek gegarandeerd gaande weet te houden, en waarmee je op een leuke manier meer over elkaar te weten kan komen. De volgende vragen zal ik gaan bespreken in dit artikel:

 • Wat is het beste cadeau dat iemand je ooit heeft gegeven?
 • Hou je van reizen?
 • Geloof je in buitenaardse wezens?
 • Van wat voor eten hou je?
 • Wat is jouw ideale man?
 • Wat is je raarste eigenschap?
 • Wat is je favoriete artiest?
 • Bonustip: met welke vragen je een gesprek absoluut niet moet beginnen

Vraag 1: Wat is het beste cadeau dat iemand je ooit heeft gegeven?

Deze vraag is erg geschikt voor een Tinder gesprek, om meerdere redenen. Ten eerste laat je haar door deze vraag een beetje moeite doen. Waarschijnlijk weet ze niet meteen het antwoord op deze vraag, en zal ze er even over moeten nadenken. Over het algemeen vinden vrouwen het wel leuk als ze een beetje moeite voor je moeten doen, en vinden ze je daardoor aantrekkelijker.

Mannen zijn niet de enigen die wel van de jacht houden.

Ten tweede is dit stiekem een heel persoonlijke vraag, hoewel hij niet persoonlijk lijkt. Hierdoor lijkt het alsof je een casual gesprek aan het voeren bent. Maar eigenlijk zal haar favoriete cadeau een heleboel blootgeven over haar interesses en wat zij belangrijk vindt. Zo kom je op een laagdrempelige manier wat meer over haar te weten, en worden de gespreksonderwerpen steeds persoonlijker en intiemer.

De beste Tinder openingszinnen gratis ontvangen?

De meeste mannen worden genegeerd op Tinder, vaak omdat ze de meest saaie en kansloze openingszinnen gebruiken.

Klik hier en ontdek de 50 beste Tinder openingszinnen waar vrouwen wél op reageren.

Vraag 2: Hou je van reizen?

Uit onderzoeken is gebleken dat reislust een van de meest voorkomende redenen is dat relaties eindigen. De ene partner wil graag de hele wereld over reizen, terwijl de ander het juist wat rustiger aan wil doen en ergens wil settelen. Uiteindelijk blijkt dat de twee hun leven zo anders voor zich zien dat de relatie geen toekomst heeft. Alleen al daarom is het goed om het antwoord op deze vraag te weten.

Een globetrotter en een binnenvetter gaan simpelweg niet samen.

Maar ook voer het gaande houden van een gesprek is deze vraag heel geschikt. Het is namelijk geen simpele ja-of-neevraag, maar daadwerkelijk iets waar zij wat mee kan. Je kan het vervolgens hebben over de plekken waar jullie allemaal zijn geweest, of over waar je ooit nog heen zou willen.

Als dat een beetje overeen blijkt te komen, geef je haar bovendien het idee dat hier wel eens toekomst in zou kunnen zitten. Hierdoor neemt ze jou serieuzer als mogelijke partner.

Bovendien kom je hiermee ook nog eens indirect achter allerlei andere interesses van haar. Uit haar reisdoelen kun je een heleboel afleiden:

 • Of ze van natuur houdt, of juist van steden
 • Of ze meer van cultuur is, of gewoon van feesten
 • Of ze de drukte opzoekt of het juist wat rustiger aan doet

Dit zijn allemaal dingen die erg handig zijn om te weten, en waar je over door kunt vragen!

Vraag 3: Geloof je in buitenaardse wezens?

Dit is een goede vraag om een gesprek mee te starten, omdat het eigenlijk meer een soort startschot is voor een discussie. Of jullie nou hetzelfde geloven of niet, waarschijnlijk hebben jullie er allebei zo je argumenten voor. Dat zorgt ervoor dat je langere tijd een gesprek hierover kan voeren. Dit is waarom discussies ideaal zijn voor Tinder.

Dat geldt natuurlijk niet voor alle discussies. Je wil het wel een beetje leuk en luchtig houden, zeker als je iemand pas net kent. Daarom kun je beter niet meteen discussies over geloof of politieke voorkeur aangaan. Dit zijn onderwerpen waar mensen een erg sterke mening over hebben, en waarbij meningsverschillen al snel in ruzie kunnen ontaarden, en dat wil je natuurlijk niet.

Discussies zijn leuk, ruzies niet.

Bij een gesprek over aliens heb je dat probleem niet, omdat daar (meestal) geen ideologische of religieuze aspecten aan vastzitten. Een uitzondering is bijvoorbeeld wanneer iemand niet in buitenaardse wezens gelooft omdat dat niet strookt met haar geloof. Als dat het geval is, moet je daar respectvol op reageren, en kun je vervolgens het gesprek beter in een andere richting sturen; voor geloofsdiscussies ben je waarschijnlijk nog niet klaar.

Vraag 4: Van wat voor eten hou je?

Dit is een ideale vraag als je even geen gespreksstof hebt, omdat (bijna) iedereen hier een antwoord op heeft. De meeste mensen weten precies wat ze lekker vinden, en kunnen hier heel lang over praten; eten doe je immers al je hele leven. Op die manier heb je nog wel even iets om over te praten, voordat je weer een nieuw gespreksonderwerp nodig hebt.

Over eten kun je uren praten zonder dat je de kans hebt om iemand te beledigen.

Een ander voordeel van deze vraag, is dat het je een opening geeft om iets verder te gaan. Als zij je heeft verteld wat ze lekker vindt, kun je bijvoorbeeld voorstellen om dat een keer voor haar te koken. Of je kunt zeggen dat je daar een goed restaurant voor kent, en of ze daar misschien een keer met jou naartoe wil. Dit moet je natuurlijk niet al te snel doen, maar als je al eventjes aan het praten bent is dat helemaal geen slecht idee.

Vraag 5: Wat is jouw ideale man?

Veel mannen durven dergelijke vragen niet te stellen, omdat ze bang zijn dat ze niet aan dat beeld kunnen voldoen. In werkelijkheid pakt dit meestal echter heel anders uit. Een vrouw vragen om haar ideale man te omschrijven is ideaal om een beetje een flirterig gesprek te beginnen. Zo kun je duidelijk maken dat je interesse in iemand hebt op romantisch en/of seksueel gebied.

Vaak zal je namelijk merken dat ze haar ideale manbeeld een beetje aanpast op jou. Als haar ideale man ineens wel heel veel kenmerken van jou begint te vertonen, kun je hieruit afleiden dat ze jou wel ziet zitten. Door haar deze vraag te stellen, geef je haar dus een makkelijke en laagdrempelige manier om dit aan jou duidelijk te maken.

Deze truc kun je overigens vervolgens ook andersom op haar toepassen, door je ideale vrouw net iets meer op haar te laten lijken.

Bovendien kun je op haar omschrijving op een flirterige manier reageren. Je kan beter niet zeggen dat jij ook een sixpack hebt, of dat jij het uren volhoudt in bed: dat komt opschepperig en ongeloofwaardig over. Je kan het beter met een beetje zelfspot doen, door bijvoorbeeld te zeggen dat je laatst tien push-ups hebt gedaan en dat je maar een uur moest bijkomen.

Zo laat je zien dat je humor hebt, en door jezelf te vergelijken met haar ideale man laat je doorschemeren dat je wel interesse hebt in het vervullen van die functie.

Vraag 6: Wat is je raarste eigenschap?

Deze vraag is wederom een erg laagdrempelige manier om haar zichzelf bloot te laten geven. Je raarste eigenschap benoemen klinkt niet als iets heel persoonlijks, maar het vertelt je stiekem best een hoop over iemand. Zo leer je haar dus beter kennen op een manier die heel natuurlijk overkomt, en niet alsof je een boek over haar wilt schrijven met saaie feitjes. Zie ook de bonustip aan het eind van dit artikel voor meer hierover.

Op Tinder zie je alleen iemands beste eigenschappen, dus vraag ook eens naar iets anders.

Bovendien is deze vraag licht ongemakkelijk, maar wel op een leuke manier. Ze zal zich niet ontzettend bezwaard voelen als je dit vraagt. Ze moet zich wel een klein beetje kwetsbaar opstellen om je het antwoord te geven, omdat ze zich er misschien voor schaamt. Dit zorgt voor een persoonlijker, intiemer gesprek, wat natuurlijk goed is als je iemand aan het versieren bent.

Vraag 7: Wat is je favoriete artiest?

De muziek waar mensen van houden is een van de meest persoonlijke dingen die er zijn. Waarschijnlijk hou je van bepaalde muziek omdat het op emotioneel niveau iets met je doet, dus hier is genoeg gespreksstof voor een lange en interessante Tinderconversatie. Het kan dus absoluut geen kwaad om haar eens naar haar favoriete artiest te vragen.

Je zal hiermee niet alleen lange gesprekken kunnen voeren, maar je zal je match ook op een persoonlijk leren kennen. Het voeren van dit soort gesprekken zorgt er ook voor dat ze anders naar jou gaat kijken, en zich waarschijnlijk meer met je verbonden voelt. Het is daarbij wel belangrijk dat je ook echt vervolgvragen stelt om op dit onderwerp door te gaan, en niet doorgaat met een ander onderwerp zodra ze een band heeft genoemd.

Bonustip: met welke vragen je een gesprek absoluut niet moet beginnen

Je weet nu met welke vragen je een gesprek gaande kan houden, maar ik wil je graag ook nog een tip geven over het soort vragen dat je absoluut niet moet stellen aan het begin van een gesprek. Veel mensen denken dat deze vragen goede openers zijn, maar dat zijn ze absoluut niet. Ik heb het dan over vragen zoals deze:

 • Hoe oud ben je?
 • Waar woon je?
 • Hoe gaat het?
 • Wat voor werk doe je?
 • Etc

Dit soort vragen klinken misschien wel geïnteresseerd, maar ze klinken ook nogal saai. Het zijn eigenlijk de standaardvragen die je uit beleefdheid aan iemand stelt, niet het soort vragen dat je aan iemand stelt die je wel ziet zitten. Niemand heeft zin in een saai gesprek, dus als je met zo’n soort vraag je gesprek begint, is de kans groot dat je match denkt “laat maar zitten” en niks meer terugzegt.

Bovendien zijn dit erg gesloten vragen. De meeste van deze vragen kun je in één zin beantwoorden, en daarna valt er eigenlijk niets meer over te zeggen. Dat is natuurlijk niet goed als je een gesprek wilt beginnen.

Je moet dan na elke zin weer een nieuwe vraag stellen, waardoor het gesprek meer een soort interview wordt.

Op deze manier krijg je dus nooit een leuk gesprek, en leer je elkaar ook nooit echt kennen. Door het voeren van een normaal gesprek leer je namelijk meer over iemand dan door dit soort saaie vragen.

Later in het gesprek is het natuurlijk wel weer prima om dit soort dingen even zijdelings te vragen. Uiteindelijk zijn dit namelijk wel dingen die je over iemand wil weten. Op een gegeven moment is het een beetje raar als je niet weet hoe oud iemand is. Aan het begin kun je het echter beter houden bij wat interessantere vragen, en dit soort vragen voor later bewaren.

Zo krijg je meerdere dates en one-night-stands per week via Tinder

Meer succes op Tinder?

Veel mannen maken dezelfde domme fouten die hen er van weerhouden écht succes te krijgen op Tinder.

Ontdek hoe wij 193 dates hebben gehad via Tinder met een match- en chatsysteem dat KRANKZINNIG goed werkt.

Leer het revolutionaire 3-stappenplan van het Tinder Date Systeem en krijg het succes wat je altijd al had willen hebben.

Tinder Date Systeem Risicovrij Uitproberen »»

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *