3 Tips Die Je Leren Omgaan Met Sociale Afwijzingen

De angst om te worden afgewezen door een vrouw zit bij ons mannen diepgeworteld.

Het is eigenlijk ook geen wonder want angst voor een afwijzing gaat eigenlijk ver terug naar de tijd dat we nog in berenvellen leefden.

Afwijzingen bij onze verre voorouders stond in die tijd gelijk aan het uitvaardigen van een doodvonnis.

In die oude tijd was iedereen afhankelijk van elkaar. Wie buiten de groep viel, overleefde het uiteindelijk niet.

Een sociale afwijzing binnen de stam kon er voor zorgen dat je jezelf niet kon voortplanten of uit het dorp werd geëxcommuniceerd.

***************************

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben Je Niks!

Je kan alle versiertactieken overslaan en goed worden in versieren door te werken aan je sociale zelfvertrouwen.

Andersom werkt het precies hetzelfde. Als jij diep van niet jezelf erop vertrouwt dat jij een vrouw waard bent, dan zal je haar nooit krijgen.

Ze zal aanvoelen dat jij je voelt alsof je niet op dezelfde hoogte als haar zit. Ze zal je afwijzen.

Als je goed oplet dan zit achter elke versiertechniek sociaal zelfvertrouwen verscholen.

Daarnaast kan je sociaal zelfvertrouwen op elk vlak in je leven gebruiken.

Het is nuttig voor je werkrelaties, je vriendschappelijke relaties, je familierelaties en natuurlijk je liefdesrelaties.

Dus klik op deze link, werk aan je zelfvertrouwen en ontdek het verschil dat sociaal zelfvertrouwen maakt met vrouwen.

***************************

Angst Voor Afwijzing Is Natuurlijk

rejection-early-age

De angst voor sociale afwijzigen van andere mensen is iets wat nog steeds in onze genen zit. De kleinste aanwijzing dat anderen negatief op ons kunnen reageren roept dan ook een heftige reactie bij ons op.

Deze sociale afwijzingen vinden we vandaag de dag niet meer in de afwijzing van een uithuwelijking maar in andere vormen.

Denk aan vrienden die je telefoonoproepen negeren, het geplaatste Facebook-berichtje op je tijdlijn dat geen likes van anderen krijgt of de vrouw die je in een club afwijst en zich vervolgens omdraait.

Amerikaanse onderzoekers kwamen erachter dat bij een sociale afwijzing in grote lijnen dezelfde breingebieden actief worden als bij fysieke pijn.

De MRI scans laten zien dat dezelfde hersengebieden worden geactiveerd.

Je hersenen kennen geen verschil tussen een sociale afwijzing van een vrouw en je duim die tussen de deur komt te zitten.

Nu snap je dus ook waarom een afwijzing pijnlijk is. Je hersenen ervaren op dat moment daadwerkelijke pijn.

Laat Je Niet Leiden Door Irrationele Angsten

Een beetje afwijzingsangst is dus volkomen normaal omdat het in ons genen zit.

Maar wanneer je teveel bezig bent met wat anderen van je denken, kan dat belemmerend werken.

Je gaat situaties vermijden waarin je afgewezen kunt worden en dat houdt je irrationele angst in stand.

Die angst weerhoudt je er dan van nieuwe vrouwen te ontmoeten, relaties aan te gaan en kansen te benutten.

En vaak heb je deze negatieve denkpatronen helemaal niet  in de gaten.

Daarom is juist zo belangrijk om je hiervan bewust te worden.

Doordat je jezelf niet de kans geeft om zon situatie te doorstaan en ermee te oefenen, word je er ook niet beter in.

Je leert niet dat eigenlijk geen enkele clubbezoeker het opmerkt dat je wordt afgewezen door een vrouw en dat het leven na vijf seconden gewoon weer doorgaat.

Zo wordt uiteindelijk de drempel om een vrouw aan te spreken steeds hoger.

Vind je het moeilijk om vrouwen te benaderen?

Werken aan je sociale zelfvertrouwen zou dan een goede eerste stap kunnen zijn.

Als je je sociale zelfvertrouwen op orde hebt dan zal de angst om gesprekken te beginnen sterk verminderen.

Klik op de link hieronder om er meer over te ontdekken:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

De Grootste Mythe Met Vrouwen Versieren

De grootste mythe met vrouwen versieren is dat er een methode bestaat om nooit meer afgewezen te worden.

Als die er al zou zijn, dan zou dat zijn in de vorm van thuis op de bank zitten. Dan wordt je inderdaad nooit meer afgewezen door vrouwen. Maar het zal je natuurlijk niet verder helpen.

Daarnaast is dit een foute mindset. Je zoekt namelijk situaties op waarin je niet wordt afgewezen.

Je denkt op zulke momenten  aan negatieve doemscenario’s die je niet wilt tegengekomen terwijl je jezelf eigenlijk zou moeten focussen op positieve zaken.

Het doet me denken aan mijn beginperiode met vrouwen versieren.

Je bent zo geobsedeerd met validatie en goedkeuring van vrouwen dat een succesvolle stapavond alleen wordt bereikt wanneer alle aangesproken vrouwen je leuk zullen vinden en je geen enkele keer zal worden afgewezen.

Door te focussen op de dingen die je wilt vermijden zorg je er juist voor dat ze zullen uitkomen. Je wilt een wedstrijd spelen met de gedachte dat je gaat winnen, niet hoe je een verlies kunt tegenhouden.

Je wilt geen ‘people pleaser’ zijn: mannen die andere vrouwen zo graag willen behagen en hun goedkeuring willen krijgen.

Het zal je namelijk uiteindelijk niet verder helpen in jouw ontwikkeling.

Het is die ziekelijke obsessie waarin je jouw kwetsbare ego in stand wilt houden.

Niet iedere vrouw zal jou leuk vinden, hoe goed je ook bent met vrouwen versieren.

En dit is ook vrij logisch als je er over na denkt. Het is nu eenmaal onmogelijk dat er tussen iedere man en vrouw aantrekkingskracht zal plaatsvinden.

Je kan doen alsof je iemand leuk vindt of dat je iemand anders bent maar uiteindelijk zal het niet werken. Het is immers onnatuurlijk gedrag en vrouwen prikken hier zo doorheen.

En het doet inderdaad pijn om te worden afgewezen door een vrouw. Het is dat kleine steekje in je lichaam dat irriteert.

Maar het is nu eenmaal zo dat er altijd mensen zullen zijn die je niet mogen.

Je druk maken over de afwijzing of mening van een ander kost ontzettend veel energie.

Je richten naar een ander maakt je bovendien ongelukkig omdat de kans groot is dat die ander zijn of haar mening toch niet zal bijstellen. Je hebt er geen enkele invloed op.

Waar je wel invloed op hebt is jezelf zijn.

De enige manier om gelukkig te worden is door je eigen pad te volg en de afwijzingen van vrouwen te accepteren. Maak ze niet groter dan ze zijn.

Want hoeveel afwijzingen je op een avond ook zult hebben, op het moment dat je een vrouw tegenkomt die jou wél leuk vindt, dan zul je al die afwijzingen eerder op de avond vergeten zijn.

Neem Je Eigen Verantwoordelijkheid 

77amlvd9zpbgqtkvn2l0liuqr.280x224x1

Angst voor afwijzingen is de emotie die jouw groei tegenhoudt. Onze slachtoffer maatschappij beschermd onze kwetsbare ego’s van afwijzingen en mislukkingen.

Tegenwoordig voelt iedereen zich wel slachtoffer.

De reden?

Ze weten dat het slachtofferschap in onze maatschappij loont. Zowel in de vorm van subsidies als voorrang op bepaalde posities (positieve discriminatie).

Met deze wetenschap begrijp je dat veel mensen niet kunnen omgaan met een tegenslag of afwijzing. Het komt namelijk te dichtbij.

Ze worden op hun pik getrapt.

Zo geldt het ook met vrouwen die jou afwijzingen. Het komt voor veel mannen als een messteek binnen. ‘Hoe durft ze mij af te wijzen?!’ denken ze gefrustreerd.

Ga eens in gesprek met de mensen die je het meest bewonderd en vraag ze eens wat zij allemaal hebben moeten doorstaan voordat ze de positie bereikten waar ze zich nu in bevinden.

Het leed, tranen en doorzettingsvermogen van deze mensen zal je nog verbazen. Het is maar een handjevol mensen dat in een gouden wiegje wordt geboren.

Een merendeel van de mensen heeft ontzettend hard moeten werken om te kunnen genieten van wat ze nu hebben.

Je kunt bij wijze van spreken net zoveel potentie hebben als de profvoetballer Ronaldo, maar als jij nooit actie zal ondernemen en met jezelf aan de slag gaat dan bereik je helemaal niets.

Het is leuk voor je ego dat je een balletje kan hooghouden en je vrienden van de grasmat afspeelt. Maar zonder daadwerkelijke ambitie, vastberadenheid heb je er weinig aan.

Stop met het kijken van je favoriete TV-serie maar probeer de dingen te bereiken die de hoofdrolspeler heeft bereikt. Ga naar buiten en kom er vanzelf achter of je goed zal worden met vrouwen versieren.

Tip #1: Stel Je Grootste Angsten Op Proef

afwijzingenangst

Volgens de Amerikaanse schrijver Jason Comely is het ervaren van afwijzingen juist een goed begin om je innerlijke angsten aan te  pakken.

Hij is de bedenker van het spel ‘Rejection therapy’. Dit spel werkt op dezelfde manier als ‘flooding’: een vorm van gedragstherapie die ook wordt gebruikt bij de behandeling van angstfobieën.

De bedoeling met flooding is dat je direct de confrontatie met je grootste angst aan gaat.

Iemand die veel last heeft van aanspreekangst met vrouwen wordt dan blootgesteld aan opdrachten om bijvoorbeeld 5 aantrekkelijke vrouwen in de club aan te spreken binnen een uur.

Een extra oefening die je daarbij kan doen is door verschillende variaties aan te brengen bij het aanspreken van vrouwen.

Je zou de weg kunnen vragen, een rare vraag stellen of een opmerking maken die niet alledaags is.

Het zijn dit soort gekke opdrachtjes die je heel goed kunnen helpen om uit je comfort zone te komen. Vaak afgewezen worden maakt je uiteindelijk niet onzekerder, maar juist sterker.

Vaak oefenen met vrouwen versieren is de enige manier om jezelf voor iets ongevoeliger te maken als een vrouwelijke afwijzing.

Tip #2: Vermijd Niet Je Angsten

611764c9cb480f4435b4a21a4d557d30

En als je ergens voor gaat, ga er dan volledig voor! Ga niet vals spelen met je zelf.

Mensen die lijden aan angsten zoals aanspreekangst, kiezen er vaak voor om hun angsten te vermijden en als ze die dan toch aanpakken dan doen ze het halfslachtig.

Doe niets om je ongemakkelijke momenten te verzachten, want dit draagt niet bij aan het overwinnen van je angst.

Spreek dus niet enkel de toiletjuffrouw aan zodat jij je zelf op de borst kunt kloppen dat je wat hebt aangesproken, als je doelstelling voor de avond is om minimaal drie knappe vrouwen aan te spreken.

Daarnaast bestaat er de kans dat mensen boos op je kunnen reageren. Maar ook dat hoort erbij.

Hoe vaker je dit mee maakt, hoe minder snel het je iets doet. Je creëert namelijk een soort van eeltlaagje op je tere ego.

Tip 3#: Plaats Een Afwijzing In Perspectief

afwijzijnghard2get

Een leuke date te hebben gehad met een vrouw en de volgende dag via whatsapp te horen krijgen dat ze liever niet met je verder wilt daten doet natuurlijk even zeer.

Waar zou haar reactie vandaan komen?

Durf jezelf open te stellen voor kritiek en kom er ook voor uit als jullie gewoon daadwerkelijk niet bij elkaar lijken te passen.

Probeer niet aan iemand krampachtig vast te houden als je stiekem weet dat jullie weinig met elkaar gemeen hebben.

Het ligt natuurlijk niet altijd aan jou als je wordt afgewezen.

De kans bestaat natuurlijk dat de vrouw op dat moment ongesteld is en geen goede bui heeft. Misschien is het wel net uit met haar vriendje of heeft ze ruzie met de ouders.

Dus ook al denk je alles volgens de regels te hebben gedaan, dan nog bestaat er een kans dat je wordt afgewezen door externe factoren waar je als persoon geen invloed op hebt.

Daarentegen wil jij jezelf verbeteren op de dingen waar je wél invloed op hebt.

Denk hierbij aan je overgewicht, je ouderwetse kleding of je vreselijke dialect.

Door te werken aan deze zaken zorg jij ervoor dat je beter in de smaakt zult vallen bij een grote groep vrouwen. Het zorgt voor totaal nieuwe resultaten.

Als laatste wil ik je meegeven dat je een afwijzing altijd in perspectief dient te plaatsen. Besef dat de belangrijkste dingen in jouw leven onaangetast zijn.

Denk aan jouw gezondheid en dat van je familie en vrienden. Dat je leeft in periode waarin hier vrede is en de bommen niet over je hoofd vliegen.

Hoe gek het ook klinkt, dat maakt een afwijzing door een vrouw of gedumpt worden in een relatie een stuk makkelijker te relativeren.

Krijg het zelfvertrouwen dat je altijd al had willen hebben binnen 30 dagen

Simon Zomerdijk heeft een methode ontwikkeld om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je leert een hele reeks technieken om je zelfvertrouwen te ‘boosten’!

Er is geen enkele goede versierder die geen zelfvertrouwen heeft.

Zelfvertrouwen zit namelijk achter elke goed uitgevoerde versierpoging.

Als je zelfvertrouwen op orde is, dan zal je automatisch de juiste lichaamstaal uitstralen en de juiste woorden zeggen.

Bekijk Simon’s unieke aanpak en ontdek direct of het voor jou werkt:

Sociaal Zelfvertrouwen Risicovrij Uitproberen

3 Reacties op "3 Tips Die Je Leren Omgaan Met Sociale Afwijzingen"

 1. Lex Fauser

  says:

  Beste Jonathan, goed, mooi en iid op waarheid berust artikel die je geschreven hebt. Ik ben er helemaal mee eens met wat er staat. Ikzelf ben zo vaak afgewezen door leuke vrouwen, dat het me niet meer raakt zelfs. Maar loop je dan niet het gevaar op dat het je zo weinig doet dat je het ook wel best vind om voor eeuwig vrijgezel te blijven of zelfs nooit meer seks te kunnen hebben met een vrouw? En dat je daarom ontwijkt om op jacht te gaan en vrouwen proberen te versieren en zelfs aan te spreken? Hoor graag jouw reacties hierop. Bvd en groeten, Lex.

 2. Bernie

  says:

  Hoi Lex, tja wat je nu schrijft is dus inderdaad ontwijken. Dat is nu juist niet de bedoeling.
  Als je 10 mooie vrouwen aanspreekt is er altijd wel 1 die met je wilt afspreken.
  De wet van de grote getallen.
  Om die ene te vinden moet je dus doorgaan.
  Niet aanspreken leidt tot niets.

  • Lex Fauser

   says:

   Hoi Bernie, maar is het dan nog ontwijken als je de behoefte er niet meer hebt om op vrouwen jacht te gaan? Juist omdat het je niets meer uitmaakt dat je geen vrouw kunt krijgen? Vergelijk het met immuun worden van antibiotica. Je hebt zoveel diverse antibiotica geslikt en niets hielp tegen je klacht en doordat je lichaam zo veel diverse antibiotica heeft moeten doorstaan reageert het er niet meer op, niet positief maar ik niet negatief en dat is dan het immuun geworden tegen antibiotica. Kan zoiets ook niet ontstaan op het psychische en seksuele vlak bij mannen tov vrouwen? Daar ben ik dan op zich wel benieuwd naar! Bvd voor jouw reactie hierop. Groeten, Lex.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *